Şimdi Ara

'Tıp mühendislik arasında kalanlar tıp seçmemeli'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün konuştuğum bir doktor tanıdığım bana bunu söyledi eğer tıpı çok sevmezsen okuması eziyet falan dedi ne diyorsunuz buna?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam anlamıyorum bu ayrımı yapamamak neden bu kadar kötüleniyor. Ben ikisine karşı da ilgi duyamaz mıyım yani hemen ön yargı ile zorlanıe kötü doktor olur diyorsunuz. 18 yaşındayız her gün gidip doktorların ve mühendislerin çalışma şartlarını göremiyoruz. Bunları lisede de detaylıca araştıramıyoruz burda suç bizim mi yani
    Hocam ben de belli bir süre garanti mi yoksa istediğim mi meselesine düştüm ama benim tıptan vazgeçmem şu şekilde oldu belki size de yardımı dokunur.
    Ben şuanda 20 yaşındayım + 7 yıl tıp + 1 yıl tusa çalışma + 1 yıl doğu görevi + 5 yıl uzmanlık + 2 yıl doğu görevi = 36
    Yani eğer çok şanslı ve başarılı olursam 36 yaşında düzenimi oturtmuş olacağım. Bakın para kazanmaktan bahsetmiyorum düzenimi oturtmaktan bahsediyorum. Evet eğer bu mesleğe aşık olsaydım her türlü zorluğa göğüs gerebilirdim ama sırf garanti diye asla bunu yapamam.
    Mühendisliğe gelecek olursak 20+ 5 lisans + 2 yüksek lisans = 27 yaş arada neredeyse 10 yıl var varsın garanti olmasın...
    Ben şunu düşünmüştüm mezuna kaldığımda (diş falan yazcaktım kalmasam)

Tam mezuna kalmaya karar verdim bir yerde oturuyorduk, o sıra bir ambulans geçti ve şunu dedim. Eğer doktor olmazsam her siren duyduğumda pişman olurum.

Okul zor mu, eh bi şekilde geçiliyor.

İyi doktor olmak zor mu? Korkunç derecede zor. Ama ben mutluyum. Hasta olarak gittiğimde bile hastane koridorları beni mutlu ediyor

Kendini böyle tartmalısın. Ben ne desem boş
    27 yaşinda şirket sanayi fabrika atölye kapilarinda iş başvurusunda bulunup 5-6 bin maaş ile çalişip işinle meşgul olarak kendini geliştirip cv ni zenginleştirmek mi istersin.

Yoksa Tusu kazanamayip 7-8 bin maaşla yozgat çorum gibi bir ilin kenar ilçesinde acil nöbeti tutarken gece saat 2 de 6 aylik kabiz şikayetiyle gelen amcaya poliklinige gitmesini laf anlatmaya calisarak veya tusu kazanip 36 saat gun aşiri nobet tutarken hoca ve kidemli asistan emir/azarlariyla hayatta anlam aramaya çalişmayi mı istersin?

Nerede çok çalişabilirsen orada yükselirsin, bu zorluklarla karşilaşacaksin hangisi geldiğinde tercihine lanet okumayacan? Olay bundan ibaret.
  • Daha o kadar büyük bir ayrımı yapamayanlar her türlü zorlanır zaten

• Tıp ve mühendislik arasında kalanlar mümkünse ikisini de seçmesin.
  • Bence her iki meslegide rezik etcek insan turu insan sadece birini ister bu tip insanlar muhendislik ister ama tip garanti moruk gozuyle bakip tip yazar sonra zorla ya okur ya da birakir okurasada hastanedeki suratsiz kimsenin sevmedi doktor turu olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anlamıyorum bu ayrımı yapamamak neden bu kadar kötüleniyor. Ben ikisine karşı da ilgi duyamaz mıyım yani hemen ön yargı ile zorlanıe kötü doktor olur diyorsunuz. 18 yaşındayız her gün gidip doktorların ve mühendislerin çalışma şartlarını göremiyoruz. Bunları lisede de detaylıca araştıramıyoruz burda suç bizim mi yani

• Bu ne kin anlamıyorum burda bir şey danışıyoruz yok yazmasınlar yok rezil edecekler ayıptır ya

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Doktorluk hayalinse doktor ol
    Doktorluk hayalin değilse tıp fakültesinin önünden bile geçme. Biter okul bir şekilde ama asla mutlu olamazsın.

