Şimdi Ara

Tıp mezunlari issiz kalir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
11.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.sinif tip ogrencisiyim. Ama meslegin ilerisinde biraz kuskularim var keske itu ya da bogazici makine yazsaydim diyorum.

Sizce meslegin gelecegi nasil ? Yilda 12k mezun veriyor gorusleriniz nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu memlekette bir fırıncılar bir de doktorlar aç kalmaz. Oku oku.
  • makine den işsiz kalırsın tıpdan kalmazsın dicemde biri itü diğeri boğaziçi 2 sinden de kalmazsın sevdiğin bi bölümü seçseysin ben 25 bin alttan bölüm seçtim zerre pişmanlık duymuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fëanor_

Şu memlekette bir fırıncılar bir de doktorlar aç kalmaz. Oku oku.

Dostum amac ac kalmak degil. İlerde muayene suresini uzatacaklar 30 dakikaya bile cikarirlar ki su anda 20 dkya cikmak uzere bu da maaslarin azalmasina sebep olacak. Devlette ve ozelde maaslar illaki azalacak. Ama diyorumki aslinda makine muhendisi olup kendini gelistirdin mi bi ceo olsan daha ne ? simdi askerlik kesin yedek subay kafadan bir yil + 1 yil hazirlik + 6 yil + 1 yil uzatsam + 2 yil tus + dogu gorevi ?? kafada sac kalmayacak gel gelelim mezun sayisi fazla denilip maaslar azalacak. illaki bu devlette de ozelde de boyle olacak.

• Tıp konusunda ilk amacın hayatını daha iyi yaşamak için seçti isen sana zehir olacak günler bekliyor... Merak etme ve öğrenmeyi öğrenmiş biri isen ve alanın tıp'ın barındırdığı içerikleri içeriyorsa UZM.DR aşamasına kadar çok takılmadan gelip o arada para biriktirip tecrube ile iki yıl ders 2 yıl tez Cıkan makaleninde SCI da yayınlamayı başarırsan.. Sonra özellikle güzel yeni dünyanın multimedya özelliğini kullanarak kendi pazarlamanı yaparken bi taraftan da aaa dünyayı araştıralim bizde bunun üzerinden cPler atarak editlenmiş inovasyonların da olursa ooo mis gibi ilerler paracıklarına mutlu mesut eğlenerek egon tavanda tadını cıkardığın bi ömrün olur arayada imkan varsa Ph.D M.D both edebilirsen kıskanan insanların sana bakışlarının ego id süper ego katmanlarını üstünde deneyerek öğrenirsin..
    Tabi cook cahil insanların tedavisi sonucu sana işini öğretmeye çalışıp saçma salak soruların sonucu kafana göre adam savma s.. basma, sende bişey yok kuruntu yapma diyerek Kafandaki Noradrenalin ile Dopaminin karşiya atlayışlarının verdiği ağır haz cinsel münasebette bile göremeyecek kadar fazla olduğundan arada buna bağımlılık oluşabilir.

Yada tıp kazandık 6 ay geçti ne oluyor ben buraya ait değilim toplum baskısı ve amigdaladan cıkan nefes alıp verirken geçireceğin hayatın kalitesini sorgulatan ciktilarin ön fontal lobunda dur düşün yap eylemi sonucunda... Evet ben buradan bsgidiyorum diyerek.. İlk başta üstüne gömecekleri baskı ile dibe çöktükten sonra evet en dibe vurmadan yukarı çıkmak daha zormuş mimikleri ile

Makine müh veya ilgi alanına geçiş yaparak ben dünyaya birşeyler katmak istiyorum algısı içinde üretme zevkinin verdiği hazla sonuç sana ait olmasa bile o yolun bir parçası olduğun için insan olma gerçekliğinin tadı ile hemde üreten her canlının elde edeceği mantığından tatmin olmuş şekilde son nefesini verebilirsin de..

Veya makina müh olup paracıklar paracıklar diyerek 5 seneni sertifikaları toplamak için harcarsın sonra sadece gidip imzaları çakar cebine aylık bok gibi parayı koyar orada burada dünya zevklerinden faydalanabilirisin de

Tercihler amaçlar hayatlar hepsi seçimlerimizle şekilleniyor unutmamak gerek her seçimin bir sonucu vardır..

