Şimdi Ara

TIP MI MUHENDISLIK MI KARARSIZIM GEL FORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oncelikle dalga gececekler olacaktir malum cok ucurum olan iki secenek, ama muhendislikten kastim endustri, makine+mba gibi daha ekonomi isletme agirlikli secenekler. tip kontenjanlari cok artti ilerde sıkıntı cekmek istemiyorum malum ama ilgim de var tibba. ne dersiniz forum?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tıbba ilgin varsa kesinlikle tıp yaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi buraya çok açık bir yorum yazacağım kimilerinin hoşuna gitmeyebilir.Ben gelipte foruma tıbba ilgim var diyenleri samimi bulmuyorum.Aslına bakarsan tıp okuyan çoğu kişinin tıbbı sevdiği için tıbbı gerçek amacı için okuduğuna inanmıyorum.Tıbba ilgisi yok insanların paraya ve garanti hayata ilgisi var öncelikle bunu söyleyeyim.
    İkincisi eğer günahını almışsam ve gerçekten tıbba gerçek anlamında ilgi duyuyorsan senden özür dilerim.İnsan sevdiği işi yapmalı bu yüzden tıp yazmanı öneririm eğer ilgin varsa.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazdalga -- 23 Ağustos 2013; 21:17:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazdalga

şimdi buraya çok açık bir yorum yazacağım kimilerinin hoşuna gitmeyebilir.Ben gelipte foruma tıbba ilgim var diyenleri samimi bulmuyorum.Aslına bakarsan tıp okuyan çoğu kişinin tıbbı sevdiği için tıbbı gerçek amacı için okuduğuna inanmıyorum.Tıbba ilgisi yok insanların paraya ve garanti hayata ilgisi var öncelikle bunu söyleyeyim.
    İkincisi eğer günahını almışsam ve gerçekten tıbba gerçek anlamında ilgi duyuyorsan senden özür dilerim.İnsan sevdiği işi yapmalı bu yüzden tıp yazmanı öneririm eğer ilgin varsa.

hocam cok guzel yazmissiniz ben de tip fakultesinde okuyup kalpten istemeyip bolumune kufreden cok fazla insan gordum ama kendi acimdan bu sene tercih yaparken dis hekimligi mi tip mi arasinda kaldim tip sectim cunku kalpten istedigimi farkettim he cok cilleli ama yaparim gibi geliyor su an,tabi keske herkes istedigi bolume iyice odaklanip yapabilse bu ulkede

• mühendislik
  • Tıp mühendisliği yaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreeM.D

Tıp mühendisliği yaz

en guzeli ikisinde de aklin kalmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazdalga

şimdi buraya çok açık bir yorum yazacağım kimilerinin hoşuna gitmeyebilir.Ben gelipte foruma tıbba ilgim var diyenleri samimi bulmuyorum.Aslına bakarsan tıp okuyan çoğu kişinin tıbbı sevdiği için tıbbı gerçek amacı için okuduğuna inanmıyorum.Tıbba ilgisi yok insanların paraya ve garanti hayata ilgisi var öncelikle bunu söyleyeyim.

biraz aileden gelen bir ilgi alaka var.ebeveynlerimin ikisi de hekim olunca çocukluktan beri ilgini çekiyor tabi. aslında onlar çok da tıp yazmam konusunda gönüllü değiller gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2695

mühendislik

biraz daha spesifik konuşursak, misal hangisi?

• Sinava daha 1 yil var acele etme bu kadar

• Öncelikle aşağıda linkini verdiğim konuyu okumanı tavsiye ederim.

http://forum.donanimhaber.com/m_79610426/f_//tm.htm#79610426

İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerde yer alan Mühendislik bölümlerini düşünüyorsanız, Mühendislik tercih edebilirsiniz. Tabi, kendinizi çok geliştirmelisiniz. Fakat, sırf "Mühendislik" isminden dolayı Anadolu'da yer alan Mühendislik bölümlerini yazarsanız hata yapmış olursunuz. Zaten, yukarıdaki linkte de bu hatanın nedenlerini anlayacaksınız.

Fakat, senin yerinde ben olsam Tıp'ı tercih ederdim. Zira, yukarıda linkini verdiğim konunun başlığı gibi; "Ülkemizde şu anda amele mühendisliği yetiştiriliyor."

Bu nedenle Tıp varken Mühendisliğe yönelmek, ileride pişmanlık yaratabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafAltay

Öncelikle aşağıda linkini verdiğim konuyu okumanı tavsiye ederim.

İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerde yer alan Mühendislik bölümlerini düşünüyorsanız, Mühendislik tercih edebilirsiniz. Tabi, kendinizi çok geliştirmelisiniz. Fakat, sırf "Mühendislik" isminden dolayı Anadolu'da yer alan Mühendislik bölümlerini yazarsanız hata yapmış olursunuz. Zaten, yukarıdaki linkte de bu hatanın nedenlerini anlayacaksınız.

Fakat, senin yerinde ben olsam Tıp'ı tercih ederdim. Zira, yukarıda linkini verdiğim konunun başlığı gibi; "Ülkemizde şu anda amele mühendisliği yetiştiriliyor."

zaten bogazici endüstri dışında bölüm yazacagimi düşünmüyorum.mühendislik olursa, o konuda biraz cekimserim. link verdiğiniz konuda, her tıp.mezunu aynıdır ama anadolu şehriyle istanbuldaki müh. fak. uçurum var. tıp fak. kontenjanları önü alınamaz şekilde arttı, sıkıntım orada. boğaziçili işsiz kalmaz da, çapali ile van 100. yıl üni.li adam hekimlikte aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lack of Comprehension

quote:

Orijinalden alıntı: MustafAltay

Öncelikle aşağıda linkini verdiğim konuyu okumanı tavsiye ederim.

zaten bogazici endüstri dışında bölüm yazacagimi düşünmüyorum.mühendislik olursa, o konuda biraz cekimserim. link verdiğiniz konuda, her tıp.mezunu aynıdır ama anadolu şehriyle istanbuldaki müh. fak. uçurum var. tıp fak. kontenjanları önü alınamaz şekilde arttı, sıkıntım orada. boğaziçili işsiz kalmaz da, çapali ile van 100. yıl üni.li adam hekimlikte aynı.

Gördügüm kadarıyla tıpta kontenjanların artmasindan korkuyorsun.Önümüzdeki daha en az 15-20 yil icin korkmaya gerek yok cunku daha ulkenin cok doktor acigi var bir de capaliyla van mezununun farki yok demişsin doğru ikiside tıp eğitimi alıyor fakat çapalının tusu kazanma,kendini gelistirme ve ileride olasi bir yurtdisi ihtisasina gitme sansi daha yuksek

• Hocam eskiden muhendislige yetenegi olan muhendislik yaziyor tipa yetenegi olan tip
    Ama zaman oyle degisti ki millet para icin tip yaziyo sonra anasini aglatiyolar 6 sene
    Benim tavsiyem ezberin iyi canlilar ilgini cekiyorsa tip dusunmeden yaz ama yapamam iyi degil diyosan fizik mat. Iyiyse muhendislik tek gec

• quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

Hocam eskiden muhendislige yetenegi olan muhendislik yaziyor tipa yetenegi olan tip
    Ama zaman oyle degisti ki millet para icin tip yaziyo sonra anasini aglatiyolar 6 sene
    Benim tavsiyem ezberin iyi canlilar ilgini cekiyorsa tip dusunmeden yaz ama yapamam iyi degil diyosan fizik mat. Iyiyse muhendislik tek gec

para için tıbba giden para kazanamaz net konusuyorum. o toplum saglikcilar, 112'ciler nerden çıkıyor sanıyorsunuz?

biyolojim mat-fiz'e göre çok daha iyi çünkü biyoloji kolay ders. bil isaretle, mat ve fizik düşündürüyor islem yaptırıyor.

• puanı al sonra düşün derim puanı düşük deil sonuçta ama mimarlığıda düşebilirsin tasarım yapmayı seviyorsan
  • O zaman tip yaz hocam zaten tipa puan yettikten sonra odtu itu bilkente de gidersin orda da tip kadar olmasa da zorlarlar baya

• quote:

Orijinalden alıntı: milenyum12

puanı al sonra düşün derim puanı düşük deil sonuçta ama mimarlığıda düşebilirsin tasarım yapmayı seviyorsan

mimarlik hep gıpta ettiğim bir meslek olmuştur, ama ne yazık ki ben bu mesleğie yakışamam. hayal gücü, teknik beceri, projeler, çizimler... uygun değilim, üzgünüm.

• house'a özeniyorum biraz itiraf edeyim

• arkadaşım turkiyedeki doktorlar malesef greys anatomy,house,nip/tuck,DOKTORLAR 'daki hekimlere benzemiyor onlara ozenip secersen cok buyuk hayal kırıklıgı olur benim cocukluktan beri idealimdi ondan yazdım iyi düşün pişman olma
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.