Şimdi Ara

Tıp okumayı sevmeyen ama okumak zorunda olan birisi için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En iyi uzmanlık branşı halk sağlığı gibi gözüküyor. Ne düşünüyorsunuz?

Halk sağlığı uzmanları kaç alıyor ss'lerle donatmanı bekliyorum konuyu bu son maaş düzenlemesi onlara pek yansımadı sanırım @Ankaratıplı

Konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChristoBangalter -- 18 Mart 2023; 11:41:25 >

• Aile hekimliği mi alır halk sağlığı mı sadece maddiyat olarak düşünmeyin konu başlığı en önemli etmen buna dayanarak düşünün

• "okumak zorunda olan"

Zorunda değil ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Ya zorundaysa

• https://www.youtube.com/watch?v=XdbjnJGO2IQ&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam son düzenleme tüm sağlık çalışanlarına yansıdı ve onlarla ilgili ayrı düzenlemeler yapıldı (taban ek ödeme dahil ama teşvikte 1. basamakta olanlar için farklı bir şey var)

ama 1. basamakta olan halk sağlığı uzmanlarınteşvikleri sanırsam klinisyenler gibi çok olmayacak ama her 6 ayda bir garanti artış olacak ve bu da yıllar geçtikçe teşvik ödemelerin en az enflasyon zammı kadar zamlanacağını ortaya koyuyor

yani atıyorum 2012de halk sağlığı uzmana 5 alıyorsa 2020de de 5 alıyordu gibi olmayacak ve diğer meslekler gibi onun da ücreti artacak kesin

--------

bana sorarsanız garanti teşviğin yıllar içinde kayba uğramaması ve en az enflasyon oranında artması güzel bir şey aslında enflasyon da değil memur katsayısı oranında güncellenecek enflasyon üzerine zam gelirse memura aynı oranda zamlanacak

eskiden döner ücretler düşerdi her yıl ama şimdiki uygulama halk sağlığı uzmanlar için özellikle ve diğer 1. basamakta çalışanlar için düşmeyecek bir teşvik geldi

• ama maaş düzenlemeleri, taban ek ödeme, çalışma koşulları falan her şey onlar için de geçerli

2 ve 3.basamakta olanlar için normal klinisyenlerle 1. basamakta olanlar için teşvik sabit ve o kurumun kat sayısı ile ilgili ve yıllar geçtikçe düşmeyecek

yani seçilebilir bir branş ama cerrah kadar iyi alamazsın zaten mantıken de bu olması gerek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Sağ olasın tıptan devam edersem eğer halk sağlığı veya aile hekimliği için uğraşırım diğerlerini yapamam

• Dönem kaçsınız hocam ?

• ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

aile hekimliğini yazın bence, en ideali ve aile hekimleri ile de görüşün ve tavsiyelerini alın hocam

ne kadar aile hekimi gördüysem hepsi mesleklerinden çok fazla memnunlar ve büyük uzmanlıklardan istifa edip aile hekimi uzmanlığına başvuranlar bolca var

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

zorunda hocam yoksa mesleği yapmak çok zor, tıp mesleğinde bilgiye çok fazla ihtiyaç var ve her sene yeni yeni bilgiler çıkıyor ve o bilgilerle kendini donatmalısın

yoksa malpraktis yaparsın ve başına belayı alırsın, sonra bitmeyen davalarla uğraş

yine malpraktis reformu geldi ama eğer hata yaparsan onun cezası var o kaldırılmadı, en kötü aihm e gider o ücreti senden alırlar eninde sonunda

riski yüksek bir meslek bu nedenden

yok eski bilgi şöyleydi falan kimse bakmaz, hep en güncel olana göre değerlendirilme yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Mart 2023; 14:3:0 >
  • Beyin cerrahi olmak istiyorum sırasıyla hangi aşamalardan geçmem gerek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tus'a gir
    Puan al
    Beyin cerrahisi tercihi yap
    Hastanede sürün

• LeviEfendi kullanıcısına yanıt
    Tustan sonra direkt beyin cerrahi asistanligine mi başlıyorum hocam

• Geç aile baskısı ayaklarını filan..

Kimse zorla bir yerde okuyamaz.

Zorla okutuluyorum diye bir şey yok.

• Kimse bir şeyi okumak zorunda değil.Evlenmek için evlenmek çocuk yapmak için çocuk sahibi olmak.İstenmeyen sonuçlar doğurur.

Eğer ikinci bir şansınız ve ailevi durumunuz iyi değilse.Sevmeyerek yaptığınız iş tüm hayatınızı etkiler.Dikiş tutturamazsınız.

Ben bu nedenle insanlarla özellikle devamlı size şikayet ve rahatsızlıkla gelecek insanların bulunduğu bir mesleği icra etmede işini sevme şartı koyuyorum İşiniz sevmeden yapılacak iş değil gerek doktorluk gerek ise herhangi bir sağlık personelliği.

• BeforeIforget B kullanıcısına yanıt

Yo aile baskısı var ekonomik özgürlüğünüz olmadığı için ailenizin size sunduğu imkanlarda onlara bağımlısınız.Ters düşünce sizi yarı yolda da bırakabilirler.Çoğu ailede var bu.Eğer bir potansiyeliniz varsa yani sizden bir şey olur kafasında iseniz sizi bir etiket olarak kullanmak için yani kendi adına övünmek için zorlayabilirler. Böyle çok var.

Zorla okutuluyorumdan zira zorla a veya byi okumak zorunda bırakılıyorum demek daha doğru.

• Konunun dışına çıkmayalım lütfen değerli mesajlarını bekliyoruz içerikle alakalı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.