Şimdi Ara

THE SURGE 2 | PS4 ANA KONU | (2019) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
6
Favori
3.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Surge 2: Sinematik Fragmanı

  • The Surge 2 | Çıkış Fragmanı | PS4

  • Genel olarak ilk oyuna kıyasla çok daha iyi bir yapım olmuş. Bir sürü yeni öldürme animasyonu, silahlar , düşman tipleri eklemişler. Özellikle bazı küçük moblar nefes aldırmıyor. Grafikleri aynı buldum, ama akıcılık konusunda ilk oyundan çok daha iyi çalışıyor. İlkini seven mutlaka bir şans versin derim. Borderlands 3 biter bitmez tamamen enerjimi buna ayırıcam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu 17 saat oynadım ve oldukça beğendim. İlk oyunun üstüne koymuşlar ve birçok anlamda daha iyi bir oyun çıkarmışlar. Oyun gerçekten oynaması keyifli ve akıcı bir oynanış sunuyor, ilk oyun da akıcılık bakımından iyiydi fakat The Surge 2 daha iyi olmuş bu konuda.

    Harita tasarımı olarak oyunun gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum. İlk oyun harita tasarımı anlamında Dark Souls'dan esinlenmiş ve onun küçük bir kopyası gibi olmuştu fakat 2.oyun bildiğin Dark Souls gibi birbirine ciddi anlamda bağlı ve karmaşık bölgelerden oluşuyor. Birçok bölgeyi labirent gibi tasarlamışlar ve hepsini birbirini bağlayan akıllıca düşünülmüş kısa yollar koymuşlar. Bir bölgeyi iyice hatırlayabilmek için ciddi anlamda iyi keşfetmek gerekiyor, her yerden bir yere mutlaka bağlantı çıkıyor ve bir yere gitmenin en az iki farklı yolu oluyor. En son Dark Souls'da bu kadar karmaşık ama öğrenildiğinde de bir o kadar kolay ilerlenebilen bir harita görmüştüm. Bölgeler başta her ne kadar karmaşık gelse de zaman içinde açılan kısa yollarla hakim olunabilir bir şekilde tasarlanmış. Oyun keşif hissini güzel veriyor ve etrafı araştıranları ödüllendirmeyi güzel başarıyor.

    Dövüş mekanikleri ilk oyunda da iyiydi diye düşünüyorum, Souls mantığını Hack and Slash ile harmanlayıp ortaya keyifli bir oynanış sunmuşlardı. İkinci oyun bunu daha ileri taşımış ve daha akıcı ve keyifli bir deneyim sunuyor. Oyunda 9 farklı türde 80 farklı silah bulunuyor, her türün kendine has animasyonları mevcut. Ben şuana kadar mızrak tipi silahlarla gittim ve gayet memnunum, mızrakların animasyonları ve komboları oldukça akıcı ve kullanmak çok keyifli. Dövüşler ilk oyuna kıyasla daha akıcı ve keyifli geçiyor, kombolar daha çeşitli ve akıcı durumda ve hissiyat olarak daha tatmin edici bir oynanış deneyimi sunuyor. Serinin asıl olaylarından olan uzuv kesme yine oldukça tatmin edici.

    Savunma anlamında oyuna yeni bir bloke etme sistemi gelmiş. For Honor'dakine benzer bir sistem ve düşmanın saldırısı yönüne göre savunma pozisyonu alıyorsunuz eğer zamanlamayı iyi tutturursanız düşmana ciddi hasar verebiliyor ve sersemletebiliyorsunuz. İlk oyunda sadece aşağıdan ve yukarıdan gelen saldırılardan kaçınma vardı, bu oyunda 4 bir yandan gelen saldırılardan kaçınabiliyor ve savurabiliyorsunuz. Oyunda saldırıların yönünü gösteren bir implant mevcut, kullanımı durumunda saldırıları savurmak çok daha kolay oluyor.