Doktorluk için bu kadar net konuşuyorum ama mutlu olmayacağın mesleği 40-50 sene yapamazsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN KÖTÜ TIP FAKÜLTESİNDE
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen katılıyorum abim doktor. Zamanında bilgisayar müh istiyordu odtü-itü gelmeyince ailem zorla tıp yazdırdı. Şimdi pişman ben istediğim halde benim bile yazmamı istemiyor
  • beratyldz B kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela hayalim değildi açıkçası ama istemediğim bir bölüm de değil bu durumda da mı mühendisliğe yönelmeliyim sizce

• Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    Evet hocam gerçekten doktorlarda büyük bir pişmanlık var hayali olmayanlarda çok denk geldim bu ara

Ben şunu düşünmüştüm mezuna kaldığımda (diş falan yazcaktım kalmasam)

Tam mezuna kalmaya karar verdim bir yerde oturuyorduk, o sıra bir ambulans geçti ve şunu dedim. Eğer doktor olmazsam her siren duyduğumda pişman olurum.

Okul zor mu, eh bi şekilde geçiliyor.

İyi doktor olmak zor mu? Korkunç derecede zor. Ama ben mutluyum. Hasta olarak gittiğimde bile hastane koridorları beni mutlu ediyor

Kendini böyle tartmalısın. Ben ne desem boş

Hocam gerçekten çok iyi bir doktor olacağınız belli. Bu saydığınız şeylerden hiçbiri bende yok açıkçası. Galiba çok da büyük bir sevgim yok doktorluğa

Kesinlikle böyle

• Bence şu şekilde düşünmelisin. İkisinin de prestiji aynı olsa ikisinde de aynı parayı kazansan hangisini seçersin. Tıp yazmak hayalin değilse yani gerçekten ama gerçekten yürekten istemiyorsan, desinler diye çok kazanayım diye düşünüyorsan asla yazma. Emin ol tıp yazacağın sıralamayla gittiğin mühendislikte de çok kazanırsın.

• whoisnur W kullanıcısına yanıt
    Hocam para ya da prestije gerek yok. İstihdam konusunda ve emeğinin karşılığını torpilsiz de alabilme (türkiyede) eşit olsa direkt mühendislik yazarım

Hocam hayatın çok da monotonlaştırılmamasından yanayım. Çok çok iyi kazanan mühendis aile dostlarımız var hepsi dişini tırnağına takarak torpilsiz oldukları konuma geldiler. Evet tıp kadar garanti değil. Anladığım kadarıyla siz garanti olandan yanasınız. Bence hiç düşünmeden tıp yazabilirsiniz.

Hocam tam olarak garantiden yana değilim. 4 sene boyunca tıpa sallamış biri bile olarak tercih döneminde işler ciddiye binince garanti meselesini kafaya çok takmaya başladım aslında.

Hocam ben de belli bir süre garanti mi yoksa istediğim mi meselesine düştüm ama benim tıptan vazgeçmem şu şekilde oldu belki size de yardımı dokunur.
    Ben şuanda 20 yaşındayım + 7 yıl tıp + 1 yıl tusa çalışma + 1 yıl doğu görevi + 5 yıl uzmanlık + 2 yıl doğu görevi = 36
    Yani eğer çok şanslı ve başarılı olursam 36 yaşında düzenimi oturtmuş olacağım. Bakın para kazanmaktan bahsetmiyorum düzenimi oturtmaktan bahsediyorum. Evet eğer bu mesleğe aşık olsaydım her türlü zorluğa göğüs gerebilirdim ama sırf garanti diye asla bunu yapamam.
    Mühendisliğe gelecek olursak 20+ 5 lisans + 2 yüksek lisans = 27 yaş arada neredeyse 10 yıl var varsın garanti olmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoisnur -- 4 Ağustos 2020; 2:7:20 >
    + benim gibi aile kurmak isteyen birisi için bence bunlar geçerli sebepler olabilir..

Evey hocam aile konusunda da aynı kafadayız gayet mantıklı ve basit düşünmüşsünüz gerçekten bu bakış açısı faydalı oldu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.