Şimdi Ara

TIDAL, RTUK tarafından yasaklandı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
1
Favori
13.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harbi24

    dijital platformlar da reklam da oluyor sen konuyu sadece musteri bazlı düşünüyorsun yani küçük ve basit düşünüyorsun ama o kadar basit değil. Bu platform reklam alıyor ise fatura kesiyor mu mühim olan isin o taraflari bence ve bunun içinde Türkiye'de şubeleri olmalı mutlaka, vergi dairesi kaydı falan.



    Alıntıları Göster

    Yıl 2020 halen daha vergi dairesi kafasıyla ülke yönetmeye çalışıyorsunuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

    kimse sizin gücünüzü sınamaya kalkmasın..oldu paşam..siz kim oluyorsunuz? tehdit ve zorbalık ile bir yere kadar gelirsiniz ama o tehdit ile susturduklarınız bir gün tokatı indirir yüzünüze..


    bu arada tidal uzun süredir ülkemizde hizmet vermekte..önceden lisans da lisans diye diretmediler de şimdi mi lisans istemek akıllarına geldi..Bugün Tidal yarın netflix..twitter facebook vs derken bir bakmışsın kuzey kore.. ha isteğiniz bu ise bilelim de önlemimizi alalım önceden..yoksa sizin gibi bedevilere kalsa komple katarlılara peşkeş çekeceksiniz ülkeyi..

    eskiden beri vardılar bu firmalar şimdi mi akıllarına geldi demişsiniz evet ancak dijital pazar cok gelişti ve kazançları, kazanma metotları her geçen gün değişiyor. Eskiden bu yoktu şimdi mi çıktı mantikli bir yaklaşım değil bence. Tamam bu ilk başta farkedilememis ancak geçte olsa suan farkedilmisse ki doğru olan bu, bunu eleştirmek cok ama cok komik. Msl geçmişte internet radyosu lisansi yoktu RTÜK' de ancak artık teknolojik gelisimle paralel ilerleyen yeni alanlar bunlar. Rtuk bu eskiden yoktu icat çıkarma mi diyeceğiz?

    Birde alakasiz sacma ve cahilce yok İran yok su bu diye at gözlüğü ile konuyu siyasete çekmeye çalışanların bakış acılarının ne kadar faydasız ve sığ olduğunu görüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • harbi24 H kullanıcısına yanıt

    Hiç bir digital platforma para vermediğin bana göre ayan beyan belli..


    Bilmiyorsun ama inanılmaz iddalı yazıyorsun ilk vergi vermeli dedin bakdın millet vergi veriyor deyince bu sefer lisans ödemeliye sardın şimdide reklam alıyor olayına bağladın..



    Tek tek açıklıyım..


    Lisans hala inanılmaz karmaşık bir mevzu podcast yoksa Türkçe içerikli müzik yayını varsa kesinlikle müzisyenlerinde haklarının korunma açısından telif ödenmeli ..


    Ama podcast girerse işin rengi değişiyor çünkü podcast yayınını sen ben sıradan herkes yapıyor ve bunun hiç.birimiz gidip patent telif hakkını almıyoruz haliyle bunun bize hukuken parasal bir geri dönüşümü ve lisanslanması olamaz... lisansız bir şeyin lisansı olmaz..


    Reklam mevzusuna gelelim zaten ondan dedim hiç bir platforma para vermediğin belli diye.. parayı neden veriyor vatandaş zaten reklam izlememek için dinlememek için veriyor.. reklamsız kesintisiz dinlemek için o parayı veriyor..

    Bütün digital platform larda bu böyledir..


    Eğer ki hem para verdin hemde hala reklam veriyorsa bir platform aboneliğini iptal ettir.. uydunetim var kablo TV sinema kanallarına üyeyim paralı bir tane reklam dönmüyor.. eskiden kesintisiz otur filmini izle bir sonraki filme de direk reklamsız gene geçiyor.. bu iş böyledir..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • EleSuDökenSuat kullanıcısına yanıt

    ne alaka ya bir yerde ticari kazanç varsa orada vergide olmalı hesap verilebilirlik de olmalı. Bu bugün bu iktidar var yada yarin yok diye değişmez.

