Şimdi Ara

TIP YAZACAKLAR GELİN HELE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzman doktorum. kredi borçlarım yüzünden tek mal varlığım olan arabamı satıyorum bu ay. 38 yaşındayım. lise birincisi idim. hacettepe ingilizce tıp fakültesini kazandım henüz 17 yaşındayken, 7 yıl tıp hazırlık dahil. sonra 1 yıl evden hiç çıkmadan tusa çalıştım. okulda sabahlara kadar nöbette ağladığım günleri biliyorum. 5 yıl ihtisas yaptım. 2 yıl mecburi hizmet, 1 yıl askerlik son 4 yıldır uzman hekimim sadece 3000 tl ve bazen 500tl üzerine döner sermaye ile son 2 yılımı geçirdim. hiç bir maddi varlığım yok ama geçen yıl devlet bursuyla cambridge üniv. 2 ay kaldım. daha da borçlandım. evliliğim bile tehlikede çünkü eşim ben seninle doktor olduğun için evlenmiştim dedi. hayal kırıklığına uğramış? bu sene öss ye hazırlanıyorum tekrar. zararın neresinden dönülse kardır.

4 aylık hekimim.. göreve başladığımdan beri daha bu paraları görmedim.. yukarıda yazan 1500 maaş ve 700 sabit ek ödeme dışındaki performansa dayalı olan kısmı nedense ben hiç görmedim.. daha da görecek gibi durmuyorum…. günde 200 tane hastaya bakıyorum… ayda 8 adet 24 saat acil nöbeti, 5 adet de 8 saatlik poliklinik yapıyorum.. üstelik bütün bir ilçenin evde bakım hizmetlerine bakıyorum.. 100 ayrı yatalak hastayı düzenli olarak evinde muayene ve ziyarete gidiyorum.. ayda 250 saatin altında çalışmadım hiç… her gelen hastaya geçmiş olsun demekten dillerim aşındı… güler yüz göstermek için hastaneye acilen kaldırılan dedemi bile unuttum… üstelik sıra kavgası yapan hasta ve hasta yakınlarının arasını bulmaya çalıştıım için küfürler de yedim.bazı hastalar önüme reçeteyi atıp şunları yaz dediinde kibarca başkasının üzerine ilaç yazmak suçtur dediimde silahı önümde gördüm.. yazdım diye savcı tarafından çağırıldım soruşturma geçirdim.. (güya babasının üzerine yazdırmış babasının haberi yokken ve babasının maaşı kesilmiş nerden bileyim.. silahı görünce yazdım). üzerine bu 4 ayda 12 adet kalp ve solunumu durmuş hastaya müdahele ettim.. 5 tanesi geri döndü.. birisini çok yaşlı olduunu göre göre dönmesine vesile oldum diye hasta yakınlarından laf işittim.. 4 ay boyunca herşey dahil en yüksek bu ay aldım… toplam 2928 TL… daha birşey demiyorum.. ne öğrencilik ne okumak.. ne 6 yıl… burada bize bunları fazla görenler birgün benim hakettiime oranla aldığımı bile kendi hakettiklerine aynı oranla alamazlar da bu söylediklerimizi yaşayarak anlarlar… saygılarımla… Doktor

13 yıılık hekimim.DEvlet kadorusunda çalışıyordum, 1.5 yıl önce istifa ettim.En son maaşım döner sermaye ile birlikte 2500 lira idi.
    Şu anda özelde çalışıyorum..

Şimdi arkadaşlar ben tıp yazmayı düşünüyorum hatta tercihlerimi de yaptım %99 ihtimalle tıp gelecek bana.Fakat bugünlerde, 6 yıl hatta uzmanlık da okursam 10 yıl nasıl geçecek diye kara kara düşünürken, doktor maaşlarının halk arasında dolaşan söylentilerden çok daha düşük olduğunu fark ettim. 2.500 TL gibi komik maaşlardan bahsediliyor, Ben asıl istediğim mühendislikten biraz da maddi şartlar yüzünden vazgeçip tıpa yöneldim, Eğer doktorlukta da durum böyleyse ben tercihlerimi gözden geçirmeyi düşünüyorum hala vakit varken.Siz ne düşünüyorsunuz ?

