Oğlum nasipse bu sene sınava girecek. Matematiği baya iyi ama fiziği benim kadar sevmiyor. İler ki hayatında Bilgisayar ve/veya yazılım hatta Elektronik mühendisliklerine sıcak bakmıyor. Ben zamanında heveslensin diye çok söylemiştim yazılımı belki de farkında olmadan itici de olmuş olabilirim. Biyolojiyi çok sevmesinden ötürü şu sıralar TIP`a merak saldı ama ben hiç istemiyorum. 2 yıl fazladan okuyacak ve pratisyen hekimlik ile de iş bitmiyor. hep bir koşuşturmaca içinde olmalıki ilerde daha rahat bir hayatı olsun. Oğlum itici bir rakip falan olursa iyi çalışırken itici rakibi olmayanca zaten salıyor kendini. Ayrıca 2 ilavesinden ziyade tıp okumanın ne olduğunu iyi biliyorum, ilk 2 sene komiteleri vermek de çok zorlayıcı. İlk sınav için(tyt) denemelerinde şuan için 90 netleri görmeyi başardı. Geçen ayt denemesinde Eşit ağırlıkta okul 1. olunca aklında yıldızlar ışıldayıp BOÜN işletme/ iktisat bölümlerini mi acaba tercih etsem demeye başlamış. İstemek tabiki de kazanacağı anlamına gelmiyor ama bir hedef olması iyi olur. Tahmini olarak Allah nasip ederse aytde sayısal olarak ilk 3000-5000 e girebilecek kapasitesi var. Ama isterse eşit ağırlıkta 1000 de zorluyabilir. Sorum şu; Yukarıda çizdiği profilde Odtü endüstri mühendisliği VS Boğaziçi ibf yaptığımızda hangisi galip gelir. Yada şuan oğlum için hangisini kazanması daha kolay olur. Bir sorumda ilk 3-5 bine girip odtü endüstri müh. liğindemi yoksa BOün ibf bölümlerinde mi ilerde daha rahat ve daha yüksek gelir elde eder. Amacım zengin olsun falan değil. sadece gelecek kaygısı olmadan yaşasın. Teşekkürler. Not: BOÜN lü ve diğer güzel ünili arkadaşları da etiketliyelim fikir verirlerse seviniriz; @Guest-FEC8BB1EA , @Econbender , @Dofuber , @The Killing Road , @Ariana Grande ,@bekotor , @bounlukizaraniyor , < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviplanet -- 2 Kasım 2023; 13:55:27 > |