    İlk oyuna kıyasla iyi olduğu noktalardan bir diğeri de dünyasının iyi bir şekilde doldurulmuş olması, bölgeler iyi sayıda NPC ve yan görevle doldurulmuş ve ilk oyuna kıyasla daha canlı ve dolu bir dünya sunuyor. Bölgeler yine ilk oyuna kıyasla çok daha iyi ve çeşitli tasarlanmış, ilk oyun belli bir alanda geçtiği için birçok bölge birbirini andırıyordu fakat ikinci oyun Jericho şehrinde geçtiğinden birçok farklı bölgeye sahip ve bu bölgeler oldukça çeşitli. Şehirde 5 veya 6 farklı bölge mevcut ve bu bölgelerde farklı gruplar hakim, mesela Liman kısmında aşırıcı tipler bulunurken, şehrin duvar kısmını hükumet görevlileri, diğer kısmını ise avcılar ve zenginler işgal ediyor. Hem tasarım anlamında hem de doluluk anlamında çeşitli bir dünya söz konusu ve kesinlikle aynı yerde dolaşıyormuşsun hissini vermiyor.

    Drone ve Implant'ların kullanımı daha önemli ve etkili bir hale gelmiş. İlk oyunda Dronelar kapıları açmaktan başka bir işe yaramıyorlardı, düşmana hasarları gülünç derece azdı ve bir araç olmaktan öteye gidemiyordu. 2.oyunda ise bu durum değişmiş ve Dronelar artık çok daha güçlü ve etkili olmuşlar. Bu oyunla gelen ateşli silah kullanan düşmanların uzuvlarını keserek Drone'a silah takabiliyoruz ve bu silah sayesinde düşmanlara ciddi miktarda hasar verebiliyoruz. Hasar saldırısı yapan dronelar Omni Cell isimli bir eşya kullanıyor ve her seferinde 20 tane yanımıza alabiliyoruz, bu sayıyı implantlar ile artırmak mevcut. Özellikle zor durumlarda hasar veren droneları kullanmak bazen hayat kurtarabiliyor, ilk oyunda bu durum söz konusu bile değildi. Araç halinde olan drone'ların sayısı da artmış, özellikle etraftaki eşyaların taramasını yapabilen drone keşif olayını kolaylaştırmış, son kullanılan Medbay'e yollayan yeni bir drone eklenmiş, oyuna yeni eklenen online özellikler için 2 adet drone eklenmiş. Bunlardan ilki grafiti drone'u ve etrafa çeşitli sembollerle mesaj bırakmanıza olanak sağlıyor, ikincisi ise hologramınızı bırakmanızı sağlayan bir drone ve bu drone'u diğer oyuncuların bulamayacağı yerlerde kullanmak mantıklı çünkü bu drone ile bıraktığınız hologramınız 1 saat bulunamazsa 5 bin scrap veriyor ve oyunun başında güzel yardımı dokunuyor, hologramınızı bulan oyuncu yüzdesi arttıkça aldığınız scrap sayısında düşüş oluyor.

    Implantların daha etkili olmasına sebep olan şey ise artık can artırımını sağlayan enjekte edilebilir implantlar oyunda yok ve enerji kazandıkça kullanabileceğiniz implantlar var, bu implantlar'dan ilk oyunda da vardı fakat enjekte edilebilirleri kullanmak çok daha rahat ve kolaydı. Önceki oyunda aynı implantları alıp sayıyı 18'e kadar çıkarabiliyorduk bu oyunda ise Implantları geliştirdikçe bu sayı artırılabiliyor ve yanlış hatırlamıyorsam 6'ya kadar yükseltilebiliyor. Bu durum kullanılan implantların çok daha dikkatli bir şekilde seçilmesine ve uyumlu olmalarına dikkat etmeyi da beraberinde getiriyor. Uyumlu implantlar beraber kullanıldığında oynanış ciddi anlamda daha rahat olabiliyor, mesela enerji artırımını artıran, enerji kaybını geciktiren ve enerji kaybı sırasında can artırımı yapan implantları beraber kullandığınızda çoğu zaman canınız artıyor. Oyundaki birçok implant enerjiye bağlı bir şekilde çalışıyor ve uyumlu kombinasyonlar yapıldığında oynanışı kolaylaştırıyor.

