Şimdi Ara

The Water Diviner (Russell Crowe) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
232
Cevap
0
Favori
7.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filmi izledim bu gün, Russell Crowe tarafsız gözle bakmak istemiş bence bunuda başarmış en azından bizim hakkımızda güzel şeyler söylemiş yani elimize silah verip bizi orta doğulu teröristler gibi göstermemiş ki bunu yapan filmler de vardı sanki yada saçmalayan film Russell Crowe tebrik ediyorum bir şey hariç onuda en son yazacağım.

İlk olarak filmde karısı ölen Russell Crowe çocuklarını aramak için savaştan 3 yada 4 yıl sonrasında türkiye ye geliyor.
    Orada oğullarını vs arıyor tamam belki olga da güzel oynadı rolünü ama hiç bir kadın öyle bir yabancıyla yan yana durmaz ha bundan 100 sene önce değil daha 20 sene önceye kadar böyleydi ama film güzel bir hava katmış göz yumdum buna Filmde atatüre de güzelce değinmişler orasıda hoşuma gitti ama en son hani o rumlar köye saldırıyor bizim yılmaz erdoğan tüyüyor ya orası işte saçmalık yani orda onlarca türk savaşıyor ve o kaçıyor yada ben birşey kaçırdım. Ha bana göre iyi oynamış yani yılmaz erdoğan tamam kendisi kürt belki pkk sematizanlığıda yapmış biri ama sanatçı gözüyle bakınca tebrik ettim açıkcası onun dışında ise özel hayatı benim umrumda değil ki kendisini de sevmiyorum.

En şaşırdığım nokta
    Yunanlıları işgalci pislik gibi göstermesi ingilizleri ise tam bir G** oğlanı gibi göstermesi, ama en çok şaşırdığım nokta ise rumların tam bir pislik olarak gösterilmesi ki oda olmuş helal olsun yani tebrik ettim bu konuda Russell Crowe bile sopayı çaktı rum çeteciye

Her neyse ben 8 puan verdim filme biz yapmak istesek klasik elimize yüzümüze bulaştırırız böyle birşeyi Russell Crowe teşekkürler en azından güzel bir iş çıkarmış. Onuda geçtim 1-2 film hariç bu kalitede çanakkale filmi izlemdim.

Bu arada savaş için gidecekseniz sakın ola gitmeyin ama bir babanın çaresizliği için gidecekseniz gidin işte o düşünce ile izleyince etkileyici oluyorç

• Son Umut 9 günde 732.492 kişi izlemiş.Mahsun Kırmızıgül'ün 7. kez doğuyu kullanıp ( dizileri de saydım ) çekmiş olduğu Mucize filmi dört günde 642.871 kişi izlemiş.Demekki Mahsun'un acıtasyonu bu filmden daha fazla ilgi çekmiş.İlk kez bir filmde doğru düzgün yansıtılyoruz , gerçekler çarpıtılmadan gösteriliyor ama o filmede gerekli ilgiyi göstermiyoruz.Aferin bize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeus_1907

sorun filmde mi yoksa cinemaximumda mı
    tam 50dk reklam izlettiler yazıklar olsun

Cinemaximumun hep yaptıgı i.nelik bu.Zaten fiyatları uçuk birde reklamdan basıyorlar parayı

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Orijinalden alıntı: Sorakanın muzu

Malum siteye dusermı acaba

şikayetiniz başarıyla iletildi

Gereksiz şikayetiniz reddedildi

• quote:

Orijinalden alıntı: YüzüğüKayıpFrodo

quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Orijinalden alıntı: Sorakanın muzu

Malum siteye dusermı acaba

şikayetiniz başarıyla iletildi

Gereksiz şikayetiniz reddedildi

Bu yaptigini dogru kilmiyor

• Kısa ve öz söylemem gerekirse büyük umutlar ile gitmeyin filme. Ben beğenmedim.

savaş sahneleri daha fazla olabilirmiş. Bir iki tane top atışı yaptılar efek berbat olmuş tamamen baştan salma bi film. hamuru erkeğin şeyiymiş gibi gösterilen yerde baya sövdüm. Cem yılmaz filme resmen gişe için konmuş tamamen gereksiz. Yılmaz erdoğan konuşturmuş yine oyunculuğu

• Film guzel bir film o zaman her seyiyle oldugu gibi objektif olarak yansitiliyor.
    İzlerken Türkleri neyiyle barbar gosterecekler yine diyordum ama asil Yunanlilari barbar gosterdiler. Cok sasirdim ilk defa yabanci bir filmde Turkler asaletiyle tanitiliyordu.
    Henuz izlemediyseniz gec kalmayin.

