Şimdi Ara

Ticari araçlara ÖTV sürprizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.ntvmsnbc.com/news/320367.asp#BODY

vatana millete hayırlı olsun
    25 milyarlık doblo oldu 40 milyar

bunlar kazığın budaklısını sokuyor adama acıma yok valla

• yaw ben hükümeti savunmuyom ama.siz hep bardağın boş tarafına bakıyonuz.şimdi bu kanun doblo binenler içinmi acaba.adamlar 100 milyara chevrole kamyonet alıyo adam benim getz e ödediğim vergiden daha az vergi ödüyo.görmedinizmi tv de.adamlar vergiler artınca herkes gidip 100 milyarlık kamyonetlerden aldı.asıl bu tipitipler yüzünden arada bizede geçöiyo....

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • sacmalik...

sadece ÖTV mi artacak yani? MTV artmaz inşallah daha da ayıp olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

yaw ben hükümeti savunmuyom ama.siz hep bardağın boş tarafına bakıyonuz.şimdi bu kanun doblo binenler içinmi acaba.adamlar 100 milyara chevrole kamyonet alıyo adam benim getz e ödediğim vergiden daha az vergi ödüyo.görmedinizmi tv de.adamlar vergiler artınca herkes gidip 100 milyarlık kamyonetlerden aldı.asıl bu tipitipler yüzünden arada bizede geçöiyo....

o zaman o tip araçlara yapsınlar zammı
  • Önceki gün Resmi Gazete’de yayınlanan kararla birlikte motor hacmi 1.6 cc’nin altında olan hafif ticari araçların ÖTV oranı yüzde 37’ye, 1.6 cc’nin üstünde olanların ise yüzde 60’a yükselecek. Bu kararla pazarda en çok satan iki modelden Fiat Doblo’nun fiyatı yüzde 37’lik vergi dilimine girerek 24 milyardan 31 milyara çıkarken, yüzde 60’luk dilime giren Ford Transit Connect’in fiyatı ise 27.8 milyardan 40.1 milyar liraya yükselecek. Son kararı ise Maliye Bakanlığı verecek.

ilginç olan mtv öderken 1.9 lt ve aşağısı
    ötv öderken 1.6 lt ve aşağısı diye değerlendiriliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper1001

ögh ögh lak die söylenirmi öle o zaman bizim arabalar noldu ya volvolar1000milyarı geçmiştir o zaman

senin arabaya şimdilik bişi yok
    bu artış hafif ticari araçlara

yaw ben hükümeti savunmuyom ama.siz hep bardağın boş tarafına bakıyonuz.şimdi bu kanun doblo binenler içinmi acaba.adamlar 100 milyara chevrole kamyonet alıyo adam benim getz e ödediğim vergiden daha az vergi ödüyo.görmedinizmi tv de.adamlar vergiler artınca herkes gidip 100 milyarlık kamyonetlerden aldı.asıl bu tipitipler yüzünden arada bizede geçöiyo....

Bardağın dolu tarafına bakalım.. Türkiye'de üretilen ve bu halka uygun araçlara bakalım.. Kesinlikle 100mlyar etmeyen araçlara bakalım.. Çok mu mantıklı be ticari araca avrupadakinin neredeyse 2 katı fiyat ödemek??Üstelik burnunun dibinde üretilen bir araçsa eğer (%60 ötv bir de kdv..) Saçmalık naptıklarının farkında değiller, otomobil hala lüks ihtiyaçtan sayılmamalı hele ticari araç... Tamamen saçmalık allah belalarını versin

• ewyallah artışın ticari araçlara olması içimi rahatlattı allah ticari araç alacaklara sabır ihsan eylesin

Neden die sorarsan sen kaçtane X5 in yada s320 nın ÖTVsinin gerçek ederi üzeriden ödendiğini sanıyorsunuz ?????

Bu işte sizin dilinize sakız olur milllet ordan goturur

Bu wergiler yalan diorum devlet ancak bu konuyu konuşanı yani sizi somururu obur taraftan lux arabaya binen ne wergisi der

Bir daha soyluyorum devlet istediği kadar zam yapsın devlet her zman ithalatçının yanında

Eğer bir gun bir şirketiniz olursa anlarsınzı banada kızmassınız

Wergisiz araba nedir anlarsınız milletin passat alıdığı paraya (60.000 euro) ya range rover a binen war

Tabikide burada wegi kaçırma fln yok bunların hepsi devletin ithalatçısına tanıdığı haklar

Şunuda söyliyeyim burdan koy kumu yada çakılı yolla sifalı kum die faturasınada yaz 5M dolar dewlet baba sana neler yapıyor izle gerisini

Bir kere teşvik pirimi gumrukhakkı neler weriyor atı alan uskudarı geçti arkadaşalar

TR de anlının teri ile kazanan adamlar hiç bir zaman lux arabaya binemicek !!!!

quote:

Bakın beyler buda araba ya bu arabalar binmediniz yada gormediniz bu arabalar LUX değildir

Ciddiyim gerçekten LUX değildir bu pick-up lar rahatsız değildir ama gerçektne ticari araçtır

Ayrıca benim çiftçim ndend binmesin dodge str510 a neden ????

Neden salak amerikalılar binerken benim emekçim binemsin

Allah belasını wersin bu sisitemin !!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 24 Nisan 2005, 18:57:33 >

• Geçen eylül ayında koltuklu ticari araçların ötvsini yüzde 4ten yüzde 10a çıkarmışlardı. Şimdi bu araçlar binek sayılırsa bu araçların sadece adı binek olur. Bunlara kimse binmez. Tabi elinde ticari araç olanlar şanslı olacak.

Ya ne de olsa ABye uyuyoruz. AB de bir esnaf 1-2 aylık geliriyle en kıyak arabayı çeker altına. Biz 4 sene çalışsacaz da bir araba alacaz. Onu da alınca ötvsiyle,mtvsiyle,kdvsiyle, kılıyla,tüyüyle uğraşacaz. Arabaya dünyanın en pahalı mazotunu koyacaz.

Bu iş maliye bakanlığından da geçerse ticari araçlar bitti demektir. Gerçi bu işin ağa babaları holdingler de bundan rahatsız olup durumlarını ifade edeceklerdir mutlaka. Hükümet halkı pek düşünmez ama bunları düşünür herhalde.
  • dediğin gibi usta aynen ab'ye uyuyoruz.
    bizim bütün kanunlar kurallar ab'ye uygun olur ama o kurallar türkiye'ye iki beden bol gelir.
    yere tükürene 50 ytl ceza varmış çok merak ediyorum kimden nasıl alacaklar o parayı
    burda namussuz tecavüzcü bile iki yılda dışarı çıkıyor yere tüküren adam paramı verir.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.