Şimdi Ara

Bilkent ve Hukuk Hakkında Sorularınızı Yanıtlayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, umarım istediğiniz sonuçları elde etmişsinizdir. Bilkent Hukuk 2024 mezunuyum. Bilkent Üniversitesi, hukuk okumak, hukuk meslekleri, yüksek lisans ve iş başvuruları hakkında sorularınızı (bildiğim kadarıyla) yanıtlayabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 17 Temmuz 2024; 18:27:2 >



  • Hiç mi bilkent isteyen yok  

  • kanka marmara işletmeden medeniyet hukuka myp ile yatay geçiş yapma düşüncem var.
    fakat düşünüyorum da hukuktan mezun olunca ne yapacağım konusunda aklıma bi şey gelmiyor.serbest avukatlık da ilk yıllar için olmayacak bir şey

    sen napmayı düşünüyorsun veya napıyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağlık hukuku hakkında ne düşünüyorsunuz hocam

  • oguz uygun kullanıcısına yanıt

    Ben akademisyenlik düşünüyorum, bu eylülde yüksek lisansa başlayacağım, sonrasında birkaç yıl çalışıp doktora yapmaya giderim diye planlıyorum. YLden döndüğümde bağımsız idari otoriteler, TİHEK, Avrupa Birliği Başkanlığı başta olmak üzere devlette uzmanlık, yahut bankalarda müfettişlik/uzmanlık pozisyonlarına başvuracağım sanırsam. Bunun dışında şirketlerin uyum/hukuk departmanları da açık hukuk mezunlarına, onlara da bakabilirsiniz. İlk yıllar dediğiniz gibi serbest avukatlık (çevre yoksa) olmaz, size müvekkil çevresi oluşturabilecek birisinin yanında çalışmanız gerekecek.


    Benim çoğu arkadaşım avukatlık stajlarını yapacak, stajdan sonra ne yaparlar tam emin değiller ama avukatlıkta kalır gibi çoğu. Gördüğüm kadarıyla çoğu hukuk mezunu (bazen maaşlı bazen kendi bürolarını açarak) avukat oluyor.


    Marmara İşletme'nin iş olanakları nasıl bilmiyorum ama Medeniyet Hukuk'un o kadar iyi olmadığını biliyorum, Koç/Galatasaray/Bilkent (İngilizce varsa Ankara/İstanbul/Marmara, bazen Bilgi vb.) dışında maaşlı çalışan avukat olmak istiyorsanız durum çok iyi değil maalesef.





  • Hiç bilmiyorum hocam, Bilkent'te ne bu konuda bir ders var, ne de ben bu alanda çalışan bir hukuk bürosunda staj yaptım. Bu konuda çalışan tek bildiğim büro da Gün+ zaten.

  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt

    staj tecrübeleriniz nasıldı? süreç nasıl ilerledi, ne önerirsiniz


    teşekkürler

  • ekmekarasıdöner1 E kullanıcısına yanıt

    Önden bir not: Bu fark edeceğiniz üzere hep big law üzerine yazılmış bir tavsiye yazısı, ben yüksek lisansa gitmeye karar verene kadar kariyerim (bu konuda istekli olmasam da) big law ekseninde şekilleniyor gibiydi çünkü. Staj seferberliği/Yargıtay/Danıştay/AYM stajları hakkında da bilgi vermek isterdim ama o konularda maalesef bir deneyimim yok.


    Genel önerilerden başlayayım, ikinci sınıfta bir staj yapmanızı öneririm. İyi bir yer olmasına gerek yok, tanıdığınızın yanında yahut butik bir yerde yapabilirsiniz, çoğu büyük büro zaten ikinci sınıf almaz (Bildiğim bir istisna BASEAK, ona bakabilirsiniz). İkinci sınıfta staj yaptığınızda üçte staj bulmak kolaylaşıyor, aynı zamanda o yaz üç staj yerine iki stajla da yetinebiliyorsunuz.


    Staj alım süreçleri genellikle o kadar uzun olmaz, genellikle CV aşamasından sonra tek bir mülakat ve belki yetenek testiyle bitirirler işi. Bazı istisnalar iki mülakata sokuyor, genellikle uluslararası bürolarla işbirliği içindekiler onlar da. Koç/Bilkent/Galatasaray 3.50+ (Galatasaray'da ortalamalar biraz daha düşük, o sebeple 3.30 diyebiliriz belki ona) iseniz CV aşamasını geçersiniz zaten (Tabii kaliteli, bir sayfayı aşmayacak, içinde yazım hatası bulunmayan, profesyonel bir CVye sahip olmalısınız. İnternette bu konuda çok iyi kaynaklar var, olmadı Bilkent'in Yetenek Avcıları programına katılabilirsiniz veya bir büyüğünüzden CV taslağı isteyebilirsiniz), mülakatta da standart mülakat sorularının yanında nadiren hukuk soruları sorabilirler. Sizden bekledikleri büroya ilgili, özgüvenli, iş yapmaya hevesli birisi olmanız. Mülakata girdiğiniz büroyu 30-40 dakika araştırırsanız sıkıntı çıkmaz.


    Staj bulma süreci biraz şansa bağlı oluyor, her yerden kabul almak diye bir şey yok. O sebeple en azından 20 yere başvurun derim, erkenden başlayın ki sonrasında bıkkınlık gelmesin. Ben 20-25 yere başvurmuştum, 3 yerden kabul aldım, genel oran da böyle oluyor.


    Her staj büyük bürolarda yapılacak diye bir şey yok, bir butik eklerseniz yaz stajlarınıza mesleki gelişiminiz için avantajlı olur.


    Eğer kariyerinizi big law bürolarında görüyorsanız (niye?) stajlarda hep iş istemeniz lazım. Gerekirse elinizde üç dört iş olsun, bir iş var dediklerinde sizin koşmanız gerek. Çünkü yasal staj başvurularında yaz stajında ne yaptın diye soracaklar veya sevilirsen o bürodaki yasal staj mülakatın daha kolay geçecek. İstemiyorsanız ortamı görmüş olursunuz, diğer okullardan insanları tanırsınız, o açıdan iyi oluyor cidden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 23 Temmuz 2024; 10:54:17 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.