• En kötü pratisyen doktor 3000-3500 alır. Aile hekimi falan olursan en az 4000.
    Uzman doktorların da en kötüsü 6000 kazanır. İnanma bunlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

En kötü pratisyen doktor 3000-3500 alır. Aile hekimi falan olursan en az 4000.

işte hocam dediğiniz gibi bir durum yok aslında. Uzman doktorun en kötüsü 6 bin diyorsunuz ama bunun garantisi yok. Doktorların toplam geliri şu şekilde oluşuyormuş;
    Maaş+döner sermaye+nöbet + (ek ödenek-sabit ücret filan deniliyor ama onu pek anlamadım). Şimdi burada toplam geliri oluşturan maaş çok az aslında, pratisyenler için 1500 civarı, uzmanlar için 2 bin civarı. Asıl para döner sermayeden geliyormuş sanırım ama döner sermaye de bulunduğun hastaneye göre değişebiliyormuş, yani aynı performansı gösteren 2 doktordan biri A hastanesinde 3 bin lira döner alırken, B hastanesindeki 1000 lira döner alabilirmiş. Yani bir uzman 6 binin altında almaz diye birşey yok. Zaten yukarda alıntı yaptığım yazıları okursanız 1 tanesi uzman hekim olup 3000 + 500 döner aldığından bahsetmiş. Ben de pek inanamadım başta ama ne bileyim =) aramızda, ailesinde veya çevresinde doktorluk yapanlar varsa bizi biraz aydınlatsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: alkan529-

quote:

işte hocam dediğiniz gibi bir durum yok aslında. Uzman doktorun en kötüsü 6 bin diyorsunuz ama bunun garantisi yok. Doktorların toplam geliri şu şekilde oluşuyormuş;
    Maaş+döner sermaye+nöbet + (ek ödenek-sabit ücret filan deniliyor ama onu pek anlamadım). Şimdi burada toplam geliri oluşturan maaş çok az aslında, pratisyenler için 1500 civarı, uzmanlar için 2 bin civarı. Asıl para döner sermayeden geliyormuş sanırım ama döner sermaye de bulunduğun hastaneye göre değişebiliyormuş, yani aynı performansı gösteren 2 doktordan biri A hastanesinde 3 bin lira döner alırken, B hastanesindeki 1000 lira döner alabilirmiş. Yani bir uzman 6 binin altında almaz diye birşey yok. Zaten yukarda alıntı yaptığım yazıları okursanız 1 tanesi uzman hekim olup 3000 + 500 döner aldığından bahsetmiş. Ben de pek inanamadım başta ama ne bileyim =) aramızda, ailesinde veya çevresinde doktorluk yapanlar varsa bizi biraz aydınlatsın.

hocam alınmayın ama herşey para değildir,,herkes emeğinin tam karşılığını alacak diye birşey yok bazen tarlaya ektiğini biçemezsin sel vurmuştur alamazsın karşılığını.

• Maksat paraysa itü inşaata git bölümü ilgilenerek oku parayı kırarsın. Tıp bence para kaygısından öte insanları gerçekten seven ve onlara yardım etmek isteyen insanların bölümü olmalı ama malesef bu günümüzde böyle değil bu yüzden doktorların hastaya bakışı berbat.
  • quote:

quote:

