Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1923. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
13 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39.776
Cevap
418
Favori
3.764.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19211922192319241925
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ceycuş C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracınız fren enerjisi geri kazanım özelliğine sahip. Ondan yana bir şüpheniz olmasın. Start stop olan 1.4 Tiguanların hepsinde böyle.

    Varta ve Bosh gibi markaların EFB ve AGM akü özelliklerine bakarsanız sadece AGM 'nin (fren enerjisi geri kazanımı) desteklediğini görürsünüz.

    Diğer yandan araçla beraber gelen Moll marka EFB akünün'de fren enerjisi geri kazanımı olduğu farklı kaynaklarda söyleniyor.

    Bu konuda forumlarda biraz araştırma yaparsanız net bir cevabın olmadığını görebiliyoruz.

    Dolayısıyla benim tavsiyem yeni alacağınız akü örneğin Varta ise fıyat farkıda sizin için çok önemli değilse AGM olanını tercih etmeniz olacaktır.

    Eğer dışarda taktıracaksanız da sonrasında bilgisayar ile araca bağlantı kurulup akü marka ve güç değerinin girilmesini sağlayın.

    Servis de yaptırıyorsanız zaten bu işlemin yapıldığını düşünüyorum. Tabi servis ücreti dışarıya göre fazla olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birinin sulu tip, diğerinin kuru tip olduğunu biliyordum sadece. Fren enerjisi geri kazanımı konusunda akünün etken olabileceği aklıma gelmezdi.
    Yalnız fiyatlar ciddi farklı piyasaya göre. Ben kendi akümü aldığım siteye baktım.
    Exide 60A EFB 425 TL, 60A AGM 515 TL
    Varta 60A EFB 300 TL, 60A AGM 430 TL.
  • Bende üzerindeki EFB diye aynı değerlerde 70 A EFB İnci akü taktırdım 390 TL. VARTA 680 TL fiyat verdiler. Peki vw araçlara niye AGM koymamış ki bu özellik bu nedenle hiç kullanılamamıştır öyleyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycuş -- 6 Aralık 2018; 21:57:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis 850 fiyat verdi gitmedim ama ayar konusunu bilseydim orada yaptırırdım. Bunu servis dışunda yapan var mı ki. O fiyatları hangi siteden aldınız bir de benim orjinal akü Varta efb 69 amper 680 ah değerlerindeydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycuş -- 6 Aralık 2018; 21:55:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceycuş C kullanıcısına yanıt
    Ayar dediğimiz yeni akünün güç değerlerinden aracı haberdar etmek gibi birşey. Yanlış hatırlamıyorsam çok bilindik markalar vardı listede. Üstelik bu sadece tiguanlara özgü birşey değil, tüm vw araçları düşününce sizce bunların ne kadarında araca cihazla bağlanıp değer giriliyordur dersiniz?
    Muhtemelen akünün gücüne göre şarj yükünü ayarlıyordur, yani aracın 45A aküsü yerine 60A akü takarsanız gerekli olabilir ama sizin yaptığınız gibi eşit güçte akü takılıyorsa hayati önem arzettiğini sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akineton -- 7 Aralık 2018; 18:0:28 >
  • Teşekkür ederim şimdilik start stop devreye giriyor fren enerjisi olayını 6 yıldır işliyor biliyorduk oda yalanmış.😂 bundan sonra olmasa da olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycuş -- 8 Aralık 2018; 0:47:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 2015 model benzinli dsg 1.4tsi 34 binde 115 bin istediler.ne dersiniz fiyat nasıl.cup versiyon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silecek olarak ne önerirsiniz arkadaşlar?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akineton

