Şimdi Ara

THK Uçuş Akademisi Üzerine Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar.THK Uçuş Akademisi hakkında bir kaç sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.
    1-)THK Uçuş Akademisine girip ATPL FROZEN Lisansını ( vergi dahil 78.500 $) aldığımız gibi şirketlerde pilot olarak işe başlayabiliyor muyuz?Bir çok yerde ATPL Lisansı olupta mesleğe başlayamayan kişileri duydum.
    2-)THK Uçuş Akademisi paralı fakat THY'nin Yetiştirilmek Üzere 2.Pilot Aday Adayı ilanlarına başvurup seçilirsek maaşımızdan kesintili olarak mesleğe başlayabiliyoruz.Bu çok avantajlı fakat anlamadığım nokta ise 2.Pilotlar 1.Pilotluğa yükselebiliyor mu?Ve ilana seçilme oranları yüksek mi?
    3-)Fiyat farklılıkları nelerden kaynaklı?
     THK Uçuş Akademisi Üzerine Sorularım

• Ufak bir araştırma yaptım THY sitesinde TECRÜBELİ 2.PİLOT ADAY ADAYI ilanına ancak ATPL lisansına sahip olanlar başvurabiliyormuş.
    Demek ki ATPL almakla iş bitmiyor o yüzden iş garantilileri tercih etmekte fayda var.ATPL sahibi olunca gündemi takip etmekte gerekliymiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ROMA1927

ATPL aldıktan sonra 30-40 bin Euro masrafla type rating eğitimi alman gerekir. Üniversite mezunu 2.pilotlar ortalama 6-7 yıl içinde kıdem alarak kaptan pilot olabilir

Hocam İspanya'da Ibertour diye bir akademi var ATPL + Airbus A320 Simülatör İntibak Eğitimi veya daha fazla parayla ATPL + Airbus A320 Simülatör İntibak Eğitimi + Tip Eğitimi veriyor.
    http://www.ibertour.com.tr/Egitim_Ucretleri.html
    Buradan ATPL + Airbus A320 Simülatör İntibak Eğitimi alırsak yabancı ülkeler ve yurtiçinde iş olanaklarımız nasıl olur?

• İşsiz kalırsın başka bir ülkeden tip eğitimi alırsan önemli olan line training çünkü. Türkiye'deki şirketler tip + 100 saat line training eğitimi veriyorlar.

Orijinalden alıntı: ROMA1927

Eğitim masraflarını karşılayacak durumunuz var ise gidin okulları yerinde görün ama kimse size iş garantisi vermez

Atpl lisansını almakla iş bitmiyor ki hocam.Bunun daha airbus/boeing eğitimi tip eğitimi line eğitimleri var ne yazık ki,hepsi para
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.