Alkan, bunlara takılma. Doktor olucaksan,sağlam para kazanırsın.1 ayda mezun,öğrenci,alanında felaket uzman orta düzeyli çok fazla doktorla konuştum.Eskiden müthiş paralar kazanırken şimdi o durum kırıldı,ancak yine bu rakamlar uç örnekler,uç durumlar ki inanmıyorum. Sen de boşver tıp yazacaksan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Taşra bile olsa Tıp yazın
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2000'lerdeki gibi doktorlar artik devlet hastanesinde bakmayip muaynehaneme gel diyenedikleri icin oyle 15-20 milyar kazanamiyorlar tabi.Fakat bu yazi da abartilmis.Benim dr doktr tanidiklarim var ve gayet iyi maas aliyorlar.Ama o alacak yere gelirken ne kadar calisiyor insan.Tipta okuyan akrabam vardi mesela gece bizde kalirdi bazen, sabah 5'te kalkar ders calisirdi.Sonra adam Tus'u kazandi direk maasini da guzel guzel aliyor.Oyle 2000 felan alan doktr gormedim.Fakat sen isi sevmiyorsan 15 bin de verseler doktorlugu yapamazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hantala

quote:

quote:

Alkan, bunlara takılma. Doktor olucaksan,sağlam para kazanırsın.1 ayda mezun,öğrenci,alanında felaket uzman orta düzeyli çok fazla doktorla konuştum.Eskiden müthiş paralar kazanırken şimdi o durum kırıldı,ancak yine bu rakamlar uç örnekler,uç durumlar ki inanmıyorum. Sen de boşver tıp yazacaksan.

hocam doktorların forumlarına filan bakıyorum kaç gündür, genel olarak maaşlar bu durumlarda. Öyle sağlam paralar yok gibi geldi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: şakirt1000

quote:

quote:

hocam alınmayın ama herşey para değildir,,herkes emeğinin tam karşılığını alacak diye birşey yok bazen tarlaya ektiğini biçemezsin sel vurmuştur alamazsın karşılığını.

yanlış anlaşılmasın tek derdim para değil tabi para da bir faktördür fakat sadece parayı düşünseydim yukarıda arkadaşın da dediği gibi inşaat müh.seçerdim. En iyi paralar orda dönüyor. Ben sevdiğim mesleği yapmak istiyorum fakat bunu yaparken paramı da kazanmak istiyorum açıkçası. Eğer yukarıda yazdığım maaşlar doğru ise kendimi o kadar hırpalamak istemem, mühendislikte de pek ala o paraları kazanabilirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hantala

quote:

quote:

hocam doktorların forumlarına filan bakıyorum kaç gündür, genel olarak maaşlar bu durumlarda. Öyle sağlam paralar yok gibi geldi bana.

Doktorların 'forumlarına' değil yüzlerine bak ve samimi ortamlarda konuş.İnternetten araştırmayla hiç bir doğru ve somut bilgiye ulaşamazsın.
    İsteyen istediğini yazar. Takma yani,ciddiyim.

• Biri adam gibi bildiği kesin bilgileri şuraya yazabilir mi lütfen? LÜTFEN!
  • Birkaç istisna yüzünden koskoca tıp mesleğinin değeri düşer mi?
    Zaten hiçbir meslek hiç kimseye %100 başarı ve mutluluk vaadetmez. Mesleğin içini dolduracak olan sensin, ama tıpta bu diğerlerine göre daha kolaydır o yüzden tıpı seçince hayatın kurtulur gibi bir benzetme yaparlar, kısmen de doğrudur.
    Adam kötü yerde çalışıyorsa ve olduğu yerde sayıyorsa yapılacak bir şey yoktur zaten, başka bir meslek seçseydi de değişen pek bir şey olmazdı.
    Ki,
    Ben bunların rekabeti azaltmak amacıyla kasıtlı olarak yazıldığını düşünüyorum anlaşmalı :) Zira kimse aldığı maaşı ve başına gelenleri böyle paylaşmaz itiraf köşesi gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black4blue

Birkaç istisna yüzünden koskoca tıp mesleğinin değeri düşer mi?
    Zaten hiçbir meslek hiç kimseye %100 başarı ve mutluluk vaadetmez. Mesleğin içini dolduracak olan sensin, ama tıpta bu diğerlerine göre daha kolaydır o yüzden tıpı seçince hayatın kurtulur gibi bir benzetme yaparlar, kısmen de doğrudur.
    Adam kötü yerde çalışıyorsa ve olduğu yerde sayıyorsa yapılacak bir şey yoktur zaten, başka bir meslek seçseydi de değişen pek bir şey olmazdı.
    Ki,
    Ben bunların rekabeti azaltmak amacıyla kasıtlı olarak yazıldığını düşünüyorum anlaşmalı :) Zira kimse aldığı maaşı ve başına gelenleri böyle paylaşmaz itiraf köşesi gibi

