Şimdi Ara

The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition (2011) [ANA KONU] (120. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.278
Cevap
21
Favori
342.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • disorder hocam ilaç gelmiş.yüklüyen var mı ? wicther 2 performansı nasıl?ewe gidince hemen indiriyorum deniyorum.
  • Benim gibi düşünenler olduğunu görmek sevindirici, witcher 2 = assain creed benim için. Witcher 1, Dragon Age 1, yerleri bambaşka; eski bilgisayar oyunuclarına hitap eden, tamamen pc'ye özgü oyunlar. DA 2, Witcher 2, konsol ön planda, bol satış ön planda, grafikten başka birşey anlamayan çocuklar ön planda.

quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

bunu bitirip ilk oyuna tekrar başladım. chapter 1'in sonuna kadar geldim, iddia ediyor ve artırıyorum ki ilk oyun kılıç animasyonları bakımından ikinci oyunun 3-5 gömlek ötesinde üstelik daha ilk chapter'ın sonundayken bile. ikinci oyunu swordmanship yeteneklerine abanarak bitirdim ama ilk oyunun ilk chapterındaki animasyonların 50'de 1'ini görmedim desem yeridir. bunun tek bi sebebi var ki zamanlama tabanlı tıklama sistemi ile yapılan kombolar yeni nesil bebelere uymayacağı için basitleştirmişler ve bildiğin assassin's creed usulü ergen kilitlenme sistemini getirmişler ki az animasyon ve az uğraştırma demektir bu. fatalitylerde cutscene girme olayı ise tam bir konsol rezilliği. bu cdprojekt'in popüler olma çabasının bi sonucu mu yoksa konsolların ki özellikle xbox markasıyla casualleşen oyun dünyasının sonucu mu, gamepadlerin pc için giderek popülerleşmesinin sonucu mu bilemedim. gamepadle pc'de rpg mi oynanır lan. ayrıca alchemy olsun, genel atmosfer olsun ilk oyun yine çok ileride ikinci oyuna bakarak. witcher 2'yi oynadım beğendim bayıldım ardına ilk oyunu tekrar oynamak için gazlandım ve şunu gördüm ki witcher 2'nin en büyük özelliği ilk oyun için adamı gazlaması. ikinci oyunun ilk oyunu geçen 2 yönü var orası da sinematik sunum ve görsellik.. şahsen ikinci oyunu farklı tercihlerle tekrar oynayayım diyordum ama ilk oyunu oynamaktan kendimi alamaz oldum.. özlemişim kalkstein'i, shani'yi ikinci oyuna göre çok çok üstün zar pokerini ve derin oyun yapısını..

buraya gelip ilk oyunu oynamadan bunu oynasam olur mu diyen ergenler lafım size. ilk oyunu oynamadan 2. oyuna başlamayın. hem aralarında inanılmaz boyutlarda bağlantı var hem de atası niteliğinde grafikler hariç geri kalan yönüyle daha üstün bi ilk oyun var. ilk oyunu oynamadan gelmeyin gençler, assassin lafını duyup geliyorsunuz kalbinizi kırarım ;)

edit: npc'leri içirip laf almayı, rüşvet dayamayı felan da çok özlemişim eklemezsem çatlarım :)

ayrıca ilk oyunun soundtrack kesinlikle daha iyi.. ikincisinde paso arap saçı çalıyordu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace

Benim gibi düşünenler olduğunu görmek sevindirici, witcher 2 = assain creed benim için. Witcher 1, Dragon Age 1, yerleri bambaşka; eski bilgisayar oyunuclarına hitap eden, tamamen pc'ye özgü oyunlar. DA 2, Witcher 2, konsol ön planda, bol satış ön planda, grafikten başka birşey anlamayan çocuklar ön planda.

Yapma Allah aşkına
  • quote:

Orijinalden alıntı: atsuma

disorder hocam ilaç gelmiş.yüklüyen var mı ? wicther 2 performansı nasıl?ewe gidince hemen indiriyorum deniyorum.

