Şimdi Ara

The Time Traveler's Wife

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tür:Bilim Kurgu, Dram, Romantik
    Yönetmen:Robert Schwentke
    Oyuncular:Eric Bana
    Rachel McAdams
    Ron Livingston
    Alex Ferris
    Brooklynn Proulx
    Senaryo:Bruce Joel Rubin
    Senaryo (Kitap):Audrey Niffenegger
    Yapımcı:Brad Pitt, Dede Gardner, Brad Grey, Nick Wechsler
    Görüntü Yönetmeni:Florian Ballhaus
    Müzik:Mychael Danna

The Time Traveler's Wife

Filmin Özeti

Audrey Niffenegger ‘in 2003 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan The Time Traveler’s Wife adlı film, Chicago’da kütüphaneci olan Henry DeTamble ‘ın (Eric Bana ) sahip olduğu genetik bir bozukluk neticesinde istem dışı olarak zamanda yolculuk etmesini ve Clare Abshire (Rachel McAdams ) adındaki bir ressama aşık olmasını anlatıyor. Fantastik bir aşk hikayesini konu alan filmde Henry ve Clare ‘in her şeye rağmen ilişkilerini ayakta tutma çabalarına şahit oluyoruz.

Aşk Zamana Yenilmez
    ZAMAN YOLCUSUNUN KARISI
    Audrey Niffenegger, çeviren: Elvan Umur, Epsilon Yayınevi, 2005, 533 sayfa

Zaman Yolcusunun Karısı, sabır ve özveriyle var edilen bir aşkın hikâyesi. Yazar, insanoğlunun geçmişine sığınma ihtiyacıyla, geçmişinden kaçma çabası arasındaki paradoksu ve aslında her insanın geçmişine yaptığı ziyaretlerle gelecek umutları arasına sıkışmış zaman yolcuları olduğunu düşündürüyor okura. Satır aralarında ise; zamanın uçuculuğu vurgulanırken, geçmişten ve gelecekten vazgeçip günü yaşamanın değeri hatırlatılıyor.
    Henry DeTamble, Chicago'da bir kütüphanenin nadir eserler bölümünde çalışan bir uzmandır. Kendisinin belirleyemediği anlarda, zaman içinde yer değiştirme gibi bir genetik özelliği (kusuru) vardır. Birden ortadan kaybolarak geçmişe veya geleceğe yolculuğa çıkar. Çoğunlukla gerçek zamanda hayatla bağlantısının zayıfladığı anlarda, geçmişinde iz bırakmış yer ve zamanlara veya bir umut ışığı görebilmeyi umduğu geleceğe gider. Bazen hayatında acı bir iz bırakmış olan, annesini kaybettiği trafik kazasına geri döner; bazen de çok ünlü bir operacı olan annesinin sağ olduğu çocukluk günlerini ziyaret eder. Geçmişe ve geleceğe yolculuk yaparken yanında hiçbir şey götüremediği için, örneğin iki yıl önceye gittiğinde, kendini hiç istemediği bir mekânda çırılçıplak bulmak son derece can sıkıcı olabilirken, gelecekte yaşanacak bir olayı önceden öğrenmenin de bazı avantajları vardır. Aslında olacakları değiştiremediği için, zaman zaman çaresizlik duygusuna kapıldığı da olur. Karısı Clare ile şimdiki zamanda ilk karşılaştığında, kendisi yirmi sekiz, karısı yirmi yaşındadır ve Clare onu tüm hayatı boyunca tanıdığını söylerken, Henry onu ilk kez görmektedir. Çünkü Clare altı yaşındayken, onun kırk yaşındaki haliyle tanışmıştır, ama Henry, Clare'in altı yaşındaki halini görebilmek için kırk yaşına kadar beklemek zorunda kalacaktır. Hikâye bir Clare'in bir Henry'nin ağzından anlatılır. Clare'i on sekiz yaşına kadar defalarca ziyaret eden Henry, onun eğitmeni, arkadaşı, sonunda sevgilisi olur. Gerçek zamanda karşılaştıklarında evlenirler. Henri hep gider, Clare hep bekler. Audrey Niffenegger, ilk kitabı olan Zaman Yolcusunun Karısı'nda, son yıllarda gittikçe ilgi çeken bir yazın biçimi olan bilimkurgu formunu kullanıyor aslında. Buna rağmen, hem anlattığı hikâyede çok daha derinlere dalıyor, hem de roman kişilerini özenle çizip işliyor. Herkese iyi okumalar.

radikal kitap

The Time Traveler's Wife
     The Time Traveler's Wife
     The Time Traveler's Wife
     The Time Traveler's Wife
     The Time Traveler's Wife

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X@ndeR -- 17 Eylül 2009; 19:22:00 >

• Fragman

www.youtube.com/watch?v=gu8lYr0kf7g

The Time Traveler's Wife

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 25 Haziran 2009; 3:17:46 >

• Şimdye kadar farketmemişim konuyu.Enteresan bir konusu var filmin.Merakla bekliyoruz
  • Bu kizin oynadigi butun filmler guzel ya da ortalamanin ustunde oluyo genellikle.
  • Senaryo biryerden tanıdık geldi ama çıkaramadım Eric Bana varsa izlenir
  • Butterfly Effect'e benzettin muhtemelen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fallout 3

Butterfly Effect'e benzettin muhtemelen.

Yok canım aklıma bile gelmedi Okuduğum kitaplardan biri sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 16 Eylül 2009; 5:01:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

audrey nifennegger'in aynı adlı romanından uyarlanma zaten
  • Ne zaman çıkar dvdrip ? film çıkalı çok oldu ama hala yok
  • biraz beklemek gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

biraz beklemek gerekir

film kalmadı internet boş boş duruyor ya
  • Türkçe Alt Yazılı Fragman

• quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

audrey nifennegger'in aynı adlı romanından uyarlanma zaten

Teşekkürler dostum bu zat olsa gerek

• Bu hafta vizyonda
  • bayan oyuncu iyi seçim
  • Ben filme gittim kisaca igrenc
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencerr

bayan oyuncu iyi seçim

Rachel McAdans ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

Ben filme gittim kisaca igrenc

Belki zevkine uymadı. İğrenç demen kaba olmuş
  • The.Time.Travelers.Wife.2009.DVDRip.XviD-iMBT çıkmış
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.