Şimdi Ara

THY ile bir uçuş anım(gerçek)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • görüntü biraz dağınık beğenmeniz ümidiyle
    http://www.youtube.com/watch?v=o-u_kNzWo98

• Teker koyma anından itibaren çıkan havlama seslerinin ne olduğunu bulan kişiye hediyem var :)
  • Harika bir kayıt olmuş tebrikler, teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: Eveready

Teker koyma anından itibaren çıkan havlama seslerinin ne olduğunu bulan kişiye hediyem var :)

Autobrake olsa gerek, ama emin degilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARACANNN -- 4 Mart 2008; 18:09:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eveready

Teker koyma anından itibaren çıkan havlama seslerinin ne olduğunu bulan kişiye hediyem var :)
    Benim wilco airbus bu sese çok yakın bir sesi ignition sırasında veriyor.
    Yani motorları çalıştırırken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARACANNN

Harika bir kayıt olmuş tebrikler, teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: Eveready

Autobrake olsa gerek, ama emin degilim.
    Güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: l_okomoti_f

Güzel olmuş

Alıntıları Göster
    Ne Zaman Uçtun? Hava Çok Güzelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaaxxx

Ne Zaman Uçtun? Hava Çok Güzelmiş

Alıntıları Göster
    Kapitan, motor çalıştırırken duyduğun ses genelde sadece tek motor çalışırken çıkan "havlama" sesidir, PTU diye bir parçadan gelir, kabaca uçağın hidrolik basıncını dengelemeye yarar. Şu videoya bakabilirsin:

http://www.youtube.com/watch?v=-XfjbJXBdWI

Karacan hocam da fren demiş, aslında o ses de yine PTU'dan geliyor, iniş ve yaklaşma sırasında da bolca havlayabilir bu parça.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kapitan, motor çalıştırırken duyduğun ses genelde sadece tek motor çalışırken çıkan "havlama" sesidir, PTU diye bir parçadan gelir, kabaca uçağın hidrolik basıncını dengelemeye yarar. Şu videoya bakabilirsin:

http://www.youtube.com/watch?v=-XfjbJXBdWI

Karacan hocam da fren demiş, aslında o ses de yine PTU'dan geliyor, iniş ve yaklaşma sırasında da bolca havlayabilir bu parça.

Alıntıları Göster
    everady hocam rudder sesi değilmi bende bunu size sorcaktım birde inişte kaptan full flaptan vazgeçti

• quote:

Orijinalden alıntı: i_k_turner

everady hocam rudder sesi değilmi bende bunu size sorcaktım birde inişte kaptan full flaptan vazgeçti

Alıntıları Göster
    Ses benim dediğim gibi de, flap olayını göremedim? Flapların hız haddi aşıldığında kendini kapatma durumu mevcut olabilir de, böyle bir şey yok sanki videoda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 4 Mart 2008; 19:57:55 >
  • quote:

Ses benim dediğim gibi de, flap olayını göremedim? Flapların hız haddi aşıldığında kendini kapatma durumu mevcut olabilir de, böyle bir şey yok sanki videoda?

Alıntıları Göster
    Güzel uçuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altitute5000

Güzel uçuş

Alıntıları Göster
    hocam bilmiyorum ama hızlı bir yaklaşmaydı piste oturana kadar hızfrenleri devamlı açıktı kaptan iniş konuşması yaparken hadise gerçekleşti ilk full flap yaptı sonra üçüncü kademeye aldı veyahut bana öle geldi tekrar bakmam lazım.herkese teşekkürler...
  • quote:

Alıntıları Göster

quote:

Orjinalden alıntı: i_k_turner

Bence Unutmuştur Sen Kockpite Giremedinmi?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: AzadArda

quote:

Ne sıfatla girecek? Hostes mi?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Turner, izlediğimiz videodan bahsediyorsak, hız frenleri (spoiler) açık değildi, zaten o kadar alçakta da açılmaz. Şimdi videoyu baştan sonra tekrar izleyeceğim bakalım neymiş, ne değilmiş. Belki dakika verirsen daha iyi olur. Ama LTFJ 06 yaklaşmasını görmek çok hoşuma gitti, uzun yıllar oturduğum yerleri görüyorum sahil şeridinde, özlemişim : )

Sevgili Arda, unutmuştur diye bir olasılık da sayısal loto tutturmak kadar muhtemeldir :) Flap unutulmaz. Olası rüzgar şartlarından ya da başka bir ihtiyaçtan dolayı hızlı inmek için iniş tercihlerini değiştirmiş olabilirler ama videoda ben bunu göremedim.

