Şimdi Ara

Ticari taksi için 1.4 d4d corolla düşünüyoruz fakat birkaç sorum var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ticari taksi yapmak amacıyla yeni kasa 1.4 d4d corolla düşünüyoruz.Fakat araç ile ilgili bazı sorunlar duyduk.
    1-Yol tutuşu pek iyi değilmiş
    2-Özellikle arka koltuğa oturulduğunda diz ön koltuğa deyiyormuş
    3-Birde motor gücü olarak yetmez diyorlar. Yani özellikle 5 kişi iken yokuş yukarı çekmez diyorlar

Yani ticari taksi için bu saydığımız özellikler çok önemli bizi şöyle bi bilgilendire bilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: urlaiskeletaksi

Arkadaşlar ticari taksi yapmak amacıyla yeni kasa 1.4 d4d corolla düşünüyoruz.Fakat araç ile ilgili bazı sorunlar duyduk.
    1-Yol tutuşu pek iyi değilmiş
    2-Özellikle arka koltuğa oturulduğunda diz ön koltuğa deyiyormuş
    3-Birde motor gücü olarak yetmez diyorlar. Yani özellikle 5 kişi iken yokuş yukarı çekmez diyorlar

Yani ticari taksi için bu saydığımız özellikler çok önemli bizi şöyle bi bilgilendire bilirmisiniz?

1- Aracın yol tutuşu sınıfına göre çok iyi diyebilirim. Bu kounda objektif bakıyorum. Eğer bir tanıdığınızda Yeni kasa Corolla varsa deneyebilirsiniz.
    2- Arka koltuk diz mesafesi yeterlidir. Bunu aracın arka koltuğuna oturarak deneyebilirsiniz.
    3- Motor gücü olarak uzun yolda sıkıntı yaşamazsınız. Ancak ş.içi trafikte dizel motor sürekli dur kalka ne kadar dayanır.
    Yedek parça fiyatı ticari araca göre nasıl olur? Bu konuda çekincem var.
    Sonuçta çok fazla dizel taksi görmedim. Genelde benzin+LPG ile çalışırlar.
    Benim size tavsiyem Benzin+LPG olacaktır taksi için. Corolla benzinli bu konuda size daha mantıklı gelebilir. 1,6 lt Dual VVT_I 124 beygirlik motor var. Şehir içi trafiği için sizi çok daha rahat etireceğini düşünüyorum. Corollanın LPG ile uyumu iyidir. LPG'ye en uyumlu arabalardan biri hatta en uyumlusu diyebiliriz.
    Corolla 1,4 dizel 90 beygir gücündediir. Yüksek tork ile sizi tatmin edebilir ancak; şehir içinde sürekli dur kalkta sürekli turbo tribünlerini doldurmak sıkıntı yaşatabilir.

Bu 3. maddede söylediklerim taksi için geçerli tabii. Normal kullanımda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

• Ben bursada taksiye bindim corolla 2008 model dizelmi benzinlimi sormadım. Sormustum taksiciye nasıl memnunmusun arabadan falan. 140 bini görmüştü sanıyorum hiç bir sorun çıkarmadı periyodik bakımını yaptırdım sadace falan dedi. çok memnun olduğunu söyledi. logan kullanmış öncesinde mahfetti beni dedi.
    ben onun yalancısıyım aktarmak istedim.
    motor konusunda yokusta nazlanırmı nazlanır evet ama çıkar. arabaya tam 6 insan (yaklasık 500 kilo) insan almıstım kiloluydular. evime çıkarken de çok büyük rampa var dinlemeden çıktı. Beklemediğim performansı gösterdi.
    1 ve 2 için söylediğiniz konuda ise içiniz rahat olsun. Fazlasıyla memnun eder.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpp89 -- 25 Mart 2011; 10:17:29 >
  • yok abicim yok corolla taksi ye yakışmaz sen yapma o ancak makam arabası olmaya yakışır. :D
    ayrıca merak ettiğim bi nokta bir ticari taksinin yol tutuşunun iyi olması neden önemli ki? sonuçta şehiriçi kullanacaksın yol tutuş bence yüksek hızlarda daha önemli.
    Kİ toyotaya yol tutuşu kötü diyen kim acaba çok merak ediyorum 140la mıcır yolda viraja girdim bu araba yol tutuşunda kötü olsa şimdi sana yorum yazamıyor olurdum.
    Ama sen yinede taksi yapma abicim çünkü şu bakımdan sana sıkıntı olur araba büyük bir araba bence taksi kıvrak olmalı bu araç büyük olduğundan park yaparken zorlanırsın daha küçük bir araba trafikte daha kıvrak olur. Şahsen senin yerinde olsaydın accent kullanırdım bu iş için daha uygun.
  • Öncelikle, 2007 sonrası Corolla kasası için söylüyorum:

1-Arabanın yol tutuşu çok iyi bunu kesinlikle söyleyebilirim,
    2-Arka koltuk mesafeside oldukça yeterli, özellikle arka koltukta yerde ortaya gelen tümseğin bulunmaması ve arka zeminin düz olması gayet güzel.

