Şimdi Ara

Askeri Pilot nasıl olunur...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Ben 8.sınıfa geçtim. Askeri pilot olmak istiyorum. Bunu nasıl olacağım adım adım anlatirmisiniz... Ankara'da oturuyorum hangi liseye gideceğim. Hangi üniversiteye felan bunları sıralarmısınız. Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Işıklar Askeri Lisesi'ne girmeniz gerekiyor. Bunun için 2. dönemde galiba ALS olur. Buna başvurup yeterli puanı alırsanız; İstanbul'daki mülakata hak kazanırsınız, oradaki mülakatları da başarıyla geçerseniz okula kayda hak kazanırsınız. Kayıt sonrası birkaç haftalık okuldan ayrılma şansınız olur. Bu zaman içinde kendinizi deneme şansınız olur. Bu süre içinde ayrılabilirsin okuldan. Hala ben istiyorum burada okumayı dersen ve devam edersen artık bir junior askersin demektir.
    (Bu süre sonunda kalacağım deyip ileride cayarsan ve okulu bırakırsan ciddi miktarda tazminat ödemek zorunda kalırsınız.)

Lise'de teorik olarak havacılık ve normal lise eğitimi sonunda; Hava harp okuluna girmeye hak kazanırsın. Harp okulu sonunda Teğmen pilot olarak mezun olursun.

Lisede kazanamayıp; normal liselerden mezun olursan Harp okulu mülakatlarına katılıp pilot olabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Küçük bir öneri; kendinizin çok zeki biri olduğuna emin değil değilseniz ve gönülden ASKERİ pilot olmak istiyorsanız; çoook çalışın. ALS sınavı ÖSYM tarafından hazırlanır; Türkçe deki paragraflar ne dershane ne de SBS'n daki sorulara benzer.

Son olarak asker olmak istediğinize eminseniz Askeri Lise okuyun. Ben ALS yi geçememiştim; ilk zamanlar çok üzüldüm; ama benden asker olmayacağını anlayınca şükrettim hala da ediyorum.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.