Şimdi Ara

THX sertifikası neye göre veriliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • multimedya hoparlörlerin en kalitelilerinde olan thx sertifikası dikkatimizi çekmiştir. çoğumuzun bu sertifika hakkında pek bir bilgisi yok.

http://www.thx.com/mod/products/multimedia.html --multimedya hoparlörlerdeki thx sertifikası hakkında bilgi *** NORMAL THX SERTİFKASI **

http://www.thx.com/mod/products/select2.html ---- receiver lardaki thx sertifikası hakkında bilgi ***THX SELECT 2***

http://www.thx.com/mod/products/select2.html ---- normal hoparlörler ve dvd player lardaki thx sertifikası hakkında bilgi *** THX SELECT 1 ***

http://www.thx.com/mod/products/ultra2.html -----Speakers, Receivers, Pre-Amplifiers ,Power Amplifiers hakkında verilen thx sertifikası hakkında bilgi *** THX ULTRA 2 ***

http://www.thx.com/mod/products/ultra2.html ----- Interconnects, Equalizers, Projection Screens, DVD Players hakkında verilen thx sertifikası hakkında bilgi *** THX ULTRA ***

( arkadaşlar kaynak thx resmi sitesindendir.ve ingilizcedir )

• @tibi, thx'e neden taktın kafayı bu kadar? Başka bir topicte de açıklamaya çalıştım. Burda farklı yazayım.
    Şu an kullanmakta olduğum z5500de decoderi üzerinde thx logoso var. Daha önce kullandığım megaworks ve gigaworks kutuları üzerinde thx logoları vardı.
    Yine daha önce kullandığım jazz 9940 b üzerinde thx logosu YOKTU.
    Sonuç ne peki?
    jazz 9940b, megaworks'tan da gigaworks'tan da daha güçlü bass sesler üretebiliyordu.
    Yani thx'in bir hoparlörün üzerinde yazması bişey değiştirmez. Önemli olan o sesin kaynağında bu teknolojinin kullanılıp kullanılmadığıdır.
    Şimdi kaynağında dolby digital ex 6.1 olmayan bir dvdye siz bu efekti verebilir misiniz? Bir şekilde verdiniz diyelim, aynı olabilir mi?
    Thx bir ses kodu da değil, sertifika, ya da kısaca belli frekans altındaki sesin emilip yok olmasını önleyen bir teknoloji.
    Kullanılan kaynakta bu yönde çalışmalar yapılmışsa, kullanılan ses kartında bu teknoloji kullanılmışsa işte o zaman thx amblemi olan hoparlörlerde ses farkedecektir.
    Yoksa bu 3 kademeli olayın sadece hoparlör boyutunda kalması pek bişey değiştirmeyecektir.
    Değiştirseydi jazz 9940b de bu görülürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 11 Aralık 2005, 12:55:15 >

• saol diğer topicte olan açıklamanı görmeden açtım bu topiği. açıklamalarını tam olarak anladım tesekkur ederim. thx destekli film izlemediğimiz sürece ve bu filmi izlesek bile thx sertifikalı bir recevier olmadıı sürece hoparlörlerin thx sertifikalı olması bir anlam ifade etmez. ama bişey dikkatimi çekti thx sertifikası hep belli bir gücün üstündeki sistemlere veriliyor. yani bunlar bir yerde test ediliyor. o test koşullarını ve kriterlerini öğrenmek için thx e mail atıcam umarım cevap verirler
  • THX, Bir Kalite Standardı

Son olarak, filmlerde ün yapıp ev sineması sahnesine de giren son büyük firmaya değinelim. THX'den bahsediyoruz. Lucasfilm'in bu ürünü yeni bir çeşit ses izi şifrelemesi sunmuyor (hepsini kullanılabilir), fakat sinemalardaki ses kalitesini evlere getiriyor. İlginç ama riskli bir teknik ve ticari yaklaşım. Çünkü kalite ve yaygınlık genelde pek bir arada bulunmaz. Başlangıçta, THX etiketli cihazlar prestij için sunuluyordu. Genelde ortalama bir apartmanda zor bulunan büyük odalara göre tasarlanmışlardı. Niş pazarda oldukça seçkin ama elbette sınırlı yer elde ettiler. THX çeşitli onay sınıfları geliştirdi; dolayısıyla Creative Audigy 2 kartları (ve elbette ZS) gibi, bu etikete sahip olan başka multimedya ürünler de bulunmakta.

