Şimdi Ara

“The Way of Kings” (Kralların Yolu) // Brandon Sanderson (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
11
Favori
11.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

Ya arkadaşlar bir şey merak etttim. Brandon Sanderson'un bütün kitapları seri şeklinde mi? Çoğunu anladım da Elantris hakkında tam bir bilgi bulamadım. Elantris'te mi seri?

Tek

Teşekkürler
  • Yeni kitaptan halen haber yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Hayat Belgesi

Yeni kitaptan halen haber yok mu?

Çeviri aşamasında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap az önce bitti, mükemmeldi.

Okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Szeth, Dalinar'ı öldürürse yıkılırım ben. İkisini de çok seviyorum ama Dalinar ölmemeli. Normalde parekılıcını verseydi sinir küpü olurdum ama sonrasında Kaladin'le konuşması falan çok hoşuma gittiği için üzülmedim.
    Baştan beri ben Sadeas'a güvenmiyordum. Gavilar ölürken onun adını söylemişti çünkü. Parshmenlerin Yok Elçi çıkması çok şaşırttı beni. Hiç tahmin edememiştim. Jasnah çok tatlı yalnız. Neyse ikinci kitap hemen çıksa da okusak.

• quote:

Kitap az önce bitti, mükemmeldi.

Okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Szeth, Dalinar'ı öldürürse yıkılırım ben. İkisini de çok seviyorum ama Dalinar ölmemeli. Normalde parekılıcını verseydi sinir küpü olurdum ama sonrasında Kaladin'le konuşması falan çok hoşuma gittiği için üzülmedim.
    Baştan beri ben Sadeas'a güvenmiyordum. Gavilar ölürken onun adını söylemişti çünkü. Parshmenlerin Yok Elçi çıkması çok şaşırttı beni. Hiç tahmin edememiştim. Jasnah çok tatlı yalnız. Neyse ikinci kitap hemen çıksa da okusak.

son yıllarda açık ara okuduğum en iyi fantastik kurgu...okumamış herkesin muhakkak okumasını tavsiye ediyorum.

• İkinci kitabın çevirisi az kalmış. Unutmadan gelse güzel olur.
  • Bir süredir kitap elimdeydi ama cüssesinden ötürü okula götürüp okuyamıyordum derslerde öğrenciler kafamı bir milyon ettiğinden zaten ev de okumaya karar verdim ve başlangıç yaptım sonunda . Fazla spoiler yemeden buralardan uzaklaşayım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: KalisXax

quote:

Kitap az önce bitti, mükemmeldi.

son yıllarda açık ara okuduğum en iyi fantastik kurgu...okumamış herkesin muhakkak okumasını tavsiye ediyorum.

Kral katili güncesinden bile mi iyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla Zaman Çarkına tekrar başlamıştım 1. Kitapdan sonra bu konuyu gördüm şahsen benim için en iyisi şuan Zaman Çarkı ardından KralKatili güncesi gelir ama bunuda merak ettim ya nedersiniz okumaya değermi? Zaman çarkıyla beraber götürebilirsem şahane olur

• okuduğum serilerde en fazla fantastik öğeyi bulunduran serilerden biri bu oldu hocam okurken fantastik okuduğunuzu dolu dolu hissediyorsunuz tabi anlatım da bir kkg değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senātus

Valla Zaman Çarkına tekrar başlamıştım 1. Kitapdan sonra bu konuyu gördüm şahsen benim için en iyisi şuan Zaman Çarkı ardından KralKatili güncesi gelir ama bunuda merak ettim ya nedersiniz okumaya değermi? Zaman çarkıyla beraber götürebilirsem şahane olur

Zaman çarkı çok methediliyor ama bu kadar pahalı olması normalmi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: metinyap

quote:

Valla Zaman Çarkına tekrar başlamıştım 1. Kitapdan sonra bu konuyu gördüm şahsen benim için en iyisi şuan Zaman Çarkı ardından KralKatili güncesi gelir ama bunuda merak ettim ya nedersiniz okumaya değermi? Zaman çarkıyla beraber götürebilirsem şahane olur

Tanesi 50 lira ciltli bana pek pahalı gelmiyor kapak kalitesi hosuma gidiyor şahsen ve içeriği çok iyi tanesi 100 lira bile olsa değer benim açımdan.

• quote:

quote:

İstanbulda Akmar'da hepsini 450 liraya satılıyordu. Şahsen ben toplasak 850 lira gibi bir fiyattan aldım hepsini. idefix yada diğer kitap sitelerinde kampanyalar olyor tek kitabı 30 liraya alabiliyorsun.

Sonunda kadar hak ediyor, son kitap çıkana kadar kaç kere baştan bitirdim hatırlamıyorum, elimden hiç düşmedi. Son kitapla 3 kere daha bitirdim seriyi, şimdi yine bitireceğim 13 deyim şu anda :D 4 olacak.

200 den fazla fantastik kitap okumuşumdur, belkide daha fazla. Hiçbiri Zaman Çarkı etmedi.

Eğer türü seviyorsan kesinlikle okumalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 4 Nisan 2015; 5:20:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

quote:

quote:

İstanbulda Akmar'da hepsini 450 liraya satılıyordu. Şahsen ben toplasak 850 lira gibi bir fiyattan aldım hepsini. idefix yada diğer kitap sitelerinde kampanyalar olyor tek kitabı 30 liraya alabiliyorsun.