• quote:

Orijinalden alıntı: tufeba

Tıp konusunda ilk amacın hayatını daha iyi yaşamak için seçti isen sana zehir olacak günler bekliyor... Merak etme ve öğrenmeyi öğrenmiş biri isen ve alanın tıp'ın barındırdığı içerikleri içeriyorsa UZM.DR aşamasına kadar çok takılmadan gelip o arada para biriktirip tecrube ile iki yıl ders 2 yıl tez Cıkan makaleninde SCI da yayınlamayı başarırsan.. Sonra özellikle güzel yeni dünyanın multimedya özelliğini kullanarak kendi pazarlamanı yaparken bi taraftan da aaa dünyayı araştıralim bizde bunun üzerinden cPler atarak editlenmiş inovasyonların da olursa ooo mis gibi ilerler paracıklarına mutlu mesut eğlenerek egon tavanda tadını cıkardığın bi ömrün olur arayada imkan varsa Ph.D M.D both edebilirsen kıskanan insanların sana bakışlarının ego id süper ego katmanlarını üstünde deneyerek öğrenirsin..
    Tabi cook cahil insanların tedavisi sonucu sana işini öğretmeye çalışıp saçma salak soruların sonucu kafana göre adam savma s.. basma, sende bişey yok kuruntu yapma diyerek Kafandaki Noradrenalin ile Dopaminin karşiya atlayışlarının verdiği ağır haz cinsel münasebette bile göremeyecek kadar fazla olduğundan arada buna bağımlılık oluşabilir.

Yada tıp kazandık 6 ay geçti ne oluyor ben buraya ait değilim toplum baskısı ve amigdaladan cıkan nefes alıp verirken geçireceğin hayatın kalitesini sorgulatan ciktilarin ön fontal lobunda dur düşün yap eylemi sonucunda... Evet ben buradan bsgidiyorum diyerek.. İlk başta üstüne gömecekleri baskı ile dibe çöktükten sonra evet en dibe vurmadan yukarı çıkmak daha zormuş mimikleri ile

Makine müh veya ilgi alanına geçiş yaparak ben dünyaya birşeyler katmak istiyorum algısı içinde üretme zevkinin verdiği hazla sonuç sana ait olmasa bile o yolun bir parçası olduğun için insan olma gerçekliğinin tadı ile hemde üreten her canlının elde edeceği mantığından tatmin olmuş şekilde son nefesini verebilirsin de..

Veya makina müh olup paracıklar paracıklar diyerek 5 seneni sertifikaları toplamak için harcarsın sonra sadece gidip imzaları çakar cebine aylık bok gibi parayı koyar orada burada dünya zevklerinden faydalanabilirisin de

Tercihler amaçlar hayatlar hepsi seçimlerimizle şekilleniyor unutmamak gerek her seçimin bir sonucu vardır..

Tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin. Sanirim Osym puanimla makineye gececem.

• ferrero78 kullanıcısına yanıt
    Nedemek tecrube paylaşılmalı tabi seçimler yine kendi irademize bağlı
    Kafanın içinde dünyaya baktığında neyi görüyorsan o kişiyi yaşa
    İyi hissetme piskolojisi ile kendini kandırma

Hayatında başarılar seçimlerin ne olursa olsun onlar senin anların olacak hepsinin tadını çıkar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kalmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tufeba kullanıcısına yanıt
    Kardeş translateden mi cevirdin

• kalır, baksana tüm doktorlar işsiz.hepsi işsizlikten devasa bir işçi açığı olan mühendisliğe kaymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferrero78

quote:

Dostum amac ac kalmak degil. İlerde muayene suresini uzatacaklar 30 dakikaya bile cikarirlar ki su anda 20 dkya cikmak uzere bu da maaslarin azalmasina sebep olacak. Devlette ve ozelde maaslar illaki azalacak. Ama diyorumki aslinda makine muhendisi olup kendini gelistirdin mi bi ceo olsan daha ne ? simdi askerlik kesin yedek subay kafadan bir yil + 1 yil hazirlik + 6 yil + 1 yil uzatsam + 2 yil tus + dogu gorevi ?? kafada sac kalmayacak gel gelelim mezun sayisi fazla denilip maaslar azalacak. illaki bu devlette de ozelde de boyle olacak.

2 yıl neyin tusu, uzmanlığı bu
    cerrahi uzmanlıklar 5 yıl, aile hekimliği 3 yıl ve diğerleri 4 yıldır

Ayrıca doğu görevi diye bir şey yok, zorunlu hizmet var ki onun sınırları da edirne'den kars'a kadar

Sen yalan yanlış şeyleri bu yaşta düşünme,
    yok 20dk dan 30 a çıkınca maaşım azalırmış da falan da filan da...
    eğitimine bak yada illaki ben paragözümdür bu kutsal meslek bana uymaz diyorsan da okulu bırak yeniden makine midir artık ne istiyorsan ona hazırlan

Bu kutsal mesleğe artık sadece gönülden hakedenler kavuşsa var ya, dünya ne kadar güzel bir yer olur

• quote:

Orijinalden alıntı: EdgarDavids

hayır disleksi'yim
    Eksikliğim sizi rahatsız etti ise kusuruma bakmayın..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EdgarDavids

hayır disleksi'yim
    Eksikliğim sizi rahatsız etti ise kusuruma bakmayın..