    Kim olursa olsun bu tür şirketlerin yapacağı standart budur. Dunyanin gelişmiş ülkelerinde de çatır çatır vergilerini de veriyorlar hesapta veriyorlar.

    Hayir anlamadığım bu olayi eleştiren arkadaşlar elin firmasının derdi sizi niye bu kadar geriyor ki?

    Lisans alan yayina devam eden birçok platform var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar geçer, yüzyıllar geçer her tanımın içinden yeni birşeyler çıkar. Bu durumda da bazı devletlere siyasal islamcı-komünist veya yeşil komünist diyebiliriz. Yanlış bir şey yok yani burada.

  • Aynen devam etsinler
    Genclerin kullandigi her seye sebepli sebepsiz.
    Yasak koysunlar.
    2023ve kadar sabr edin
  • Konudaki biz diyen üyeyi çokta ciddiye almayın buraya gelip insanları sinirlendirip ban aldırmaya çalışıyor sadece insanlara, içinizden küfür edip geçin. Son olarak bunlar haraç toplamaya devam etsinler. Zamanı geldiklerinde hepsinden bu halk hakkını alacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-809FC2E19 -- 28 Kasım 2020; 14:38:5 >
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt

    senin yaşından fazla aboneliğim olmuştur dijital platformlara sen rahat ol...

    Sen belli başlı uygulamaları baz alıp konusuyorsun ben bütün tabloya bakarak değerlendiriyorum.

    Simdi you tube preminyum reklamsız ancak platformda reklam var mi var di mi?

    Yani para verdiğinde sen reklam gormuyorsun diye o platform reklamsız mi sanıyorsun, reklam geliri olmadigi manasına mi gelir bu?

    Özetle digital yayin var mi var, ticari kazanç var mi var o zaman gelip temsilciliğini de açacaksın, faturani da keseceksin, o lisansi da alacaksin.

    Pkk lisi, fetöcüsu, şu su bu su istediği gibi aleyhimize her şeyi konuşacak biz de buna seyirci kalacağız oyle mi?

    Ha podcasterlarin, youtuber, twitcher vs vs... Bu kişilerin kazancı nedir, kazancının vergisi ni devlete ödüyorlar mi suan boyle bir sistem var mi o da ayrı bir konu ki yoksa da ileride buna da bir düzenleme gelmelidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harbi24 -- 28 Kasım 2020; 14:53:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee napak yani lisans alalarmis onlarda halla halla herseye bahane
  • hadi güle güle tidal  

    yok öyle ülkemize gelip istediğin gibi at koşturmak. vergini ve lisansını vereceksin ona göre hizmetini sunacaksın, vermem diyorsan hadi ikile yol şurada  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deezer, spotify dan arşiv olarak iyi olmasada ses kalitesi ve flow özelliğiyle çok çok iyi bir uygulamaydı yazık oldu.
  • Misal sen vergini verdigin icin her isi yapabilion mu hayir yapamazsin lisans alman gerekir buda ole bisi devlet sart koymus radyo kanali tv kanali vs gibi isler yayin yapan canli cansiz lisans gerektiriyor bunlarda alaymis yani :)
  • harbi24 H kullanıcısına yanıt

    Asıl sen Kendi ülkende Ballı ihaleler alan garanti ücretler ile inşaat yapan firmaların vergileri neden siliniyor diye sorgula ondan sonra başkasına deki vergini ver..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basın özgürlüğü vergisi
  • Şaka maka şuanda adam gibi kaliteli müzik dinleyecek 2 platformda engellendi. Vay arkadaş ya..
  • harbi24 H kullanıcısına yanıt

    Ben 40 yaşındayım ...


    Fetöcü pkk lı ne alaka konuyu ne saçma yerlere çekiyorsun.... Sıkıştınızmı zaten aynı numara..


