Şimdi Ara

tıp vs diş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • abi şu donanımda neden herkesten farklı bı ses cıkıyo adamın bırı dıyo tıp çok zor bu dıyende tıp okuyan bır dıger tıp okuyanda dıyo tıp kolay ilk yıllar zor falan fistan dişe gelince bırı dıyo ayda 5 6 zor alırsın kura sans ısı hıc cıkmazsa hayatın bos olur falan filan bır dıgerı dıyo ilk yıllar harıc ayda 10 15k alırsın valla beynım yandı zaten sıralamamı bılıyo cogu kısı tıp ıçın sınrdayım dıs garantı ama ıkı meslektende mıdem bulandı yanı dıyecegım adam gıbı bu konuyu bılenler gelip yorumlarını belırtsınler herkese teşekkurler

• Bana sorarsan para olarak bakma. İşi sevmen gerekir. Sevmezsen zaten iyi para da alman zor olur. Bence neye tutkun varsa onun peşinden git. Para da arkasından gelir zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PopCornea kullanıcısına yanıt
    hocam sizi anladımda hanı herkes farklı bısı dıyo hem tıptan hem dısten korkmaya basladım
  • denizakkar7 D kullanıcısına yanıt
    İkisi de zor diye biliyorum. Ama zorluk olmadan başarı gelmez

• hocam bu konuyu çok düşündüm araştırdım ablam da diş hekimi. ikisinin de üniversitedeki hayatı oldukça zor. el beceriniz pek yoksa burun farkıyla diş geçer bence. diş seçenler üniversiteden sonra rahatlar çünkü zorunlu hizmetleri yok + dusa girmeseler dahi ciddi seviyede paralar kazanabiliyorlar. tıpta 2 sene zorunlu hizmet+ tusa kazanmak mecburiyet haline gelmiş durumda artık bana kalırsa. askerlik konusunda da tıp okuyanlar uzun dönem yaptığı için yine dezavantajlı durumdalar. hayalim tıp olmasa dişi seçerdim ben ama hayalim tıp olduğu için tıp yazdım tüm tercihlere hocam.
  • chandler1978 kullanıcısına yanıt
    Askerliği 1 sene yapiyorlar fakat doktorluk görevinde değil mi? Ben öyle biliyorum

• PopCornea kullanıcısına yanıt
    aynen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hukuk vs diş hekimliği
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • chandler1978 kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bu diş te Kuranın atıyom 5 yıl boyunca çıkmama ihtimali varmı çıkmazsa hanı 5 yıl gecmez

• Diş hekimliği seçtim.Kıyaslamaya gerek yok kişiye göre değişir.Ama işsiz kalman için şanssız+ çok kötü bir doktor olman lazım.Çevremde hiç işsiz diş hekimi yok.Çok büyük paralar kazanan da var,devlette sabah 9 akşam 4 gibi rahat çalışan da.Ayrıca sağlık bakanlığı aile diş hekimi projesi yapacaklarını ve 10bine yakın kontenjan ayrıldığını söyledi.Eğer iyi bir hekimsen zaten devleti beklemezsin özelde iyi para kazanırsın.Bence şuan bunları düşünmeye gerek yok,mesleği iyi öğrenirsen her türlü rahat edersin..

• denizakkar7 D kullanıcısına yanıt
    hocam o konuda bir bilgim yok

• Eğer mesleğini seven sürekli kendini, gelişen teknoloji ile entegre eden bir diş hekimi olursan havada kaparlar.

Insan ilişkilerinde iyi olman gerekiyor bu dişte daha kendini hissettiriyor.

Okul bittikten sonra atamalarda genelde doğuya yazıp burda bi kaç yıl çalışıp batıya atanıyorsun. Direk batıya atananda duydum.Bunu belirleyen o hastanedeki boş yere talep meselesi ,batı fazla talep edildiği için çıkma ihtimali düşük. Tercih listesine sadece batı yazan genç diş hekimleri atanamamakla yakınıyolar

Oncelikle emin ol marka olduktan sonra aylık 40 bine kadar kazanırsın mesleğini sevmen şart.

Iki meslektede maddi sıkıntılar yasamayacaksin Çünkü her halinle Türkiye standartları üzerinde kazanacaksın tavsiyem hangi bölümü daha çok istediğine karar ver.

Forumda pek yazılmaz ama iki bölümde de son sene veya mezun olduktan sonraki sene dus/tus için dershaneye gider öğrencilerin çoğu. Maliyeti 10/15 bin arasi değişir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.