Şimdi Ara

thy pilotu sakal bırakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pilotlar Sakal Bırakabilir mi?

Havayolu şirketlerinin, özellikle de Türkiye'nin ulusal havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın (THY), pilotların ve diğer uçuş ekibinin görünümüne ilişkin belirli düzenlemeleri vardır. Bu düzenlemeler arasında sakal bırakma kuralları da yer alır.

THY Pilotları

THY pilotları, yönetmeliklere göre sakal bırakamazlar. Tüm pilotların tıraşlı ve bakımlı olmaları gerekir. Bunun nedeni, sakalların acil durumlarda oksijen maskesinin düzgün oturmasını engelleyebilmesidir.

Hostlar ve Kabin Memurları

THY hostesleri ve kabin memurları, erkekler için kısa ve bakımlı sakal bırakabilirler. Ancak sakalların düzgün kesilmiş ve yüzün genel görünümünü bozmayacak şekilde olması gerekir.

Diğer Havayolu Şirketleri

THY'nin sakal bırakma politikası, diğer havayolu şirketlerine göre değişebilir. Bazı havayolu şirketleri pilotların sakal bırakmasına izin verirken, diğerleri izin vermeyebilir. Yine de, genel olarak havacılık endüstrisinde sakalların güvenlik nedenleriyle kısıtlandığı söylenebilir.

Sonuç

THY pilotları, güvenlik düzenlemeleri nedeniyle sakal bırakamazlar. Hostlar ve kabin memurları ise belirli kurallar çerçevesinde kısa sakal bırakabilirler. Diğer havayolu şirketlerinin sakal bırakma politikaları değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up upu pu
  • bırakamayabilir. emin değilim. bi ara pegasusta tanıdık pilot vardı kafasının üstünde saç yoktu yanlarda vardı. yolcular dazlak pilottan korkuyormuş yanları uzatıp kafasının üstüne doğru taramak zorunda kalıyordu adam sonra firma değiştirdi.

mantıken kel olmak bile yasaksa sakal da yasak olmalı. tabi 5 6 yıl önceydi ve firmalar farklı.

hayırdır sakal sevdasına pilot olmaktan mı vazgeçmeyi düşünüyosun? bu kadar keyfine düşkünsen zaten hiç girme kardeşim bu işe.
  • bir pilota soruyorum bırakır diyor diğierine soruyorum olmaz öyle şey diyor. dalga mı geçiyor millet anlamadım ki?
  • en son bulunduğum seferdeki pilot uzun saç + sakallıydı fakat türk değildi
  • ama thy ile mi uçtunuz_ pegasusta izin var mesela
  • O yasak

Kalktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben hiç görmedim. ama hoca sakalı tarzında bırakabilirler yakında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.Ka

okurken de meslekteyken de

Bir günde iki defa özel mesaj atmışsın dostum neden bu kadar takıldın ki pilotluk gibi bir meslek seçilirken böyle ufak şeylere takılmamalısın, şu anki kılık kıyafet yönetmeliği ne diyor bilmiyorum, 15 gün önce de özel mesaj atmıştın ve hangi havayolu olduğunu hatırlamadığımı söyledim ben THYde değilim ama sana şöyle bir fotoğraf atayım THY pilotu habercilere babalar gibi sakalıyla(top sakal) poz veriyor yanında da Temel kotil var... thy pilotu sakal bırakabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havacı27 -- 1 Eylül 2016; 0:08:21 >

• thy 18 aylık kursta ve pilot olduktan sonra
  • ok, mesajı editliyordum, yorumum yukarıda kaldı...
  • Sakal prosedüründe şekilli sakal ya da sinek kaydı isterler genelde özel sektörde kirli sakala izin verilmez.
  • havacı27 kullanıcısına yanıt
    silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumurta34 -- 16 Mayıs 2020; 17:58:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.