Şimdi Ara

TIP VS DİŞ HEKİMLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
8
Favori
11.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-Genel olarak bilgi verebilirmisiniz? Lisans dönemi ve sonrası falan.

2-Pratisyen ve Uzman Maaşları nasıldır?

3-Uzman Bir diş hekimi 10 yıl sonra yani 2030 da güzel kazanabilir mi 10-15 k seviyelerinde.Yani kısaca Diş biter mi eski rağbet göremeyebilir mi bir uzman diş hekimi?

4-Biyolojiye çok yatkın birisi değilim ama Estetiğe çok önem veririm.Diş hekimliği hoşuma gidiyor.O yüzden diş okuyup Uzmanlığıda alıp bir yer açmak istiyorum çok mu zor olanak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmaths -- 23 Mart 2019; 20:51:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• En buyuk hata saglik isini paraya dokmek. Para kazanmak istiyorsan tıpa yonelmeni tavsiye etmiyorum. Calistigini haketmiyorsun cunku tipta. O kadar calismaya ayda ortalama 8.000 tl cok cok az kalir. 15.000 kazandigin yerde de cok az kalir.
    Tıp okumaya harcadigin zamana en az odtu gibi yerlerden ayni calisma gayretiyle mezun olmak daha avantajli.
  • Up

• diş normal doktordan kat ve kat fazlasını kazanır kesinlikle diş
  • reis sen tıp mı okuyosun
  • Şöyle konuşayım ikisindende etrafımda çok var baya bi bilgi alışverişinde bulundum kendileriyle.
    Maaşı düşünmeyelim şuanlık en son değineceğim.
    Mesleğinde nasıl ilerlemek isteyen birisin önce bunu sormalısın kendine. Bir girişimci gibi insanlarla ilişkiler kurarak mı yoksa ders çalışarak kütüphanelerinden geceni gündüzüne katarak mı çalışmak istersin. Bu iki yöntemde her insana uymaz bazıları çok ders çalışamaz bazıları ise insanlarla iletişimde o kadar iyi olmayabilir. Diş hekimi olduğun zaman, çok sabırlı olman gerektiğini bilmelisin. Bu sabır tıptaki sabır gibi değildir. Tıpta bir hasta yaşasın diye saatlerce ameliyatta olmanın sabrından başkadır bu. Bu sadece bir insanın estetik zevkine uygun diş yapabilmen için göstermen gereken bir sabırdır herkes bu sabrı gösteremez. Yani tıpla diş yakın ama uzak alanlardır. Hangisinin seçilmesi gerektiği kişiye kalmıştır. Maaşa gelicek olursak. Tıpta maaşın bellidir dönerle beraber

Uzman değilsen En az 5.5 alırsın
    Asistanken 6 - 8 arası alırsın
    Uzmanken 8 den başlar 12 13 lere tırmanır.
    Özellerde bu fiyat iyi. Bir kariyerin varsa 20 30 40 lara ulaşabilir.
    Dişte maaşlara gelirsek
    Fakülte yıllarını boş geçirmediysen. Ve biraz pozitif bir insansan başta 7 8 den az kazanmassın. Genelde 4Bin + yüzde20 olarak işe girersin
    Buda ortalama 8 bine tekabül eder
    Uzmanlık yaparak ya da adını duyurdukça bu miktar artmaya başlar 30 yaşında ve mesleğin gereklerini gerçekten sağlayan hekim 10 üstü kazanır. Burda da hasta ile ilişkilerin iyi oldukça önerilen doktor olmaya başlarsın. Günümzde diş çekiminin 150 ortalama bir telin 7500 normal bir implantın 300 euro olduğunu düşünürsek işinde iyi olduğun zaman tıpta da dişte de emeğinin karşılığını alacağından emin olabilirsin. Önemli olan hangisini severek bir ömür yapabileceğini bulman

• Bir kişi daha elendi Allah'a şükür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    özelde tıp veya diş okumak
    2 yıl önce açıldı
    Diş hekimliği hakkında
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Septsept kullanıcısına yanıt
    Yargı dağıtıyosunuz hocam

• 2017demezunakalan kullanıcısına yanıt
    Knk rakamlar güzel bir de şunu ekleyelim Doğuda acilde çalışan pratisyenler 12k-14k alıyo haberin olsun

Çok hoş bir yazı olmuş öncelikle çok teşekkür ediyorum.Hocam ders pek çalışmayı sevmiyorum hep biryerlere derste dinleyerek sayısal zekamla geldim dersde çalıştım da tabi oturup 4-5 saat anatomi açiyim çalışıyim bana göre değil pek.Ben giyimime falan filan böyle estetik şeylere çok dikkat eden biriyim.Diş konusundada estetiğe çok önem veriyorum.Dişte insanlarla çok güzel diyalog yaşayacağıma inanıyorum.Fiziğim diğer derslere nazaran aşırı derecede iyi .Makine düşünür gibi oluyorum o yüzden ama makinelere çok ta fazla ilgim yok Diş te veya Tıpta beni korkutan teorik dersler duyduklarım dişte teorikte çok zorlanmazsın diyorlar.Ne önerirsiniz??.Şimdiden çok çok teşekkürler..

• Teocjumper T kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun 15 i duymuştum aile hekimi.

• Yeni girmişsin :(

Doğuda acilde çalışan pratisyen kimse doğuda acilde çalışmak istemediği için orda çalışmak zorunda kalıyor. İstisnaları sölemedim hocam. Ona baktığımız zaman tüm ağız diş implantı 80000 tlden başlıyor.

• Diş hekimliğinde de teorik ders alıyorsun bilgin olsun.

Açıp 4-5 saat anatomi değil 10 saat çalışacaksın belki de.

Teorik açıdan diş hekimliğini küçümsemeyelim tıptan tek farkı klinik bilimlerde daha az dersin olması.

• Benim hedefim yeditepe yada medipol %100 diş diş hekimliğini öneririm ben ablam doktor ve okumasının ne kadar zor olduğunu bilirim.
    Dişin ilk 2 yılı teori son 3 yılı pratiktir. Genel anatominin hepsini dişte de alırsın. Yani tıpla ilk iki senesi aynı diyebiliriz o yüzden anotomiden kaçısın pek yok :/ dediğim gibi kişisel bir konu ben ders çalışmayı şuan bile sadece ideallerim için zar zor çalıştığım için bundan 5 yıl sonra hayatımın en güzel yıllarını ders çalışarak geçirmek istemiyorum. Diş bölümü yazarken pratik eğitimi hakkında bilgi almayı ihmal etme.

Ne demek istediğini anlamadım ama Doğuda acilde çalışmak istisna bir durum değil.

• Septsept kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki arkadaş bariz bir şekilde rakip elemiş onu kastettim.

• Tamam

Zaten pretisyenin acilde çalışması istisnai bir durum. Birde doğuda...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.