Şimdi Ara

THX 550

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşa hoparlor alacağız.T5400 ya da THX 550 düşünüyoruz.THX 550'nin tweeterları olmaması beni kıllandırdı.Tiz sesleri 5400'den daha mı zayıf acaba?Müzik dinlerken bu çok önemli.5400'e göre çok mu kaliteli THX 550?
    THX 550'yi en ucuza nereden alabilirim?
    Yorumlarınızı bekliyorum.

• t5400 devede kulak kalır thx 550'nin yanında. Size thx550 nin tizlerinin mükemmel derecede iyi olduğunu söyleyebilirim. Tweeter olmaması hiçbişey değiştirmiyor. Ben şu an 2 adet megaworks birden kullanıyorum. Son derece memnunum. Asla t5400 almayın, paranıza yazık edersiniz.
    Everything that has a beginning has an end
  • walla kardeş 5400 72 watt, thx550 ise 500 watt.bende 550 var inletiyo ortalığı. tizleride çok iyi. zaten kendi kategorisindekilerle karşılaştırılınca en iyi tiz seslere sahipmiş. ucuz olarakta mavi veya vatan bilgisayarda vardı.

Paradigm Monitor 11 + Onkyo TX-NR3007 + Pioneer 5080XA
    Canon 550d + Canon EF 70-200mm f/4L USM + Canon 50mm 1.8 II + Tamron 17-50mm f/2.8
  • Peki Jazz'ın THX 550'ye emsal modeli var mı?Ve Creative-Jazz karşılaştırması için ne dersiniz?
  • jazz 9940 modeli var. bide dijital 9940b modeli. zaten forumda bu karşılaştırma yapılmış oraya bi bak istersen. bass ta jazz tizde thx550. ben bass a çok önem vermediğim için bide yeri fazla işgal etmediği için 550 de karar kıldım. tercih sizin.

Paradigm Monitor 11 + Onkyo TX-NR3007 + Pioneer 5080XA
    Canon 550d + Canon EF 70-200mm f/4L USM + Canon 50mm 1.8 II + Tamron 17-50mm f/2.8
  • Bose nin jewel cube hoparlörlerinde de tweeter yok değil mi?
    Wolverine bilir sanırım, gerçekten yoksa bu olayı açıklıyor sanırım.
  • bildiğimiz ufak tekli/çiftli küp hoparlörler. bende dün profiloda on off diye bir mağazada biraz inceledim kitapçıktan öğrendiğim kadarıyla adı jewel cube müş. adını hakediyor sanırım. ilk 96 da görmüştüm ben, küçüktüm para yetmiyordu hala almak için bekliyorum
  • ewet bose nin jewel cubelerinde tweeter yok zeten gerekte yok , jewel cube teknolojisi inanılmaz bi teknoloji tek küpün içinde 2.5" yani 5.1 cm lik driver olmasına rağmen boyutuna göre çok yüksek ve yoğun bi ses çıkışına sahip bunuda Neodmiyum, Demir, Bor alaşımı mıknatısa borçlu bu mıknatıs normal mıknatıslara göre enerji yoğunluğu bakımından 10 kat daha güçlü ve sadece palto düğmesi boyutunda olduğu söyleniyo...

Orjinalden alıntı: torecagli

Bir arkadaşa hoparlor alacağız.T5400 ya da THX 550 düşünüyoruz.THX 550'nin tweeterları olmaması beni kıllandırdı.Tiz sesleri 5400'den daha mı zayıf acaba?Müzik dinlerken bu çok önemli.5400'e göre çok mu kaliteli THX 550?

quote:

t5400 devede kulak kalır thx 550'nin yanında. Size thx550 nin tizlerinin mükemmel derecede iyi olduğunu söyleyebilirim. Tweeter olmaması hiçbişey değiştirmiyor.

allynin bahsettikleri bose nin broşüründe de yazıyor. sanırım Wolverine'in dediği noktaya geldik. Tweeter olmadan da bu iş oluyor. (tabi bose bu işi biliyorsa)

• Eevet Bose daki o küpler ally'nin bahsettiği özellikleri sayesinde inanılmaz ses çıkarıyorlar. Ankarada olan varsa ayrancıda Bose'un mağazası var gitsin dinlesin. Müthiş hoparlörler. Creativle karşılaştırılamaz.
  • Kesinlikle zaten bose olayına girmeyelim bence burda yoksa diğer markalar harcanırlar ben onu bunu bilmem herşeyi satarım bose'leri asla...haa şu okunma meselesine gelince direk yazıldığı gibi ve Türkçe okunur yani bo-se...

Tweeter olayına gelirsek eğer bi sistem tweeter olmaksızın tiz sesleri bariz iyi verebiliyosa o sistemin ne kadar kaliteli ve sürücüsünün frekans aralığının ne kadar geniş olduğunun göstergesidir...Dikkat edin tweeter olan sistemlerde mid-range sürücülerinin frekans aralıkları biraz düşürülür çünkü zaten tweeter yüksek frekans seslerini kendi başına halleder...Seste mükemmellik isteniyorsa tweeter mutlaka olmalıdır yada çok geniş frekans aralığına sahip full range driverlı uydular...

• Hmmmm. Yani bu durumda Gigaworks'un titanyum tweeter'ları iyi iş yapıyor demektir. Öte yandan megaworks'un da tweeter'sız yakın kaliteyi vermesi de övülecek bişey.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.