Şimdi Ara

uluslararası ilişkiler siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
17.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi çalışmalar.

Ben bu sene istanbul üniversitesini istiyorum. Yanlız kafama takılan bir soru var. İstanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesinde uluslararası ilişkiler bölümü var.Birde yine aynı üniversitenin iktisat fakültesinde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü var. Bu bölümlerden birini okuyan veya bilgisi olan arkadaslara sesleniyorum aralarında ne gibi farklılıklar var hangisini seçmeleyim?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcos01 -- 13 Şubat 2011; 22:15:45 >

Orijinalden alıntı: ForzAykt

ne demek istediğini anlayamadım?
  • Yardım edecek yok mu? nerde bu uluslararsı ilişkilerciler nerde bu siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerciler. Nerde bu devlet :)
  • Bu bölümü okuyanların en büyük hayali diplomat olmaktır, bu bölümü okumak istiyorsan sağlam bir bölümde okuman lazım, ingilizceni çok iyi geliştirebilceğin bir üni olmalı, yoksa işşiz IR cılar kervanının en büyük adayı olursun.

Boğaziçi,ODTÜ,Bilkent,Koç,Galatasaray , bunlardan biri tutuyorsa git, çok iyi bir meslek iyi bir ünide okursan, iyi ünide okursan vezir, vasat ve vasat altı bir ünide okursan rezil olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

Bu bölümü okuyanların en büyük hayali diplomat olmaktır, bu bölümü okumak istiyorsan sağlam bir bölümde okuman lazım, ingilizceni çok iyi geliştirebilceğin bir üni olmalı, yoksa işşiz IR cılar kervanının en büyük adayı olursun.

Boğaziçi,ODTÜ,Bilkent,Koç,Galatasaray , bunlardan biri tutuyorsa git, çok iyi bir meslek iyi bir ünide okursan, iyi ünide okursan vezir, vasat ve vasat altı bir ünide okursan rezil olursun.

ilgin için teşekkürlerde ben cevabımı alamadım nedir bu iki bölümün farkı?
  • Kaç! Sakın bu bölümlerden birini seçmek gibi bir hataya düşme. Ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyorum. ' Ne olacaksın?' sorusuna hala cevap veremiyorum. Aralarındaki 7 farkı bulmaktansa başka bölümlere bak. Ben bu sene yerleştim ve tekrardan sınava gireceğim, ne kadar okul puanım düşecek olsa da ben hukuk için denemeye değer. Olazak!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ftss

Kaç! Sakın bu bölümlerden birini seçmek gibi bir hataya düşme. Ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyorum. ' Ne olacaksın?' sorusuna hala cevap veremiyorum. Aralarındaki 7 farkı bulmaktansa başka bölümlere bak. Ben bu sene yerleştim ve tekrardan sınava gireceğim, ne kadar okul puanım düşecek olsa da ben hukuk için denemeye değer. Olazak!

En karizmatik mesleklerden biri olan diplomatlık için adam yetiştirir bu bölüm, kısaca büyükelçiliğe kadar yolun var diplomat olunca... Ama hangi üniversitede okudugun çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

Kaç! Sakın bu bölümlerden birini seçmek gibi bir hataya düşme. Ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyorum. ' Ne olacaksın?' sorusuna hala cevap veremiyorum. Aralarındaki 7 farkı bulmaktansa başka bölümlere bak. Ben bu sene yerleştim ve tekrardan sınava gireceğim, ne kadar okul puanım düşecek olsa da ben hukuk için denemeye değer. Olazak!

En karizmatik mesleklerden biri olan diplomatlık için adam yetiştirir bu bölüm, kısaca büyükelçiliğe kadar yolun var diplomat olunca... Ama hangi üniversitede okudugun çok önemli.

Ben istanbul üni. uluslararası ilişkileri istiyorum. Önerirmisin??

• 'Diplomat olacağım.' bu söz bölümde okuyan tüm arkadaşlarımın diline pelesenk olmuş durumda ama bence o kadar kolay değil. torpilin olunca tabii ki öyle ama herkesi yapmıyorlar işte. İyisi mi hiç bulaşmamak, diplomat olacak adamlar zaten bellidir. O kişi sizseniz sorun yok, devam. tercihlerinize eklersiniz ama ben değilim, geç ve güç anladım ama olsun... :)
  • quote:

'Diplomat olacağım.' bu söz bölümde okuyan tüm arkadaşlarımın diline pelesenk olmuş durumda ama bence o kadar kolay değil. torpilin olunca tabii ki öyle ama herkesi yapmıyorlar işte. İyisi mi hiç bulaşmamak, diplomat olacak adamlar zaten bellidir. O kişi sizseniz sorun yok, devam. tercihlerinize eklersiniz ama ben değilim, geç ve güç anladım ama olsun... :)

diplomatlık değilde ben daha çok öğretim görevlisi düşünüyorum bundada torpil dönüyormu ?
  • quote:

'Diplomat olacağım.' bu söz bölümde okuyan tüm arkadaşlarımın diline pelesenk olmuş durumda ama bence o kadar kolay değil. torpilin olunca tabii ki öyle ama herkesi yapmıyorlar işte. İyisi mi hiç bulaşmamak, diplomat olacak adamlar zaten bellidir. O kişi sizseniz sorun yok, devam. tercihlerinize eklersiniz ama ben değilim, geç ve güç anladım ama olsun... :)

Torpil çok zordur, KPSS36 dan 85 üstü her baba yiğit alamaz Torpil olsa dandik üniversitelerden giren adamlar görürdük hep, bu sene en çok boğaziçi adam soktu bakanlığa 24 tane, bu adamlar zaten kendilerini ÖSS de ispat etmişler, torpile ihtiyaçları yok.

• Gerisini de kapan kapmıştır zaten.
  • Güzel bölümdür Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler. Yalnız @Imnobody'nin de dediği gibi iyi bir üniversitede okumadıktan sonra iyi bir yerlere gelmek çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persona Grata

Güzel bölümdür Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler. Yalnız @Imnobody'nin de dediği gibi iyi bir üniversitede okumadıktan sonra iyi bir yerlere gelmek çok zor.

İyi üniversite derken? ben istanbul üni. istiyorum. Nasıl bu üni.??
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuhatcavga

quote:

Orijinalden alıntı: Persona Grata

Güzel bölümdür Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler. Yalnız @Imnobody'nin de dediği gibi iyi bir üniversitede okumadıktan sonra iyi bir yerlere gelmek çok zor.

İyi üniversite derken? ben istanbul üni. istiyorum. Nasıl bu üni.??

Gayet iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.