Şimdi Ara

Tiguan Yerine A5 mi Q5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    2016 model 1.4 dsg comfortline tiguan yerine 4x4 bir araç düşünüyorum. Tercihim A5den yana ancak malum ülkemizin yolları göz önüne alındığında ayrıca oturuş pozisyonu ve yüksek olması sebebiyle Q5 de mantıklı geliyor. Ayrıca nadiren de olsa offroad olmasa bile stabilize köy yollarına gidebilirim.

    2011-2013 model A5 ve Q5 tdi quattro araç kullanan veya tecrübesi olanların fikirlerini rica ediyorum. Yakıt tüketimleri, iç mekan kalitesi vs. göz önüne alındığında hangisini tercih ederdiniz? Ya da böyle bir değişime sizce gerek var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • SUV bir araç kullanıp alıştıktan sonra sedan yada hb araç size farklı gelebilir. Yakın zamanda arkadaşım Tuscon satıp Volvo v40 aldı cok kısa sürede satıp tekrar yeni model Tuscon aldı belirttiğim sebepten. Nitekim trend suv araçların lehine ilerliyor. Kısacası ben olsam tuguain den sonran illaki bu iki araçtan birini alacaksam q5 tercih ederim.
  • Bence elinizdeki araç satılıp 2011 model araca geçilmez.Ama illa geçilecekse Q5 daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer değişim yaptım, A4 eski aracımı satıp » 2020 X3' e geçtim.

    Konfor olarak fark var açıkçası. Özellikle bozuk yollarda, İstanbul gibi inişi çıkışı bol coğrafyada SUV rahat ettiriyor. İç mekan ferahlığı, bagaj genişliği vs. ek olarak kullanım rahatlığı farkı sağlayan unsurlar.


    A5/A4 de konforsuz değiller ama fark ediyor. Haricinde iç mekan, yalıtım, kalite vs. aynı altyapı araçlar zaten. Görüntü bile aynı.

    Sportif sürüş öncelikse A5, konfor öncelikse Q5 seçerdim.


    Şimdi gördüm, 2016 model satıp 2011 model almak çok isteyeceğim birşey olmaz. Tamam Q5 - Tiguan kıyaslanmaz ama 5 senelik yaş farkı da büyük.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 5 Mayıs 2021; 22:22:56 >
  • Fikirler için teşekkürler. Sportif sürüş tarzı çok önemli değil. Benim için önemli olan sürüş konforu. Cevapların çoğunluğu Q5’den yana. Q5 üzerine yoğunlaşacağım. Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.