THX sertifikası, sesin, THX ses sisteminizden geçerken, ev ortamı için uygun şekilde işleneceğini garantiliyor. Sinema salonu ses sistemleri için hedeflenmiş bir çıkışın doğrudan çıkışa uyarlanmasını sağlayacak bir denkleştirme veya çevresel ses sinyalin tek sesli olarak ayrıştırılması buna örnek olarak verilebilir. Bas sesler yüksek-geçirgen ve alçak-geçirgen filtreler kullanarak düzenleniyor, tepe değerler tabanda sıkıştırılıyor ve gecikmeler, oturma odasındaki konumlarına göre farklı hoparlörler arasında dengeleniyor.

Sisteminize daha iyi bir adaptasyonu mümkün hale getirmek için, artık iki ekranlı bir THX konsolu var. Birincisi temel seçenekler için ve yapılacak bağlantıları da gösteriyor, ikincisi ise kullanılan sistemin akustiğine göre çıkışı tam olarak ayarlamak için kullanılıyor. Sisteme çeşitli hoparlörlerin yerini ve dinleme yerine olan uzaklıklarını veriyorsunuz; böylelikle hoparlörler arasındaki gecikme ayarlanıyor. Bu yeni araç, kendi kişisel hoparlör düzeninize göre çıkışı optimize edebiliyor.

toms hardware'den alıntı yaptım

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Yine daha önce kullandığım jazz 9940 b üzerinde thx logosu YOKTU.
    Sonuç ne peki?
    jazz 9940b, megaworks'tan da gigaworks'tan da daha güçlü bass sesler üretebiliyordu.

her seti çıkardığı seslerin (özellikle bas sesinin gücüne) göre değerlendiriyosun ama merak ettiğim birşey var , pek çok yerli ve yabancı sitedeki incelemelerde ve kullanıcı yorumlarında ses miktarının ve de özellikle basların oldukça güçlü olduğundan ama genel ses kalitesinin kötü olduğundan bahsedilmiş , bu seti hiç dinlemediğim için ben yorum yapamam ama sen kullanmışsın bir değerlendirme yapabilirsin , belki 9940b de THX sertifikasının olmamasının sebebi budur
  • thx in neye göre belirlendiği belli değil ama tek bilinen sesin dinleyici direk ulaşması,yani tavana ve duvarlara çarpmasan,sesin direk olarak naklolması thx standartının olmassa olmazı,zaten bilinen tek özelliğide bu.eğer setinizi bu özelliğie uyacak şekilde dizany ederseniz thx sertifikası alma yolunda bir adımı aşmış olursunuz,diğer özellikler bilinmiyor!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tylor

thx in neye göre belirlendiği belli değil ama tek bilinen sesin dinleyici direk ulaşması,yani tavana ve duvarlara çarpmasan,sesin direk olarak naklolması thx standartının olmassa olmazı,zaten bilinen tek özelliğide bu.eğer setinizi bu özelliğie uyacak şekilde dizany ederseniz thx sertifikası alma yolunda bir adımı aşmış olursunuz,diğer özellikler bilinmiyor!

peki ses çıkış gücü olarak nası değerlendiriliyor? belli bir gücün altında hiçbir sette thx sertifikası yok z2300-megaworks filan en aşagı bu setlerki bu setlerde baya güçlü... yani olay sadece sesin dinleyiciye direk ulaşmasımı olmasa gerek. birde thx ultra filan bunları destekliyen setlerin fotolarını gördüm 10 bin dolarlık set ler filan koymuş adamlar. artık kaç bin watt rms allah bilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bunların hiçbiri bilinmiyor ama kısa bir araştırma yapıldıgında,ewet setlerin guclu oldugu anlaşılıyor.ama zaten iyi bir sinema deneyimi yaşamak için zaten setlerin güçlü olması gerekiyor.stereo setlerdeki nedeni bilemicem,thx ile ne alakası oalbilir bilmiyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

quote:

thx in neye göre belirlendiği belli değil ama tek bilinen sesin dinleyici direk ulaşması,yani tavana ve duvarlara çarpmasan,sesin direk olarak naklolması thx standartının olmassa olmazı,zaten bilinen tek özelliğide bu.eğer setinizi bu özelliğie uyacak şekilde dizany ederseniz thx sertifikası alma yolunda bir adımı aşmış olursunuz,diğer özellikler bilinmiyor!

peki ses çıkış gücü olarak nası değerlendiriliyor? belli bir gücün altında hiçbir sette thx sertifikası yok z2300-megaworks filan en aşagı bu setlerki bu setlerde baya güçlü... yani olay sadece sesin dinleyiciye direk ulaşmasımı olmasa gerek. birde thx ultra filan bunları destekliyen setlerin fotolarını gördüm 10 bin dolarlık set ler filan koymuş adamlar. artık kaç bin watt rms allah bilir

• evet arkadaşlar buyurun thx sertifikalı ürünlerin sağladığı ayrıcalıklar.