• Adamlar her halde Russel'ın gidip çanakkale savaşını çekeceğini sandı.Filmin türü savaş bile değil.Film oldukça güzeldi.Film dram filmiydi zaten.

• Bugün arkadaşlarla gittik, filmin yarısında sıkıntıdan uykumuz gelmiş şekilde çıktık. Bence senaryo çok yavaş ilerliyor ve tahmin edilebilirdi.
  • son umut filmine güzel diyenleri anlamıyorum ..neresi güzel mesela istanbula rezil şehir demelerimi,anzakları kahraman ilan edip acındırmalarımı,osmanlı kadınlarının içerde açık dışarda kapalı ve bi avusturalyalı ile oynaşıcak seviyede anlatılmasınımı,osmanlı komutanlarının ve askerlerin alkol alemleri yaptıklarının gösterilmesimi,cüppeli takeli adamların ankara havasında göbek atmaları mı ,hamurdan cinsel organ şekli yapılmasımı, at ın semerinden çıkan nimeti yere atıp alkole sarılan osmanlı subayının gösterilmesimi..bu film resmen rezillik,cem yılmaz figuran olmuş filmde resmen yılmaz erdoğan seneryoya biat etmiş. vee en önemlisi dönemin osmanlı padişahı vahdettinin isminin bile filmde geçmemesi...yaniii ben şurda tarih okumadan bi seneryo yazsam bundan daha iyi olur muhtemelen bu filme iyi diyenler ya türk değildir yada daha önce film izlememiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SenJi

Adamlar her halde Russel'ın gidip çanakkale savaşını çekeceğini sandı.Filmin türü savaş bile değil.Film oldukça güzeldi.Film dram filmiydi zaten.

+999999

Filmde 3 tane Türk var diye filmi bizimkiler çekti sanıyorlar.Oysa bu film Avustralya filmi.Senarist ve Russell Crowe olabildiğince tarafsız bir tavır sergileyip üstüne bizim haklılıgımızı göstermiş ve isgalci kuvvetlerini de yerin dibine sokmuş.Deniliyor ki hey on beşli türküşü neden o şekilde söylendi.Söylendiyse söylendi.Ne var bunda?Çok ta yakışmış filme o şekil de söylenmesi.Merak etmeyin kimseye hakaret edilmedi.Aksine film boyunca milletimiz ve dinimiz yüceltiliyor.Yılmaz Erdoğan ekmeği yere attı.Hayır o patetesti.Filmde neden hiç savaş yoktu.Çünkü bu film bir savaş filmi değil dram filmi.Filmde anzaklar kahraman gibi gösterilmiş.Hayır aksine biz çocuklarımızı neden bilmediğimiz adını bile duymadığımız bir yere gönderdik demeye çalışıldı.Ayrıca unutmayın ki bizim için Çanakkale'de ölenler ne işe Avustralya ve Yeni Zelanda içinde anzak o.Yani Anzaklar da şehit oldu.

