Şimdi Ara

Tıp ve Diş Üniversite Kılavuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sonuçlar açıklanınca sağlık düşünen insanlar üniversitesi bilgisi aramasın diye böyle bir konu açmayı düşündüm.
    Tıp veya Diş Hekimliğinde okuyup da üniversitesini yazıp + - yönünden değerlendirmek seçim yapacak olan arkadaşlara yardımcı olacaktır, siz de okuduğunun üniversiteyi ,bölümü ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz

Ege Diş

Pratik Eğitimi : Genel olarak zorlayıcı sınav ve geçirme methodları var. Ancak asistanların diğer ünilerdeki duyduğum gibi umursamaz olduğunu söylemek yanlış olur. Çoğu anabilim dalının asistanı öğrencilerle iyi davranıp, yardımcı oluyor. Hocalar ise pratik eğitimlerde çok fazla gözükmüyor klasik şekilde. Görevlendirme yapıp çekiliyorlar ancak soru sorduğunuzda birkaç hoca hariç çok tatminkar cevaplar alıyorsunuz.

Teorik Eğitim-Klinik eğitim : Diğer fakültelerde duyduğum kadarıyla 4 ve 5 i en ağır geçen yerlerden birisi burası. 4. sınıfta 8.30 dan 14.00 a kadar klinikte hasta bakımı, 14.00 sonrası akşam 5 6 ya kadar teorik ders bunalımı içindesiniz. 5. sınıfta klinik ise akşam 4 e kadar yine 6 ya kadar teorik. 3. sınıfın 2. dönemi gözlem ile kliniğe giriş yapıyorsunuz öğleden sonra 2 ila 4 arası. 1 ve 2 ise her yer gibi standart. Kotalar ise belirli kliniklerde çok rahat örneğin cerrahi yetişme sıkıntısı yok, ancak endo perio gibi kliniklerde yaz okuluna kalan bir sürü insan olabliyor

İmkanlar: Konaklama imkanı ise fakülte içinde okulun kendi yurdu ve yeni açılacak olan erkek kyk bulunmakta, kız öğrenci için kyk sorunu yok çok fazla var çünkü. Erkek iseniz barınmada sorun yaşayabilirsiniz. Kampüs ortamı isteyenler için de avantaj olarak söyleyebiliriz ki okul kampüsün içinde yer alıyor. Okul içi ise fantomlar ve klinikler maalesef çok eski ve yetersiz. Özellikle preklinik eğitimini aldığımız fantomda çene, yanak gibi temel eğitim edevatları bulunmamakta, yeni açılan birçok fakültede bu imkanlar çok iyi. Amfilerimiz Ege Ünideki bölümler içinde en kötü amfilerden olabilir, oturaklar kırık, rutubetli, çok eski kısaca.

Sınavlar: Veee geldik en kötü konuya. Çok kötü bir sınav takvimimiz var. Ekimde açılan okulda kasım ayında vizelerle başlıyoruz, her hafta 1-2 dersin vizesi oluyor, vizelerin bitimiyle finaller başlıyor. Çoğu fakültede sınav haftası uygulaması maalesef bizde yok. Final sınavları haziran gibi olmasına rağmen bütünleme sınavları alakasız bir şekilde ağustos ayında yapılmakta. Büte Kalmak yaz tatilinizi harcayabilir.

İzlenim: Gerçekten de mükemmel kalitede hocalarımız var, dışarıdaki hekimlerle konuştuğumda ... adlı hocanın öğrencisi misin gibi bir tanınırlıkta. Ege bölgesi ve çoğu yer için mezun olduğunuz fakülte etiketini layıkıyla taşıyor, bir noktada hakkınız çünkü çok zor bir eğitimden geçiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberal Bardağı -- 26 Haziran 2024; 17:25:56 >

• Öne çıkardım ege saglik lobisine tam destek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacettepe
    Pratik Eğitim:Tüm preklinikler yarım dönem şeklinde yapılıyor protez 1,2,3
    Resto 2,3 endo 3. sınıfta veriliyor.Restoda prekliniğinde estetik dolgu,kırık tamiri vs de gösteriyorlar.Endo keyifli geçer genelde.Protezde 1. Sınıfta alçı kullanıyorsunuz çoğu fakülteden farklı olarak+alçı modellerde diş prep. etmeye başlıyorsunuz.2. sınıfta komple Fantom çalışılıyor.3 de total parsiyel vs gösteriliyor.
    Preklinik aşamasında büte kalabilirsiniz ama genelde bütünlemede geçersiniz.
    Teorikler:Teorik eğitimi belki de en yoğun olan okul olabilir.1 vize 1 final oluyor çoğu derste.Yüzde 40 vize yüzde 60 final şeklinde değerlendiriliyor.
    Ankara'daki diğer üniversitelerin slaytlarını az çok görmüş biri olarak söylüyorum diğer şehirleri bilemem.2 gömlek üst durumda.Seçmeli ders şeklinde verilen implant, fotoğrafçılık,CAD cam gibi dersler çoğu kursta anlatılan şeylerden çok daha kaliteli durumda ki bu kursları veren hocaların çoğu yine buranın öğretim üyesi.
    Sınavlarda çıkmış soruluyor genelde.Cıkmışlar da slaytlara birleştirilmiş öğrenci notları da hem kırtasiyede var hem de dijital olarak var.Ortalama bir calismayla max 1-2 büt olacak şekilde seneyi kapatırsınız

Okul bütünleme sınavlarını temmuzun sonu ağustosun başında yapıyor dolayısıyla fazla bütünlemeniz olursa tatiliniz rezil olur.
    Konum itibariyle Sıhhiye-kurtuluş civarında Hacettepe hastanesiyle aynı yerde.Etrafta Hamamönü dışında çok bir yer yok ki orda da oturulacak mekan sayılı.Bir kampüs ortamı bekleyen çok büyük hayal kırıklığına uğrar.Oturmak için ya tunalıya ya da bahceliye gidersiniz genelde
    Ankara'nın her yerinden ulaşım mümkün.Ankaray,tren, çeşitli otobüsler,hastaneye yakın olan tarafa dolmuş vs gibi uzar liste.
    Okulun en keyifli ve en çok bir şeyler öğrendiğim kısmı klinikler oldu benim için.Saygı çerçevesinde asistanlarla samimiyet kurup yakınlaştığınızda neredeyse tüm bölümlerde ekstra bir şeyler gösterip yaptırıyorlar.Hoca faktörü de önemli olmakla beraber yine ağzı laf yapan biri sözlülerde aşırı problem yaşamaz.Yüzde 50 bilgi yüzde 50 bildiğini satma şeklinde ilerlediğinizde staj bütünlemesi olmadan geçiyorsunuz.
    Klinikler başladığında büyük ihtimalle Ankara'daki tüm okullardan az hasta bakılıyor.Yapılan işin teorik bilgilere uygun ve kaliteli olması bekleniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • up egetıp için müsait zamanda yazacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upsela

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HUKUK VS DİŞ
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.