Yumuşak Frekans Cevabı
    Her üreticinin sistem geliştirirken peşinden koştuğu bu ütopya, THX sistemlerinin sahip olduğu standart parametreler sayesinde belirleniyor

Yeniden Dengeleme
    Dengeleme (equalize) işlemi belli frekans aralıklarının daha az veya çok yükseltilerek sonuçta çıkan seste baskın gelmesini veya arkada kalmasını sağlar. Birçok ev sinema sistemi bunu kendinizin yapmasına izin verir. Ancak THX destekli sistemlerde bu özel olarak Lucasfilm tarafından belirlenen değerlere göre tekrardan yapılmaktadır.
    Film seslendirmeleri genellikle sinema salonlarında karşılaşılan yüksek frekans (tiz) seslerdeki azalmayı telafi etmeye çalışırlar. Bu seslendirme türü de sinema salonları kadar büyük olmayan evimizin odasında sesin biraz fazla parlak -veya diğer bir tabirle- sert/kaba olmasını sağlar. THX sistemler ev sinema ortamı için bu dengelemeyi tekrar yaparak frekans cevabının eğrilerinin orijinaline daha yakın olmasını sağlar.

Bas Düzenleme
    THX destekli receiver’lar ve kontrol ekipmanları, 20Hz’e kadar inen tüm düşük frekansları (yani basları) tüm kanallardan ayıklayarak subwoofer’a yönlendirir. Bu da tek işi bas üretmek olmayan ön, arka ve merkez hoparlörleri büyük bir yükten kurtarır. Dolby Surround’da kullanılan ön hoparlörler için THX gereksinimleri, cross-over noktasının (en yüksek bas frekansının) ön hoparlörler için 80Hz olarak seçmiştir. Arka hoparlörler içinse bu değer zaten Dolby gereksinimlerine göre 100Hz’dir. Bu durumun avantajı, ön ve arka hoparlörlerin bas üretmek için büyük bir sürücüye sahip olmalarının gerekmemesi ve bu sayede küçük boyutlardaki hoparlörlerin de gönül rahatlığıyla ön/arka veya merkez olarak kullanılabilmesini sağlamaktır. Ancak bas düzenleme konusunda THX, var olan dijital ses formatlarının yapısı üzerine sadece birkaç ekleme daha yapmakla yetinmiştir demek de yanlış olmaz.

Tını Uyumu
    Her hoparlörün farklı bir yapısının olması ve her hoparlör yerleşiminden kaynaklanan sebeplerle sesin dinleyicinin kulağına farklı ulaşması gibi sebeplerden ötürü sesin algılanabilir ton kalitesi farkları bulunur. Bunları engellemek için geliştirilen ‘tını uyumu’ özelliği sayesinde THX, ön ve arka hoparlörler arasındaki frekans farklarını yeniden dengeleme ile düzenlemeye çalışır.

Temiz, Anlaşılabilir Diyaloglar
    (Ön Hoparlör Tasarımı)
    Sadece diyaloglarda değil, ön hoparlörlerden alınan sesin tamamı konusunda THX destekli bir sistemin temiz ve yön tayini kolaylıkla yapılabilir olması istenmiştir. Bunu sağlamanın yolu ise THX mühendislerine göre ön hoparlörlerin yatayda geniş, ancak sınırlı bir yayılma düzenine sahip olmasından geçmektedir (tabii tam olarak dinleyiciyi hedef alarak). Bunun anlamı, ön hoparlörlerden gelen sesin yan duvarlar veya yer/tavan yansımalarının olmayacak derecede aza indirilmesi ve düz bir çizgide dinleyiciye ulaştırılmasıdır.
    İşte bu noktada, dar yatay dağılım konusunda THX birçok üreticinin belirlediği özelliklerden ayrılmış oluyor. Çünkü THX destekli hoparlör üreticisi firmaların ürünleri, bu gereksinimden ötürü yerden daha yüksekte durmak zorunda.
    Ancak bu ayrım sebebiyle de evlerdeki THX desteği hakkında yapılan eleştirilerin çoğunda bu tasarım farkı bulunuyor. “Küçük odalarda dinleyicinin hoparlörlere olan mesafesinin azlığı ve odanın akustik yapısı sebebiyle yansıyan seslerin yaratacağı problemler zaten minimum seviyede olacaktır.” temeline odaklanan birçok uzman bu sebeple ev sinema sistemlerinde hoparlörlerin direkt olarak dinleyiciye yönlendirilmesi konusunda hemfikir değiller.