Disleksi neki

• quote:

Orijinalden alıntı: BMO

quote:

Orijinalden alıntı: ferrero78

quote:

2 yıl neyin tusu, uzmanlığı bu
    cerrahi uzmanlıklar 5 yıl, aile hekimliği 3 yıl ve diğerleri 4 yıldır

Ayrıca doğu görevi diye bir şey yok, zorunlu hizmet var ki onun sınırları da edirne'den kars'a kadar

Sen yalan yanlış şeyleri bu yaşta düşünme,
    yok 20dk dan 30 a çıkınca maaşım azalırmış da falan da filan da...
    eğitimine bak yada illaki ben paragözümdür bu kutsal meslek bana uymaz diyorsan da okulu bırak yeniden makine midir artık ne istiyorsan ona hazırlan

Bu kutsal mesleğe artık sadece gönülden hakedenler kavuşsa var ya, dünya ne kadar güzel bir yer olur

şaka maka doğru bu mesleği gerçekten arzuladığı için insan hayatına önem verdiği için yapanlar yapmalı.bence bu zorlukların olması mantıklı insan kendini birine emanet edecekse bu adam seçilmiş biri olmalı.mesela benim gibi biri değil.hemşirelerde aynı şekilde.

• arama motoruna yazdığında wiki açıklamış

Ama kücük acıklama yapmam gerekirse bende görünen durum kelimelerin doğru yazılımlarını hatırlayamama ve harfleri karıştırma bu tabi cok dikkat ederek yazmaya çalışıyorum doğru kelimeyi tam hatırlayamadığım zaman o cümleyi anlatmak için daha fazla benzer anlam taşıyan kelimeleri kullanıyorum tabi bu durumda bende cümlenin kurallarını atlamaya sebep oluyor.. Ayrıca fonetik gelen uyaranı yazıya dökememe de var..

Farkedilmiyor real yaşamımda ama bazen benim için zor olabiliyor..
    Üstüne başka diller de öğrenince gramer yapılarındaki farklılıklar tam bir kaos olarak geri döndü..
  • quote:

arama motoruna yazdığında wiki açıklamış

Ama kücük acıklama yapmam gerekirse bende görünen durum kelimelerin doğru yazılımlarını hatırlayamama ve harfleri karıştırma bu tabi cok dikkat ederek yazmaya çalışıyorum doğru kelimeyi tam hatırlayamadığım zaman o cümleyi anlatmak için daha fazla benzer anlam taşıyan kelimeleri kullanıyorum tabi bu durumda bende cümlenin kurallarını atlamaya sebep oluyor.. Ayrıca fonetik gelen uyaranı yazıya dökememe de var..

Farkedilmiyor real yaşamımda ama bazen benim için zor olabiliyor..
    Üstüne başka diller de öğrenince gramer yapılarındaki farklılıklar tam bir kaos olarak geri döndü..

Eksiklik diye tribe sokma adamı iyiki bişey dedik. Herkesin eksikliği var sen benim ne hastaliklarim olduğunu biliyo musun. Neyse geçmiş olsun kardo alinmadin sen ben bilmiyodum dalgayı.

• işsiz kalmazsında tıp zor hayatının en güzel yıllarını çöpe atıyosun. aldığın para verdiğin emeğe göre çok az. ailemde 3 tane doktor var onların arkadaşlarını v.b sayarsak birsürü doktor tanıyorum bence yapılacak meslek değil.

• Hastayı müşteri olarak görenlere bolu beyinden selam olsun. 80 lira veriyorum 5 dk muayene için. Devlet hastaneleri zaten allahlık. Sen tıp okuma kardeş. Hastanın ticareti olur mu. İnsan hayatı insan. Allah senin bi sevdiğine güzel ni hastalık versin de 20 dk lar çare olamasın inş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tufeba kullanıcısına yanıt
    hocam disleksiler zekiler sanırım yazdıklarınızı okuyunca bu kanıya vardım
  • Tıptan işsiz kalan ya salaktır ya sorunlu yada çok idealist uçuk hedeflerin peşine düşmüştür. Ha birde atandığı yer kötüyse istifa edebilir. O da özele yönelir. Mezun olduktan sonra hemen devlet kurumunda işbaşı yapan başka hangi meslek varki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Baytarım -- 31 Aralık 2016; 8:30:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.