Şimdi Ara

TIP VS DİŞ HEKİMLİĞİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
8
Favori
11.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunalıp bıraktığım çok oldu. Dolayısıyla istediğim sürede bitmedi istediğim konular. Erken bitirip sırf deneme çözmeye vaktim kalır umarım. Sizin daha iyidir inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam bircok noktada hakli gencler.Bunu dis okuyan birisi olarak soyluyorum.

Mesela hoca soruyor disi isteyerek gelenler kimler diye,%20yi gecmez.Digerlerine ya tip gelmemis ya da istedigi yerde muhendislik gelmemis insanlar iste.

He bence de Anadolu sehirlerini kucumsemesi yanlış bir sey.Ayrica arkadasin biraz egosu var.Bunlar da onun icin elestirebilecek noktalar.

• Okurken pratik acidan net bir sekilde dis daha zor teorik acidan da tip daha zor.Ama diste de kucumsenecek bir teorik yok ama tipta kucumsenecek bir pratik var.

Diste pratisyen 5k ise tiptaki 6k filan olmasi lazim.Uzmanlar daha okurken bile 5-6k gibi paralar alabiliyor sonra da soylenene gore 10-15k arasi alabiliyorlarmis.Diste ozel sektörün onu daha acik.

Iki alan icin de uzmanligi olmayan kisi artik vasifsiz hale gelecektir.

Biyolojiye ilgisi olmayan biri icin tip dis ikisi de zor.Ikisi de paso ezber.Ama estetige ilgim var derken el yetenegin filan varsa disi seversin.

• Sağolun hocam ODTÜ MAKİNE Nasıl sizce Fiziğim iyi baya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel yazi olmuş sağolasın hocam.Dişte Çene cerrahi-Ortodontist 2030 lu yıllarda ne kadar kazanir sizce?

• Makine muhendisliklerinde, ozellikle ki ODTU gibi bir yerde agir bir eğitim var.Ama fizigim iyi ilgim de var diyorsan iyi olur senin icin.

• Su anda en cok tercıh edılen bolum ve sadece para kazan ma amaclı tercıh edılmeye baslandı. Yani millet meslege degıl para kazanmaya yonelmeye basladı bu sekılde basarılı doktorlar yetışmez hatta ılerde atama bekleyen öğretmenler gibi atama bekleyen 40 yasında bınlerce doktorda gorursenız sasırmayın derım malum ulkemızde

• ali9949 A kullanıcısına yanıt
    Pratisyen olabilir de uzman açığımız var.

• Zor gelmez sevince

• quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Pratisyen olabilir de uzman açığımız var.
    Acıklar kapanır bınlerce einstein var ulkede. Ama ulke sistemi degısmedıkten sonra zaten ahırda yasamaya devam edecegız

• ali9949 A kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyon

• quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Güzel yazi olmuş sağolasın hocam.Dişte Çene cerrahi-Ortodontist 2030 lu yıllarda ne kadar kazanir sizce?
    En buyuk hata saglik isini paraya dokmek. Para kazanmak istiyorsan tıpa yonelmeni tavsiye etmiyorum. Calistigini haketmiyorsun cunku tipta. O kadar calismaya ayda ortalama 8.000 tl cok cok az kalir. 15.000 kazandigin yerde de cok az kalir.
    Tıp okumaya harcadigin zamana en az odtu gibi yerlerden ayni calisma gayretiyle mezun olmak daha avantajli.

• İşini önemsediğin ve kendini geliştirdiğin sürece mesleğin önemi yok istediğin parayı kazanırsın

• 10 k üstü kazaniyim yeter bana

• hocam bu kadar para bakmayin ise mutlu olamazsiniz en ufak tokezlemede

• nukleikasit kullanıcısına yanıt
    Doğrusun

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ileriye yonelik bi sey soylemek istiyorum
    Tıp veya diş sececekler akademik kadrosuna lutfen dikkat etsin
    Bu olayı 4.sınıftan sonra anlıyorsunuz .Klinik gözlem tecrubeler çok önemli
    Çogu diş fakultesinde prof yok 2 3 doç var .mesela egede çapada ataturkte felan 40-50 tane prof var yaşlı kurtlardan ogrenilecek klinik tecrube şeyler ilerde cok isinize yarayacak

• Doktor daima iyi kazanır, asıl sıkıntı harcayacak zamanının olmayışıdır. Ev araba en iyisinden olur ona laf yok ama benim tanıdık karı koca doktorlar ev şahane gelgelelim haftada sadece 2 kere o da 8 saati geçmeyecek şekilde uğruyorlar. Böylece ömrü boyunca parayı balyalar öldüğünde tüm varlığı çocuğun sefasını çekme aracı olur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.