Şimdi Ara

THY Uçağı, Bermuda Şeytan Üçgeni'nin Hedefi Oldu! Zorunlu İniş yapmak zorunda kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  THY Uçağı, Bermuda Şeytan Üçgeni'nin Hedefi Oldu! Zorunlu İniş yapmak zorunda kaldı

    Atatürk Havalimanı'ndan dün gece saat 02.00'de Küba'nın başkenti Havana'ya hareket eden TK 183 sefer sayılı Airbus A330-200 tipi yolcu uçağında teknik bir arıza yaşandı. Kule ile irtibata geçen uçağın kaptan pilotu, Washington'a zorunlu iniş için izin istedi.

    İçinde 175 yolcu olan uçak, Türkiye saatiyle 15.30'da Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'na sorunsuz indi. Kontrol için hangara alınan uçaktaki yolcuların gerekli kontrollerin ardından Havana'ya hareket edeceği bildirildi.

    İTO BAŞKANI DA UÇAKTAYDI

    Uçakta İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve beraberindeki heyetin de bulunduğu öğrenildi.

    BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ ÜZERİNDEYKEN...

    İTO Başkanı Çağlar, THY uçağının, Atlantik Okyanusu'nda geçmişte çok sayıda uçak ve geminin kaybolduğu yer olarak bilinen ve "Bermuda Şeytan Üçgeni" diye adlandırılan bölgenin üzerinden geçerken arızalandığını söyledi.

    Çağlar telefonla şu açıklamalarda bulundu: "Küba'ya yaklaşmışken Bermuda Üçgeni üzerinde motor arıza verdi. Uçak içerisinde elektrik kesildi. Pilotumuz arıza hakkında bilgi vererek daha yakın olduğu için Washington'a acil iniş yapacağımızı duyurdu. Hiçbir sorun yaşamadan Washington'a indik. Şu anda uçağın bakımı yapılıyor. En kısa sürede Küba'ya hareket edeceğiz her şey yolunda."

    http://www.haberler.com/thy-ucagi-abd-ye-zorunlu-inis-yapti-9298272-haberi/







  • Bermuda üçgeninde neden uçaklar çakılır gemiler denizi boylar ?



    Bu esrarengiz üçgen ile ilgili olarak yapılan son iddia ise uzun yıllardır devam eden araştırmaların birkaç yıl önce bir sonuç verdiğinin iddia edilmesi ile ortaya çıktı. Bu son iddiaya göre tüm bu gizemli olaylar aslında basit bir doğal gaz meselesi idi.



    Yer altından fışkıran doğal gazlar, sadece yüksek kara parçalarından değil, deniz ve okyanus tabanlarından da çıkarlar. Çünkü deniz tabanları da üstü suyla kaplanmış alçak kara parçalarıdır. Ancak, okyanusların derinliklerindeki bölgelerden çıkmak isteyen doğal gazlar, oradaki çok düşük ısının da etkisiyle katı hâle dönüşürler ve "hidrat" denilen beyaz ve tebeşirimsi bir madde hâline gelirler. Çok derinlere dalabilen robot kameralarının bu bölgedeki karbeyaz okyanus tabanını ve bazı gemi enkazlarinı resimlemesinden sonra konuya şu bilimsel açıklama getirilmiştir: Bu bölge, Gulf Stream denilen sıcak su akıntısının da geçtiği yerdir. Tabanın bazen ısınması yüzünden, bu "tebeşir gazlar" erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda, tabandan yüzeye kadar suyun yoğunluğu azalır. O sırada oradan geçen ne varsa, derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar. Çünkü, yoğunluğu düşen su, gemileri taşıyacak kaldırma kuvvetini oluşturamaz. Gazın yükselmesi sona erince yoğunluk tekrar eski haline döner ve geride hiçbir iz kalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gömülmüş olurlar.



    Uçakların düşerek kaybolması ise yine aynı sebeptendir. Yüzeye çıkan doğal gazlar, havadan da hafif oldukları için yükselmeye devam ederler. Bu kez yoğunluk azalması, bölgenin üzerindeki atmosferde oluşur. Oradan tesadüfen geçen jet motorlu veya pervaneli bir uçak hemen irtifa kaybeder ve motorları durur. Çünkü, jet motorlarındaki benzinin yanması için oksijene ihtiyaç vardır ve düşük yoğunluklu havanın içindeki oksijen miktarı motorların çalışması için yeterli değildir. Pervaneli uçakta ise uçağın havada kalabilmesi için uçağa etkiyen kaldırma kuvveti, havanın yoğunluğu düşmesinden dolayı azalır. Böylece uçak da, hızla okyanus tabanına doğru inişe geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki O bölgede yaşayan su canlıları için durum nedir ne değildir
    Balina köpekbalığı mercanlar süngerler yosunlar yengeç vatoz planktonlar vsr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NKFPK

    Peki O bölgede yaşayan su canlıları için durum nedir ne değildir
    Balina köpekbalığı mercanlar süngerler yosunlar yengeç vatoz planktonlar vsr

    Bölgede yaşayan canlılar etkilenmiyor sadece manyetizmadan dolayı uçak ve gemiler etkileniyor. Şu yazıda daha önce yaşanan kazalardan vs bahsedilmiş.https://kargamel.com/sira-disi/cozulemeyen-sir-bermuda-seytan-ucgeni/
  • Suyun kaldırma kuvveti sıfırlanmıyor mu gazdan dolayı o zaman balinalarında çakılması lazım dibe...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.