    Ben hukuki bir şeyden bahsediyorum ben gittim podcast yaptım ufolar dünya dışı yaşamalar üstüne 2 saatlik konuşma yaptım fikrimi söyledim... bununda kimse ama kimse lisansını telifini alamaz bana ait bir eserin ... Anladın.. eser sahibine bağlıdır her şey eser sahibi ben bunu telif almıyorum açık kaynaktır derse kimse telifsiz lisansız bir ürünün lisansını telifini alamaz.. buna Amerika Avrupa bütün ülkeler dahil..


    Zaten telifsiz müzik indirme siteleri.var eser sahipleri açık yapmış herkes indirebilir dinleye bilir..


    Vergi zaten online yaptığın tüm ödemelerde otomatik kesiliyor.. Türkçe müzik yayını yapılıcaksa kesinlikle telif müzisyenlerin eserlerini korunmak için alınmalı..


    Bunun dışında yazdığın şeyler anlamsız.. ofis açmasın diyen yok ama sen konuyu anlamamışsın nerden ne kazanırım kafasındasın.


    Vergiden girdin bakdın tutmadı reklama sardın bakdın tutmadı telife sardın bakdın tutmadı fetö,pkk falan filan bir yerlere bağlamaya çalışıyorsun konuyu..


    Bilginiz olmadığı konular hakkında niye inatla bir savunma içine giriyorsunuz onu anlamıyorum... Bir şeyide kabullenin..


    Benim yaşım kadarmış senin yaşın 20-25 dir en fazla ben 94 yılında Turkcell hattım vardı o zaman %99 sen daha dünyaya gelmemişdin..


    Neyse... uzatmaya gerek yok..


    Dünyada binlerce digital platform var bunların içinde şayet telif hakkı olarak Türkçe müzikli eser varsa telif istersin o sanatçının hakkını korumak için bunu desteklerimde..


    Ama ben gidip arkadaşlarla aramda geyik sohbet.podcast yapıcam futbol hakkında , arabalar hakkında,ufolar gizemli olaylar falan filan sen çıkacaksın yok olmaz yapamazsın konuşamassın benden izinsiz ağzından çıkan her kelimeyi ben kontrol edicem diyiceksin....


    Bu tür şeyler toplumları işte başka yönlere iter bunu anlamıyorsunuz baskının sonucu herzaman ne yazık ki legal olmayan yöntemlere insanların sürüklenmesiyle tarihten görülmüştür.. Çin'de yasak var İran'da yasak var Arap ülkelerinde çoğu kanal site platformlar yasak ne oluyor bu yasaklar insanlara tarih boyu tatlı gelmiştir.. bu sefer VPN yada o tür programlar la giriyorlar o platformlara sitelere.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mantığa bak adam vergisi affedilen firmaları ortaya atmış sanki ben onlari savunmusum. Ya çoluk çocuk gelmiş burada konusuyor cevap veremeyince de alakasiz bir yere konuyu çekme.
    Herkes vergisini versin, kimse kaçmasın, kimse de muaf tutulmasın ben derim ancak siz demezsiniz. Elin firmasına avukat olursunuz böyle.
    Bosa söylenmemiş su söz zenginin malı gider marabanin cani...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harbi24

    mantığa bak adam vergisi affedilen firmaları ortaya atmış sanki ben onlari savunmusum. Ya çoluk çocuk gelmiş burada konusuyor cevap veremeyince de alakasiz bir yere konuyu çekme.
    Herkes vergisini versin, kimse kaçmasın, kimse de muaf tutulmasın ben derim ancak siz demezsiniz. Elin firmasına avukat olursunuz böyle.
    Bosa söylenmemiş su söz zenginin malı gider marabanin cani...
    boş yapma konuşuyorsan vergisini ver.
    basın ve konuşma özgürlüğünü artık allah değil rtük veriyor ve ücretli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 28 Kasım 2020; 15:19:9 >
  • harbi24 H kullanıcısına yanıt

    Yav he he. Halen daha vergi diyorsunuz. Bu firmalar zaten vergisini veriyor. Ama RTÜK vergilerini vermelerine rağmen sansür uygulamakla tehdit edip haraççılık yapıyor. Bunu anlayamıyorsunuz sanırım.

  • Tidal ve deezer zaten iki favorimdi. İkisi de mi gitti :/
    Ee neyle müzik dinlicez
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.