Şimdi Ara

Tıp Okuyorum Sorularınız Varsa Alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Avrupa'da çalışmak isteyen bir tıp öğrencisi olarak sizi anlıyorum. Türkiye'de kalırsanız patoloji, radyoloji gibi alternatif branşlar var zaten, yüksek lisans yerine. Avrupa için de fakülte sürecini dolu ve verimli geçirirseniz şansınız olacaktır diye düşünüyorum.

Umarım istediğiniz yere yerleşirsiniz.
  • son sınıf tıp öğrencisiyim 1 temmuzda mezun olacağım,
    1. sorunun cevabı = bir hastaneye git servisleri gez yatan hastaları gör, ordaki ortamı gör.
    2. sorunun cevabını veremem ben OMÜ de okuyorum, OMÜ de intörnlük yani son sınıf zor, birçok işi sen yapıyorsun örnek kan alma, pansuman, kan şekeri, aspirasyon, irrigasyonlar normalde bu işleri doktor yapmıyor ama intörnken bunları yapmak zorunda kalıyorsun bazı üniversitelerde.
  • Wither21 W kullanıcısına yanıt
    1) ilgisi olmayan biri zorla da olsa yapabilir ama hayatını mutsuz bir şekilde geçirirsin
    2) ben son sınıfım 1 temmuzda mezun olacağım, seçimimden memnun değilim keşke bilg müh yazsaymışım ama artık çok geç, uzunca açıklamak istiyorum bu konuyu.

Tıpı bitirince iş garantin var bu güzel bir yön + toplumda çok saygın bir meslek, maaşın iyi, ama şunları da bilmelisin, mezun oldun pratisyen hekim olarak acile atandın diyelim ayda 7-8 nöbet tutuyorsun 24 saat şeklinde ( 1gün nöbet 2 gün boş sonra 1 gün nöbet böyle devam), çalışma şeklin böyle geçiyor veya TUSa girip asistan oluyorsun eğer halk sağlığı, anatomi fizyoloji farmakoloji vs bölümler yazmayıp, genel cerrahi dahiliye kardioloji vs gibi klinik ve cerrahi bölümler yazdıysan yine ayda 9-10-11 nöbet seni bekliyor ve bu nöbetler 36 saat şeklinde.

Bilg müh çok geniş bir çalışma alanı var, çok müh mezunu var iş bulman daha zor ama benim kendi düşüncem tıpta çalışacağın şekilde bilg mühde çalışırsan zaten kaliteli bir mühendis oluyorsun ve önünde birçok iş imkanı oluyor, mühendislikte kendini geliştirmen gerekiyor , bugün ünide bu dersleri gördük deyip geçmiceksin çünkü adam sana temel bilgiyi veriyor gerisi senin elinde, sen internetten veya kitaplardan daha çok araştırcaksın ki diğer mühendislerden farkın olsun.

• überraschung kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim 🌹

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emre510 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabın için teşekkürler.
    Bilgisayar mühendisliği benim çocukluktan beri hayalimdir. Eğer onu seçersem zaten bu sene sınava çalıştığımdan daha çok çalışmayı düşünüyorum seneye ve daha sonrasında da.

Ee çocukluğundan beri hayalinse neden tereddüt ediyorsun dersen biliyorsun hocam Türkiyenin halini. Gelecek korkusu hepimizde var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wither21 W kullanıcısına yanıt
    Pilotaj neredeyse mükemmel insan istiyor.İyi bir yabancı dil gerekli.Sivil pilot okuması maliyetli.Ben askeri pilot istiyordum daha çok sonra vazgeçtim çünkü askerlere neler yapıldığını son yıllarda gayet iyi gördüm.O riski alamazdım.

Pisman değilim ama okuması zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grosyooi -- 22 Haziran 2019; 13:11:21 >
  • Akdeniz ,ege,deu nasıldır?

Aslında tıp seçme sebebim farklı, matematiği sevmeme rağmen çok fazla işlem hatası yapıyorum. Bu beni ileride kötü duruma getirebilir.

Istediğim aslında akademik kariyer ver laboratuvar ortamında çalışmak yani yeni şeyler üretmek/sorunlara çözüm getirmek

Biyolojiyi geçen seneye kadar sevmiyordum,hatta nefret ediyordum ama çalıştıkça ısınmaya başladım yine de emin değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.