Şimdi Ara

Öğrencisi Dilinden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tercih ve Tanıtım Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
7
Favori
11.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cerrahpaşa tıp 2.sınıfım okula dair çevreye dair tıbba dair aklınıza ne gelirse çekinmeden sorabilirsiniz. Biz de bu yollardan geçtik sonuçta, faydalı olabilirsem ne mutlu

Edit: Arkadaşlar son zamanlarda çok fazla soru geldiği, bu sorulara yetişemediğim için ve bu soruların da çoğunun birbirine benzer sorular olduğu için. Size daha verimli bir şekilde yardımcı olabilmek amacıyla kendi çapımda bir öğrenci dilinden tanıtıcı rehber hazırlamaya çalıştım. Rehbere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Rehberde yer almayan sorularınız için dm'den veya rehberde yer alan e-mail adresinden yazabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilirim kolay gelsin.

http://yazist.net/2017/07/10/ogrencisi-dilinden-cerrahpasa-tip-fakultesi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heronguy -- 11 Temmuz 2017; 14:19:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• -Hastane tasincak mi
    -donör yeterli mi
    -siniflar kalabalik mi
    -Ingilizce bolumde dersler turkce mi isleniyor(bazilari oyle diyor)
    -Sinifa kediler giriyo mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D8783DAC6 -- 5 Temmuz 2017; 2:35:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizler nasıl bir üstün zekaya sahipsiniz ?

• eğitim kalitesi olarak istanbul dışından önerebileceğiniz tıplar hangileridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canislupusccc

-Hastane tasincak mi
    -donör yeterli mi
    -siniflar kalabalik mi
    -Ingilizce bolumde dersler turkce mi isleniyor(bazilari oyle diyor)
    -Sinifa kediler giriyo mu

Sorular baya iyi :D

-Hastane taşınmayacak Cerrahpaşa yerinde yapılanacak çapa taşınacak. Yeni binalar yapılana kadar da kampüsün içerisinde prefabriklere taşınacak.

-kadavrayı kastediyorsan kadavra konusunda bütün tıp fakülteleri sıkıntı yaşıyor ama cerrahpaşa bu konuda en şanslı tıp fakültelerinden birisi. Yeterli kadavra ve biyopsi örnekleri var hem de diğer tıp fakültelerinden katbekat fazla o konuda için ferah olsun.

-sınıflar kalabalık değil. Öğrenci sayısının fazla olduğuna bakma dersler zorunlu olmadığı için amfinin yarısına yakını derslere gelmiyor zaten. Hele dönemin sonlarına doğru amfideki kişi sayısı 20-30 a düştüğü bile oldu. 2 amfiye ayrılıyorsunuz. Her amfide 180 kişi oluyor bu arada.

-ben türkçedeyim tam bilmiyorum ama arkadaşlarımdan duyduklarımı anlatayım. İngilizce tıptaki derslerin hemen hepsi ingilizce ama nadiren hoca sınıfa soruyormuş türkçe mi anlatayım ingilizce mi sınıf türkçe derse o dersi türkçe anlatıyormuş.

-Bizim amfiye benim hatırladığım sadece 1 kez girdi ve sorun çıkarmadı. Okulumuzda oldukça fazla kedi var ama kedilerimiz bize çok uyumludur bize bir zarar vermez emin ol :)

• quote:

Orijinalden alıntı: drdrug

eğitim kalitesi olarak istanbul dışından önerebileceğiniz tıplar hangileridir.

Diğer tıplar hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim yanlış yönlendirmiş olmak istemem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GoblinSatack

Sizler nasıl bir üstün zekaya sahipsiniz ?

Estağfirullah, zamanında herkesten bi tık fazla çalışmışız sadece :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ingilizceye gore arti ve eksileri?

• quote:

Orijinalden alıntı: PwaGG

ingilizceye gore arti ve eksileri?

Eğitim, ders içeriği olarak ikisi de aynı. Hocaların çoğu da aynı. İngilizce tıbbın şöyle bir artısı var, ingilizce olarak tıp literatürüne hakim olursun bu da ileriye dönük olarak iyi bir şey. Atlas, kitap vs. direk ingilizceden okursun. Ama öyle üst düzey ingilizce öğrenmeyi bekleme. İngilizce tıptaki arkadaşlarımın çoğu da doğru dürüst ingilizce bilmiyor sadece sürekli kullanılan kelimeleri biliyorlar. İngilizce öğrenmen için yine bir dil kursuna gitmen gerekir. Sınavları bana göre türkçeden daha kolay oluyor. Bir de sınıf mevcudu daha az.(70-80 kişi olması lazım) Onun dışında bir fark yok zaten.
  • heronguy H kullanıcısına yanıt
    Hazırlanmaya başlarken kaç net yapıyordunuz ?

Günde kaç saat çalışıyordunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlockçu

Hazırlanmaya başlarken kaç net yapıyordunuz ?

Günde kaç saat çalışıyordunuz ?

12 nin başında 120 civarı yapıyordum sonlarına doğru 140-150 lere çıktı ama ygs kötü geçti 130 yaptım. Ygs sıralamam baya kötüydü. Lys iyi yapıp o açığı kapattım. Ygs'ye insanlar gereğinden fazla önem veriyorlar biraz klişe ama gerçekten önemli olan lys. 12.sınıfsan günlük 3,5-4 saat yeterli okul dışında ama gününü güzel planlaman lazım. Soracaklarını özelden sorabilirsin burada Cerrahpaşa ve tıp hakkında konuşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heronguy -- 5 Temmuz 2017; 5:31:54 >
  • aynı sıralamaya istanbul dışından önerin var mı?
  • cerrahpasa turkce tutacak gibi ama ben hep ingilizce istiyordum bu cok etkiler mi

yurt isileri nasil okul yaninda mi yurtlar

gunluk kac lira harciyorsun

siniflar cok kalabalik sanirim bu derse kontrasyonunu bozar mi

cevaplarsaniz cok memnun olurum

• Hocam kendinize zaman ayırabiliyor musunuz ben de cerrahpaşa yazmayı düşünüyorum da , sosyalliğinizi anormal kısıtlayacak kadar dersler yoğun mu

• Merhaba tıpta okuduğunuz yerin önemi yoktur diyenlere katılıyor musunuz? Yanı 1k ile 8k tıp arası çok fark var mıdır? Kişisel olarak daha fazla çaba sarf edip diğer yüksek siralardaki ogrenciler yakalanabilir mi ? Özellikle tusta ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-20D2C3EB3 -- 5 Temmuz 2017; 10:30:0 >
  • Hacettepe ile Cerrahpaşa yı çok karşılaştırıyorlar sizin düşünceniz nedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • A.ü tıp mı -çapa mı- ctp mi? artıları eksileri neler olabilir,istanbul pahalı bir şehir konaklama beni korkutuyor..tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizakbabaa -- 5 Temmuz 2017; 10:33:12 >
  • Cerrahpaşa nın intörnlüğü rahatmış, doğru mu?

Küçük bi yerde yaşıyorum, sakinliği severim Ankara ile İstanbul arasında kalırsam İstanbul doğru bir tercih olur mu?

Uzmanlığı yapıp göreve başlamak istiyorsak İngilizce tıp için bi sene harcamaya değer mi?

Cerrahpaşa 2500 lü sıralardan alırken bi anda 1700lere yükselmiş bunun sebebi nedir?

Şehir dışından gelen birinin aylık masrafı ne kadar olur?

• Tıp için tip gerek mi

• İntörnlüğün zor ya da kolay olması çok etkiliyot mu?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.