Dağıtılmış Surround Kapsamı
    Film seslendirme stüdyolarında ve sinema salonlarında yer alan hoparlörlerin kanal başına genellikle birden fazla olması sebebiyle, evdeki THX sistemin de bu ortamı taklit etmesi beklenir. Bunun için de arka hoparlörler sesin dağılmasını sağlayarak birden fazla hoparlörden çıkıyormuş hissini vermesi, yani dinleyicinin sesin nereden geldiğini anlayamamasını sağlaması gerekir. Bu durum ön hoparlörler için belirtilenin tam tersidir.

Dipolar Hoparlör Tasarımı
    THX’e göre surround (arka) hoparlörler, dinleyicinin iki yanına (arkasına değil!) yerleştirilmesi gereken dipolar hoparlörler olmalıdır. Dipolar’ın anlamı; fazları çakıştırmadan hem ön yüzünden, hem de arka yüzünden ses verebilen ses verebilmektir. Ön yüzleri ekrana, arka yüzeleri de dinleyicinin arkasındaki duvara doğru bakan bu hoparlörler sayesinde dinleyiciye ses direkt olarak ulaşmaz ve yansıtılarak dağıtılır.

Monoda Dekorelasyon
    Korelasyonun anlamı ‘bağıntı’ veya ‘ilişki’ şeklinde özetlenebilir. Dekorelasyon da bunun tam tersi yani bağıntısızlık, ilişkisizlik şeklinde düşünülebilir. THX receiver’larda arka kanaldan mono sinyal alındığı tespit edildiğinde, surround hoparlörlerden birine faz ve zaman kaydırma uygulanarak sesi genişletir ve dağıtır. Bu da diğer arka hoparlör ile bu hoparlörün ilişkisini bir nebze keser ve stereo olmasa bile surround ortamını canlandırmaya yarar. Özellikle Dolby Surround kaynaklarda arka hoparlörlere mono ses gönderildiğinden oldukça kullanışlıdır ve arka hoparlörlere ayrık ses gönderen Dolby Digital gibi formata geçildiğinde bu özellik kendini kapatır.

GÜCÜN DENGESİ
    Yıllardır severek takip ettiğim StarWars’dan bu yana THX, kendisini ispat etmenin de ötesine geçti ve şu anda yüksek kalitede sistem isteyenler tarafından tercih ediliyor. THX desteği için üreciler ödedikleri fazladan lisans bedelini ödemekten kaçmıyor ve bunu maliyetlerine yansıtıyor. Bakıldığında, THX gerçekten belli bir kalite dengesini sağlayarak ev sinema performansınızı iyi bir kaliteye getirmeyi vaat ediyor. Kimsenin de buna itirazı var gibi görünmüyor.
    Ancak aslında arada bazı itirazlar da yok değil, örneğin ses reprodüksiyonunda (yumuşak frekans cevabı, yüksek dinamik aralığı gibi konularda) endüstrinin diğer oyuncularıyla çoğu zaman ters de düşebiliyor. Bu konulardaki tartışmaların temeline indiğinizde ise sorunun asıl kaynağının, sesin THX tarafından farklı biçimlerde ifade edilmesi olduğunu görüyoruz.
    “Film yapımcılarının planladıkları şekilde” tanımı bunların başında geliyor. Burada sorun iki yönlü bir tanımın bulunması: ses tasarımcıları bu ses düzenini genellikle sinema salonlarına uygun biçimde farklı tipteki stüdyolarda hazırlıyor. Haliyle evde kullanılan THX sistemlerin ön hoparlörlerde çok kontrollü olması, arkada ise yansıyan sesler ile tamamen dağılması hedefleniyor. THX’in geliştiricilerine gelen tarafsız tepkiler de böylesi bir sistemin önlerdeki derinliğin azaldığı ve arka hoparlörlerin de efektleri sağlarken yön bilgisini ortadan kaldırdıkları için gerçekçi yaklaşımdan uzaklaştıkları yönünde. Diğer tepkiler ise bas düzenleme sisteminin sınırlayıcı olması ve bu nedenle hoparlörlerin tüm aralıklarını kullanamadıklarından doğallıktan uzaklaştıkları yönünde.