Sevmeden giderlerse şaşırtıcı değil böyle sonuçlar. Bizim okuldan 40 kişi falan gidecek herhalde. Sevdiği için gidecek birkaç kişi var. Geri kalanı şu nedenlerden ötürü gidiyor:
    İş garantisi
    Yüksek maaş
    (Kızların bazıları) İyi -zengin- koca
    (Erkeklerin bazıları) Güzel karı
    Zengin çevre
    İtibar
    KISACA ego tatmini için. Değer mi? Kesinlikle değmez tek bir eziyetine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black4blue

Birkaç istisna yüzünden koskoca tıp mesleğinin değeri düşer mi?
    Ki,

Arkadaslar alinti yaptigim arkadasim dogru soylemis; rakip elemeye calisiyor olabilirler. Doktor maaslari eskisi kadar fazla degil
    rte ve ra nin sacmasapan politikalari sag olsun!
    Kesin bilgilere sahip olmak icin meslegi yapanlarla konus derim.

• quote:

uzman doktorum. kredi borçlarım yüzünden tek mal varlığım olan arabamı satıyorum bu ay. 38 yaşındayım. lise birincisi idim. hacettepe ingilizce tıp fakültesini kazandım henüz 17 yaşındayken, 7 yıl tıp hazırlık dahil. sonra 1 yıl evden hiç çıkmadan tusa çalıştım. okulda sabahlara kadar nöbette ağladığım günleri biliyorum. 5 yıl ihtisas yaptım. 2 yıl mecburi hizmet, 1 yıl askerlik son 4 yıldır uzman hekimim sadece 3000 tl ve bazen 500tl üzerine döner sermaye ile son 2 yılımı geçirdim. hiç bir maddi varlığım yok ama geçen yıl devlet bursuyla cambridge üniv. 2 ay kaldım. daha da borçlandım. evliliğim bile tehlikede çünkü eşim ben seninle doktor olduğun için evlenmiştim dedi. hayal kırıklığına uğramış? bu sene öss ye hazırlanıyorum tekrar. zararın neresinden dönülse kardır.

4 aylık hekimim.. göreve başladığımdan beri daha bu paraları görmedim.. yukarıda yazan 1500 maaş ve 700 sabit ek ödeme dışındaki performansa dayalı olan kısmı nedense ben hiç görmedim.. daha da görecek gibi durmuyorum…. günde 200 tane hastaya bakıyorum… ayda 8 adet 24 saat acil nöbeti, 5 adet de 8 saatlik poliklinik yapıyorum.. üstelik bütün bir ilçenin evde bakım hizmetlerine bakıyorum.. 100 ayrı yatalak hastayı düzenli olarak evinde muayene ve ziyarete gidiyorum.. ayda 250 saatin altında çalışmadım hiç… her gelen hastaya geçmiş olsun demekten dillerim aşındı… güler yüz göstermek için hastaneye acilen kaldırılan dedemi bile unuttum… üstelik sıra kavgası yapan hasta ve hasta yakınlarının arasını bulmaya çalıştıım için küfürler de yedim.bazı hastalar önüme reçeteyi atıp şunları yaz dediinde kibarca başkasının üzerine ilaç yazmak suçtur dediimde silahı önümde gördüm.. yazdım diye savcı tarafından çağırıldım soruşturma geçirdim.. (güya babasının üzerine yazdırmış babasının haberi yokken ve babasının maaşı kesilmiş nerden bileyim.. silahı görünce yazdım). üzerine bu 4 ayda 12 adet kalp ve solunumu durmuş hastaya müdahele ettim.. 5 tanesi geri döndü.. birisini çok yaşlı olduunu göre göre dönmesine vesile oldum diye hasta yakınlarından laf işittim.. 4 ay boyunca herşey dahil en yüksek bu ay aldım… toplam 2928 TL… daha birşey demiyorum.. ne öğrencilik ne okumak.. ne 6 yıl… burada bize bunları fazla görenler birgün benim hakettiime oranla aldığımı bile kendi hakettiklerine aynı oranla alamazlar da bu söylediklerimizi yaşayarak anlarlar… saygılarımla… Doktor