Gelelim gişe rakamlarına.Rezalet Mucize denilen acıtasyon ve Mahsun değilde bir başkası çekseydi yerden yere vurulurucak olan film ilk on gününde 1.5 milyona yaklaştı ama bu film hala 1 milyonu geçemedi.Demekki bu film buralarda böyle gişe yapıyorsa Allah bilir Amerika'da ne kadar izlenilecek.Umarım bir sürpriz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61C3BA498 -- 12 Ocak 2015; 23:41:48 >

• Şöyle bir up çekelim

• Kesinlikle çok iyi bir film olmuş , kaliteli oyuncular ve güzel hikayeyle harika bir eser çıkmış ortaya . Filmi cuma günü seyrettim . Geç seyretmeme hayıflandım doğrusu. Hikaye bir yabancı tarafından bu kadar gerçek ve düzgün yapılabilirdi.tarafsız ve doğruluğu için russell crowe ya teşekkür ederim şahsım adıma , zaten twitter dan teşekkür ettim kendisine
    filmle ilgili Soner Yalçın çok doğru tespitler yapmış,kesinlikle izlenmeli diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 20 Ocak 2015; 22:18:22 >
  • Soner Yalçın çok güzel yazmış:

"Türk’ün Türk’e düşmanlığı!
    Adı, Russell Crowe…
    7 Nisan 1964 Wellington, Yeni Zelanda doğumlu.
    “Gladyatör” filmiyle Oscar aldı. Altın Küre ve Bafta ödüllerini de kazandı.
    Tanıyorsunuz; dünyaca tanınmış bir aktör…
    İlk yönetmenlik denemesinde bizden bir hikaye anlattı: Son Umut…
    Filminde; aynı zamanda başrol oynadı; Çanakkale Savaşı’nda kaybolan üç oğlunu aramak için Anadolu‘ya gelen Yeni Zelandalı çiftçi bir babanın hikayesini konu etti.
    Filme gittim. Şaşırdım…
    Russell Crowe gibi bir dünya yıldızı, ülkesinin hikayesini anlatırken bizim Kurtuluş Savaşı’mızla ilgili şu tespitlerde bulunuyordu:
    - İngilizler işgalcidir.
    – Yunanlılar katliamcıdır.
    – Mustafa Kemal Türkiye’nin geleceğidir.
    Kuvayı Milliye’ye katılmak için Ankara’ya giden Binbaşı Hasan’ın (Yılmaz Erdoğan) gözlerindeki ateş ile sözlerindeki umut yanaklarımı ıslattı.
    Belki ben görmemişimdir, bilemiyorum; ilk kez bir yabancı filmde bizim insanlarımız iyi-güzel-haklı gösteriliyordu.
    Bir haftadır film üzerine düşünüyorum.
    İstedim ki filmle ilgili bir değerlendirme yazısı okuyayım. Yok. Bulamadım.
    Filmden önce neler neler yazılmıştı; tabii çoğu magazin olan.
    Film vizyona girdi; medyadan ses kesildi.
    Anladım; Russell Crowe büyük hata yapmıştı; Türkleri aşağılasa idi, medyada ne çok haber olurdu. Hayır, dış basını değil bizim medyadan bahsediyorum.
    Hiç yazılmadı değil; “Son Umut”un gişesinin kötü olduğu, Avustralya’da bile seyredilmediği gibi yalan haberler yaptılar!
    Fatih Akın’ın, Türkleri “Ermeni soykırımcısı” olarak gösterdiği “Kesik” filmiyle ilgili yazıları bizim medyada (ki kimi gazetelerde manşet bile oldu) okudukça şunu sordum; “Türkler, neden Türklere bu derece düşman!”
    İşte İlyas Salman’ın büyük başarısı…
    87. Oscar Ödülleri’nde, “En İyi Yabancı Film” dalında yarışacak 9 film arasına giren “Mısır Adası” filminin başrol oyuncusu.
    Bu başarısı nedeniyle İlyas Salman’ı kaç gazetede ve TV’de gördünüz?
    Göremezsiniz… Çünkü; o bu ülkenin sanatçısı olmakta, düşüncelerini açıklamakta inat eden, bu topraklara bağlı bir devrimci. Türkleri aşağılamıyor itibarıyla, medyada yeri yoktur!..
    "Bir ulusun, ulusal bilincini, ulusal duygusunu ve reflekslerini nasıl yok edersiniz? Bunun denenmiş, sınanmış bir yöntemi vardır: O ulusun tarihsel varlığını sorgulamaya açarsınız! Yani o ulusun tarihini yeniden tartışırsınız. Mesela, Türkler kendilerini kahraman bir ulus olarak mı görüyorlar? Onlara ne kadar korkak bir ulus olduklarını göstermek gerekir! Ya da Türkler Atatürk’ü çok mu yüceltiyorlar? Onlara Atatürk‘ün ne kadar sıradan birisi olduğunu göstermeye çalışırlar.
    Farkındaysanız son on yıldır böylesi bir dönemden geçiyoruz…
    İşte psikolojik harp budur arkadaşlar…”
    Evet… Bu sözlerin yazarı(Prof. Dr. Kerem Doksat…) sosyal medyada en çok saldırıya uğrayan bilim adamıdır!
    Sonuçta:
    Gazetelerini okuyorsunuz…
    TV’lerini seyrediyorsunuz…
    Ve sonra yakınıyorsunuz!
    “Son Umut” filmindeki Binbaşı Hasan’ın…
    Sorbonne Üniversitesi öğrencisi Hasan Tahsin’in mücadele ruhunu taşımıyorsanız daha çok ağlarsınız!"
    Soner Yalçın