NOT : ALINTIDIR. (KAYNAK :http://www.medyaline.com/nnisancik/bhavuzu.asp?islem=bilgigoster&id=36 )

• Ya aslında olay birazda ticari..
    lucas amca gitti starwarsla ismini duyurdu. sora çıkarttı bi THX zımbırtısı. Şimdi benim düşüncem parası olan veriyor lucas amcaya yeşillikleri. lucas amcada diyoki laaan ne ses var biz sana bi thx logosu verelimki pazarda daha iyi satılsın...
  • Aynen dediğin gibi..
    quote:

Orjinalden alıntı: okan

Ya aslında olay birazda ticari..
    lucas amca gitti starwarsla ismini duyurdu. sora çıkarttı bi THX zımbırtısı. Şimdi benim düşüncem parası olan veriyor lucas amcaya yeşillikleri. lucas amcada diyoki laaan ne ses var biz sana bi thx logosu verelimki pazarda daha iyi satılsın...
  • düşüncene saygı duyuyorum ama kesinliklede katılmıyorum
    bir suru buyuk firma var veya set var niye o buyuk firmalarda yok bu olay ?
    paraları mı yok yani
    quote:

Orjinalden alıntı: okan

Ya aslında olay birazda ticari..
  • @high..., @okan arkadaşımız birqz da ticari demiş. Yani tamamen ticari dememiş. Yani yazdığı yorumda haklı olduğu yer burası. Bu iş az da olsa paraya ve reklama da bakıyor.
    Şu ana kadar adı sanı duyulmamış hoparlör markaları gidip de thx olayıyla mı duyulacağız diye düşünüp bu işe yatırım yapmayabilirler. Bu kadar basit.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musandia

THX, Bir Kalite Standardı

Son olarak, filmlerde ün yapıp ev sineması sahnesine de giren son büyük firmaya değinelim. THX'den bahsediyoruz. Lucasfilm'in bu ürünü yeni bir çeşit ses izi şifrelemesi sunmuyor (hepsini kullanılabilir), fakat sinemalardaki ses kalitesini evlere getiriyor. İlginç ama riskli bir teknik ve ticari yaklaşım. Çünkü kalite ve yaygınlık genelde pek bir arada bulunmaz. Başlangıçta, THX etiketli cihazlar prestij için sunuluyordu. Genelde ortalama bir apartmanda zor bulunan büyük odalara göre tasarlanmışlardı. Niş pazarda oldukça seçkin ama elbette sınırlı yer elde ettiler. THX çeşitli onay sınıfları geliştirdi; dolayısıyla Creative Audigy 2 kartları (ve elbette ZS) gibi, bu etikete sahip olan başka multimedya ürünler de bulunmakta.

THX sertifikası, sesin, THX ses sisteminizden geçerken, ev ortamı için uygun şekilde işleneceğini garantiliyor. Sinema salonu ses sistemleri için hedeflenmiş bir çıkışın doğrudan çıkışa uyarlanmasını sağlayacak bir denkleştirme veya çevresel ses sinyalin tek sesli olarak ayrıştırılması buna örnek olarak verilebilir. Bas sesler yüksek-geçirgen ve alçak-geçirgen filtreler kullanarak düzenleniyor, tepe değerler tabanda sıkıştırılıyor ve gecikmeler, oturma odasındaki konumlarına göre farklı hoparlörler arasında dengeleniyor.