    Enerji kullanımının önemi arttığı için düşmanlarla bu oyunda daha çok haşir neşir olmanız lazım ve daha hızlı oynamanız lazım yoksa enerji barı dolmuyor, tükeniyor ve implantlar etkisiz hale geliyor. Yani oyunu ilkine kıyasla daha agresif oynamanız lazım fakat şöyle bir durum daha var bu oyun ilkine kıyasla daha agresif, yani düşmanlar çok daha saldırgan ve atikler, bazen sapıtıp sizi yok edebiliyorlar. Bu yüzden de hem hızlı hem de dikkatli oynamak şart, ne hızlıca düşmana dalayım diyebiliyorsunuz ne de düşmanı uzaktan bekleyerek temkinli olayım, ikisi arasındaki dengeyi iyi bulmanız lazım.

    Şuana kadar gözlemlediklerim ve aklımda kalanlar bunlar. Oyunu beğendiğimi ve oynamaktan keyif aldığımı söyleyebilirim. İlk oyununun üstüne koymuşlar ve daha iyi bir oyun çıkarmışlar. Oyun her ne kadar Souls-like olarak tanımlansa da bu oyun ilk oyuna kıyasla daha çok kendi olabilmiş diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 27 Eylül 2019; 12:40:20 >




  • Eğer direk ana görev rotasından gidilirse çok hızlı bitiyor, ilk oyundan bile kısa; bu kadar npc ve yan görevi neden koydukları anlaşılıyor. Kötü olmamış tabii ama bu sefer de ana görevden kısmışlar.

    Hikaye ilk oyundan sonrasını anlatıyor olmasına rağmen herhangi bir bağlantı yok, direk Surge 2'den başlamayı düşünen varsa sıkıntı yaşamaz.

    Aşağı yukarı ilk oyun ile aynı mekanik ve içeriye sahip, değerlendirme yapmaya değecek çok fazla bir şey sunmuyor, yapılan bazı değişiklikler var tabii ama hepsini sevmedim.

    Yeni implant mantığı kötü olmuş, eski hali daha iyiydi. İşe yaramaz sürüyle implant var. Drone çeşitliliği arttırılmış ama yine de kullanışsız, daha doğrusu yolunuzu açmak için kullandıklarınız dışında gerek duyulmuyor. İlk oyunda counter yapabilmek sorunluydu, saçma bir eğilip zıplama mekaniği vardı ama bu oyunda blok daha iyi bir mekaniğe oturtulmuş fakat yine kullanışlı olduğunu söyleyemem, bu tip mekanikler basit ve pratik olmalı, Dark Souls'daki sistemi koy gitsin, boşuna kasıyorlar.

    Mini boss sayısı artmış, harita büyük birkaç bölgeden oluşuyor ama yan görevleri es geçerseniz kaçırdığınız yerler oluyor. Kestirmeler şahane, dünya kadar yol gidip aslında hiç ilerlememiş olduğunuz görüyorsunuz, çok sevdim. Level ve Gear ekranlarını tek bir yerde toplamaları iyi olmuş. Armor ve silah çeşitliliği çılgın bir hal almış, o kısma ayrıca bayıldım.

    Birinci oyun sanki bir tık daha iyiydi, oynanış anlamında zaten hemen hemen ikisi de aynı ama en azından atmosfer olarak ilk oyunun alışılmışın dışında farklı, çekici bir yapısı vardı, üstelik hikaye de bunu destekliyordu. Surge 2 ise aşina olunan bir ortama sahip, sanki bildiğiniz bir oyunu oynuyormuşsunuz gibi hissettiriyor ve hikayede bayat açıkçası, bu durum biraz rahatsız etti beni ama her şeye rağmen çok fazla alternatifi de olan bir oyun değil, türün seveni için kaçırılmaması gereken bir yapım.




