Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1924. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.775
Cevap
418
Favori
3.764.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19221923192419251926
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Onu bilmiyordum hocam bu mavi cam sularından bahsediyorum. Cama sıktığımızda dışarı sıçrayanlar, araç üzerinde mavi boya kalıntıları bırakıyor. Boyaya zararı olabilir o zaman.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı satın aldıktan sonra geri görüş kamerası ekletme diye bir şey olabiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıkılmayan_Adam kullanıcısına yanıt
    DSG de hiç bir problem yoktur iÇiniz rahat olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egzozda sorun var hocam. Benim görüşüm bu



    Problemin ne olduğunu öğrenince mesajıma cevap olarak yazarsam çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: civadra

    bende düşündüğünüz gibi bir ara ender elektroniğe gitmeyi planlıyorum.şu ara herşey normal çalışıyor.bir problem gözükmüyor ama gösremektede fayda var gibi duruyor.
    akineton üstadım,sizinde belittiginiz gibi arabamı ender elektronik'e götürdüm.Metin bey OBD soketinden baglanarak,arabanın geriye dönük, bütün elektronik davranış biçimlerini, tek tek bıkmadan ,usanmadan kontrol ederek bir veritabanı oluşturdu.gün tarih saat ve dakika olarak hangi sensör neyapmış ,hepsini anlattı.bir ara istemdışı biten aküden kaynaklı sensör bazında neler oldugunu kantrol etti ve herşeyin normal çalıştıgını,bahsettigim arızanın oluş anında görülmesi gerektigini,tekrarı anında arabayı görmek istedini belirtti.bukadar ugraşa ragmen,ödeme ısrarıma karşın,hiç bir ücret almadı.bu bir kontrol birşey yapmadık diyerek songünlerde hiçde alışık olmadıgımız ve raslamadıgımız davranışı serğiledi.kendisine buradan tekrar teşekkür ederim.




  • _Marvel_ _ kullanıcısına yanıt
    Evet sonradan takılabiliyor. ender elektronik yapıyor, sitesinde fiyatları da olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akineton

    Evet sonradan takılabiliyor. ender elektronik yapıyor, sitesinde fiyatları da olması lazım.
    Teşekkür ederim
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. 2012 model w&n ne kadar eder şu ara? (km 88300-tamamen orjinal) malum sitelerde fiyatlar çok garip, sizce ederi nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afumetto -- 20 Aralık 2018; 18:16:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence 78bin eder en az derim. km si düşükmüş.kazası da yokda daha da artar.


    Bi sorum olacak (2010 1.4 TSİ s.stle otomatik değil.) vites geçişlerinden sonra sanki otomatik vitesmiş gibi silkeleme yapıyor neden kaynaklanır?
  • Tigeriguana T kullanıcısına yanıt
    debriyaj balatası bitmiş, baskıyı yiyorsunuz sanırım. yine de ne durumda olduğu sökünce belli olacaktır.
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun benim araçda da var sanırım. Özellikle 1. Vitesde kırmızı ışıkta kalkarken önce araç bir atılıyor sonra gazdan ayağımızı çekmiş gibi bir yığılma oluyor silkeleniyor sonra sakinleşiyor, 2. Vitesde biraz oluyor diğer viteslerde hissetmiyorum. Benimde mi debriyajda sorun var acaba hocam?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Birde hocam aklıma takılan araçta 2 ses var. Birisini daha önce sormuştum gerçi, 2500 devirde vites atacakken ayağımızı gazdan çekince torpido bölgesi civarından tel titreşim sesi gibi bir ses geliyor. Bir diğer sesde vitesi küçültürken araçta oluşan o kısa toparlama anındaki silkelemede veya yine başka bir silkelenme anında gıcırtı gibi bir ses mevcut. Ama nerden geldiğini tespit edemedim. Fikrin varsa çok memnun olurum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba ayağınızın alışmasıyla alakalı. 1600 kg araba hiç de az değil, daha sakin kalkışlara alıştırmalısınız kendinizi. Zamanla bahsettiğiniz sarsıntıların geçeceğini düşünüyorum.

