Şimdi Ara

TIP YAZACAKLAR GELİN HELE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • valla arkadaşım öyle her söylenene bakarsan seçilecek meslek falan bulamazsın. eğer tıp fakültesine isteyerek girersen zaten iyi bir doktor olursun ve para problemin falan olmaz. ben öyle nöbet vs çekemem diyorsan hiç bulaşma. ayrıca doktor da para kazanamıyorsa diğer meslektekiler ölsün o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D'arbanville

Maksat paraysa itü inşaata git bölümü ilgilenerek oku parayı kırarsın. Tıp bence para kaygısından öte insanları gerçekten seven ve onlara yardım etmek isteyen insanların bölümü olmalı ama malesef bu günümüzde böyle değil bu yüzden doktorların hastaya bakışı berbat.

Ankara Tıp fakultesindeyiz Bir doktoru bulmalıyız Kaç kat çıktım indim hastaların yanındaymış bu hoca neyse arıyorum sonra bi baktım bi topluluk ortada bu hoca hocanın adını söylüyorlar bende aynı hocayı arıyorum tabi nezaketten pardon .. hoca sizmisiniz dedim kadın hayır dedi burnu havada gıcık gıcık baktı sonra hocam diye yanında öğrencileri de garip garip baktı salak kadın oymuş sonra geldi imzasını attı şükür

ve ben hacettepe de değl ama Ankara da çok gördüm doktor havasıyla böyle burnu havada olup hasta azarlayan egoları yüksek bencil insanları

Ama bütün doktorlar böyle değildir bende 3. seneme kalırsam tıp istiyorum hala tercih yapmadım

Bu önyargıyı kırmak için istiyorum en çok..

• Annem uzman doktor. Doktorların arasında büyüdüm diyebilriim, tanıdığımız herkesin en az 1. dereceden bir doktor akrabası var. Hayatından memnun olan doktor sayısı çok az. Ayrıca en az 6 alır gibi bir durum kesinlike yok, yalan o. Bilen bilmeyen sallıyor, kanka geçen bi hastaneye gittim ayda 30 milyar alıyomuş muhabbeti hepsi. Annemin genel maaşı 3-5 arası değişiyor. 20-25 yıllık doktor ve biyokimya uzmanı olduğu için kısa sürede daha fazla hastaya hastalarla hiç görüşmeden bakabiliyor. Tavsiyem olabileceksen o tarz bir şey bul öyle ol. Yoksa hergün o kadar hastaya bakmaktan gerçekten nefret edersin hayatından, seçeceksen tavsiyem budur. insanları kurtarmayı sevmek vs hepsi hikaye, 3-5 yılın sonunda o ruh sönüyor herkeste.
  • kardeş k.bakma ama doktorlarada yetmiyosa diğer insanlar ölsün yaşamasın o zaman bence daha iyi bir iş yokki daha çok kazancağın ne bileyim mühendislerin durumuda öyle yani yapcak bişe yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChevChelios34

kardeş k.bakma ama doktorlarada yetmiyosa diğer insanlar ölsün yaşamasın o zaman bence daha iyi bir iş yokki daha çok kazancağın ne bileyim mühendislerin durumuda öyle yani yapcak bişe yok .

Doktorların sadece başlangıç maaşları diğer meslek gruplarına göre yüksek görünüyor.Bir pratisyen 2.5-3.5 , uzman doktor 4-5 denilmiş genelde.
    Ama doktorlukta şu var sonuçta devlette çalışıyorsan memursun, ücretlerde öyle çok büyük değişiklikler olmaz.
    itü-odtü gibi yerlerden mezun mühendis bir doktora göre az maaşla başlar ama sene kaybı yoksa 23-24 yaşında para kazanmaya başlar sonuçta.Ve maaşı pratisyen doktorunkine denk sayılır.Tamam uzman doktorlar daha iyi kazanıyor ama onlar da 30 undan önce kolay kolay olamıyorlar.Bir mühendis 24 yaşında mezun olsa 30 una kadar yerinde sayacak değil ya kıdemi artacaktır ve yine 4-5 milyarı belki daha fazlasını kazanabilir. Yani mühendislikte yükselme şansı var ama doktorlukta bu daha zor.Bir de doktorların çektiği çile cabası uzman olmak demek 6+ 4 veya 5 yıl demek.

• yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Sanırım tıptan vazgeçmek üzereyim cuma gününe kadar vaktim var.Tercihimi İTÜ elektronik ve haberleşme mühendisliği şeklinde değiştirme ihtimalim yüksek.
  • Aile hekimi 7000 civarı alıyor ama sağlık ocağının giderlerini falan onlar ödüyor sonuçta en az 5-5.5 bin kalır sana taş gibi işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkan529-

yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Sanırım tıptan vazgeçmek üzereyim cuma gününe kadar vaktim var.Tercihimi İTÜ elektronik ve haberleşme mühendisliği şeklinde değiştirme ihtimalim yüksek.

benim sıralamam tıpa tutmuyor ama van elazıg adıyaman erzurum kars hepsini yazdım tıp dedin mi akan sular durur aga iyi düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

quote:

yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Sanırım tıptan vazgeçmek üzereyim cuma gününe kadar vaktim var.Tercihimi İTÜ elektronik ve haberleşme mühendisliği şeklinde değiştirme ihtimalim yüksek.

benim sıralamam tıpa tutmuyor ama van elazıg adıyaman erzurum kars hepsini yazdım tıp dedin mi akan sular durur aga iyi düşün

valla sen de iyi düşün bakarsın tutar :D henüz tam netleşemedim ama tıpta okuyanların çoğu mutsuz ve pişman.Forumda da var tıpı bırakıp mühendisliğe geçmeye çalışan kişiler. Ben de onlardan biri olmak istemiyorum. Cumaya kadar vaktim var valla bakalım inşallah yanlış bir karar vermem.

• quote:

uzman doktorum. kredi borçlarım yüzünden tek mal varlığım olan arabamı satıyorum bu ay. 38 yaşındayım. lise birincisi idim. hacettepe ingilizce tıp fakültesini kazandım henüz 17 yaşındayken, 7 yıl tıp hazırlık dahil. sonra 1 yıl evden hiç çıkmadan tusa çalıştım. okulda sabahlara kadar nöbette ağladığım günleri biliyorum. 5 yıl ihtisas yaptım. 2 yıl mecburi hizmet, 1 yıl askerlik son 4 yıldır uzman hekimim sadece 3000 tl ve bazen 500tl üzerine döner sermaye ile son 2 yılımı geçirdim. hiç bir maddi varlığım yok ama geçen yıl devlet bursuyla cambridge üniv. 2 ay kaldım. daha da borçlandım. evliliğim bile tehlikede çünkü eşim ben seninle doktor olduğun için evlenmiştim dedi. hayal kırıklığına uğramış? bu sene öss ye hazırlanıyorum tekrar. zararın neresinden dönülse kardır.

4 aylık hekimim.. göreve başladığımdan beri daha bu paraları görmedim.. yukarıda yazan 1500 maaş ve 700 sabit ek ödeme dışındaki performansa dayalı olan kısmı nedense ben hiç görmedim.. daha da görecek gibi durmuyorum…. günde 200 tane hastaya bakıyorum… ayda 8 adet 24 saat acil nöbeti, 5 adet de 8 saatlik poliklinik yapıyorum.. üstelik bütün bir ilçenin evde bakım hizmetlerine bakıyorum.. 100 ayrı yatalak hastayı düzenli olarak evinde muayene ve ziyarete gidiyorum.. ayda 250 saatin altında çalışmadım hiç… her gelen hastaya geçmiş olsun demekten dillerim aşındı… güler yüz göstermek için hastaneye acilen kaldırılan dedemi bile unuttum… üstelik sıra kavgası yapan hasta ve hasta yakınlarının arasını bulmaya çalıştıım için küfürler de yedim.bazı hastalar önüme reçeteyi atıp şunları yaz dediinde kibarca başkasının üzerine ilaç yazmak suçtur dediimde silahı önümde gördüm.. yazdım diye savcı tarafından çağırıldım soruşturma geçirdim.. (güya babasının üzerine yazdırmış babasının haberi yokken ve babasının maaşı kesilmiş nerden bileyim.. silahı görünce yazdım). üzerine bu 4 ayda 12 adet kalp ve solunumu durmuş hastaya müdahele ettim.. 5 tanesi geri döndü.. birisini çok yaşlı olduunu göre göre dönmesine vesile oldum diye hasta yakınlarından laf işittim.. 4 ay boyunca herşey dahil en yüksek bu ay aldım… toplam 2928 TL… daha birşey demiyorum.. ne öğrencilik ne okumak.. ne 6 yıl… burada bize bunları fazla görenler birgün benim hakettiime oranla aldığımı bile kendi hakettiklerine aynı oranla alamazlar da bu söylediklerimizi yaşayarak anlarlar… saygılarımla… Doktor

13 yıılık hekimim.DEvlet kadorusunda çalışıyordum, 1.5 yıl önce istifa ettim.En son maaşım döner sermaye ile birlikte 2500 lira idi.
    Şu anda özelde çalışıyorum..

