Şimdi Ara

THY başına böyle bir durum gelen ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 gün önce yurtdışı bir uçak bileti aldım.fakat uçağımın tam dolu olması sebebiyle beni bir sonraki uçakta göndereceklerini söylediler.tam 4 saat sonra başka bir uçağa bindim.bu hatası yüzünden 600 eur çek verdiler.şimdide satış ofisinde bunun tamamını almak istediğimde nakit yarısını veririz diyorlar.uçak bileti alırsam tamamını kullanabilirmişim.acaba bunları avukata versem 600 eur tamamını alabilirmiyim.varmı böyle bir şey yaşayan?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

15 gün önce yurtdışı bir uçak bileti aldım.fakat uçağımın tam dolu olması sebebiyle beni bir sonraki uçakta göndereceklerini söylediler.tam 4 saat sonra başka bir uçağa bindim.bu hatası yüzünden 600 eur çek verdiler.şimdide satış ofisinde bunun tamamını almak istediğimde nakit yarısını veririz diyorlar.uçak bileti alırsam tamamını kullanabilirmişim.acaba bunları avukata versem 600 eur tamamını alabilirmiyim.varmı böyle bir şey yaşayan?

hocam avukatla felan uğraşma yani zor iş o çeki satarsın çok rahat 400e 500 e zaten avukat alsa bile paranın tamamını yine avukat ücretiyle bu paraya gelir iyi vermişler walla çeki :) nereye uçuyordunuz bileti kaça almıştınız
  • Overbook bir bilet almayı onaylayarak bu gibi durumları onayladığınızı belirtip uçak biletini ucuz almanız mümkün, ancak size herhangi bir bilgilendirme yapılmadıysa overbooking'le ilginiz olmadığı için çok farklı bir durum
  • benim amacım bu parayı peşin almak.bu arada uçak biletini 715 eur almıştım.bana yetkililer bu çeki verirken bilet ofisimizden ister nakit ister uçak bileti almada kullanabileceğimi söylemişlerdi.şimdi ise nakit almak istediğimde yan çiziyorlar.
  • sadece thy degil hemen hemen butun hava yollari ucak kapasitesinden fazla bilet satar ki kacirma, iptal, erteleme gibi durumlarda bos koltukla ucmasinlar
    ayni durum benimde basima geldi fakat sonraki ucak yerine business class la uctum
    size verilen ceki tahsil etmeniz icin magduriyet belirtmeniz gerekebilir
    thy yuzunden toplanti kacirdim, tur satin almistim thy yuzunden gidemedim, vs vs birseyler uydurmayi deneyin
    ise yarar belki
  • quote:

15 gün önce yurtdışı bir uçak bileti aldım.fakat uçağımın tam dolu olması sebebiyle beni bir sonraki uçakta göndereceklerini söylediler.tam 4 saat sonra başka bir uçağa bindim.bu hatası yüzünden 600 eur çek verdiler.şimdide satış ofisinde bunun tamamını almak istediğimde nakit yarısını veririz diyorlar.uçak bileti alırsam tamamını kullanabilirmişim.acaba bunları avukata versem 600 eur tamamını alabilirmiyim.varmı böyle bir şey yaşayan?

hocam uçağın kalkmasına kaç dakika kala check ine gittiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: matador_36

quote:

1 saat önceden gitmiştim.ordaki görevli bana yedeksiniz eger iptal olursa sizi uçağa alırız kapıya gidin dedi.kapıda bekledim herkes bindi.sonra görevli uçak doldu malesef bir sonrakinde sizi göndericez bunun karşılığında 600 eur çek vericez kusurumuzu mazur görün dediler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.turkishairlines.com/download/tazminat_dbc_brosur_turkce.pdf

Son varis noktasina gecikme tam olarak, 4 saatten fazla miydi?
    Eger oyle degilse yapabilecegin pek bir sey yok, THY kurallara gore haraket etmis demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: trineux

http://www.turkishairlines.com/download/tazminat_dbc_brosur_turkce.pdf

Son varis noktasina gecikme tam olarak, 4 saatten fazla miydi?
    Eger oyle degilse yapabilecegin pek bir sey yok, THY kurallara gore haraket etmis demektir.

tam olarak şöyle

uçağın kalkış saati: 19:50

beni gönderdikleri uçağın kalkış saati (aynı gün): 00.50

yoplam 5 saat bekleme oluyor.

uçulan uzaklık: 7800 km.

bana şimdi bu 600 eur vermeleri gerekmiyor mu ?