275.27beta > 37.8fps
     The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition (2011) [ANA KONU]

275.33whql > 48.3fps

• quote:

Orijinalden alıntı: Saşha

quote:

Benim gibi düşünenler olduğunu görmek sevindirici, witcher 2 = assain creed benim için. Witcher 1, Dragon Age 1, yerleri bambaşka; eski bilgisayar oyunuclarına hitap eden, tamamen pc'ye özgü oyunlar. DA 2, Witcher 2, konsol ön planda, bol satış ön planda, grafikten başka birşey anlamayan çocuklar ön planda.

Yapma Allah aşkına

Harbiden ya

Assassin's Creed olayına katılıyorum ama, oyunu ilk oynadığımdan beri diyorum AC tarzı bir kılıç dövüş sistemi var diye de herkes ne alaka diyip duruyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: JCB

quote:

quote:

Yapma Allah aşkına

Harbiden ya

Assassin's Creed olayına katılıyorum ama, oyunu ilk oynadığımdan beri diyorum AC tarzı bir kılıç dövüş sistemi var diye de herkes ne alaka diyip duruyordu

witcher 2'nin ac ile tek benzer tarafı dövüş sistemi ki o da benzemez olsaymış diyorum. yemişler güzelim dövüş sistemini 3-5 bıyığı terli hörül sesli ergene yaranacaz diye. geri kalan yönden zaten basar ac'ye.. daha baba karakter, daha seçime dayalı oyun sistemi, rpg olması, grafikleri zartı zurtu derken ac'den öte bir oyun. ama assassin's creed'in özellikle 2. oyunla birlikte senaryo bazında iyi işler çıkardığını kabul ediyorum. bu demek değil ki eşşek kadar kitapları olan witcher evreninden geniş bir evrene sahip. biri gerçek tarihi bilim kurguyla harmanlayıp önümüze getiriyor diğeri hiç ısınamadığım orta dünya benzeri bi dünyayı muazzam bi şekilde tasfir ediyor. bu ikisi farklı kulvarların oyunları olmakla birlikte dövüş sistemi dışında tamamen farklı oyunlardır.
  • Hey maşallah disorder hocam.frame havuzunda yüzüyon

10 frame fark neredeyse müthiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atsuma

Hey maşallah disorder hocam.frame havuzunda yüzüyon

10 frame fark neredeyse müthiş.

Sadece aynı yer , 2 farklı açı denedim, açık arazi uzağa bakınca daha fazla fps artışı oldu. Diğer biçimde 1-2 fps oynadı. Hiç yoktan iyidir. Sanırım 3d stereoscpc düzeltmişler sadece nvidia forumlarında yazdığına göre ama uzağa bakınca bu kadar fps artışı ilginç.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yapma Allah aşkına

Harbiden ya

witcher 2'nin ac ile tek benzer tarafı dövüş sistemi ki o da benzemez olsaymış diyorum. yemişler güzelim dövüş sistemini 3-5 bıyığı terli hörül sesli ergene yaranacaz diye. geri kalan yönden zaten basar ac'ye.. daha baba karakter, daha seçime dayalı oyun sistemi, rpg olması, grafikleri zartı zurtu derken ac'den öte bir oyun. ama assassin's creed'in özellikle 2. oyunla birlikte senaryo bazında iyi işler çıkardığını kabul ediyorum. bu demek değil ki eşşek kadar kitapları olan witcher evreninden geniş bir evrene sahip. biri gerçek tarihi bilim kurguyla harmanlayıp önümüze getiriyor diğeri hiç ısınamadığım orta dünya benzeri bi dünyayı muazzam bi şekilde tasfir ediyor. bu ikisi farklı kulvarların oyunları olmakla birlikte dövüş sistemi dışında tamamen farklı oyunlardır.

