< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Tıp ve mühendislik arasında kalanlar mümkünse ikisini de seçmesin.
|
Hocam anlamıyorum bu ayrımı yapamamak neden bu kadar kötüleniyor. Ben ikisine karşı da ilgi duyamaz mıyım yani hemen ön yargı ile zorlanıe kötü doktor olur diyorsunuz. 18 yaşındayız her gün gidip doktorların ve mühendislerin çalışma şartlarını göremiyoruz. Bunları lisede de detaylıca araştıramıyoruz burda suç bizim mi yani
|
Bu ne kin anlamıyorum burda bir şey danışıyoruz yok yazmasınlar yok rezil edecekler ayıptır ya
|
Doktorluk hayalinse doktor ol
Doktorluk hayalin değilse tıp fakültesinin önünden bile geçme. Biter okul bir şekilde ama asla mutlu olamazsın. Doktorluk için bu kadar net konuşuyorum ama mutlu olmayacağın mesleği 40-50 sene yapamazsın |
Daha o kadar büyük bir ayrımı yapamayanlar her türlü zorlanır zaten
|
Hocam ben de belli bir süre garanti mi yoksa istediğim mi meselesine düştüm ama benim tıptan vazgeçmem şu şekilde oldu belki size de yardımı dokunur.
Ben şuanda 20 yaşındayım + 7 yıl tıp + 1 yıl tusa çalışma + 1 yıl doğu görevi + 5 yıl uzmanlık + 2 yıl doğu görevi = 36 Yani eğer çok şanslı ve başarılı olursam 36 yaşında düzenimi oturtmuş olacağım. Bakın para kazanmaktan bahsetmiyorum düzenimi oturtmaktan bahsediyorum. Evet eğer bu mesleğe aşık olsaydım her türlü zorluğa göğüs gerebilirdim ama sırf garanti diye asla bunu yapamam. Mühendisliğe gelecek olursak 20+ 5 lisans + 2 yüksek lisans = 27 yaş arada neredeyse 10 yıl var varsın garanti olmasın... |
Ben şunu düşünmüştüm mezuna kaldığımda (diş falan yazcaktım kalmasam)
Tam mezuna kalmaya karar verdim bir yerde oturuyorduk, o sıra bir ambulans geçti ve şunu dedim. Eğer doktor olmazsam her siren duyduğumda pişman olurum. Okul zor mu, eh bi şekilde geçiliyor. İyi doktor olmak zor mu? Korkunç derecede zor. Ama ben mutluyum. Hasta olarak gittiğimde bile hastane koridorları beni mutlu ediyor Kendini böyle tartmalısın. Ben ne desem boş |
Aynen katılıyorum abim doktor. Zamanında bilgisayar müh istiyordu odtü-itü gelmeyince ailem zorla tıp yazdırdı. Şimdi pişman ben istediğim halde benim bile yazmamı istemiyor
|
27 yaşinda şirket sanayi fabrika atölye kapilarinda iş başvurusunda bulunup 5-6 bin maaş ile çalişip işinle meşgul olarak kendini geliştirip cv ni zenginleştirmek mi istersin.
Yoksa Tusu kazanamayip 7-8 bin maaşla yozgat çorum gibi bir ilin kenar ilçesinde acil nöbeti tutarken gece saat 2 de 6 aylik kabiz şikayetiyle gelen amcaya poliklinige gitmesini laf anlatmaya calisarak veya tusu kazanip 36 saat gun aşiri nobet tutarken hoca ve kidemli asistan emir/azarlariyla hayatta anlam aramaya çalişmayi mı istersin? Nerede çok çalişabilirsen orada yükselirsin, bu zorluklarla karşilaşacaksin hangisi geldiğinde tercihine lanet okumayacan? Olay bundan ibaret. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoisnur -- 4 Ağustos 2020; 2:7:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |