Nasıl olmuş da "biz Türklerin kadim içkisi kımız, kefir ve ayran içmeliyiz" diyen çıkmamış Gazlı içeceklerin yeri ayrı, şahsen benim hazımsızlık sorunuma iyi geliyorlar. Ama bir bardak kolada 10 kaşıktan fazla şeker olması feci bir durum sahiden de, bir yandan diyet yapıp da bir yandan tok tutsun diye kola içenlerin vay haline.
eroin etkileri gösteriyormu bilmemde eroin gibi bağımlılık yapıyor nerdeyse ...
quote:
Orijinalden alıntı: Darkness
Nasıl olmuş da "biz Türklerin kadim içkisi kımız, kefir ve ayran içmeliyiz" diyen çıkmamış Gazlı içeceklerin yeri ayrı, şahsen benim hazımsızlık sorunuma iyi geliyorlar. Ama bir bardak kolada 10 kaşıktan fazla şeker olması feci bir durum sahiden de, bir yandan diyet yapıp da bir yandan tok tutsun diye kola içenlerin vay haline.
Ayran içicede adamın çalışası gelmiyor. Kola candır günde 1-2 bardak içerim abartmamak lazım tabi.
Hem uyku getiriyor (laktik asitten dolayıydı yanlış hatırlamıyorsam), hem de şişiriyor vallahi. Tamam etin kebabın yanında ayran iyidir, ama her zaman da gitmiyor be kardeşim.
Arkadaş ayrandan bahsetmiş sevgili Sayeh.
kolayı çok severdim hatta dünyaca ünlü markasından başka marka da sarmazdı beni. Ama geçen sene yemek yerken kolanın içinden küçük küçük plastik parçacıklar çıkmıştı. Yaklaşık 1,5 yıldır istisna-i olarak ağzıma almışımdır.
quote:
Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah
quote:
Hem uyku getiriyor (laktik asitten dolayıydı yanlış hatırlamıyorsam), hem de şişiriyor vallahi. Tamam etin kebabın yanında ayran iyidir, ama her zaman da gitmiyor be kardeşim.
Cola'da laktik asit mi var? Laktik asit süt ve ürünlerinde olur , koldaki Fosforik asit diye biliyorum?
Sayın döküntü, benzer şeyleri (şişeden fare çıktığını dahi, nasıl oluyorsa artık o) ara sıra duyuyoruz. Bildiğim kadarıyla bu içecekler, bizim ülkemizde yapılıyor, hatta her şişenin üzerinde yazar imal yeri. Bu fabrikalarda da, her makinenin başında sermaye sahibi bir üretici durmuyor, yine o işlemleri yapan bizim insanımız. Savunuyor değilim, kim bilir nerelere gidiyordur bu kolalara verdiğimiz paralar, ama sağlığa zararlı formulü bir kenara, üretimindeki hataları tüm şirkete yüklememek lazım belki de.
Zararlarını bir çok yerde doğrusuyla yanlışıyla biliyoruz ama ben bile arasıra olsun ayran uyku getirir bahanesiyle içiveriyorum:)
Bu arada eğer safranboluya gidipte bağlar gazozunu tatmayan kişi bence büyük hata yapar.Fazladan harcanacak sermayem olsa inanın kabuğunu kırdıracam ama yok:)
Kusura bakmayın, farketmemişim.
başıma ciddi bir sağlık sorunu gelmediği sürece bırakacağımı sanmıyorum..
quote:
Sayın döküntü, benzer şeyleri (şişeden fare çıktığını dahi, nasıl oluyorsa artık o) ara sıra duyuyoruz. Bildiğim kadarıyla bu içecekler, bizim ülkemizde yapılıyor, hatta her şişenin üzerinde yazar imal yeri. Bu fabrikalarda da, her makinenin başında sermaye sahibi bir üretici durmuyor, yine o işlemleri yapan bizim insanımız. Savunuyor değilim, kim bilir nerelere gidiyordur bu kolalara verdiğimiz paralar, ama sağlığa zararlı formulü bir kenara, üretimindeki hataları tüm şirkete yüklememek lazım belki de.
Değerli Darkness beyefendi, ben de düşündüm belli bir müddet, yılların alışkanlığından vazgeçmek kolay olmadı. Ayrıca kola yerine ikame edeceğim yeni içecek olan meyve sularının pahalılığı ve erişim imkanının zorluğu da gözümü korkuttu başlarda ama sonraları düşündüm, bir içecek yapsam ve içinde görülmesini istemediğim maddelerin olma ihtimali olsa acaba hangi renk renklendirici ile renklendirirdim bu meşrubatı. Zaten bunu düşününce iyice soğudum.
quote:
Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane
Çok yanlış bi düşünce, günde 1-2 bardak içiyorsanuz tabiki öldürmez ama 1 litre ve yukarsında tüketiyorsanız ilerde kiloya ve dolayısıyla zamanla obaziteye sebep olabilir,dişlerinize zarar verir.
Bunları yaşadıktan sonra vazgeçmeyin önceden farkedip vazgeçinki sağlınızda geri dönüşü olmayan hasarlar olmasın
quote:
Orijinalden alıntı: Mister No
quote:
Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane
Çok yanlış bi düşünce, günde 1-2 bardak içiyorsanuz tabiki öldürmez ama 1 litre ve yukarsında tüketiyorsanız ilerde kiloya ve dolayısıyla zamanla obaziteye sebep olabilir,dişlerinize zarar verir.
Bunları yaşadıktan sonra vazgeçmeyin önceden farkedip vazgeçinki sağlınızda geri dönüşü olmayan hasarlar olmasın
Adam haklı, sigara için aynı şeyi söyleyenler, işin gerçeğini fark ettiklerinde zaten iş işten geçmiş oluyor. Çok işli cümle oldu ama neyse, gece gece olur o kadar.
kolada aşırı miktarda şeker olduğunu biliyordum...ama gazozda ne kadar şeker var??...yada farklılıkarı nedir ki?...yani kola kadar değildir herhalde?...şahsen ben gazozu daha çok içerim...kola fazla şekerli geliyor o yüzden le cola derim ben (yine reklamını yaptık )
quote:
Orijinalden alıntı: _iği_ kolada aşırı miktarda şeker olduğunu biliyordum...ama gazozda ne kadar şeker var??...yada farklılıkarı nedir ki?...yani kola kadar değildir herhalde?...şahsen ben gazozu daha çok içerim...kola fazla şekerli geliyor o yüzden le cola derim ben (yine reklamını yaptık )
Şeker açısından fark çok fazla yok, yani vücuttaki etkileri çok yakın birbirine kola ve diğer gazlı içeceklerin.
Zamaninda Root Beer adli icecegi cok icerdim taki bir bardaginda 42g seker oldugunu ogrenene kadar.
Zannetmiyorum ki gazozda az seker olsun. Gazli butun iceceklerde eger diyet degil ise oldukca fazla seker var.
Root Beer'i merak eden arkadaslar icin asagida resmi bulunmaktadir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 16 Nisan 2010; 18:32:12 >
Konu içmekten açılmışken Ankaradaki Kültür Bilim'cilerle bir gün buluşup demlenmek isterdim
quote:
Konu içmekten açılmışken Ankaradaki Kültür Bilim'cilerle bir gün buluşup demlenmek isterdim
Olabilir :)
Demliğimi alıp Eskişehir'den yollara dökülebilirim.
Bu arada yanlis anlasilma olmasin Root Beer denilen icecek bira degil, meyan koku icecegidir ve alkolsuzdur.