Şimdi Ara

Tiguan ? Captiva ? yada ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Captiva en iyisidir. Yanlıs bilmiyosam captivanın vw deki rakibi de touareg. Bu yüzden daha donanımlı daha iyi captiva size daha iyi olacaktır. Tek sorun yeni kasası gelicek biraz makyajlı hali. Sorun olmazsa captiva alınır.

vay anasını yahu şu captiva neymiş yere göğe sığdırılmıyor benmi başka arabadab bahsediyorum sizmi çözemedim

Ne söylediniz araba hakkinda. Bilmedigim icin birsey soyleyemiyorum.
    Edit. Yazim hatasi
    captiva en iyisi demişsiniz neye dayanarak sebep gösterirmisiniz.

bütün testler veriler dergiler kendi sınıfında en kötüsü olmasada kötüler arasında gösterirken siz nasıl en iyisi diyorsunuz.

captiva geniş ferah dır fakat en iyisi değildir.

tutulmasının sebebi ucuz olmasıdır.

captivanın rakibi tiguan dır

dip not: Auto Motor Sport sayı 09 eylül 2008

http://www.auto-motor-und-sport.de/vergleichstest/master-test-2008-kompakte-suv-elf-kompakte-suv-im-vergleich-753549.html?show=2

(captivanın sonuncu oldugunu görürsün ) kayankda var

( opel antara - mitsubish outlender - ford kuga - nissan xtrail - peugeot4007 - land rover freelander - chevrolet captiva - honda crv - renault koleos - toyota rav4 - vw tiguan )
    1- şehir içi hızında geyik testi en iyi = vw tiguan
    2- u split fren testi en iyi = 1.kuga 2.vw tiguan
    3- ıslak zeminde engel aşma testi en iyi = vw tiguan
    4- slalom testi en iyi = vw tiguan
    5- hızlı şerit değiştirme testi en iyi = vw tiguan
    6- viraj stabilite testi en iyi = vw tiguan
    7-genel görüş açısı = 1.crv 2.koleos 3. tiguan
    8-ön görüş açısı = vw tiguan
    9-park görüş açısı = vw tiguan
    10-iç mekan gürültüsü =vw tiguan
    11-arazi kabiliyeti=1.Land rover freelander 2.vw tiguan
    12- genel sürüş hissi = vw tiguan

Tüketicinin değerlendirmesi dergiden çok farklı olabiliyor ki öyle zaten.Mesela bana göre 100 dergide karşılaştırsa Tiguan Honda Crv'in yanında ancak kardeş olarak kalır Zaten birçok disiplinde önde olması da biraz bu küçüklük,alçaklıktan kaynaklanıyor.Tüketicinin tercihini bir daha incelersek, Nissan Qashqai dizel otomatik 106bin tlye rahatça satılırken tiguan dizel otomatik üstelik dsg 94bin tl ve nissan kadar çok satmıyor.Üstelik VW ülkemizde çok tutulan bir marka.

Laf aramızda bu fiyatlarla alacağım tek vw, tiguandır.Başlangıçtan beri piyasadan ucuza satıyorlar yine de çok alanı yok.Herhalde kasanın ufaklığından.

• ix35/Sportage.
  • Arkadaşlar herkese teşekkürler , inanın yardım almak için konuyu açtım ama bırakın yardımı , kafam iyice karıştı

forum'da Captiva ' nın da Tigu'nun da fanları var , o forumuda inceledim.

Hyundai ve Kia öneren arkadaşlara teşekkür ediyorum ama ikisini de düşünmüyoruz.

Aslında aklımızın bir köşesinde FreelanderII 2.2 TD4 de var ama bunlarında en üst paketi HSE olanlar zannedersem , SE ile HSE nin farklarını inceleyip bu arabayı da listeye eklesek nasıl olur ? Hani biraz daha limiti zorlayarak böyle birşey alsak mı ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-2009-borusan-cikisli-ve-borusan-bakimli-kazasiz-full-72885270/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: WaLLkHaN1905

Arkadaşlar herkese teşekkürler , inanın yardım almak için konuyu açtım ama bırakın yardımı , kafam iyice karıştı

Hyundai ve Kia öneren arkadaşlara teşekkür ediyorum ama ikisini de düşünmüyoruz.