    Komşu sayılırız o zaman. Benim de aklıma ilk gelen isimdi Metin, ancak şehrinizi bilmediğim için birşey yazmamıştım. Yetkili servis konusunda çok haklısınız, bu tip konularda detaya inemiyorlar, ustanın sorun hakkında fikri olsa bile firma ve marka kuralları kurcalamalarına izin vermez zaten. Yine de sorunun bulunmasının çok kolay olmayacağı konusunda gerçekçi olmak gerek. Metin de bu konuda hemen cevap veremeyecektir, belki arıza olduğu anda tetkik imkanları olsa söyleyecekleri birşey olurdu ama denk getirmek kolay olmayacaktır. Geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda çözersiniz.
    sayın üstadım, sizinde belittiğiniz gibi doğuş oto detayları inçelemeden,beni hiç tatmin etmeyen,arıza tekrarlanırsa getirin bırakın inçeleme uzun sürer, karanlık, aydınlık fakından olabilir gibi laflarla işi geçiştirdi.bu araça daha 2000 km.de hırsız yan camı kırarak multimedya cihazını çalmış.yenisi resmi serviste takılmiş,faturası var,birde alarm takılmış.metin beye'de sordum,açıklamalarda bulundu,ama vw elektroniğini bilen iyibir usta görürgörmez alarmın söketini söktü, düzelecektir böyle kullanın dedi.gerçekten birsüre sonra tamamen düzeldi.can bus sistemi butip sonradan ilavelere herzaman arıza çıkarabilir dedi usta, öylede oldu.peki doğuş otodaki genç arkadaş bu durumu görmedimi,tabiki gördü.hiç bir şey söylemedi.ustalık bir tecrübe zamanla bilgi birikimi ile oluşuyor.genç ustaların söylediklerine, yaptıklarına dikkat etmek gerekiyor.




  • Günaydınlar herkese,

    Önceki 2015 Tiguan 4x4 S&S aracımda kullandığım kışlık 17 inç takımın orjinal Audi (Ronal) markalı Jantlarını ve Ender Elektronik vasıtasıyla getirttiğim lakin

    taktıramadan aracı sattığımdan elimde kalan Katlanır Ayna Setini satlığa çıkardım. İlgilenen olursa sarı sitedeki ilanlarım:

    * Jant Takımı:https://bit.ly/2EbMxRA

    * Katlanır Ayna Seti:https://bit.ly/2rEgmCV




  • civadra C kullanıcısına yanıt
    Sebebi enteresanmış.
    Benim aracımın alarmını Metin taktı ve hiç sorun yaşamadım şükür.
    Alarm da önemli açıkcası, vazgeçmeyi düşünmem şahsen. Peki onlar birşey yapmazlarmı acaba, biraz işçilik alıp el atsalar. Görünüşe göre yazılımsal müdahale çözecek sorunu. Yazılım konusu zaten Metin'den sorulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akineton -- 11 Aralık 2018; 11:1:56 >
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    bende düşündüğünüz gibi bir ara ender elektroniğe gitmeyi planlıyorum.şu ara herşey normal çalışıyor.bir problem gözükmüyor ama gösremektede fayda var gibi duruyor.
  • Arkadaşlar ön cam buz çözme nasıl açılıyor? Kumandada max ve ön cam işareti olana bastım ama buz çözme bumu oluyor yoksa arka cam gibi buz çözme var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. El degeri koruma ve oluşabilecek riskler konusunda 2014 2015 vw tiguan 1.4 tsi dsg cup veya chrome edition tiguan mi terciih edersiniz ya da tucson 1.6 tgdi elit dct mi tercih edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Ön camda buğu giderme rezistanslı değil, yazdığınız gibi klima kontrol ünitesindeki o düğmeye basınca ön cama en yüksek hızda hava üfleyerek oluyor. Rutubeti almak için klima kompresörünü de çalıştırıyor.
    Oldukça etkili çalıştığını söyleyebilirim, memnunum.
  • Arkadaşlar yukarıdaki sorumu cevaplarsanız çok sevinirim iyi haftasonları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, teşekkür ederim. Sabahları ilk çalıştırmada buz çözmesini bekleyince çok yakıyor araç. Bundan dolayı boş bir sprey ağızlı kutuya antifrizli cam suyu koyup onu püskürtücem. Bu şekilde yakıttan tasarruf etmiş oluruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • atsuma kullanıcısına yanıt
    Üstadım vw Türkiyede 2.el değerini bayağı koruyan bir araç. Hyundai hakkında fikrim yok, ama vw kadar koruyacağını zannetmiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • atsuma kullanıcısına yanıt
    Hocam 2.elde nerdeyse tüm markalar değerini koruyor artık. Riskler konusunda vwde en büyük risk dsg şanzıman. Tiguan düşünürseniz dsg olayına dikkat edin başka oluşabilecek bir risk yok. Hyundai konusunda bilgim yok malesef. Şimdiden hayırlı olsun
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Evet ayrıca erken saatlerde komşular da rahatsız olabilir.
    Peki bildiğim kadarıyla antifiriz şişede durduğu gibi masum bir sıvı değil, sileceklere veya aracın boyasına falan zararı olmasın? Ya da siz başka birşeyden mi bahsediyorsunuz acaba.
  • 
Sayfa: önceki 19211922192319241925
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.