Şimdi arkadaşlar ben tıp yazmayı düşünüyorum hatta tercihlerimi de yaptım %99 ihtimalle tıp gelecek bana.Fakat bugünlerde, 6 yıl hatta uzmanlık da okursam 10 yıl nasıl geçecek diye kara kara düşünürken, doktor maaşlarının halk arasında dolaşan söylentilerden çok daha düşük olduğunu fark ettim. 2.500 TL gibi komik maaşlardan bahsediliyor, Ben asıl istediğim mühendislikten biraz da maddi şartlar yüzünden vazgeçip tıpa yöneldim, Eğer doktorlukta da durum böyleyse ben tercihlerimi gözden geçirmeyi düşünüyorum hala vakit varken.Siz ne düşünüyorsunuz ?

ya bırakın bu işleri abi. hiç çevrenizde de mi görmüyorsunuz? adamlar paranın dibine vuruyor işte. mesela benim bi arkadaş tıp ı bitirdi. 1 sene sonra da uzmanlığı kazandı.. çocuk hala uzmanlık okuyor. uzmanlığı kazandıktan 6 ay sonra abisinin düğünü oldu. adam 1500 $ taktı. istanbul şartlarında 2 kişilik evde kalıyor. masraflarını düşünün. ama bu kadar parayı bir seferde çıkarıp verebiliyorsa adam artık uzmanlık bittiğinde ünvanı uzman doktor olduğunda kazanacağı paaryı siz düşünün.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

quote:

valla sen de iyi düşün bakarsın tutar :D henüz tam netleşemedim ama tıpta okuyanların çoğu mutsuz ve pişman.Forumda da var tıpı bırakıp mühendisliğe geçmeye çalışan kişiler. Ben de onlardan biri olmak istemiyorum. Cumaya kadar vaktim var valla bakalım inşallah yanlış bir karar vermem.

ben senin yerinde olcam tek tercih tıp yazar geçerim

• quote:

Orijinalden alıntı: sonic93

Aile hekimi 7000 civarı alıyor ama sağlık ocağının giderlerini falan onlar ödüyor sonuçta en az 5-5.5 bin kalır sana taş gibi işte.

hocam aile hekimliğinde maaşların şimdilik yüksek olduğu söyleniyor, ilerde bu ücretler baya düşecekmiş.
  • valla bendew küçük yerde yaşıyorum adamların hepsinin son model arabaları var, mangal sofrasından kalkmıyorlar (tabi fırat buldukça) yani diyeceğim ekonomik anlamda çok üst düzey yaşıyorlar.
  • quote:

quote:

Aile hekimi 7000 civarı alıyor ama sağlık ocağının giderlerini falan onlar ödüyor sonuçta en az 5-5.5 bin kalır sana taş gibi işte.

hocam aile hekimliğinde maaşların şimdilik yüksek olduğu söyleniyor, ilerde bu ücretler baya düşecekmiş.

Bu iktidarla birlikte sağlık sektörü kötüye gidecek ben böyle düşünüyorum mesela tanıdığımız bir nefrolog hem üni.de hoca hem muayene yapıyor hem dışarda yeri vardı aylık 20-30 bin arası eline geçiyordur ama şimdi öyle değil ayrıca hasta da bakmıyor tepkisini göstermek için.
  • quote:

quote:

quote:

Bu iktidarla birlikte sağlık sektörü kötüye gidecek ben böyle düşünüyorum mesela tanıdığımız bir nefrolog hem üni.de hoca hem muayene yapıyor hem dışarda yeri vardı aylık 20-30 bin arası eline geçiyordur ama şimdi öyle değil ayrıca hasta da bakmıyor tepkisini göstermek için.

3 çocuk kampanyası devam ediyor kadın dogumcuların sektörü ölmez

• ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qweqqa -- 30 Temmuz 2012; 17:52:05 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ChevChelios34

kardeş k.bakma ama doktorlarada yetmiyosa diğer insanlar ölsün yaşamasın o zaman bence daha iyi bir iş yokki daha çok kazancağın ne bileyim mühendislerin durumuda öyle yani yapcak bişe yok .

Doktorların sadece başlangıç maaşları diğer meslek gruplarına göre yüksek görünüyor.Bir pratisyen 2.5-3.5 , uzman doktor 4-5 denilmiş genelde.
    Ama doktorlukta şu var sonuçta devlette çalışıyorsan memursun, ücretlerde öyle çok büyük değişiklikler olmaz.
    itü-odtü gibi yerlerden mezun mühendis bir doktora göre az maaşla başlar ama sene kaybı yoksa 23-24 yaşında para kazanmaya başlar sonuçta.Ve maaşı pratisyen doktorunkine denk sayılır.Tamam uzman doktorlar daha iyi kazanıyor ama onlar da 30 undan önce kolay kolay olamıyorlar.Bir mühendis 24 yaşında mezun olsa 30 una kadar yerinde sayacak değil ya kıdemi artacaktır ve yine 4-5 milyarı belki daha fazlasını kazanabilir. Yani mühendislikte yükselme şansı var ama doktorlukta bu daha zor.Bir de doktorların çektiği çile cabası uzman olmak demek 6+ 4 veya 5 yıl demek.

bence şu son tercih günlerinde git bir hastaneye, aile hekimleri boş duruyor zaten onlara git bir konuş onlar da seni yönlendirecektir. yüzyüze konuşmadığın sürece okudukların hep kafanı karıştırır. tavsiyem budur

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.