Şimdi Ara

Tıp Fakültesi vs Business Engineering (ANKET EKLENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Tıp Fakültesi vs Business Engineering (ANKET EKLENDİ)

(En Son Oy Tarihi: 15.4.2010)
Giriş
  • Yurt dışında olduğunuzu var sayın.Tıp mı okurdunuz?Yoksa business school'da business engineering(Endüstri mühendisliğinin daha iyi versiyonu) mi okurdunuz?Sebepleriniz nelerdir?

Tıp fakültesinde 700-800 kişiden notlar ne olursa olsun 120'si sınıfı geçiyor.Diğerlerinin 1 kere daha tekrarlama şansları var.
    Business School'da çok prestijli bir okul.Bu okulda sınıf geçme limiti yok ama zor bir okul.Her sene yaklaşık olarak 120-150 kişi sınıf geçiyor.Mezun olan yönetim kademesinden aşağıda çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 15 Eylül 2008; 3:14:51 >

• okula mı başlıyosun belçikada, hiç düşünme tıp yaz.
  • Yurt dışında tıp okumak karizmadır mesela birine bişey olsa açılın ben doktorum uleyn dediğin zaman forsun olur paranda bol olur buna en güzel örnek lost dizisindeki jack adam doktor olmasa kate onu severmiydi
  • @ata1606, @oeste

Peki neden business school değil?
  • adli tıp okurdum
  • Yok mu başka fikri olan?
  • Ankete oy atın bari
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeste

Yurt dışında tıp okumak karizmadır mesela birine bişey olsa açılın ben doktorum uleyn dediğin zaman forsun olur paranda bol olur buna en güzel örnek lost dizisindeki jack adam doktor olmasa kate onu severmiydi

örnek öldürdü beni
  • Tıp yaz öbür seçenekteki burada iş bulamayabilir.Yurtdışında tıp okuyanlara burada doktorluk yapabilmesi için kazık bir sınav yapıyorlarmış.Ekonomi üzerine birşey okuma burada yeterince mezun var.
  • Ben Business School derdim. Yönetim, yöneticilik her zaman farklı bir şeydir. Ne kadar zor olursa olsun, en güzeli bence bu. Tabii majordan önce kalacağım ülke, okul benim için çok önemli. O yüzden bölüm tericihimi bu iki kıstasa göre yapardım. Ama business school okuyup da (dediğiniz gibi prestijli bir yerse) orada kalmayı tercih ederdim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shadow_Shooter

Ben Business School derdim. Yönetim, yöneticilik her zaman farklı bir şeydir. Ne kadar zor olursa olsun, en güzeli bence bu. Tabii majordan önce kalacağım ülke, okul benim için çok önemli. O yüzden bölüm tericihimi bu iki kıstasa göre yapardım. Ama business school okuyup da (dediğiniz gibi prestijli bir yerse) orada kalmayı tercih ederdim.

Yöneticilik kolay birşey değil yani salt olarak tavsiye edilmesinin imkanı yok.Kişi ancak bunu kendi niteliklerine bakarak kararını verebilir.Aslında Tıp fakültesi'de öyle.

Öncelikle kendinizi nerede görmek istediğinizi belirleyin,avantaj ve dezavantajları ile.Nelerle karşılaşabileceğiniz nelere tahammül edebileceğiniz düşünün sonra karar verin,tabiki karar sizin niteliklerinize de bağlı.
    Tıp yoğun ve tempolu durağan değil ömür boyunca sürekli eğitim demektir.Diğeri için stratejik karar alma,baskı altında karar verebilme,hızlı düşünme,kıyaslama vb. gibi öz nitelikler öne çıkar.

Okulun kalitesini de bu faktörlere ekleyin.

• Tıp Fakültesi .
  • Tabiki Tıp
  • Oylamaya devam
  • Ekonomi şirketleri birer birer iflas ediyor.Lahman Brothers iflas etti ve binlerce "Business School" mezunu işsiz kaldı.

Ama TIP Fakültesi mezunları her zaman iş bulacaklardır.Lütfen "Doktor Olma" fikri hoşuna gidiyorsa TIP oku.Şayet gitmiyorsa asla doktor olma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 15 Eylül 2008; 18:38:28 >
  • yukarı
  • tıp fakültesinden mezun olursan doktor ünvanıyla en yüksek maaşla çalışırsın. endüstri mühendisinin daha iyi versiyonu ( ne demekse ) olarak belirttiğin bölümü bitirirsen iş aramalısın. iş bulduktan sonra kovulma riskiyle de her zaman karşı karşıyasın. tıp herzaman için en avantajlı meslektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 16 Eylül 2008; 0:23:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vires

tıp fakültesinden mezun olursan doktor ünvanıyla en yüksek maaşla çalışırsın. endüstri mühendisinin daha iyi versiyonu ( ne demekse ) olarak belirttiğin bölümü bitirirsen iş aramalısın. iş bulduktan sonra kovulma riskiyle de her zaman karşı karşıyasın. tıp herzaman için en avantajlı meslektir.

Bahsettiğim okulun adı Solvay Business School.Avrupa'da bu tip 2 okul var.Birisi İngiltere'de olan London School of Business, diğeride Solvay Business School.İlk senenin ders programı:

-Yönetim için mat
    -Fizik(Labaratuvar dersleride var)
    -Kimya
    -Yönetim için istatistik
    -Almanca ya da Flamanca
    -İngilizce
    -Ekonomi politik(makro ve mikroekonomi bu dersin içinde var)
    -Ekopol pratik dersleri
    -Yönetim için yazılım
    -Bilimler hakkında bir ders var ama içeriğini bilmiyorum
    -Bireysel hakları içeren hukuk
    -Sosyoloji
    -Ekonomik joğrafya(Dünyada kimde ne var...)
    -Sanayi devriminden bu yana ekonomi tarihi
    -Seminerler

2 ve 3. senelerde bazı derslerin 2. bölümleri görülüyor.Bazılarının yerinide yeni dersler alıyor

• Nerede yaşayacağına bağlı. Yurt dışında yaşayacaksan, canın hangisini istiyorsa. Eğer türkiye'de yaşamayı düşünüyorsa Tıp derim. Türkiye'de adam gibi garanti iş ve para sağlayacabilecek bir tek tıp kaldı. Mühendislik de sizlere ömür.

Ben engineering management master'i yaptım bir işime yaramadı. elektronik mühendisiyim normalde. Dediğim gibi türkiye'de hayat şartları zor ve sadece tıp branşı saülam para vaadediyor.
  • dersler çok soyut ve endüstri mühendisliğinden çok işletmeye benziyor. ama sen sevmişsin sanırım önemli olanda sevdiğin işi yapmak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.