Aslında aklımızın bir köşesinde FreelanderII 2.2 TD4 de var ama bunlarında en üst paketi HSE olanlar zannedersem , SE ile HSE nin farklarını inceleyip bu arabayı da listeye eklesek nasıl olur ? Hani biraz daha limiti zorlayarak böyle birşey alsak mı ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-2009-borusan-cikisli-ve-borusan-bakimli-kazasiz-full-72885270/detay

bende yaklaşık 2 haftadır sürekli 4x4 leri araştırıyorum
    benim listem şu şekilde
    Subaru Forester :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-subaru-cadde-motor-da-2011-forester-limited-aksesuarli-incibeyaz-82622690/detay
    Freelander2
    Hyundai SantaFe

özellikle forester araştırdığım kadarıyla 4x4 ler içinde en kusursuzlarından, pek fazla sanayiye götürmeyenlerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: ylc

quote:

Orijinalden alıntı: Tasher

Yalnız bildiğim kadarıyla captiva çok yakıyor. Tiguan bu konuda biraz daha insaflı gibi .
    Hatırladığım kadar piyasada olan araçlar;
    Benzinli olarak:
    -Tiguan 1.4 tsi ve 1.6 tsi ikiside manuel ve lpg'ye uyumlu değil.
    -Skoda Yeti 1.2 tsi dsg ve 1.4 tsi manuel ikiside lpg'ye uyumlu değil
    -Honda CRV 2.0 otomatik ve lpg takılabilir.
    -Toyota Rav4 2.0 otomatik ve lpg takılabilir.
    -Subaru Forester 2.0 otomatik ve lpg takılabilir.
    -Hyundai ix35 1.6 manuel lpg takılabilir
    -Kia Sportage 1.6 manuel lpg takılabilir

Dizel olarak:
    -Nissan X-trail 2.0 otomatik
    -Subaru Forester 2.0 manuel
    -Ford Kuga 2.0 otomatik
    -Tiguan 2.0 otomatik
    -Hyundai ix35 2.0 otomatik
    -Renault Koleos 2.0 otomatik
    -Kia Sportage 2.0 otomatik
    -Skoda Yeti 1.6 manuel ve 2.0 otomatik

Sonuçta söylediklerinize alternatif olarak benzinlide CRV ve Rav4'e, dizelde ise ix35'e bakmanızı tavsiye ederim.

Tiguan 1.4 tsı var sadece.(122 hp 4*2 ve 160hp 4*4) 1.6 yok bilginize. Eski kasalarda bazı serilere LPG takilabiliyor.

Hyundai ix35 ve kia sportage onerecegim bende. Ozellikle ix35 donanim olarak fazlasiyla yeterli. Ama arkadas yalniz bilgilendirmis. Sportage ve ix35 gdi motor lpg ile uyumlu degil.

• quote:

Arkadaşlar herkese teşekkürler , inanın yardım almak için konuyu açtım ama bırakın yardımı , kafam iyice karıştı

arazi amaçlıysa hepsinden iyi seçenek

fakat normal kullanım iseyeterince iyidir fakat masrafları bakımları pahalıdır.

2.2 motor sorun değilse honda crv önere bilirim manuel normal yolda çok iyi bir tercih arazi amaçlı derseniz en kötülerinden

yakıt olarak en iyilerinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirdaglar -- 18 Nisan 2012; 13:26:41 >

• Captiva'nın donanımına aldanmayın kesinlikle parasının arabası değil.
    Yol tutuş yok motor sesi ve yol sesi içeriye alıyor. Malzeme kalitesi olarak ortalama fakat Tiguan ile karşılaştırırsak zayıf. Arazi kabiliyeti SIFIR. Açıkçası donanımı ve otomatik vitesi dışında hiç bir artısı yok. Bir alt sınıf olmasına rağmen Tiguan daha iyi. Yakıt Tüketimi ş.içi trafik yol durumuna göre 10-12 lt. arası gezer.
  • quote:

2.2 hacimli SUV'larda olur diyorsanız gözünüz kapalı CRV alabilirsiniz. Geniş, ferah, konforlu ve kalitelidir.

