Şimdi Ara

Ticari araçlarda ruhsat ve ötv indirimi hakkında sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar kayınpederim engelli indirimi ile araç düşünüyor, makul fiyatlı bir araç alacağız sedan düşünüyoruz. fakat ticari sınıfta Proace berlingo rifter (zaten aynı kasa) bu araçları bu yıl çok begendik, araç firmaları bu araçlarda ötv nin düşük olduğunu o yüzden almak çok mantıklı olmadığını belirtiyorlar, bu konuda net bilgi nedir, örneğin corolla 800 den 450 ye düşüyor proace 700 den 600 e düşüyorsa burda araç maliyeti bakımından bir mantıksızlık yok mu?

    Ayrıca soracagım bir konu da ticari araç hiç kullanmadım bunu otomobil ruhsatı ile almakta bir sıkıntı fayda var mı? Durumu birde burdan yaklaşarak cevapşarsak sevinirim, bir arkadaşım otomobil ruhsatlı da olsa ticari kurallarına ceza hız oranlarına tabiyim diye bilgi verdi. Lütfen net bilgilerle ve mumkunse yakın zamanda oto ruhsatı ile ticari araç almış arkadaşlar cevaplarsa sevinirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinspire -- 16 Mart 2023; 9:20:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bilgi net verilmiş zaten, ticari araçlarda ötv düşük, bayiler bu sebepten vergisiz fiyatı yüksek tutuyor ve daha iyi para kazanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz araçların otomobil ruhsatlı versiyonları yok! Olsaydı fiyatları SUV fiyatına yakın olurdu. Hepsi ticari, yani Siz satın alırken Benimki otomobil ruhsatlı olsun diyemezsiniz. Sadece "hususi" ruhsatlı ticari araç olur, bu da Size SRC belgesi olmadan kullanım imkanı sunar. Hız limitleri, her yıl muayene gibi ticari araca ilişkin kurallar değişmez!

    Yeni aracınız hayırlı olsun.

  • bilgiler için teşekkürler arkadaşlar, aydınlattınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.