Oyunun kötü yanının dövüş sistemi değil de tam aksine Swordmanship ağacının vasatlığından kaynaklanıyor. Çünkü oyunu 2 kere oynadım ikisinde de o ağacı pek kullanma gereği hissetmedim çünkü cidden görünürde bir şey katmıyor. Kullansan da kullanmasan da dan dun dalabiliyorsun. Çok nadir 2-3 özellik ekliyor yani, group damage gibi falan. Keşke animasyonlar ilerledikçe açılsaydı, o gereksiz dodge ve counter attack gibi özellikleri Training ağacına atarken, Swordmanship gerçek kılıç ustalığına dayalı her skill'in kendini farkettirdiği bir ağaç olsaydı. Çok iyi olurdu.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yapma Allah aşkına

Harbiden ya

Hocam önceki yorumların tamamda buna anlam veremiyorum? Witcher ile Assassin's Creed'i karşılaştırmak nedir ya Tamamen farklı kulvarlar.TES ile Witcher'ı karşılaştırmak gibi elma ile armut.Gereksiz bir karşılaştırma.Daha baba karakterler, rpg olması, seçime dayalı oyun olması vs. AC'den iyi olduğunumu gösteriyor? Yapmayın lütfen Ubisoft'un sanki RPG ve bu özellikleri yapma gibi bir derdi var Yani mesajın sonunda da demişsin farklı kulvarlar diye o yüzden üstteki saydığın şeyler ile AC'den daha öte bir oyun demen yersiz Ayrıca o kadar Assassin's Creed dövüş sistemine benzetiyorsunuz AC counter-attack üzerine dayalı Witcher 2'nin etkilendiği dövüş sistemi Demon's Souls oyunundaki sistemdir bizzat CDP çalışanları söyledi bunu.
  • AC counter-attack üzerine dayalı iken diye başlanan cümle hatalı bence, Witcher 2'de aktif bir counter-attack kullanımı mevcut çünkü. Hatta ben bayağı kullandım. Hani öyle diyince sanki Witcher 2'de yokmuş gibi bir hava oldu.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yapma Allah aşkına

Harbiden ya

Hocam önceki yorumların tamamda buna anlam veremiyorum? Witcher ile Assassin's Creed'i karşılaştırmak nedir ya Tamamen farklı kulvarlar.TES ile Witcher'ı karşılaştırmak gibi elma ile armut.Gereksiz bir karşılaştırma.Daha baba karakterler, rpg olması, seçime dayalı oyun olması vs. AC'den iyi olduğunumu gösteriyor? Yapmayın lütfen Ubisoft'un sanki RPG ve bu özellikleri yapma gibi bir derdi var Yani mesajın sonunda da demişsin farklı kulvarlar diye o yüzden üstteki saydığın şeyler ile AC'den daha öte bir oyun demen yersiz Ayrıca o kadar Assassin's Creed dövüş sistemine benzetiyorsunuz AC counter-attack üzerine dayalı Witcher 2'nin etkilendiği dövüş sistemi Demon's Souls oyunundaki sistemdir bizzat CDP çalışanları söyledi bunu.

Demon's Souls'ta Monster Hunter'dan etkilenmiş.
  • JCB

AC'deki counter attack ile Witcher 2'deki çok farklı ondan öyle dedim

tatbkath

Monster Hunter'da.... diye gider bu.
  • driver fps farkını yok sayın verdiğim sslerde arkadaşlar, beta driver test yaparken arkada yeni driver iniyordu ve bir şekilde fps etkilemiş yine, daha öncede yazmıştım hdd yada internet aktivitesi artınca oyunda bende fps düşmesi oluyor bir şekilde. Yani fps artışı pek yok, sadece 3d driver bug gidermişler. Kusura bakmayın.
  • @Saşha