    Yakıt borusu izolasyonu kolay hallediliyor anladığım kadarıyla, kendiniz bile yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Belki vites küçültmedeki ses de kesilir.
  • sky_35 kullanıcısına yanıt
    Hocam dogus oto merkeze bildirdim durumu. Problemi videoya cekip gonderdim. Egsozda su birikmesinden dolayi oldugunu söylediler. Bu durumun normal olduğunu, herhangi bir zarar vermeyeceğini belirtitiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısın. Bugünlerde ilk kalkışlarda daha yavaş kaldırmaya çalışıyorum ve sarsıntılar azalıyor. Zamanla alışacağım inşallah. Teşekkür ederim. Diğer torpido bölgesinden gelen sesle ilgili servise gitmeyi düşünüyorum. Aracın marta kadar garantisi var. Sarsıntı anındaki gıcırtı gibi sesde sol taraflardan bir yerden geliyor ama ortadan mı öndenmi onu kestiremiyorum. Sanki orta bölgeden gibi. Hatta bugün aracıma ilk defa binerken koltuğa o sert oturma anında yine gıcırtı sesi geldi ama kestiremedim nereden geldiğini.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Vw Tiguan 1.4 TSI Highline aracım var, Geri görüş kamerası taktırmak istiyorum bu konuda bilgisi olan varmıdır Ender elektronikte var fakat avrupa yakasında yaptıran bilgisi olan varmıdır dikkat etmem gereken bir husus varsa rica etsem yardımcı olabilir misiniz ? Araştırırken aşağıdaki ürünleri buldum

    https://enderelektronik.com.tr/oem-parcalar/volkswagen/tiguan/tiguan-ad/geri-gorus-kamerasi-kontrol-unitesi-a3.html


    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-vw-tiguan-geri-gorus-kamerasi-arka-kamera-605977893/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-vw-tiguan-geri-gorus-kamerasi-arka-kamera-594001816/detay

    Teşekkürler




  • lordjaguarlj L kullanıcısına yanıt
    ilk link ender elk. zaten, ürünleri yetkili servisten geliyor garantili,
    ikinci ve üçüncü link aynı firmanın, muhtemelen ikinci linkteki tam bir sistem ama arayıp montaj konusunu konuşmak lazım, dahil mi acaba. garanti konusunu da unutmamak lazım.
    3. link sanırım sadece kameralı bagaj kolunun fiyatıdır. komple bir kablo tesisatı olmalı ayrıca kamerayı araca bağlayacak ve tanıtacak modül de.
    eskiden bu tip ürünleri temin etmek, montajlamak ve kodlamak zordu, anadolu yakası Metin, avrupa yakası Apo usta. iki kişi vardı. Apo usta için de bu işlerde uzman dendiğini çok duydum. telefonumda kayıtlı bir numara var, yıllar önce forumdan biri vermişti, hiç aramadım, hala kullanımda mıdır bilmiyorum isterseniz paylaşabilirim.
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce 2012 model 1.4 tsi benzin + LPG tiguan sahibi oldum şuan çok memnunum lakin bir sorunum var arabayı ilk çalıştırdığımda rölanti düzen tutmuyor 700 900 devir arasında sürekli dalgalanıyor kalktıgımda ise gaz yememezlik ve tekleme yapıyor araç LPG te geçtiği anda bütün sorun kayboluyor bunun nedeni nedir veya aynı sorunla karşılaşan oldu mu

    Not: lambda sensörü arızası olabilir mi ? Kendi ustam da enjektörlerin değişmesi gerektiğini söyledi lakin sorun çok nadir zamanlarda düzeliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Bir sorunum var paylaşmak istiyorum.

    2011 model bir düz vites tiguanım var. Ön taraftan gacır gucur ses geliyor özellikle soğuk havalarda. Ustaya gösterdim viraj demir lastikleri değişmeli dedi. Yalnız değiştirmek için bakarlarken viraj demiri arabaya perçinlenmiş bu modelde komple değişmeli diyerek 3 bin kusur tl gibi bir rakama mal olur dedi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Alt tarafı bir lastik değişimi için bu kadar masraf mı çıkıyor bu modellerde?



    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • digitalcan D kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde sol taraflardan bir yerden gacırtı geliyor ama herzaman değil. Mesela debriyajdan çekerken bir atılma oluyor ya o zaman veyada debriyajdan iyice çekipde birden gaz verince bir sarsıntı olurya bu zamanlarda oluyor. Çukurda tümsekte felan gelmiyor. Sadece sarsıntı durumunda geliyor. Servise gidicem bende.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19221923192419251926
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.