13 yıılık hekimim.DEvlet kadorusunda çalışıyordum, 1.5 yıl önce istifa ettim.En son maaşım döner sermaye ile birlikte 2500 lira idi.
    Şu anda özelde çalışıyorum..

Şimdi arkadaşlar ben tıp yazmayı düşünüyorum hatta tercihlerimi de yaptım %99 ihtimalle tıp gelecek bana.Fakat bugünlerde, 6 yıl hatta uzmanlık da okursam 10 yıl nasıl geçecek diye kara kara düşünürken, doktor maaşlarının halk arasında dolaşan söylentilerden çok daha düşük olduğunu fark ettim. 2.500 TL gibi komik maaşlardan bahsediliyor, Ben asıl istediğim mühendislikten biraz da maddi şartlar yüzünden vazgeçip tıpa yöneldim, Eğer doktorlukta da durum böyleyse ben tercihlerimi gözden geçirmeyi düşünüyorum hala vakit varken.Siz ne düşünüyorsunuz ?

Dayım da tam aynı şeyleri söylüyor. O da Hacettepe mezunu, Kartal'da doktor tam aynı şeylerden yakınıyor. Ben tmden girdim bu sene, 1 sene daha kalıyım mi sence tıp için, değer mi dedim sakın öyle bir şey yapma dedi, çevremde hiç işinden, bulunduğu yerden hoşnut ve mutlu doktor yok gibisinden şeyler söyledi. İlla tıp okunacaksa yurt dışında okunmalı dedi bana.

• ilk olarak o forumlarda yazan ya ıs tutruramayanlar yada troldur ıkıncı olarak doktorlar oyle 2 bin tl almazlar uzman doktor olursan en az 5 bin tl alrısın bide sabaz dokuz akasm bes ama hicbir doktor genelde bese kalmaz yada 9 da baslamaz o 9,30 10,00 bulur gerci inanmazsınız ama benim amcamın oglu ege tıp bitirdi tusa girdi genel cerah oldu sımdı pasalar gıbı memmun ama doktorlara sorsan butun hepsi üzgündür halınden memun degildir doktorluk tabıkı okuması zor olacak normal bolumler gibi degil ya yanlıs damar kesersen ya yanlıs teshis koyarsan ben bu arada mf3 te 17800 oldum yani sıram yetmıyor olsa giderdim son olarakta tusa bakın genelde cogu doktor bı uzmanlık bolumunu kazanırlar ama gıtmezler ben kbb okuyacam göz okuyacam ....tercihhleri vardır yanı internettekiler ya trol yada dikiş tuturamyanlardır ama genellikle troldür ben yüzünü görmedigime inanmam genellikle gerci banada inanmayabilirsiniz sallıyor diyebilirsiniz bu cok normal

• Tamam şimdi uza

• Babam eczacı teyzem yılların uzaman doktoru. babamın net kazancı aylık 2-3bin arası değişiyor. teyzem 16bin alıyor ancak teyzemin doktorluğuna özel birşey bu:) özel hastanede çalışan diğer uzman doktorlar 6-8bin lira alıyor. kuzenim uzman çoçuk doktoru ve özel hastanede 8bin alıyor.

bunların yanında üniversitede kalıp devam eden ve hepsinden çok para kazanan bir kuzenim daha var ki en son 350bin liralık bir ev aldı, kesin kazancını bilmiyorum ancak hepsinden daha fazla para kazanıyor izmir tepecikte.

ekleme: bizim tanıdığımız pratisyen doktorlar 2,5-3,5 arası birşey kazanıyor ancak kesin birşey söyleyen olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahkanat -- 30 Temmuz 2012; 16:01:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.