Şimdi Ara

Tıp fakültesini bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 23 yaşına gireceğim 2. sınıfa geçiyorum. Daha 5 yıl eğitim,askerlik cart curt iş hayatına 30 yaşımda başlamış olacağım. Fakülteyi 4. yılımda kazandım açıkçası üniversiteyi kültür için okumak istiyordum babamın işletmesini devam ettirmek istiyorum ilerde. Sizce fakülteyi bırakmak yanlış olur mu?

( Doktor olursam mutsuz olacağım bana göre değil garanti diye tercih ettim. )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Babanın işletmesinin güvenilirliği ne sana ne kadar kazanç sağlayacak kardeşin var mı işten hak ıddia edebilecek veya okulu bıraksan babanın kazancını arttırabilecek misin arttıramayacaksam orada çalışmış olmuyorsun baba parası yemiş oluyorsun bu işi cidden ömrün sonuna kadar yapabileceğime inanıyor musun bundan da sıkılabilir misin bu soruları yanıtlayabiliyorsan bırak
  • O kadar çaba harcamışsın. Bırakma bence. İş garantisi olan bir meslek. En kötü diplomanı alıp babanın işine devam edersin.
  • Severek yapmayacaksan zaten başarısız olacaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bir şeye bariz şekilde meyilli değilsen bırakma.
  • megan444 M kullanıcısına yanıt
    Hayır olmayacak kanka doktorların içinden azımsanmayacak kadarı işini sevmeyerek yapmaya devam ediyor maaşlarını aldıklarına göre başarısız da sayılmazlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Babanın işletmesinin güvenilirliği ne sana ne kadar kazanç sağlayacak kardeşin var mı işten hak ıddia edebilecek veya okulu bıraksan babanın kazancını arttırabilecek misin arttıramayacaksam orada çalışmış olmuyorsun baba parası yemiş oluyorsun bu işi cidden ömrün sonuna kadar yapabileceğime inanıyor musun bundan da sıkılabilir misin bu soruları yanıtlayabiliyorsan bırak

• Sevdiğin işi yapmak mı yaptığın işi sevmek mi ikisi arasında uçurumum sebebi zorundalıklar yani hangi zorunluluklar seni daha çok bağlıyor 23 yaşındayım bunun muhakemesini 21 yaşımda yapmıştım ve yaptığım işi sevmeye uğraşmayı seçmiştim yani bakma öyle yok hayallerinin peşi yok bilmem ne gerçekçi kararlar vermelisin senin için en doğru olan kararı. Yaptığın işi sevmeyi başardın mı dersen uzun hikaye benimkisi hala suda çırpınıyorum diyelim. kararını çok iyi ölç tart biç ama şunu unutma kimsenin hayatını yönetmesine izin verme bu en en yakının olsa bile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczacılığı bırakmak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Ben bırakmazdım. Tamam cerrah , çocuk doktoru falan olmak istemiyorsundur belki ama psikiyatristlik düşünmez misin? Ben o yolu tercih ederdim
  • Ben stajyer doktor olarak yorum yapayım o zaman: Henüz daha 2. sınıf derslerini bile görmeden sevmiyorum demişsin ki emin ol ilerleyen senelerde çok daha zor olacak.

Bununla birlikte diyelim ki tıpı bıraktın, peki o zaman babanın işini yapabilecek misin? Bunları çok ama çok iyi düşün.

Çünkü tıpı bırakırsan, bir daha girmesi çok zor olur.

Bir de bu konunun şu boyutu var: Türkiye şartlarında kim severek iş yapıyor ki zaten? Yani demek istediğim, tıpı bırakırsan hayat senin için daha güzel ve/veya daha kolay olmayacak.
  • Okulu bitir acilde calisirsin 3-4 gunde bir nobet geri kalan gunler bos o gunler babanin isine gidersin

• kesinlikle bırakma. tavsiyem; devam et dahiliye uzmanı ol, şimdi gençsin sağlamsın ama ileride 40 sonrası hastalıklar çıkacak.. hem kendine hem ailene faydalı olursun. ileride pişman olursun yoksa.
  • Bırakmamalısın. Ben pişmanım şimdi tıp yazmadığıma zamanında. 18bin sıralamam vardı, ben matematik okuyarak heba ettim o puanı.
    Tabi zorla güzellik olmaz. Doktor çıkıp da insan gibi davranmayacaksan insanlara, hiç boşuna devam etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigit3735 -- 7 Ağustos 2019; 12:35:39 >
  • Ben 30 yasinda olsam yine de tip okurdum.

• Yigit3735 kullanıcısına yanıt
    Matematik gerçekten ilgi alanınızsa hiç pişman olmanıza gerek yok.Tıpın ne olduğunu içine girince çok iyi anlıyorsunuz ama artık çok geç oluyor :(

• doktor olduğunda mutlu olmayacaksan kesinlikle ama kesinlikle okuma. hayatındaki en büyük hatanı yapmış olacaksın. yani şunu; "sevmediğin bir mesleği alanın edinmek".
  • Salak mısın oğlum sen tıp bırakılır mı? Hele akdeniz Üniversitesi. Memleket gerzek kaynıyor. Yurtdışına vize alırken lazım olur, kız bulurken lazım olur, otomobil satarken doktordan dersin, askere giderken lazım olur. Bırakınca cebin para ve boş vakit mi dolacak. En fazla hıyarsan, cacık olursun. Sakın bırakma kafanı kırarım. Herşey para değil.

• Matematik ilgi alanım oldu hep fakat yanlış bölüm okumuşum. Eğitim fakültesi daha doğru olabilirdi benim için neyse geçti gitti bitti. Şu anda da matematik öğretmeniyim ve işimi severek yapıyorum

• Naçizane fikrim doktor olursan mutsuz olacaksan eğer bırak okumayı sevdiğin şeylere yönel. Okumak istediğin başka bir bölüm varsa eğer onu oku yaş sadece
    sayıdan ibaret önemli değil diye düşünüyorum ve son olarak tavsiye bir film önereyim 3 idiots

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonimim12 -- 7 Ağustos 2019; 13:50:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonvolatile

Salak mısın oğlum sen tıp bırakılır mı? Hele akdeniz Üniversitesi. Memleket gerzek kaynıyor. Yurtdışına vize alırken lazım olur, kız bulurken lazım olur, otomobil satarken doktordan dersin, askere giderken lazım olur. Bırakınca cebin para ve boş vakit mi dolacak. En fazla hıyarsan, cacık olursun. Sakın bırakma kafanı kırarım. Herşey para değil.
    Salak mısın oğlum sen sevmediğin bir meslek yapılır mı? Hele ki 30-40 yıl bir süre..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.