Şimdi Ara

kıbrısta tam burslu tıp mı akdeniz diş mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kıbrısta bulunan yakındogu tıp(tam burslu) ve akdeniz diş geliyor bana.açıkçası sene başından beri hedefim tıp okumak ve doktor olmaktı.yalnız şöyle bi durum var yakındoguda sınıfta kalırsam kaldıgım senenin parasını istiyolar o da 25-30 bin tl civarı ediyor.durumumuz iyi ödeyemeyeceğimiz bi para değil ama diş okuyunca da doktor olacağım sonuçta.sizce diş beni tatmin eder mi yoksa kıbrıs macerasına atılmalı mıyım?görüşleriniz benim için önemli lütfen yardımcı olun

• akdeniz diş yeni binasına taşınıyor. bayağı güzel ve büyük bir hastane yaptılar. değerlenebilir birkaç seneye.
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    hocam bilgin var mı orayla ilgili? beni bilgilendirebilir misin antalya ve akdeniz diş hakkında?zaten değerli hocam 16100 sıralaması var
  • ahi evran tıp (kırşehir) 60 kişilk kontenjanla bu yıl açıor, belki şansına gelir. ya da kıbrıstaki okulu yaz yatay geçişle türkiyeye geleblrsn. tıpla diş bambaşka meslekler. iyi düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DR.house 1995 -- 21 Temmuz 2016; 16:46:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeni üye1234

hocam bilgin var mı orayla ilgili? beni bilgilendirebilir misin antalya ve akdeniz diş hakkında?zaten değerli hocam 16100 sıralaması var

Ben her gün önünden geçiyorum. Pek bilgim yok açıkçası, ama okuyan bir arkadaşım zor olduğunu ve buraya gelirken bu kadar kaliteli eğitim beklemediğini söylüyordu.

Şimdi bina ne zaman biter bilmiyorum ama kaba inşaatı bitti ve bayağı büyük bir şey oldu hatta. Tıpçılar olarak kıskandık açıkçası. :) Şakayı bir yana bırakırsan gerçekten stajları filan düşünürsen ben ileride Akdeniz Diş'in çok önlere çekebileceğini düşünüyorum.

Üstelik Diş'in çoğu hocası da Akdeniz Tıp Fakültesinden gelir ve ben bu hocaların kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Bu arada Kıbrısta Tıp okuyan arkadaşım da vardı ve o çok çok memnundu.

hocam o arkadaşınızla irtibat kurabilir misiniz?benim için çok önemli gerçekten çünkü kıbrısta tıp okuyan hiç tanıdıgım yok ve bilgim cok az bu konuda .o tam burslu mu okuyor cünkü ben tam burslu kazandım ve bikaç şey sormam lazım.kurabilir misiniz?size denk geldiğim için şanslıyım sanırım
    eğitim araştırmanın ordaki binadan mı bahsediyorsun hocam,yoksa tıpın orda mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EGE TIP GELİR Mİ
    7 yıl önce açıldı
    ege tıp gelir mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam o arkadaşınızla irtibat kurabilir misiniz?benim için çok önemli gerçekten çünkü kıbrısta tıp okuyan hiç tanıdıgım yok ve bilgim cok az bu konuda .o tam burslu mu okuyor cünkü ben tam burslu kazandım ve bikaç şey sormam lazım.kurabilir misiniz?size denk geldiğim için şanslıyım sanırım

irtibat kuramam sanırım çünkü telefon numarası yok bende.

bak ben biraz anlatayım, o arkadaş inanılmaz azimliydi. 2011'de girip eczacılık kazanmış kıbrısta. sonra hem ortalamasını yüksek tutup, hem de lys sınavına girip aynı okuldaki tıp fakültesini 2 yoldan kazanmış. :) Kıbrıs'ta tam burslu okuyordu yani tıpı ve yine ortalamasını 92 mi de yapmıştı. 2. sınıfın sonunda hocalarla arası bayağı sıkı fıkıymış mesela. ki hocaları da hep Türkiye'nin çok büyük isimlerinden oluşuyormuş. Bu hocalar dönem dönem gelip ders verirlermiş.

üçüncü sınıfta akdenize geçti bu arkadaş. aynı yurtta kalırken tanıştık. ve bana sürekli pişman olduğunu söylüyordu. kıbrısta baş tacı iken burada sıradan bir öğrenciye dönüşmüştü çünkü. peki bu neden mi? çünkü orada 40-50 kişi ile okuyup her derse giderken, akdenizde 300 kişilik sınıfta okuyup derslere gidemiyordu. (çünkü anlamıyordu dersleri gitse de)

sonuç olarak şunu söyleyebilirim eğer kıbrısta okumayı kaldıracak bütçen varsa kıbrısta tam burslu tıpı gönül rahatlığıyla yaz. :) inan türkiyedeki çoğu okuldan çok çok iyiler.

hocam faceden falan bulamaz mısın cünkü ben ciddi düşünüyorum yakındogu tıpı.o da yakındoguda değil mi?şunları sorayı o zaman sana hocam eğer bilgin varsa :
    tam burslu okurken ortalamam 2 nin altında kalırsa yani sınıfta kalırsam o dönemin ücretini ödemem gerekiyormuş.oranın sınavları nasıl beni sınıfta bırakırlar mı para almak için?
    bikaç tanıdıgım özel tıpların eğitimi çok kötü doktor yetkinliğine ulaşamazsın demişti ama hem sen hem de google dan okdugum kadarıyla mükemmel hocaları varmış haksız mıyım?
    kıbrısta okuyacak bütçem var zaten kyk bursu orda 600 tl ye çıkıyormus :) kıbrısta hayat nasıldır acaba yabancılık çeker miyim?tr den gidenleri seviyolar mı?
    sonradan türkiyeye geçiş yapma olayını nasıl yapabilirim?arkadaşın akdenize geçmiş mesela ben de bunu yapabilmek isterim :) :)
    çok soru sordum kusura bakma hocam ama beni anlaman lazım sen de tercih yaptın sonuçta şimdiden tşk ederim :) :)

• DR.house 1995 kullanıcısına yanıt
    baya iyi olmuş açılması yazıcam haber verdiğin için sagol kaarşim.kıbrısla ilgili bilgin var mı orda tam burslu tıp nasıl olur?haklısın ben pek fark yok sanırdım ama araştırdıkça baya farklı meslekler oldugunu görüyorum
  • quote:

hocam faceden falan bulamaz mısın cünkü ben ciddi düşünüyorum yakındogu tıpı.o da yakındoguda değil mi?şunları sorayı o zaman sana hocam eğer bilgin varsa :
    tam burslu okurken ortalamam 2 nin altında kalırsa yani sınıfta kalırsam o dönemin ücretini ödemem gerekiyormuş.oranın sınavları nasıl beni sınıfta bırakırlar mı para almak için?
    bikaç tanıdıgım özel tıpların eğitimi çok kötü doktor yetkinliğine ulaşamazsın demişti ama hem sen hem de google dan okdugum kadarıyla mükemmel hocaları varmış haksız mıyım?
    kıbrısta okuyacak bütçem var zaten kyk bursu orda 600 tl ye çıkıyormus :) kıbrısta hayat nasıldır acaba yabancılık çeker miyim?tr den gidenleri seviyolar mı?
    sonradan türkiyeye geçiş yapma olayını nasıl yapabilirim?arkadaşın akdenize geçmiş mesela ben de bunu yapabilmek isterim :) :)
    çok soru sordum kusura bakma hocam ama beni anlaman lazım sen de tercih yaptın sonuçta şimdiden tşk ederim :) :)

ne demek, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. evet ben de geçen sene bu zamanlar haldır haldır bilgi arıyordum. :)

1-Hayır asla öyle bir şey olmaz. Kimse para almak için sizi sınıfta bırakmaya çalışmaz. Yurttan arkadaşım her gün çalışıyormuş. Günün derslerini filan hemen tekrar ediyormuş. (Akdenize gelince bunu yapmayı bıraktı ve en son kalacak gibi duruyordu, sonuç ne oldu bilmiyorum. Yurttan ayrıldı. ) Demem o ki asla ama asla bunu düşünme. Oranın amacı seni iyi doktor yapmaya çalışmaktır.

2-Özel tıpların eğitimi çok kötü değildir, saçmalık bu. O tanıdıklarının laflarına kulak asmayı bir an önce kes, bu sorunun üzerine daha fazla düşünmeyelim bile. :)

3-Arkadaşım Kıbrıs'ı çok seviyordu. Tek sorun Rum kesimi ile arada yaşanan problemler. ( Mesela bir Türkiyeli Rum kesimine geçemiyor ama rumlar KKTC'e geçebiliyor. ) Hayır kıbrısta sorun çekmezsin, Türkiyenin egedeki bir kenti gibi düşünebilirsin. Ama ev kiraları vs. çok da ucuz sayılmaz sanırım. Bu soru üzerine bence kıbrısta yaşayanlar ile iletişim kurmalısın, daha çok yardımcı olacaklardır.

