Şimdi Ara

The Wheel of Time (2021 - ) | Amazon (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
10.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kitapları okumadım, o yüzden sadece dizi izleyici olarak yorumlayacağım


    Tabi ki genel değil, sadece final sahnesini ve finalden kendimce anladığımı, olur veya olmaz, Kitapta oluru bellidir zaten ama dizinin şuana kadar bize sunduklarından yola çıkarak yorumluyorum.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Finalde bizim ejder, karanlık varlığı öldürüyor ve sanıldığı karanlık varlığın yok olduğu, bence karanlık varlıkta ejder gibi farklı yaşamlarda hayat buluyor ama dizideki iyi taraftaki karakterler bunu bilmiyor çünkü karanlık varlık daha önce hiç yaşamını yitirmedi, Yani hapis edildiği yerden ölerek özgür oldu.son sahnede tüccar bir denge olmasından bahsetti, bazılarınız karanlık olacak diye, acaba mat karakteri yeni karanlık varlık mı oldu? ben diziyi izlerken oraya yordum kendimiPeki bir denge olacaksa bu 5 i arasında e 5in yarısı 2,5 kardeşim biri anti kahraman gibi bir şey mi olacak yeryer iyi yeryer kötü? yoksa mat tek, siz hepiniz mi? denge böylemi oluşuyor?


    Tabi bunun cevabını kitap okuyucuları çok rahat cevaplar ama özellikle kitap okuyucuların yorumlarını da okurken dikkatli okuyorum çünkü spoiler içerebiliyor ve bundan haber bile vermemiş olabiliyorlar.


    Aynı zamanda bu bir kitap uyarlaması olmasaydı, tabi ne denli olduğu kitap okuyucuların eleştirisinden anlaşılıyor, Gelecekte ne olacağını farklı farklı yorumlamak bana hep mantıksız geliyor çünkü dizi yazara, yönetmene, senaristte bağlı oluyor, yani bunların biri wcde iken son anda aa böyle olsun diyip konuyu baştan değiştirebilir.


    Dizinin puanı bence 6,8-7,0 arasında çünkü dizi işlediği konuyu ve türü bence muadillerine göre iyi işleyememiş, o yüzden sadece bu türe aşina olanların izleyeceği bir dizi olmuş


    Dizide bir çok şey iyi saklanamamış, özellikle ejderin kim olduğunu anlıyorsun ve evet o diyorsun.


    Bilmiyorum Galiba bu işler sadece ''PARA'' ile yapılamıyor, çünkü bu adamlarda paranın gani olmasına rağmen son zamanlarda çıkardıkları projeler bence ortalamanın Bi tık üstü, Çoğunlukla da Altı oluyor.





  • Hocam, tahminleriniz kitapta olan şeyler değil, böyle bakınca çok üzücü geldi bana şimdi. Son bölümdeki hiçbir şey kitapta yok. Belli başlı şeyler var tabiki ama tamamen değişik, o olan şeylerde. O yuzden kitap fanı olarak hiçbir sorunuza cevap veremiyorum malesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DcNeuS kullanıcısına yanıt

    Dizinin kitapla bir bağlantısı olmadığı için sorulara cevap veremiyorum. Yani karakter isimleri hariç tamamen alakasız.  

  • erhanreo123 kullanıcısına yanıt
    Blind Guardian - Topicyoutube
    Provided to YouTube by Believe SAS Wheel of Time · Blind Guardian · André Olbrich · Hansi Kürsch · André Olbrich · Hansi Kürsch At the Edge of Time ℗ 2010 Nuclear Blast Released on: 2010-07-30 Auto-generated by YouTube.
    https://www.youtube.com/watch?v=wJtFXTIEwYQ&ab_channel=BlindGuardian-Topic
  • erhanreo123 kullanıcısına yanıt

    Doğru kitaptan tam bağımsız şekilde gittiğini siz okuyucuların yorumlarında tanıklık ettim, Ama bu tahminlerim tamamen dizi izlerken bize gösterdiklerinden yola çıkarak, birazda acaba ileride ne olabilir diye basitçe düşünerek yazdığım şeyler,


    İlerde ne olur ben dizi izleyicisi olarak bunu bize sunana kadar bilemeyeceğim, belki de siz okurlarda şuana kadarki işleyişten yola çıkarsak, belki sizlerde bilmiyorsunuz :)


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Yani sondaki karanlık varlığın yok oluş sahnesi pat diye gerçekleşti, orada biz izleyicilerin sonraki şekillenecek olayları tahmin etmesinin ne sonu ne de net bir cevabı olabilir, Çünkü yazalar ne isterse onu yazarlar bunu da tahmin etmek insanı acıtan mümkün değil, Tabi örnek alınan bir kitap olmasaydı bu şekilde olurdu, ama kitapla da pek alakalı gitmiyor dediğiniz gibi.
    Ben sadece diziyi izleyen biri olarak bana şunu düşündürdü, Karanlık varlık ya son sahnede yok olmadı bir şekilde kurtuldu ve bize gösterilen karakter hala yaşıyor yada yok oldu ama sadece o hayat, yani ejder gibi başka bir canlıda hayat buldu, oda mat olabilir mi acaba dedirtti.Bir ara şey düşündüm acaba hepsi bir araya gelince mi ejderi oluşturuyor? galiba öyle değil yani son iki bölüm yaşananlar büyük büyük bir ters köşe değilse




  • Sanki kitapları okumamış birisi bu bölümde devreye girmiş gibi geldi bana, ne alaka be.. diye diye bölümü bitirdim.

    Kimseye başlamasını önermeyeceğim dizilerden birisi oldu iyice.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten hayal kırıklığı oldu. Daha iyi bir dizi olmasını beklerdim. İkinci sezonu yine de bekliyorum.

