Şimdi Ara

TIPFAK DÖNEM1 DENEYİMLERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
5
Favori
3.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sᴛᴇᴍ ʜᴏᴄᴀᴍıɴ ɪsᴛᴇɢ̆ɪʏʟᴇ ʙᴜ ʙᴀşʟıɢ̆ı ᴀᴄ̧ıʏᴏʀᴜᴍ.ᴋᴇʏɪғʟɪ ᴏᴋᴜᴍᴀʟᴀʀ

Öncelikle bilmeyenler için geçen sene Ankara Tıp'a yerleştim, bu sene de zorlansam da 2.sınıfa geçtim.

1-TIP FAKÜLTESİ KAZANDIKTAN SONRA YAŞADIKLARIM

15 Ağustos 2022'de nereye yerleştiğimiz belli oldu.Forumda insanların başını çok ağrıttım nereye yerleşirim diye.Bazı hocalarım nereye yerleşeceğimi doğru tahmin ettiler ama benim için büyük sürpriz oldu.İlk şoku atlattıktan sonra instadan takip ettiğim Ankara Tıplı hesaplar vardı, onlara üni grubuna nasıl katılacağımı sordum onlar da birkaç numara verdiler bu numaralara yazarsan gruba alırlar diye ve böylece gruba girdim.Ankara Tıp'ın iletişim grubu hakikaten iyi çalışıyor tercih sürecinde bunu net biçimde gördüm.Yani grupa dahil olmak diğerlerinden daha kolay.

2-GRUBA GİRDİKTEN SONRASI VE BAŞLANGIÇ

Gruba ilk girenlerden biri bendim ve girdikten sonra kısa sürede herkes dahil oldu ve sohbet muhabbet olayı da başlamış oldu.Bu sene üniye girecek arkadaşlara tavsiyem bildirimleri sessize almalar ve çok da muhabbete katılmamaları.Aksi takdirde yüzünüz eskiyor ve insanlar pek ciddiye almıyor.Grup sayesinde pek çok insanı okul başlanadan tanımıştım bile aslında bu güzel bir şey.Her neyse en sonunda okulun 21 Eylül 2022'de başlayacağı bildirildi ve 21 Eylül'de uyum haftasıyla başladık.

3-UYUM HAFTASI VE İZLENİMLERİM

1.sınıf, uyum haftası başladı.Bu eğitime katılmadan mezun olmanız mümkün değil-en azından bizim ünide-.Bu haftada bize okul ve hastaneler tanıtıldı, hocalarla tanıştık, sınavlar ve dersler hakkında bilgi sahibi olduk.Çok faydası olduğunu söyleyebilirim.

4-DERSLERE BAŞLANGIÇ VE MODÜL 1

Derslere resmen 26 Eylül'de başladık.Ankara Tıp'ta 1.sınıf 4 modül dediğimiz komitelerden oluşuyordu biz de 1.modülle başladık.1.modülün konusu hücre ve hücre elemanlarıydı.DNA-RNA, organeller, mutasyonlar hepsini detaylı şekilde gördük.Açıkçası güzel bir başlangıç oldu ve tıp hakkındaki ön yargılarım kırılmaya başladı.Kasım ayında da bu modülün sınavına girdim ve güzel bir puanla modülü bitirdim.

5-MODÜL 2 VE ANATOMİYE BAŞLANGIÇ

Aralık başında modül 2ye başladık.Bu modülle birlikte artık anatomiye kemiklerle birlikte başladık.İlk defa anatomi gördüğümüz için önyargılıydık ve bunda da haksız sayılmazdık ama yine de zevkli gelmeye başladı.Bu modül de farmada hücre arası etkileşimleri, histoda vücuttaki epitel dokuları gördük ve labda gözlemledik.1.modülden sonra beni pek sarmadı ve ocaktaki sınavlarda düşük not aldım ve böylece 15 tatile girdim.

6-MODÜL 3 VE ONLİNE EĞİTİM

Normalde 6 Şubat'ta dersler tekrar başlayacaktı ama deprem felaketi yüzünden her şey plandan çıktı ve bu modülü tamamen online geçirdik.Bu modülde anatomide kasları ve sinirleri, histoda kas dokusunu gördük.Online eğitimle geçtiği için pek verim alamadık.Normalde nisan başında sınavına girmemiz gerekiyordu ama deprem yüzünden mayıs sonuna ertelendi.

7-MODÜL 4

Modül 4 başlamadan önce hibrit eğitime başlandı ama ben ilk iki haftada evde kaldım, 3.haftada Ankara'ya döndüm.Bu modülde anatomide damarları, histoda damar dokuyu, fizyoda kan dokusunu gördük.Bu modülün labları çok eğlenceliydi.Birbirimizin parmağından kan aldık, kendi kan grubumuzu tayin ettik vs.Benim en çok zevk aldığım modül bu oldu.

8-SINAVLAR, SINAVLAR VE SINAVLAR...

