Şimdi Ara

tıp mı bilgisayar mühendisligimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ygs-lys yaklasıyor ve ikilemde kaldım baslıktaki bolumler arasında

aslında lise hayatı boyunca tıp tıp tıp diye okudum bu da kucuklukten geliyor.derlerdi buyuyunce doktor olacak abisi diye o gunlerden bir heves vardı icimde.ve birkaç gün öncesine kadar da boyle dusunuyordum.ama simdi kararsızım.kararsızlıga neden olan sey su:

benim ezberim tek kelimeyle berbat.ama matematiksel zekam da aynı derecede kuvvetlidir.arkadaslarım sordugunda tıp diyordum ama bana matematiksel zekanı kullanabilecegin bi alanı sec dediler.ben de dusunmeye basladım biyolojim kötü(son deneme sınavında kimya 1y fizik 1y biyoloji 5y) ezberim kötü.tıp yapamazmısım gibi geliyor.cunku ezber ve cok calısma gerektirdigini soyluyorlar.ama matematigi islemler yapmayı ve zor sorularla ugrasmayı severim.zihinden hızlı islemler yapabilirim.ve birkaç yıldır programlama ogrenmeyi istiyordum.genelde sevdigini ilgilendigini sec derler ama benim ikisine de ilgim var zorunluluktan secme gibi bi durumum yok

sizce ne yapmalıyım?

• ezberin yoksa saçlarını dökmek istemiyorsan bilgisayar müh. yaz hem bizim de önümüz açılsın

Allah askina bilg muh e tibbin ne alakasi var? Meslek secerken en populer, en begenilen, en para getiren ( bunun garantisi yok cok pis yanildiginizi anlayabilirsiniz sonradan ) alanlar diye ilginin olmadigi, YETENEGININ olmadigi, calisma alanlarini iyice arastirmadigin bolumleri secmesin kimse... Tabii hayati bilmeden uni.de yillanmadan, calismaya baslamadan gercekci olarak gorup secim yapmak da zor ama muh ve tip bununla alakali degil. Molekuler bio ve tip desen anlarim. Ya da bilg muh mi end muh mi x muh mi vs
    Hülya Avşar Kaldı mü ?
    Gülben Ergen Aldi mü?
    Keremcem Yırtılır...
  • tıpa puanı yetipte mühendislik yazmak saçma. tıpı kazanabilen biri eğitimini de alır gayet abartmaya gerek yok.

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

tıpa puanı yetipte mühendislik yazmak saçma. tıpı kazanabilen biri eğitimini de alır gayet abartmaya gerek yok.

Yanlış düşünüyorsun . Bir adam 550 puan alıp tıp yazmak zorunda değil çünkü herkesin ilgi alanı başka . Bilgisayara deli gibi ilgi duyan ve tıbba hiç merak beslemeyen bir adamın sence yüksek puan aldı diye tıp yazması doğru mu ?

tıpa puanı yetipte mühendislik yazmak saçma. tıpı kazanabilen biri eğitimini de alır gayet abartmaya gerek yok.

İlk 7000-8000'e girip Boğaziçi Üniversitesine, ODTÜ'ye, İTÜ'ye, Bilkent Üniversitesine, Koç Üniversitesine gidenlerin hepsi süzme salak zaten, haklısın.
  • tıpa sınavsız çağırsalar bile okumam ne öyle bağırsak organ etlerle uğraşında göreyim
    integral türev akar ccc mühendislik ccc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrix999 -- 6 Nisan 2012; 15:45:00 >

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

İlk 7000-8000'e girip Boğaziçi Üniversitesine, ODTÜ'ye, İTÜ'ye, Bilkent Üniversitesine, Koç Üniversitesine gidenlerin hepsi süzme salak zaten, haklısın.

Ben salak diye bir şey demedim. Eğer o puanı yapmış biri hayatının geri kalanını Türkiye'de geçirecekse gitsin tıp okusun. Üretimin olmadığı bir ülkede mühendislere ihtiyaç yoktur. Ondan sonra 2-3 bin TL'lik maaşlara talim edersiniz hangi üniversite olursa olsun. Üstüne üstlük sözel bölümlerden birinden mezun, sırf torpili var diye sizin üssünüz konumundaki vasat insanların ağız kokusunu çekersiniz. Zaten en kıytırık üniversiteler bile çok düşük puanlarla mühendislik bölümleri açıyorlar, etrafta oluk oluk vasıfsız mühendis var. E zaten ülke dışa bağımlı, üretimi az bir ülke ki bu da ülkenin kaliteli mühendise fazla ihtiyacı olmadığının göstergesidir, tıp varken ilk 1000e girmiş adamın mühendislik seçmesi saçma.