• quote:

Turner, izlediğimiz videodan bahsediyorsak, hız frenleri (spoiler) açık değildi, zaten o kadar alçakta da açılmaz. Şimdi videoyu baştan sonra tekrar izleyeceğim bakalım neymiş, ne değilmiş. Belki dakika verirsen daha iyi olur. Ama LTFJ 06 yaklaşmasını görmek çok hoşuma gitti, uzun yıllar oturduğum yerleri görüyorum sahil şeridinde, özlemişim : )

Sevgili Arda, unutmuştur diye bir olasılık da sayısal loto tutturmak kadar muhtemeldir :) Flap unutulmaz. Olası rüzgar şartlarından ya da başka bir ihtiyaçtan dolayı hızlı inmek için iniş tercihlerini değiştirmiş olabilirler ama videoda ben bunu göremedim.

Alıntıları Göster
    hocam iniş anı derken iniş anından önce videolar için bahsettim yanlış anlaşıldı bu videoya koymadım orda speedbrakeler devamlı açık haldeydi.arkadaşlar dalga geçilecek birşey yok sadece muhabbet ediyoruz neyin ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz...diğer videolarıda koymak farz oldu hocam bakar bakmaz söliyecem dakikayı hayırlı akşamlar...

• quote:

hocam iniş anı derken iniş anından önce videolar için bahsettim yanlış anlaşıldı bu videoya koymadım orda speedbrakeler devamlı açık haldeydi.arkadaşlar dalga geçilecek birşey yok sadece muhabbet ediyoruz neyin ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz...diğer videolarıda koymak farz oldu hocam bakar bakmaz söliyecem dakikayı hayırlı akşamlar...

Alıntıları Göster
    eveready hocam dakkiyı belirledim 3:25 ile 3:40 dakikaları arası hadise oluyor

• quote:

eveready hocam dakkiyı belirledim 3:25 ile 3:40 dakikaları arası hadise oluyor

Alıntıları Göster
    İzlerken keyif aldım. Bu arada kontrol ettim ltfj sabiha gökçen hava alanı imiş. Ne zaman kaydettiniz bu videoyu? Pazar günüyse muhtemelen inişinizi izlemişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Terranfan

İzlerken keyif aldım. Bu arada kontrol ettim ltfj sabiha gökçen hava alanı imiş. Ne zaman kaydettiniz bu videoyu? Pazar günüyse muhtemelen inişinizi izlemişimdir

Alıntıları Göster
    Çok Hoş Gerçekten Kotam Vardı Şimdi Yeni İzledim Yanlış Uçak Biraz Sert Ve Hızlı İndi Full Flap Kullanmadı Birde 40Knot Altında Speed Brakeyi Açmak Tehlikeli İmiş Ama O Pisti Terkedene Kadar Öle Kaldı Tkr Teşekkürler

• quote:

Çok Hoş Gerçekten Kotam Vardı Şimdi Yeni İzledim Yanlış Uçak Biraz Sert Ve Hızlı İndi Full Flap Kullanmadı Birde 40Knot Altında Speed Brakeyi Açmak Tehlikeli İmiş Ama O Pisti Terkedene Kadar Öle Kaldı Tkr Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Çok cix olmuş gerçekten çok beğendim sonuna kadar izledim. Başka videolar bekleriz

bir de şu videoyu gördüm http://www.youtube.com/watch?v=RGdq2LwrCcU&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevidaL -- 5 Mart 2008; 17:14:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RevidaL

Çok cix olmuş gerçekten çok beğendim sonuna kadar izledim. Başka videolar bekleriz

bir de şu videoyu gördüm http://www.youtube.com/watch?v=RGdq2LwrCcU&feature=related

Alıntıları Göster
    Çok güzel olmuş..Başka videolar da bekliyoruz..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.