Şimdi Ara

THY UÇAGI DÜŞTÜ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
0
Favori
20.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk belirlemelere göre 1 kişi öldü 20 yaralı var... Allah Yaralıları Kurtarsın

@Yazılımcı OnlineUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Can kaybı yok, uçakta 135 yolcu , 8 mürettebat vardı' dedi ancak THY'den 1kişinin öldüğü bildirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByFake -- 25 Şubat 2009; 12:57:06 >
  • Bu işten anlayan ne kadar çok kişi varmış forumda, herkes mühendis kesildi iki dakikada.
  • cela ya katılıyorum bir kişi ölmüş allah rahmet eylesin
    ucak 3 e bölünmüş
  • 500 metre piste kala iniş yapmış hava görüş şartları 4500 metre miş

türk pilotlarının üstün başarısı sayesinde helal olsun

uçağı yere çakmışlar indirdik diye açıklama yapıyorlar
  • THY Ölü yok diyor.

Uçaktan çıkan hollanda akbank genel müdürü ise aniden yere doğru alçaldık. Pilot motorlara asıldı ama uçağın kıçı yere değdi sonra yere oturduk gibi bişey anlattı.
  • gelişmeleri takip edelim bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skillet -- 25 Şubat 2009; 13:00:46 >
  • bu arada hollanda itfaiyesi ambulansı polisi nekadar düzgün nekadar hızlı yapıyor işini kutlamak lazım teşekkür etmek lazım bütün yollcuları çıkarmışlar
  • Ya siz bu uçak olaylarını çok hafife alıyorsunuz...Dolmuş kazası değilki bu trafik polisi ki çizittirsin 8 de 1 yapsın...İncelemeleri çok ayrınıtlı yapılıyor...Sırf Türkiyeden uzmanlar katılmıyor bu araştırmalara...Uçağı üreten firma, uçağı uçuran firma, uçağın ait olduğu ülkenin uçak kazası uzmanları, uçağın düştüğü ülkenin uçak kazası uzmanları, ayrıca her ülkedeki uçak kazalarını inceleyen amerikalı uzmanlar ve ilgili ülkelerin savcıları vs vs vs...nasıl sümen altı edilecek acaba...hele hele bu kadar büyük bir havayolu şirketinin uçağıysa bu...
  • ntv dekı thy acıklamasında cok kıvırdı gıbıme gelıyor
  • gelen yorumlara bak. Oyuncak uçak uçuruyo adamlar sanki. Olaylar kesinleşmeden kimseyi suçlamayın. Araba kazasında bile hemen aşırı hız derler sürücüyü suçlarlar ama sonradan anlalışır ki yol hatası ya da hava koşulu yüzünden olmuştur. Sonra da kimse bişey demez.

Millet alışmış günah keçisi aramaya. Daha kesin teknik bir açıklama hiç yok.

2009 sonuna kadar uçuş raporu var uçağın Tüm bakımları tammış..

Hollanda 1 ölü var diyor.
  • Aslında bugün THY ile Amsterdam Schiphol'e gidecektim. Yani 25 Şubat'ta gitmeyi planlıyordum hatta bilet fiyatlarını bile araştırıyordum ve en uygunu bugün ki bu düşen uçağın kalktığı saate denk geliyordu. Ondan sonra iptal edip Mart sonun ertelemiştim. Zaten uçak korkum var haberi duyar duymaz vazgeçtim gitmekten.

Başka bir forumda açtığım başlıkta yazdığım yazı.

quote:

Bir arkadaşım bu dönem Hollanda'ya okumaya gidiyor erasmus ile. Bende onun yanına gideceğim Şubat sonunda 1 haftalık tatil için.

Allah'ın sevdiği kuluymuşum. Perşembe ve Cuma günlerim boş olduğu için bugün gidip Pazar günü dönmeyi planlıyordum sonra erteledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diroix -- 25 Şubat 2009; 13:03:23 >
  • bence olay şudur;

Uçağın iniş takımları v.s. kumandalar havada arızalandı. Pilotlar uçağı havada bir kaç tur attırıp tüm benzini uçaktan tahliye etti ve sert iniş olacağı için pist yerine tarlaya iniş yaptı.

Bence bu olay Türk pilotlarının dünyanın en iyi pilotlarından olduğuna dair büyük bir ispattır. Bu Kahraman Türk Pilotunun alnından öpmek lazım.

Uçak hurdahaş olmasına rağmen iniş esnasında ölü olmaması muazzam bir olay.. Bu öyle her sıradan pilotun yapabileceği bir iniş değil..

bana sorarsanız DÜNYANIN EN BÜYÜK PİLOTLARI TÜRK PİLOTLARIDIR.

THY UÇAGI DÜŞTÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Horus_Aha -- 25 Şubat 2009; 13:03:35 >

• bi de bu yabancı hayranlığını anlamıyorum...birisi diyor türk pilot ne güzel çakmış uçağı, diğeri diyor yabancı kurtarma görevlileri çok güzel işlerini yapıyor...kardeşim siz kendinizi bu kadar aciz, başarısız, aşağılanmış görürseniz yabancı ne yapsın...Allah islah etsin ne diyim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: karakizil

bu arada hollanda itfaiyesi ambulansı polisi nekadar düzgün nekadar hızlı yapıyor işini kutlamak lazım teşekkür etmek lazım bütün yollcuları çıkarmışlar

aynen adamlar ne kadar hızlı turkıyede olsa hollandadan ambulanslar gelırdı bızımkıler gıdemezdı kaza yerıne
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rapator

bi de bu yabancı hayranlığını anlamıyorum...birisi diyor türk pilot ne güzel çakmış uçağı, diğeri diyor yabancı kurtarma görevlileri çok güzel işlerini yapıyor...kardeşim siz kendinizi bu kadar aciz, başarısız, aşağılanmış görürseniz yabancı ne yapsın...Allah islah etsin ne diyim...

adamları kutlamakta suç konu dışı hala propagandasına devam ediyor yazdığımı nasıl algılamışsın hayret ya
  • adayı bulmaya çalışıyodu büyük ihtimal.
  • Suya indiren yabancı pilotu kutlar millet. Ama toprak zemine düşüp ve bukadar kişiyi canlı çıkmasını sağlayan pilota atıp tutarlar. Yazık ya
  • Çok şükür ölü yok.

İnşallah ağır yaralı da yokturda sadece maddi hasarla sonuçlanmış bir kaza olsun..

• konu nerelere gelmiş ya,
  • 2 sene kadar sivil havacılıkla ugraştım. Bu işlerin dünyada nasıl oldugunu ve ne kadar ciddiyetle yürütüldügünü,personelin ve teknik ekibin nasıl yetiştirildigini oldukça iyi biliyorum. Uçak stall pozisyonuna düşmüş ve kuyruktan vurmuş ve düşmüş.Buda uçakta ciddi bir teknik problem oldugunu gösteriyor..

Benim aklıma gelen kaptan pilot, iniş egitimi için kumandayı çaylak yardımcı pilotlardan birisine verdi oda kontrolü kaybetti uçagın hızını olagandan aşagı düşürdü . Kaptan pilot olayın farkına varınca gazı verdi ve stall'a girdi uçak..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.