Doktorlar her zaman mühendislerden ünvan olarak daha saygındır, daha çok para kazanırlar, ve işsiz kalma gibi bir lüksleri yok. Mühendis olup hayatını masa başında geçirirsin çoğu zaman, doktor olup insanların hayır duasını kazanırsın.

Bir kere bu ülkede torpilsiz bir yere gelinmiyor ki, Boğaziçi mühendisliklerinden mezun oldun, belli bir noktadan sonra daha yükselemezsin arkanda sağlam insanlar yoksa. Kendi işimi kurarım desen bile ciddi sermaye lazım, bu da yine ensesi kalın abi, amca, dayı demek.

Kısacası doğuştan çevre gibi bir şans faktörüne sahip değilseniz, Türkiye'de tıp > mühendislik.

Ha ben yüksek lisansı yurtdışında yapacağım, ondan sonra da orada çalışmaya devam ederim diyorsanız, yazın mühendislikleri hiç düşünmeden. Yurtdışında şirket CEO'luğuna kadar yolu var bu işin. Maaş çekinde kabarık olur, saygınlığında yüksek. Ülkede elini atsan mühendis var zaten, öğretmenlik gibi bir şey oldu.

3. Dünya ülkesinde olduğunuzu unutmayın, bu ülkede idealist adamı harcarlar. Boğaziçi mezunu olmanız sizi sadece 900 liraya çalıştırmaya çalışanların önüne geçer, ötesi yine bireye bağlı. Ama tıp bu kadar kötü durumda değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Ben salak diye bir şey demedim. Eğer o puanı yapmış biri hayatının geri kalanını Türkiye'de geçirecekse gitsin tıp okusun. Üretimin olmadığı bir ülkede mühendislere ihtiyaç yoktur. Ondan sonra 2-3 bin TL'lik maaşlara talim edersiniz hangi üniversite olursa olsun. Üstüne üstlük sözel bölümlerden birinden mezun, sırf torpili var diye sizin üssünüz konumundaki vasat insanların ağız kokusunu çekersiniz. Zaten en kıytırık üniversiteler bile çok düşük puanlarla mühendislik bölümleri açıyorlar, etrafta oluk oluk vasıfsız mühendis var. E zaten ülke dışa bağımlı, üretimi az bir ülke ki bu da ülkenin kaliteli mühendise fazla ihtiyacı olmadığının göstergesidir, tıp varken ilk 1000e girmiş adamın mühendislik seçmesi saçma.

Doktorlar her zaman mühendislerden ünvan olarak daha saygındır, daha çok para kazanırlar, ve işsiz kalma gibi bir lüksleri yok. Mühendis olup hayatını masa başında geçirirsin çoğu zaman, doktor olup insanların hayır duasını kazanırsın.

Bir kere bu ülkede torpilsiz bir yere gelinmiyor ki, Boğaziçi mühendisliklerinden mezun oldun, belli bir noktadan sonra daha yükselemezsin arkanda sağlam insanlar yoksa. Kendi işimi kurarım desen bile ciddi sermaye lazım, bu da yine ensesi kalın abi, amca, dayı demek.

Kısacası doğuştan çevre gibi bir şans faktörüne sahip değilseniz, Türkiye'de tıp > mühendislik.

Ha ben yüksek lisansı yurtdışında yapacağım, ondan sonra da orada çalışmaya devam ederim diyorsanız, yazın mühendislikleri hiç düşünmeden. Yurtdışında şirket CEO'luğuna kadar yolu var bu işin. Maaş çekinde kabarık olur, saygınlığında yüksek. Ülkede elini atsan mühendis var zaten, öğretmenlik gibi bir şey oldu.

3. Dünya ülkesinde olduğunuzu unutmayın, bu ülkede idealist adamı harcarlar. Boğaziçi mezunu olmanız sizi sadece 900 liraya çalıştırmaya çalışanların önüne geçer, ötesi yine bireye bağlı. Ama tıp bu kadar kötü durumda değil.

Haklı olduğunuz noktalar da var ancak doktorluk mesleğini yapamayacak bir insan neden tıp yazsın ki? Tıpı kazanabilen birisi ancak severek eğitimini alabilir. Yanlış düşünüyorsunuz bence.

• Hangisini seveceksen onu yap. Bu arada tıpla ilgili sorun olursa cevaplayabilirim. 2.sınıf öğrencisiyim.
    Kolay gelsin.
  • fizik okudum. beş para etmez bir bölüm. ama tıp mı fizik mi deseler tıp okumazdım. o kadar puan ve tıp bir garip geliyor nedense. üniye hazırlanırken bizim almaya çalıştığımız puanları rahatça alan ve tıp okumak için yeniden hazırlanan arkadaşım vardı kafa atasım gelirdi. he doktorluk kutsal ve saygı duyduğum bir meslek ama birazda istekli olucaksın demek ki.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.