Ama şehir içinde taksi olarak kullanmak için uygun olmayabilir çünkü araba kasa olarak büyük ve ağır.
    KORHAN50 nin dediği gibi daha küçük bir araç daha iyi olur.

Corolla 2002-2007 arası kasa daha hafif ebat olarak da az küçük, aynı dizel motoru kullanıyor onunda yol tutuşu tabiiki güzel.
    Velhasılı kelam, Corollanın 2002-2007 arası çıkan kasasını taksi olarak düşünebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertdur88 -- 25 Mart 2011; 15:40:44 >
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkürler biz zaten izmirin urla ilçesinde bu işi yapıyoruz ve şuan megane 2 var 2006 model yani aracın büyük olması çok önemli değil,ayrıca şehir içiyle öyle çok işimiz olmaz müşteriyi bırakır döneriz ve yani hani dacia hyundai albea bunlardan durağımızda çok ca var inanın müşteri tutan araç değiller bizim amacımız kaliteli bi araçla müşteriye hitap ederken bizde araçtan zevk alalım müşteride rahat etsin.Sonuçta yani bu amaçla bu aracı düşünüyoruz.
  • bence iyi düşünüyosun ama makyajsız kasayı tercih et. temiz birşey bulursan.
    bende sayet albeaya hyundai ye bineceğime corollaya binmeyi tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpp89 -- 25 Mart 2011; 19:24:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu durumda corolla size çok uygun yani müşteriyi çekeceği kesin çünkü klas bi araba diğer konulardada içiniz rahat olsun yol tutuşu felan konusunda bence araç çok iyi motoru çekmez diyenlere hayret ediyorum benim 1.4 lük dizel corollam turbosu sayesinde füze gibi gidiyor daha ne olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoRHaN50

bu durumda corolla size çok uygun yani müşteriyi çekeceği kesin çünkü klas bi araba diğer konulardada içiniz rahat olsun yol tutuşu felan konusunda bence araç çok iyi motoru çekmez diyenlere hayret ediyorum benim 1.4 lük dizel corollam turbosu sayesinde füze gibi gidiyor daha ne olsun :)

AYNEN KATILIYORUM
  • Yol tutuşu: Bir Focus değildir. Daha konforludur ama..Ama sizdeki Megane'dan aşağı kalmaz.Hata affeder. çalıştığım ilçede yollar çok virajlı. Bazen fazla hızlı girdiğim bir viraj içinde ,yoldaki yamalardan arkayı bırakacak sanıyorum.Ama gene de topluyor.
    Arka koltuk mesafesi:Bence gayet iyi. Yeni Jetta, Fluence biraz daha geniştir belki.Arkada tam düz zemin var.
    Motor: Bu motor bir tek durumda sizi utandırır. O da çok dik yokuşlarda, özellikle soğukken, ilk kalkışta zorlanıyor.Onun dışında gidişi gayet iyi. İlçeden merkeze giderken uzun bir rampa var.Araba doluyken orada 5. viteste bastıkça hızlanıyor.150km/s a kadar çıkıyorum. Hele ki Urla gibi bir yerde hiç dert değil. Ben Tokat-Balıkesir yapıyorum arada.Hiç performans sıkıntısı çekmedim.
  • yol tutuşu çok iyi

ben 1.90 lık bir adam olarak evet dizim ön koltuğa deyiyor

valla yokuşları çıkar ama performans 1.6 lar kadar iyi değil ama yeterli diyebilirim bende 4 kişi + yüklü baya baya yokuşlar çıktım gerekirse 1. vitese kadar düşüyorsun ama çıkıyor

ben aracı almadan önce dizel corolla kullanan bir taksiye bindim bilgi almak için adam aynen şunları söyledi
    sıfır aldım 120 bin km oldu rutin bakımı dışında bir kuruş harcamadım arka koltuklar arasında yükselti yok o çok güzel arkaya 3 kişi binse bile müşteri rahat ediyor bu çoğu arabada yok demişti usta çekmiyor performansı kötü diyorlar dedim ya çekmese niye yapsınlar bu aracı dedi şimdi giderken yokuşa sarcam orada bakarsın abi ara hızlanmalarına demişti
  • 2011 Corolla 1.6 Benzinliye göre söylüyorum.
    İçi geniş konforlu bir arabadır.
    Yol tutuşu çok iyidir.
    Motoru güçlüdür dizelinide kullandım turbo olduğu için hiçbir sorun yaşanmıyor.
    TOYOTA yokuşta falan filan çekmeyecek araba yapmaz şüpheniz olmasın
    ama taksi olarak dizel araç nasıl olur bilemiyorum sonuçta taksiler çabuk km devirir ve dizellerinde bazı bakımları çok pahalı ben olsam 1.6 Benzinli+LPG yapardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.