benim karşılaştırma sebebim duygusal biraz. witcher hayatımın oyunu, witcher 2 benim için ilki kadar olmasa da ( konsollaştırılan etkilerden bahsediyorum. misal demon's souls demişsin ki zor bi oyun da olsa doğrudan konsol oyunudur. yapımcıların demon's souls gibi yapma kaygısı anlamsız bence, sen doğrudan witcher gibi yap kendin gibi ol. ilk oyundaki sistemi daha da geliştir akıcılaştır manyaklaştır yani)

biri rpg diğeri suikast temalı tps oyunu tamam elma armut ama benim demek istediğim bir rpg oyunu her daim daha önceliklidir, daha çok vakit yer, daha çok uğraşılmıştır ve daha derin bi yapıya sahiptir. tutup araba yarışı ile spor oyununu karşılaştırmıyorum. doğrudan safkan rpg'den kılıçlı dövüş, dövüş esnasında cutsceneler vs bakımından ac sistemine kayan (demon's souls da diyebiliriz) bir oyun var elimizde. ister istemez karşılaştırıyor insan. hele ilk oyundaki o muazzam kombolardan sonra ikinci oyundaki ac veya demon's souls'u pek aşamayan kilitlenme bazlı üç beş kılıç hareketinden oluşan bu dövüş sistemi çok yavan kalıyor..

şöyle özetleyeyim. ilk oyunun başında savaştan 5 yıl sonraki geralt öldü denildi ama diri bulundu fakat amnesia-hafıza yitirme olayları yüzünden bi şey hatırlamıyordu. onu bulan witcherlardan eskel, vesemier ve büyücümüz triss ayrı ayrı yere gitti. biri batıya biri güneye işte biri witcher 2'deki 2. chapterdaki kaedwenlar mıdır nedir onlara gitti geralt ise vizima'nın yolunu tuttu. daha başta eski hareketlerinden hiçbirini hatırlamıyordu. ne hareketleri, ne komboları ne signler felan hiçbir şey yoktu.

e bu herifçioğlu gerek hafızasının, gerek berengar'ın vs peşine düştü vs orasını geçtim ilk oyunun sonunda belli bi noktaya geldi mi. yani signler olsun yaptığı kılıçla dans usulü hareketler olsun. e bu horoz ilk oyunun ardına yeni kılıç dersi mi aldı da tamamen farklı hareket eder oldu. bakıyoruz ikinci oyunun başında signler yerli yerinde öğrenmek için bekleme yok bi şey yok. lan bakıyoruz diğer taraftan ilk oyun ile ikinci oyun arasında tekrar bi amnesia yaşamamış geralt tüm kılıç hareketlerini unutmuş (demon's souls merakı, ac merakı, ergenlere oyun satma merakı vs ne derseniz deyin) bu saçmalığın danişkasıdır bence. blok tuşu felan yapmışlar tam komedi. geralt ilk oyunda skilleri açınca bloğun hasını yapıyordu kılıçla saldıran 3-5 kişiyi savurarak. tepesine inen 3-5 kılıcı oval bi hareketle engelliyordu bu herif. e bu kadar hafızasını toplamaya başlayan adama ne oldu da ikinci oyunda gerizekalı gibi dövüşür oldu onu anlamıyorum. yapmaları gereken zamanlamaya bağlı tıklama üstüne var olan komboları daha da artırıp olaya son noktayı koymaktı ki olaya son noktayı ilk oyunla koydular ve hala hiçbir oyun o oyundaki dövüş animasyonlarını geçememiş vaziyette..