• Avustralya'nın Oscar'ı Yılmaz Erdoğan'a gitti

Yılmaz Erdoğan 'Son Umut' (The Water Diviner) filmindeki rolüyle yardımcı erkek oyuncu dalında Avustralya'nın en önemli sinema ödülünü (AACTA) kazandı.
  • Türklerin karakteristik bir özelliğidir bu... Başarılı olanı pek takdir etmezler..
    Mesela, Kanije müdafasının komutanı Tiryaki Hasan Paşa, ödül olsun diye saraya çağırılıp sadrazamlık felan verilmişti. Pilevne kahramanı Osman paşa da sarayda bir memuriyetle ödüllendirilmişti.. Eğer Atatürk, kurtuluş savaşından sonra Padişaha ilişmeseydi, büyük ihtimal kendiside böyle bir ödülle onurlandırılacaktı... Halbuki bu ödül gibi görünen takdimler, aslında cezadan başka birşey değildir. Gol kralı olan bir futbolcuya jubile yaptırıp teknik direktör olarak takımın başına geçirmek gibi birşey bu...
    Türklerin tarihinde bunun gibi pek çok örnek vardır. Başarılı olana, olacak olana destek verilmez hatta önü kesilir.
    İyi niyetli gibi görülsede aslında bilerek yada bilmeyerek ülkeye zarar vermektedir.
    Türk toplumundaki yabancı hayranlığı sınır tanımıyor malesef. Yolda kalsanız kimse dönüp bakmaz. Ama bir turist olunca yolda kalan, bütün mahalle, esnaf yardımına koşar. İlk okuldan itibaren bütün vatandaşlara milli beraberlik ve dayanışma gibi konular öğretilmeli.

• Uyku tutmadi su filmin sabah seansina gideyim dedim de biraz geç kaldim sanirim netten baktim sinemalarin seanslarina bu film yok. Nete düşmesini mi beklicez artik? :S

• Bizim askerimizin yaptigi seyi sanki onlarin askeri yapmis gibi gostermisler. Yarali olan Turk askerini onlarin askeri bizim cepheye getirmismiste... Tam tersini yapmislar gercek olayin.
    Acikcasi ben filmi begenmedim kliselerle dolu. Hele bi top sahnesi var hobitte legolasin o igrenc dusen merdivenden atlama sahnesinden sonra gordugum en kotu sahnelerden biriydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zagor0167 kullanıcısına yanıt
    Sen bu savaşta yer aldın sanırım, bu kadar kendinden emin konuştuğuna göre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    Hocam ne alaka koskoca canakkale savasina laf etmedimki sadece savaş sahnesini begenmedigimi soyluyorum

Edit. Bi turk askerinin anzak askerini karsi cepheye biraktigi olayini bilmiyorum demeyinde. Belki onlarin askeride yapmistir tabi bilinmez ama sonucta filmde anzak askeri yapmis gibi gosterilmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor0167 -- 11 Şubat 2015; 23:37:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.