Sisteminize daha iyi bir adaptasyonu mümkün hale getirmek için, artık iki ekranlı bir THX konsolu var. Birincisi temel seçenekler için ve yapılacak bağlantıları da gösteriyor, ikincisi ise kullanılan sistemin akustiğine göre çıkışı tam olarak ayarlamak için kullanılıyor. Sisteme çeşitli hoparlörlerin yerini ve dinleme yerine olan uzaklıklarını veriyorsunuz; böylelikle hoparlörler arasındaki gecikme ayarlanıyor. Bu yeni araç, kendi kişisel hoparlör düzeninize göre çıkışı optimize edebiliyor.

toms hardware'den alıntı yaptım

wolverine ve musandia güzel açıklamışsınız konuyu

• Bir de ben yine kendi tecrübelerime dayanarak birşeyden bahsetmek istiyorum.
    Ben kendi ses kartımda Thx console'u artık yüklemiyorum, yani kurmuyor ve kullanmıyorum. Çünkü farkettiğim bir olay oluyor. Siz de deneyin isterseniz.
    Bilgisayarı ne zaman açsam, bir mp3 açıp direkt thx console'a girip mp3 çalarken front left veya diğer yönlerdeki mesafelerle değişiklik yapsam bass sesinde ya artış ya da azalma oluyor. Daha sonra bunu değiştiremiyorsun. Ne zaman bilgisayarı yeniden başlatsam o zaman eski haline dönüyor. Ben bu yüzden sesi fazla açtığımızda sub'a zarar gelmesinden çekindiğim için thx console'u kaldırdım, yani ses kartı sürücülerini kurarken thx console'u işaretlemiyorum. Böylece de kurulmuyor. Bunun sonucunda da ses kartı thx olayını orjinal haliyle hallediyor, yoksa tıkladığımız anda bass sesinde anormallikler olduğu ortada. Siz de deneyin ama ben artık kullanmıyorum ve bu haliyle de z5500den son derece memnunum.

• belkide thx console un amacı,"al işte biz bu garantiyi her karta vermeyiz,bak ne biçim ses veriyor alet" demektir.gerçektente ses cıkışında anormal olarak bir değişim oluyor,bunun artı yönde oldugu pek söylenemez
  • O anormal değişim varken hoparlörün sesini açtığınızda siz de bass sesindeki anormal ve rahatsız edici artışı farkediyor musunuz? Sanki bass sese ilave yapılıyor ama bu kısık seste çok hoş gibi olsa da sesi açıp yüklendiğinizde sub'a zarar verebilir diye düşünüyorum, ne dersiniz?
    quote:

belkide thx console un amacı,"al işte biz bu garantiyi her karta vermeyiz,bak ne biçim ses veriyor alet" demektir.gerçektente ses cıkışında anormal olarak bir değişim oluyor,bunun artı yönde oldugu pek söylenemez
  • derinden yumuşak bass lar yerine ani,sert bass lar cıkmaya başlıyor ve bununda sete zarar verme ihtimali yüksek.ses sistemi tasarlayıcıları bu olaydan kaçınmak için ses sistemine daha uygun modifiyeler yaparken,yada woofer ları ve anfi leri ona göre ayarlarken(bakınız megaworks 510d/megaworks thx550),thx console un bu amacı cok saçma
    quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

O anormal değişim varken hoparlörün sesini açtığınızda siz de bass sesindeki anormal ve rahatsız edici artışı farkediyor musunuz? Sanki bass sese ilave yapılıyor ama bu kısık seste çok hoş gibi olsa da sesi açıp yüklendiğinizde sub'a zarar verebilir diye düşünüyorum, ne dersiniz?
    quote:

belkide thx console un amacı,"al işte biz bu garantiyi her karta vermeyiz,bak ne biçim ses veriyor alet" demektir.gerçektente ses cıkışında anormal olarak bir değişim oluyor,bunun artı yönde oldugu pek söylenemez

• doğru abicim ses açıldığında basslar arttığında hoparlörün kabini aşırı sallanıyo siz bide hoparlörün göbeğini düşünün hoparlör zarar görebilir çünkü osesi çıkarmak için çok çok zorlanıyo bencede zararlı ayrıca fazla bass şarkılarıda katlediyo baazen kafa mafa koymuyo adamda
  • walla müzik dinlerken bass ı %10 dan yukarı almadıgım için bu konuda bi şüphem yok,woofer da rahat bende,zaten bass tan pek haz duyan biri değilim,cunku metal müzikte pek bass a ihtiyacın olmaz.ihtiyacın olan şey kaliteli tizlerdir
    quote:

Orjinalden alıntı: KızılKorsan

doğru abicim ses açıldığında basslar arttığında hoparlörün kabini aşırı sallanıyo siz bide hoparlörün göbeğini düşünün hoparlör zarar görebilir çünkü osesi çıkarmak için çok çok zorlanıyo bencede zararlı ayrıca fazla bass şarkılarıda katlediyo baazen kafa mafa koymuyo adamda
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.