Şimdi Ara

Time Capsule + External HDD + Apple Tv3 | Media Server

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir süredir araştırdığım bir konu var ancak tam olarak kavrayamadım. 7-8 aydır Retina Macbook kullanıyorum ve iş gereği farklı günlere ait kayıtlar tutup, farklı hard disklerde yedekliyorum ne olur ne olmaz diye. Time Machine için kullanacağım bir HDD veya Time Capsule ile daha kolay geri dönüşler yapacağımı düşünüyorum. 1-2 taşla birden çok kuş vurmak mümkün mü şeklinde kafamda sorular var.

    Time Capsule'de örneğin 2 veya 3 TB'lık modellerde Apple forumlarında kişisel dosyalar, film-müzik-fotoğraf için kullanmayın deniyor. Yani bu 2-3 TB'lık kısmı sadece yedekleme için. Anladığım kadarıyla ben tutup 1 TB'ını kişisel, 1 TB'ını yedeğe ayırayim diyemiyorum. Time Capsule'e veya Airport Extreme'e external HDD bağlanabiliyor. Bu bağladığımız external HDD de kablosuz ağda paylaşılabiliyor. Aynı ağdaki IPhone, IPad ve Windows bilgisayarlar da bu HDD'ye ulaşabiliyor mu ? Windows bilgisayarlar için elbette uygun dosya sistemleriyle, FAT32 gibi.. Bu şekilde kullananlar var mı ? Ayarların düzgün yapılandırıldığını varsayarsak Wireless n üzerinden dosya aktarım hızları tatmin edici düzeyde mi?

    Bir başka boyut ise Apple Tv3'e halen jailbreak gelmedi. Ağdaki bu HDD'ye Apple Tv3'den şu şekilde ulaşan insanlar varmış. Paylaştığı ITunes Library'sini ağa external bağlanan HDD üzerinden seçip 'Home Sharing' ile Apple TV3'de görebiliyormuş. Burada açık olması gereken bir bilgisayar olması gerekiyor. Bunun şimdilik başka bir çözüm yolu yok sanırım ? Bilgisayarın açık olmasına gerek kalmadan Time Capsule-Airport Extreme ile ITunes Library'ye ulaşamıyoruz veya bağlı olan HDD ile öyle bir yayın yapmıyor dolayısıyla ev ağı üzerinden Apple Tv3'te ulaşamıyoruz değil mi ?

    Peki Apple TV3'ü geçtim, Macbook'u açık tutmak kaydıyla ağdaki wireless ITunes Library'ye bağlı kalmadan resim-müziklere Iphone, Ipad üzerinden ulaşmak için ne yapılması gerekiyor? Macbook'tan UPnP server gibi bir şeyler yapıp ağdaki kablosuz HDD'yi paylaşmak mümkün mü ? Iphone-Ipad'de AcePlayer gibi program mevcut bunlar için.

    Çok uzun yazı oldu ancak Time Capsule alarak yedeklemenin yanında router özelliğiyle Apple cihazları hızlı ve kolay kullanmak istiyorum







  • Selamlare bende 3Tb time capsule atv3 17"mbp var.daha önceden TP-LINK TL-WR2543ND 450Mbps olan routerı kullandım fakat simultane olmadığını görünce geri sattım çünkü elimdeki tcapsule bu işi takılmadan yapabiliyor.Malum evde küçük bir apple store gibi Dosya ve sistemimi bu tc de yedekliyorum yanlışlıkla sildiğim dosyayı tekrar getirebiliyorum.Neden kişisel dosyada kullanmayın diyor anlamadım ama ben kullanıyorum.dizi ve filmleri airplayden ister mbp dan istersemde time capsulden oynatabiliyorum.Ayrıca apple tv 3 ün kumandası mb yakındaysa onada etki edip itunesden sesi falan arttırıyor ben bunun yerine iphone için olan remoteyi kullanıyorum.Uzaktan dosyana erişmek istersen FB(file browser) isimli stratospherix şirketinin i programını kullanıyorum.
    Pişman değilim.1080p de bile çok nadir takılma oluyor.
    Saygılar




  • Ufak bir güncelleme . Time Capsule 2 TB alacağım çalıştığım Apple Premium Reseller'dan @sierratr1 cevap bekliyorum PM'e
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.