Eğer not ortalaman çok iyi olursa Türkiyedeki üniversitelere rahatça geçiş yapabilirsin. Ve güzel güzel çalıştığın sürece not ortalamanın çok iyi olacağını temin edebilirim sana. :)

cok sağol hocam şu noktadan sonra aklımdaki tek soru işareti sınıfta kalma olayı kaldı.tıpta dersler nasıl yani sınıfı geçmek zor mu kolay mı nasıl?kıbrısta ücretli öğrenciler de olacağı için sınavları da biraz kolay olabilir diye düşünüyorum .yanılıyor muyum acaba?mesela bu sene sınıfı geçerken pek zorlandın mı? en büyük çekincem evi arayıp sınıfta kaldım 30 bin tl gönderin demek :) :) öyle bi durum yaşamam değil mi?eğer tıpa gidersem dersleri severek dinlerim ve çalışırım ama yine de insan çekiniyo kalır mıyım diye :) :)
  • quote:

cok sağol hocam şu noktadan sonra aklımdaki tek soru işareti sınıfta kalma olayı kaldı.tıpta dersler nasıl yani sınıfı geçmek zor mu kolay mı nasıl?kıbrısta ücretli öğrenciler de olacağı için sınavları da biraz kolay olabilir diye düşünüyorum .yanılıyor muyum acaba?mesela bu sene sınıfı geçerken pek zorlandın mı? en büyük çekincem evi arayıp sınıfta kaldım 30 bin tl gönderin demek :) :) öyle bi durum yaşamam değil mi?eğer tıpa gidersem dersleri severek dinlerim ve çalışırım ama yine de insan çekiniyo kalır mıyım diye :) :)

Yok, eğer düzgünce çalışırsan kalmazsın. Hatta bayağı ortalama filan yaparsın. :)

İlk sene için çok da zor olmadığını söyleyebilirim.
  • yeni üye1234 kullanıcısına yanıt
    rica ederim . ya yanlş olmasın ama çogunlugndan duydugm kadryla eğitimi zormuş, hocaları ankaranın hocalarymş. baya zorluyrlarmş. sen heryeri yaz Allah kısmetndekini vericek sana. bnmde sıralamam 21k adıyamanda uşakta dişler açılmş en başta oraları yazıcam. medipolde (türkçe)%50 tıp bu yıl açlmş orayıda yazıcam çünkü özelde oynamalar fazla oluyr.hayırlısı olsun hakkımzda. bu
    önce tıpı mı yoksa diş mi yazıcaksın.
    hocam düzgünce çalışmak derken ne kadar yani?günde ortalama kaç saat oluyo o?hiç boş vaktin olmuyo mu mesela ?biraz aydınlatır mısın :) :)
  • quote:

hocam düzgünce çalışmak derken ne kadar yani?günde ortalama kaç saat oluyo o?hiç boş vaktin olmuyo mu mesela ?biraz aydınlatır mısın :) :)
    Bende seninkiyle aynı durumdayım.Sıralamam 16500 yani 16100den Kıbrıs'ta alıyor ama burslu belki tutuyor ama şöyle bir durum var buna yurt ücreti dahil değilmiş arkadaşım.Yani sadece eğitim öyleymiş.Hukuk tam burssu okuyanlar yaklaşık 10.000 tl ayrı bir yurt ücreti ödüyorlarmış.Benim arkadaşım orada ücretli tıp okuyor ona sordum.Birde ulaşım çok sıkıntılıymış kampüs merkezden uzakmış.4 kişilik yani ekonomik yurtlar kötüymüş 2 kişilikler 3600 euroymuş.Bunları da düşün ben düşünüyorum şu an.
  • yeni üye1234 kullanıcısına yanıt
    önce %50 burslu tıp yazıcam sonra devleteki 19kdan başlayan dişleri yazıcam yeni açılanlarda dahil sonra %50 diş yazıcam ondan sonrada yyeniyüzyıl %25 tıp (sıralaması 28k) yazıcam en sonda açıkta kalmamak için istemesemde ftr yazıcam 2 3 tane. 24 tercihimide doldurucam.
  • afehra A kullanıcısına yanıt
    benim sıralamam 16070 kıbrısın gelme olasılığı nedir sence?düşünüyorum hocam zaten şu sınıfta kalınca para ödeme olayı biraz düşündürüyor beni.sence sınıfta bırakırlar mı?
    iyi bi sıralama .maddi durumun iyiyse özelde okumak zarar değil aksine yarardır.verdiğin paranın kat kat fazlasını kazanacaksın sonuçta dişte de tıpta da .yani baban 200bin tl masraf yapıcaksa sen ona 500 bin tl geri ödeme gücün olacak mezun olduktan 5 yıl sonra falan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.