  • Çok spoiler da sayılmaz ama spoiler içine alayım.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Karanlık varlık olarak düşünülen kişinin sahnelerinde Prime üzerinden izliyorsanız X-ray üzerinden bakarsanız karakterin adı yazıyor.


    Kitaba göre çok değişiklik var ve ben bunları sorun etmiyordum ama değişikliklerin de kendi içinde mantığı olur. Bunlar çok mantıksız hale getirdiler. Buradan hikayeyi toparlamaları bence çok zor. Dizi şimdi bile iptal edilse şaşırmam. Yazarlıkları bu kadar kötüyken sonraki sezonlar daha iyiye gider diyemiyorum.

  • Ya aga bu başroldeki turuncu çocuk sahne gereği de olsa bu pakistan kırması hanımefendi egwene nasıl öpüyor hala anlamıyorum.
    Bu kadar cirkin bi insan ne bilim ya arkadaş sjwninde içine ettimiz resmen. Bu kadar cirkin bi oyuncu seçimi mi olur arladaş viktoria secret mankeni de koyma tamam da o nasıl bir itici tiptir abi ya.
    Egweneden bahsediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan tam dedim güzel bir dizi buldum, fantastik açlığımızı giderecek dedim. Yok olmadı, iğrenç bir sezon finalinden sonra 2.sezonu izler miyim bilmiyorum.


    Çok hızlı ilerliyor ve karakterlere bağ kuramıyorum. Üzülüyorlar, ağlıyorlar cart curt gram bir şey hissetmiyorum.


    Sezon Finalini çok ama çok baştan savma buldum. Görsel efektler bile aşırı dandik geldi bana.


    Net 8 Bölüm içinden en kötü bölüm...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabaal -- 25 Aralık 2021; 0:49:19 >
  • Biz ne izledik ya?


    O değilde durmadan aklıma geliyor Amazon inşallah Yüzüklerin Efendisini batırmamıştır.


    Çok ihtimal vermiyorum gerçi. Anlatılanlara göre çok sağlam tutuyorlarmış işi.

  • Kitaplarını lise yıllarında okumuştum. O zamanlar yüzüklerin efendisi kasıp kavuruyordu ortalığı. Kendi kendime bunun da filmi olur mu nasıl olacak çok detay çok mekan çok insan var mümkün değil diyordum.


    Sonra dizisi duyuruldu. Çok heyecanlandım.


    İzledim.


    Lisedeyken haklıymışım mümkün değilmiş.


    Lan bu ne. Şaka mısınız. Bari birazcık kitaptan bir şeyler alsaydınız . Tamam birebir bağlantılı olmak zorunda değil, uyarlama elbet ama bu kadar değil yahu.


    Haksızlık etmeyeyim, cast iyi çalışmış. Moraine cuk oturmuş resmen. Ama kurtarmıyor işte.


    Çok çiğ bir dizi.


    Kitaptan bağımsız olarak sorunu var. Bir fantastik dizi olarak kötü. Sorun bu aslında. Başlı başına bir iş olamamış.


    Yüzüklerin efendisi de böyle olursa vah ki vah.


    Bu tarz dizileri HBO yapmalı başkası değil. Gerçi GoT un son 2 sezonunu saymıyoruz  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 25 Aralık 2021; 12:24:59 >




  • İlk 3 bölümden sonra ara vermiştim biraz biriksin sonra izleyim diye ama gerçekten dayanılacak gibi değil.

    Özellikle genç oyuncular o kadar kötü performans veriyor ki çoğu sahnede ağızlarına vurasım geliyor.

    Konudan, türden bağımsız olarak cobra kai de de bir ton genç oyuncu var ama onların performanslarına yaklasamiyor bile bunlar. Yazık ettiler güzelim kitap serisine. Milyarlarca doların var be bezos, biraz paraya kıy da sadece mekan zaman değil oyuncular da iyi olsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mirtazo01 kullanıcısına yanıt

    O zamanlar sjw bu kadar çok değildi ama aynı durumu merlin dizisinde o gwen denilen kadında da yaşamıştım. Kapatasım geliyordu. Dayanamıyordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şimdi ne izledim dedim gerçekten.


    Kitapla filan alakam yok ama dizi gerçekten olmamış.


    Bu herilfer LOTR de mahvedecekler gibi.


    Marvel'a laf ediyorlar ama en iyi bu adamlar kurtarıyor böyle şeyleri bence.

  • diziyi başından beridir hafiften atlaya atlaya seyrediyordum. son 4 bölüm resmen sardırdım. hiçbir şey anlamadım baştan sona hikayede hiçbir ilgi çekici yan görmedim. an itibariyle episode calender imden de sildim.

    umarım yüzüklerin efendisi böyle olmaz. artık tek temennim o.

  • Kitapları ile hiç ilgim yok. İlk 3 bölümü izleyip beklentiye girmiştim biraz. Sonrası gelmedi. Evreni çok geniş, karakterleri çok fazla ama üstü kapalı anlatılıyor çok. Prodüksiyonu büyük diyorlardı ama nedense GoT kıvamında bir kalite yok. İkinci sezon için bir beklentim yok, çıktığında bakarız yine. Dizi ile ilgili beğendiğim konular müzikleri, 7 ve 8.bölüm açılış sahneleridir.

  • O ne saçma sapan bir dizi oldu öyle yaaaa. Büyük beklentilerim vardı :(. Ama çok kötü be. Oyuncuları ve swj yı geçtim senaryo da rezil ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sezon finalini izlemeye teşebbüs bile edemedim. Elveda...


    Foundation'dan sonra senenin 2. hayal kırıklığı.

  • Uzak durun.

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.