• aynısını tuba ünsal ında bulunduğu birkac kişiye yapmışlar bende bu yaz almanyaya gideceğim önceden check-in yapmakta fayda var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayir onemli olan nokta, orjinal biletinizdeki varis zamanindan ne kadar gecikmeli olarak gittiginiz yere vardiginiz.

Atiyorum, orjinal bilette varis zamani 14:00 iken siz 18:00 dan sonra mi varis yaptiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trineux

Hayir onemli olan nokta, orjinal biletinizdeki varis zamanindan ne kadar gecikmeli olarak gittiginiz yere vardiginiz.

Atiyorum, orjinal bilette varis zamani 14:00 iken siz 18:00 dan sonra mi varis yaptiniz?

evet hocam normalde uçağım 11.00 da orda olacakken ben 16.00 da orda oldum yani büyük bir zaman kaybım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 19 Şubat 2013; 17:04:49 >
  • thy müşteri hizmetlerini aramıştım.bugün itibariyle geri dönüş yaptılar 600 eur karşılığında 1420 lirayı hasabıma geçirdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 20 Şubat 2013; 15:14:18 >
  • merhaba
    Geçmiş olsun tazmin etmiş olsalarda kötü bir deneyim yaşamışsınız. sanırım "globally yours " olurken kim vurduyu gitmişsiniz. Gürbüz çocuklara elbiselerinin dar gelmesine benzer bir durumu hep beraber yaşıyoruz. THY altındaki bilet ve ödül bilet sitesindede sürekli takılma sayfada donma özür dileriz sonra deneyin uyarılarını tekrar tekrra görmek can sıkıcı. Alt yapılarını tempoya uydurmalarını beklemekten başka yapacak bir şey yok görünüyor. THY kulllanıclıar olarak bize düşşen 24 saat önce online check in açılır açılmaz yeri garantiye almak olacak gibi görünüyor. bir daha yaşanmaması dileği ile....
  • quote:

Orijinalden alıntı: etayfun

merhaba
    Geçmiş olsun tazmin etmiş olsalarda kötü bir deneyim yaşamışsınız. sanırım "globally yours " olurken kim vurduyu gitmişsiniz. Gürbüz çocuklara elbiselerinin dar gelmesine benzer bir durumu hep beraber yaşıyoruz. THY altındaki bilet ve ödül bilet sitesindede sürekli takılma sayfada donma özür dileriz sonra deneyin uyarılarını tekrar tekrra görmek can sıkıcı. Alt yapılarını tempoya uydurmalarını beklemekten başka yapacak bir şey yok görünüyor. THY kulllanıclıar olarak bize düşşen 24 saat önce online check in açılır açılmaz yeri garantiye almak olacak gibi görünüyor. bir daha yaşanmaması dileği ile....

valla hocam doğrusunu söylemek gerekirse zaman kaybım oldu yoruldum ama verdikleri çekte gerçekten yabana atılmaz.yani şimdi bana desler seni 5 saat sonra uçuralım 600 eur para verelim valla seve seve kaul ederim yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: matador_36

quote:

1 saat önceden gitmiştim.ordaki görevli bana yedeksiniz eger iptal olursa sizi uçağa alırız kapıya gidin dedi.kapıda bekledim herkes bindi.sonra görevli uçak doldu malesef bir sonrakinde sizi göndericez bunun karşılığında 600 eur çek vericez kusurumuzu mazur görün dediler..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: etayfun

merhaba

valla hocam doğrusunu söylemek gerekirse zaman kaybım oldu yoruldum ama verdikleri çekte gerçekten yabana atılmaz.yani şimdi bana desler seni 5 saat sonra uçuralım 600 eur para verelim valla seve seve kaul ederim yani

senın o koltuktan thy kacpara kazanmıstır kım bılır...en azından sende bedava ucmus oldun hep havaalanından emeklı olanlar beles ucucak degıller ya ....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.