Sonunda kadar hak ediyor, son kitap çıkana kadar kaç kere baştan bitirdim hatırlamıyorum, elimden hiç düşmedi. Son kitapla 3 kere daha bitirdim seriyi, şimdi yine bitireceğim 13 deyim şu anda :D 4 olacak.

200 den fazla fantastik kitap okumuşumdur, belkide daha fazla. Hiçbiri Zaman Çarkı etmedi.

Eğer türü seviyorsan kesinlikle okumalısın.

Fantastik kitapları çok bilmiyorum ama şu an Kral Katili Güncesi ni okuyorum çok hoşuma gitti,bitmesin istiyorum.Tarzları aynıysa zaman çarkınıda mutlaka almak isterim.

• Bu seriden ümidi kesiyorum artık yuh arkadaşım bu kadar uzun sürer mi bir baskı?
  • Yeni Hayat Belgesi kullanıcısına yanıt
    valla en son yayınevine sorduğumda aldığım cevap aynen şu şekildeydi.

quote:

Kitap çevirisi hemen hemen bitmek üzere, sizleri beklettiğimizin farkındayız ama bir an evvel çıksın diye acele de etmek istemiyoruz. Bu şekilde aceleyle yayımlanan ve okuma kalitesini düşüren, çeviri hataları olan bir çok kitap mevcut , Fırtınaışığı Arşivi serisinin bu kitaplar ile anılmasını istemiyoruz.

Seri, edebi olarak fantastik kurgunun gelmiş geçmiş en iyilerinden birisi olma yolunda ilerliyor, bozuk çeviri,redaksiyon ve terimsel hatalar ile yayımlamak yerine bir süre daha bekleyip içimize sinecek şekilde sizlere sunmak istiyoruz. 2.kitap "Parlayan Sözler"için ilk söyleyebileceğimiz, ilk kitaptan daha kalın ve hacimli olacak :)

Heyecanınızı anlıyor ve aynı heyecanı biz de paylaşıyoruz.

durum böyle...açıkcası hak vermedim değil. Piyasada son dönemde o kadar berbat çeviriler dönüyor ki, doğru düzgün bir çeviri için beklemeye değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: KalisXax

valla en son yayınevine sorduğumda aldığım cevap aynen şu şekildeydi.

quote:

Kitap çevirisi hemen hemen bitmek üzere, sizleri beklettiğimizin farkındayız ama bir an evvel çıksın diye acele de etmek istemiyoruz. Bu şekilde aceleyle yayımlanan ve okuma kalitesini düşüren, çeviri hataları olan bir çok kitap mevcut , Fırtınaışığı Arşivi serisinin bu kitaplar ile anılmasını istemiyoruz.

Seri, edebi olarak fantastik kurgunun gelmiş geçmiş en iyilerinden birisi olma yolunda ilerliyor, bozuk çeviri,redaksiyon ve terimsel hatalar ile yayımlamak yerine bir süre daha bekleyip içimize sinecek şekilde sizlere sunmak istiyoruz. 2.kitap "Parlayan Sözler"için ilk söyleyebileceğimiz, ilk kitaptan daha kalın ve hacimli olacak :)

Heyecanınızı anlıyor ve aynı heyecanı biz de paylaşıyoruz.

durum böyle...açıkcası hak vermedim değil. Piyasada son dönemde o kadar berbat çeviriler dönüyor ki, doğru düzgün bir çeviri için beklemeye değer.

Hocam hep aynı cevabı veriyorlar. Bundan bir ay öncede aynı cevabı veriyorlardı, bugün sorsak da aynı cevabı verirler.

• Oliver_ kullanıcısına yanıt
    Yani evet büyük ihtimal aynı cevabı verecekler

Bu arada Sissoylu 2 çevirisi bitmiş redaksiyon aşamasındaymış, bunun gelme tarihi daha yakın görünüyor.
  • Sürekli aynı muhabbeti çevirmek istemiyorum ama bu arkadaşlara ulaşabileceğimiz bir iletişim kanalı var mıdır? Hayır, bana göre efsane bir seri. İlk kitabına bayılarak okudum resmen. Ama karakterleri, olayları ve fantastik dünyanın o benzersiz dokusunu dahi yavaş yavaş unutmaya başlıyorum. Biraz baskı yapsak, ciddi bir cevap elde eder miyiz?
  • Sizi bilmem ama ben direk yazarin ajansina sikayet ediyorum adamlari. 3. kitap cikicak 2016da, hala turkce ikiden ses yok. Sissoyluda ise zaten rezillik diz boyu. Seri yayinlanali kac yil oldu belli degil, oyle uzun kitaplarda degil ama gel gor ki ceviri basimlarin kendisi yazarin sifirdan kitabi yazmasindan uzun suruyor ne hikmetse.
    Sissoylunun ikinci serisi de var. Bu sene ekimde 2. kitabi cikiyor, ocakta 3.kitap. Bari bununla ugrasin, daha kisa, o da yok ortalarda. Kitabin turkcesini bekleyenler, yayinevi cevirip basima hazirlayana kadar ileri seviye ingilizce ogrenip okumaya baslayacak nerdeyse. O kadar yavaslar adamlar. Yok yani kitap tutmadi da mi ugrasmionuz sanki. Oyle bir durum oldugunu hic zannetmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.