diğer taraftan ilk oyunun menüsünden tut hud, inventory vs tasarımları hepsi oyunun ruhunu yansıtıyordu. ne bileyim eldiven şeklindeki mouse imleci bile ayrı klastı ve old school olayını hissettiriyordu. şimdi bakıyoruz menüler, arayüzler, journal olsun inventory olsun bi modernize etme çabaları baş göstermiş. bu oyun devam oyunundan çok senin de söylediğin gibi demon's souls usulü olmaya itilmiş bir oyun. grafiklerine, diyaloglarına, senaryosuna, seçimlerine lafım yok çarpılırım. demon's souls zor konsol oyunu olmasıyla nam yaptı bizim cdprojekt ise doğrudan onları takip etti yoksa benzeri bi etki yaratamazlardı. şimdi ilk oyunu oynayabilen geliyor bayıldığını söylüyor oynayamayan ergen ise "bu nası dövüş sistemi yha of xd" deyip oyuna çamur atıyor. ikincisini az buçuk rpg oynamış herkes oynayabiliyor. şahsen ilk oyunun içinde skillerin içinde kaybolurken, deli gibi journal quest takip ederken 2. oyunda journal'i 3-5 defa açmışımdır.

sözün özü witcher 2 ilk oyunun ardına daha çok satma ve konsol oynanışına yatkın kimselere de hitap etmesi için daha modernize edilmiş (nedense konsollaşma virüs gibi yayılıyor) ama nedense ilk oyuna ait ruhunu karakter, senaryo, sanat tasarımı bazında korumayı başarmış, grafik olarak pc'lerin gücünü dibine kadar kullanıp en sağlam görselliği sunmuş, chapter 1'in ardına iorveth-roche seçeneğiyle iki farklı deneyim seçimi sunmuş belki de yılın oyunu bir oyun (skyrim demeyin daha deneyeceğiz göreceğiz onu da zamanı gelince).. ama ilk oyun kadar amatör ruhlu, kendi hedef kitlesine sadık ve sağlam bir oyun değil bana göre.

özet: geralt geralt olarak kalmalıydı ama kalmamış. geri kalanı sapasağlam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 1 Haziran 2011; 17:10:50 >
  • Ühü.
  • çok fazla rpg ile aram olmaması aslında cok aşırı derece ingilizce olmadığından cok afalladığımdan dolayı pek bu tarz oyunları tercih etmem fakat bu oyun bana diğer rpglerden daha fazla aksiyonu bol geldiği için tercih ettim ve oynuyorum cidden cok klas fazla konuşma gecmeyen bir oyun..en azından diğer rpgler kadar baymıyor beni.assassin creeed farklı bir kulvar olsada şunu söylemeden geçmek istemiyorum ne yazıkki benim gibi pop hayranı biri için aksiyonu bol değil delmeli geçmeli değil o yüzden oldum olası assassin creedi sevemedim bir türlü ne kadar kendimce şans verdiysemde

arkadaşlar buradaki hunting magic görevi ve elması alınca kuşlar basıo 7-8 tane ulan ölmüyorlar nasıl geciyorsunuz yada trainer atın bana trainerla gecim
  • Bomba ya da Tuzak kullanıyor musun? Ya da iksir? Rahatça geçiyor olman lazım bunlarla.

Oyuna zor diyenler genelde Quen kullanmayanlar bunu farkettim bu arada.
    Yabancı forumlarda da böyle, adam oyuna zor zor diyor, Quen kullanıyor musun diye soruyorum, sevmedim onu pek falan diyor, ne demekse artık sevmemek
  • quote:

Bomba ya da Tuzak kullanıyor musun? Ya da iksir? Rahatça geçiyor olman lazım bunlarla.

Oyuna zor diyenler genelde Quen kullanmayanlar bunu farkettim bu arada.
    Yabancı forumlarda da böyle, adam oyuna zor zor diyor, Quen kullanıyor musun diye soruyorum, sevmedim onu pek falan diyor, ne demekse artık sevmemek

Quen kullanmayı sevmemek enteresanmış
  • quen ne
    bide şu 2.kılıç silver mı ne onu oyunun ortarında anca buluyorum şimdi yine oynuyorum normal seçtim zor baya lethoyu bi türlü geçemiyorum silver olsa geçme imkanım olabilir.bilen varsa kim satıyor yada nerde mevcut bi zahmet yazarsa makbule geçer.
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.