- spammail engellemeyi nasıl yapyıoruz? gereksiz olarak seçilebiliyor mailler ama gereksiz klasörüne taşınmış oluyorlar
- maillere tıklayınca alt kısımda direk olarka açılıyor, bu güvenlik sorununa neden olmasın? nasıl değiştirebiliriz?
- mail hesabı ekledikten sonra bu hesabın şifresini nasıl değişğtirebilirim? heryere baktım şifreyle ilgili birşey yoktu
1. Spam mailin amacı zaten gereksiz maildir, ayarlama yaparak belirli aralıklarla -1 hafta, 1ay- gibi otomatik olarak silinmesini sağlayabilirsiniz.
2. Ayarlardan resimleri ve eklenmiş dosyaları kapalı hale getirebilir, böylece istenmeyen olayların önüne geçmiş olursunuz. Yeni gelen bir maile tıklayınca sadece içerisindeki metinler görünür, size resimleri göstermek için butona basmanızı önerir, böyleye kimden geldiğini bişmediğiniz mailleri okurken güvenle açabilirsiniz.
3. Mail adresinin şifresini sanırım sağlayınız aracılığı ile değiştirebilirsiniz. Sağlayının web servisine bir bakınız. Orada şifre işlemleri olması lazım...
sagolasın cevap için
şifreyi servis sağlayıcıdan değiştridikten sonra thunderbird üzerinden nasıl değiştiricem onu sormuştum
Ayarlarım kısmında hesap ayarları olması lazım, hesap ayarlarında giden ve gelen mail ayarları kısmında şifre bölümü olması lazım, sanırım oradan değiştirmeniz lazım. Uzun zamandır kullanmadığım için biraz ezbere konuşuyorum, kusura bakmayın. Account Setting yada hesap ayarları diye bir başlık olması lazım orayı bir araştırın. Gelen ve giden mail serverları olacak orada şifreler...
valla bulamadım,
bahsettiğiniz resimleri gösterme gibi seçenekleri de bulamadım
gereksiz olarak işaretlediğim mailler bir daha gelen kutusuna gelicek mi? bunların adresini otomatik engelliyor mu yoksa?
Şimdi öğrendim, şifreniz değiştiği zaman, thunderbird, gelen mail serverina bağlandığında otomatik olarak yeni şifrenizi sorar, o zaman şifrenizi de kaydedebilirsiniz...
Hesap ayarlarına girdiğiniz zaman, sol tarafta gereksiz posta ayarı seçeneği olması lazım orada gereksiz posta olarak işaretlenen postaların otomatik silinme süresi olacak. Onu etkinleştirip istediğiniz günü yazarsanız otomatik olarak siler. Bir mail spam'a düştüğü zaman otomatik olarak resimler engellenir(miş). O yüzden ekstra birşey yapmanıza gerek yokmuş...