• quote:

Hocam bizde jetta kullanıcıydık. Yüksek rahat aile arabası olsun dedik. Tiguana bakmayın bile. Konfor yok, görüş alanı kısıtlı. Suzuki grand vitaraya baktık. Hatta bayağı kullandık, ama 4x4 derdinde değilseniz gerek yok vergisi, ağır gidişi, v.s. Arkadaşlardan biri Kyron önermiş. Kesinlikle komple çelik şasedir, motor ve şanzıman sorunsuzdur am ne varki elinde olanlarada duyrulur, üretimi sonlandırılmıştır. Artık gelmeyecektir. HAziran ayında 2.0 motor ile rexton modeli kyron yerine gelecektir. Sonuç olarak vardığımız nokta, yüksek,geniş,ferah ve teknolojik tüm imknların kullanıldığı Peugeot 5008 aldık ve biniyoruz. Ailecekte çok memnunuz, inceleme fırsatınız olursa bir bakın. Ama ne alırsanız alın, Allah kazasız belasız nasip etsin inşallah.

• 2.el Bmw X1 tavsiye ederim
  • Konuda bir kavram karmaşas yaşanıyor sanırım. ben bu konuda uzman değilim ama hobi gereği çok araştırırım.
    CROSSOWER- COMPACSUV - SUV - Arazi aracı olarak ayrılmakta bir çok kişi tarafından. Burada da karmaşa çıkıyor biraz çünkü otomobil üreticileri müşteri kaçırmamak adına aynı modelde farklı sistemlerle müşteri kapmaya çalışıyor.
    Mesela qashqai hem crossower sınıfında hemde compacsuv sınıfında. 1.6 benzinli ve dizel versiyonu 4x2 fakat 2.0 dizel versiyonu 4x4 oluyor ve (compacSUV olarak adlandırılabiliyor) Ya da tiguan 4x2 4x4 ve yine 4x4 ofroad tuşu var(Track&Field) Aynı şekilde Captivada da bu ofroad tuşu yok yani araç herşeyi otomatik ayarlıyor. 2 çeker yada 4 çeker seçemiyorsun. Sadece bir küçük tuş demeyin işlevi büyük.
    Bu tarz araçların geleceği parlak diye düşünüyorum. Bundan sonra istekler öne çıkıyor artık zorlu arazi şartlarını çok kullanırım aracı sonuna kadar zorlarım derseniz diferansiyel kilidi olan bir model tercih edin derim. Ama o zaman da en minimum 2.0 motor tercih etmek zorunda kalıyorsunuz ve fazladan verdiğiniz yıllık 1300 TL vergi ülkemiz koşullarında kaçınılmaz bir gerçek. Bunları düşündüğümüzde 4x4 olarak alınabilecek tek bir araç var(Başka varsa bilgisizliğimi mazur görün lütfen) o da 1.4 motora sahip zaten.
    NOT:Bahsi geçen araçların hiçbirisini kullanmıyorum nacizane fikrimdir. Saygılarımla.

• tiguan yada hyundai ix35 arasında karar verin bence. captiva yı kendi yetkili servisindeki ustalar bile begenmiyor sürekli sikayetciler ve iç kabin cok ses yapıyor günde en az 7-8 farklı captiva kullanan biriyim. dedigim gibi tiguan yada ix35 i deneyin test sürüşü yapın karar verin
  • skoda yeti 1.6 tdı cr greenlıne derım elegance yanı full paket. 61.000 tl.

bu fıyata 1.4 tsı baz donanımlı tıguan var ama donanım olarak yetı daha ıyı.sekıl olarak ve vw olarak tıguan one cıkar.

en can alıcı nokta tıguan benzınlı ve ort 40 kurus yakarken km de. yetı sadece 20 kurus yakıyor. ve dızel..

yetı ve tıguan nın bır cok parcasının ortak uretım olduguda asıkar.

BunlardA sızı kesmedı ıse gıdın bır test edın yetı yı . cok basarılı bır arac oldugunu goreceksınız.ve bırcok rakıbı karsısında hem fıyat acısından hemde 1.6 tdı ıle cok farklı....

genelde bu tıp araclar 2.00 cc uzerı ve agır vergı yuku var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyatrakya -- 18 Nisan 2012; 23:30:11 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.