Şimdi Ara

'Tıp mühendislik arasında kalanlar tıp seçmemeli' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Umarım yardımı dokunmuştur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27 yaşinda şirket sanayi fabrika atölye kapilarinda iş başvurusunda bulunup 5-6 bin maaş ile çalişip işinle meşgul olarak kendini geliştirip cv ni zenginleştirmek mi istersin.

Yoksa Tusu kazanamayip 7-8 bin maaşla yozgat çorum gibi bir ilin kenar ilçesinde acil nöbeti tutarken gece saat 2 de 6 aylik kabiz şikayetiyle gelen amcaya poliklinige gitmesini laf anlatmaya calisarak veya tusu kazanip 36 saat gun aşiri nobet tutarken hoca ve kidemli asistan emir/azarlariyla hayatta anlam aramaya çalişmayi mı istersin?

Nerede çok çalişabilirsen orada yükselirsin, bu zorluklarla karşilaşacaksin hangisi geldiğinde tercihine lanet okumayacan? Olay bundan ibaret.

• Jetengine kullanıcısına yanıt
    Hovam çok güzel yazmışsınız düşüneceğim bunu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Buna son derece katılıyorum. Bu ayrımı yapamayanlar kötüleniyor hep. Ama bu ikilemde kalan binlerce insan var. Bu insanların hepsi manyak mı yani ? İlk 500'e giren biri bile bu ikilemde kalabilir.
    İkisine de ilgi duyuyorum. En büyük hayalim ne ceng ne de tıp ama yapabileceğim en iyi 2 meslek bunlar. Birine karar versem öbürünü unutacağım belki de ama sonra üniyi bırakıp sınava tekrar hazırlanmak istemiyorum.
    Mühendis geliyor, "Mühendislikte kararsızlığa yer yok pişman olursun" diyor; Tıpçı geliyor "Çalışma şartları zor,kararsızsan mühendisliğe git rahat et" diyor. 19 yaşında biri olarak hangisinin hayırlı olduğunu bilemiyorum. Tıp ağır basıyor biraz daha ama hala karar aşamasındayım.
  • Emre Y. E kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bölümğokuyanlar ya da bitirenler (istisnaları çok) rahat bir kafa yapısında ve bizim de onlar gibi olgun yaklaşmamızı bekliyor ama zor yani bu yaşta. Tıp evet türkiye şartlarında en azından bi 10 sene daha kapı gibi meslek olacak duracak ama bilmiyorum ben hep mühendislik düşledim hayal ettim tam da işler ciddiye binerken hayalimden vazgeçmeyeceğim galiba

• Bombhasbeenplanted191 B kullanıcısına yanıt
    mühendisliklerin arasında kalsam anlarım hatta onun da birbirine yakın olanlarını anlarım ama tıp ve mühendislik arasında kalmak paragözlük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E46C39862 -- 4 Ağustos 2020; 8:40:53 >
  • Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Birini gerçekten isteseydin diğerini düşünmezdin.

• Paragözlükten ziyade, vizyonsuzluk

• Eğer iki kişi arasında kalıyorsanız; ikinciyi seçin. Çünkü birinciyi gerçekten sevseydiniz, ikincisi olmazdı ~ Charles Bukowski

ama bu arkadaşların ilkini sevme gibi bir durumu da yok. charles bukowski dh üyelerine fire verdi
  • whoisnur W kullanıcısına yanıt
    Doğu görevi deiye bir şey yok ki

Zorunlu hizmet var ve İstanbul çıkması tercihlerin %30u İstanbul zateb

• Hocam tam olarak bu lafı yazacaktım, orjinal hali aklıma gelmedi adam akıllı

• Önyargılı bir insan değilim fakat tıp ve mühendislik arasında kaldıysanız mümkünse ikisini de yazmayın.
    Tıp okumak isteyen çoğu arkadaş bu gerçeği kaçırıyor.

Mühendsilikte ortalama üstü bir kariyer yaparsanız 3 yaşında bırakın Türkiyeyi Yurt dışında düzeninizi çoktan kurmuş olursunuz.
  • Bakın hala para ile ilgili bir şey söylemesem de para diyorsunuz seçmeyin diyorsunuz vizyonsuzluk diyorsunuz lan kardeşim size ne size ne ben bu konuyu siz gelip boş yapın diye mi açtım hayat benim değil mi arada kalırım bak yukarıda açıkladım hala gelip aynı şeyleri sıralıyorsunuz anlama eksikliğiniz var galiba yazık valla yazık klavyeden iki dk bir şey yazıp karşıdakine laf atmak hor görmek bu kadar kolay olmasaydı görürdüm sizi.

• Yazmayın açtığım konuma ister paragöz olurum ister idealist sizi hiç ilgilendirmez hiç

• Zor ölürsünüz adam gibi açıklamaya çalışsanız yukarıdakiler gibi laf atmak varken niye açıklayasanız insan gibi. Başka tanımadığınız insanlara bu kadar laf atma hevesi sizin hayatta edinemedğiniz başarılardan ötürü

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam doğu görevinden kasıt gerçekten "doğu" görevi değil bunun farkındayım. İstediğin yerde çalışabilme ve düzenini oturtabilme özgürlüğünden bahsediyorum.

Kafadan atamıyorlar sen 10-15tane hastane tercih yapıyorsun hangisi çıkarsa

Üst dönemlerden memleketine çıkan bile vardı

• mühendislik için de aynısı geçerli sevmezsen eziyet
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.