Şimdi Ara

THH Kararı Seçimlik Hakkı Değişikliği Bilgisi Olan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu kısaca özetliyeyim. Note Fan Edition telefonumun dokunmatiği bozulunca servise yolladım yasal süre içerisinde onarılmayınca 21. iş günü arayıp yenisi talep ettim. biz onardık falan diyip hemen kargoladılar ürünü, kargodan teslim aldığımda ekran değişmiş ama kenarlardan yapışkan sızmış, kasada sökülme izi, ön kamerayı silmeden kapağını kapattıkları için bulanık çekme sonuru ve donma kitlenme problemini gördüm ve yasal hakkım olarak thh'ye verdim. Doların yükselmesinden dolayı telefonunun thh kararımı yenisiyle değişim talebi istedim çünkü o paraya bu özellikte bir telefon almak imkansız düzeyde. Cevap 3 gün önce geldi ayıpsız misli ile değişimine karar verilmiştir diye. Şimdi asıl olay burada başlıyor satıcı aradı ellerinde ürünün yenisinin ve muadilininde olmadığını belirtip fatura tutarı (2075 tl) para iadesi yapmak istiyor. Para iadesi alırsam aynı düzeyde ürün almak için en az 1000 tl üstüne koymam lazım.
    Tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini belirtmelerini yapmam gerekenlerin ne olduğunu veya farklı bir seçimlik hakkım var mı öğrenebilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 31 Aralık 2018; 16:49:36 >

• En özetiyle beni ilgilendirmez diyebilirsiniz ama kanunlara göre

(3) Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

(3) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.

(4) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur.

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Ayıp oranında bedelden indirim seçeneğini kullansam bu bedel neye göre ve kim belirliyor bu konu hakkında bir bilginiz varmı ?
    Teşekkür ettim hocam sağolun.
    Ortalama 3 ay
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.