Yukarıdada bahsettiğim gibi modül 3 sınavları normalde nisandaydı ama mayıs sonuna ertelendi.30 Mayıs'ta sınavlara başladık ve 9 Haziran'a kadar 6 tane sınava girdik(2 komite, 2 uygulama sınavı, 1 mesleksel beceri sınavı ve 1 gelişim sınavı) bu süreç hepimiz çok yıprattı çünkü 2 güne bir sınava giriyorduk.9 Haziran'da bu sınavlar bitti ama her şey şimdi başlıyordu çünkü 19 Haziran'da yani 10 gün sonra finalimiz vardı.

9-FİNALE HAZIRLIK

Bize verilen 10 gün içinde tüm seneyi tekrar etmemiz gerekiyordu ama bu konuda şanslıydık zira 3 ve 4.modülü sınavlar nedeniyle yeni tekrar etmiştik bu süreçte sadece 1 ve 2.modülü tekrar ettim ve sınava öyle girdim.Netice olarak finalden de almam gereken nottan yüksek bir notu alarak sınıfı geçtim.

10-VELHASILKELAM

3 ayı online geçen bu yorucu 9 ayı bitirdim ama ben de bittim hatta son düzlükte yksden bile daha çok çalıştım diyebilirim.Her ne kadar eski zorluğu kalmasa da Ankara Tıp hala en zor fakültelerden biri ama bu zorluk meslek hayatınızda işinize yarayacak.Burayı yazarken bunları aklınızda bulundurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damakcatlatan -- 24 Haziran 2023; 20:39:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 2 3 4 5 6 derken bi bakmışsınız doktorsunuz. Saçlar beyazlamış yaşlanmışsınız, 4 5 deki sözlü stresleri içinizden geçmiş anksiyete bozukluğu denen bir rahatsizlikla tanismissiniz. 25 yaşında bir genç çocukluğu saymazsak ömrünün yarısını bir başka ilde okulda geçirmiş. Hayatı orda öğrenmiş insanları orda tanımış. Biraz yıpranmış biraz kırılmış biraz hayal kırıklığına uğramış, ama doktor olmuş. Ailesinin gururu olmuş, çevredekiler doktor diye sesleniyor. Ama o diyorki asıl hikaye bundan sonra dhy asistanlık uzmanlık evlilik ev araba, ama yaşamak birazda böyle bişey sanırım...

• barınma konusunu nasıl çözdünüz hocam

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt

hocam özel yurtta kalmak istedim bu yüzden özel yurtları araştırdık ama yer bulmada çok zorlandık.en sonunda bir tane bulabildik ve seneyi orada bitirdim

• noobodynow kullanıcısına yanıt

Hocam başlıklar dikkat çeksin diye farklı fontta yazdım ama böyle çıkacağını bilmiyordum

• noobodynow kullanıcısına yanıt
    Aynı problem var, düzeltirsen daha çok kisiye ulasabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Okudum AŞIRI FAYDALI KONU UP, ÖNE ÇIKARMA, FAVA EKLEME. Bu arada hocam manit yaptın mı ankara tıptan TIPFAK DÖNEM1 DENEYİMLERİM 

• yok bee

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pişmanlıklar ve İktisat
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up. Güzel konu. Saygilar hocam

• Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt
    Siz kan aldınız mı birbirinizden

• Hocam tesekkurler. Bir sorum var. Ahi evran tip veya hitit tipta 12 civarında prof var bunun eksikligi mutlaka hissedilir ama eğitimi açısından muhendislikte oldugu gibi astronomik farklar olur mu top tiplardan?

• M540 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ocaktan beri okula gitmiyorum ocağa kadar öyle bir şey yapılmadı sonrasında yapıldıysa da haberim yok. Siz aldınız mi

• Sinifinsessizii kullanıcısına yanıt

hocam tıp her yerde tıptır ama taşrada okumak elbette eksiklik hissettirir çünkü top tıp dediğimiz yerlerde 300-400 prof var ama sizin dediğiniz yerlerde 12 prof varmış elbette fark olur ama dediğim gibi hititteki de doktor hacetteki de doktor

• Sag olun hocam. Peki,

-hitit (corum)

-ahi evran (kirsehir)

- giresun

- bozok (yozgat)

- gaziosmanpaşa (tokat )

arasinda kalsaniz hangisini secerdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinifinsessizii -- 24 Haziran 2023; 22:42:0 >
  • Sinifinsessizii kullanıcısına yanıt

hititle çorum aynı zaten ama tus başarılarına baktığınızda ahi evran ankara ve çapanın üstünde

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt

Anlik dikkatsizlik, düzenledim tekrar

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt

niye öyle hocam, aü ve çapadakiler usmle odaklı hazırlandığı için mi düşük yoksa ahi evran gerçekten de başarılı mı

• Bunu ben de merak ediyorum. Egitimden kaynakli mi ogrencilerin yonelimi mi(usmle, almanya veya tus olarak)

• yokatlas.yok.gov.tr
    TUS Temel Tıp 1 | Mezun Başarı Atlası
    https://yokatlas.yok.gov.tr/mezun-basari-atlasi-tablo.php?s=1
    burdan inceleyebilirsiniz

• Sebebini bilmiyorum ama bizim okul eski oldugu için 20 yıl önceki mezun da giriyor ve yeni mezunlar kadar iyi yapamıyor.Onun da başarısı bizim okula yazıldığı için geri düşüyoruz diye tahmin ediyorum

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.