  • Hem ben hem de oyun NG+ ile kendimize geldik resmen, ilk sefer hakikaten birinci oyun gibi sanıp basıp gittim. 16 yan görevin yarısını kaçırdım, bazı silah ve armorları da tamamlayamadım. Adamlar bu oyunda Dark Souls içerik mantığını da benimsemişler, böyle bir şey beklemiyordum. Yan görev olarak Dark Souls 3 ile aynı seviyede, hakikaten takdir ettim. Fakat ana görevden keşke bu kadar kısmasalarmış, birinci oyunu NG+ olmadan 45 saat oynamıştım, bunun ana görevi 15 saat sürmüyor. Bir de üstüne üstlük ana görev hattı üzerinde silah olarak en iyilerden birini, armor olarak ise en iyiye denk gelindiği için başka bir şey arama ihtiyacınız da kalmıyor, yardırıp gidiyorsunuz. Başlayacaklara tavsiyem sakin sakin, gezerek oynasınlar. Bazı silah, armor ve hikayeye dair gösterilememiş kısımları NG+ ile elde ediyor ve görüyorsunuz.




  • The Surge 2 | Essential Tips | PS4

  • İlk oyun gibi değeri sonradan anlaşılacak muhtemelen.

    NG+ 'da bitti, temiz 60 saati devirdim. İlk sefere göre çok daha keyif aldım, çok daha fazla sevdim oyunu. Tüm yan görevleri yaptım, ki kaynaklarda 16 gözüküyor ama 20'den fazla görev mevcut. Silah ve armor setlerden bir, iki tanesini yine kaçırdım. Özellikle NG+ için konuşuyorum, hem armor hem silah hem de implant üzerinden çok başarılı elemental build'ler yaratılabiliyor, NG+ 'ın keyifli olmasını sağlayan başlıca faktör de bu oldu. İlk oynamada çok fazla build imkanı yoktu, mızrak ile bitirmiştim ama NG+ 'da son boss'dan düşen Greatblade of the Archangel adında çift el ağır kılıcı tercih ettim, nano element vuruyordu bende nano build yaptım, onunla da oynamak epey eğlenceliydi. Ayrıca şöyle de ufak bir detay var, son boss'un tüm armor parçalarını kırarsanız Greatblade'in versiyon 2 halini elde ediyorsunuz. NG++ 'da denedim v2'yi, daha fazla stamina çekiyor ama tabii çok daha güçlü vuruyor. Bu arada NG++ 'da da biraz ilerledim fakat dört adet ekstra implant slotu dışında, ki aslında build için yine güzel bir imkan ancak bundan başka bir şey yok gibi gözüküyor. ilk oyunda da NG++ 'da bir şey yoktu, sanırım The Surge 3'ü beklemeye koyulabilirim.

    NG++ aşağı yukarı şöyle bir şey oluyor karakter, düşmanlar da lvl 20 küsür civarı geliyor.

    THE SURGE 2 | PS4 ANA KONU | (2019)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 10 Ekim 2019; 10:56:53 >




  • Geçte olsa oyunu bende bitirdim. Borderlands 3 yüzünden sıra ancak geldi. Öncelikle oyun ilkinden çok daha iyi, ilk oyunun en çok eleştirilen taraflarına çalışmışlar. Boss sayısı, silah ve kombo çeşitliliği, Npc görevleri ve müzikler konusunda ellerinden geleni yapmışlar. Başları durağan olsa da ilk Boss kapışmasından ve kullanılabilir silahları bulduktan sonra oyun tam anlamıyla açılıyor. Tek eleştirebileceğim nokta grafikleri oldu. Bazı bölümler de ilkinden bile geriye gitmişler. Performans için yapmış olabilirler. Özellikle ilk oyuna yaptıkları referansları çok beğendim. Uzun lafın kısası kaliteli bir Souls-Like isteyen mutlaka oynasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 26 Ekim 2019; 19:32:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Surge 2 | The Kraken Teaser Fragmanı | PS4

  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    İlk oyun gibi değeri sonradan anlaşılacak muhtemelen.

    NG+ 'da bitti, temiz 60 saati devirdim. İlk sefere göre çok daha keyif aldım, çok daha fazla sevdim oyunu. Tüm yan görevleri yaptım, ki kaynaklarda 16 gözüküyor ama 20'den fazla görev mevcut. Silah ve armor setlerden bir, iki tanesini yine kaçırdım. Özellikle NG+ için konuşuyorum, hem armor hem silah hem de implant üzerinden çok başarılı elemental build'ler yaratılabiliyor, NG+ 'ın keyifli olmasını sağlayan başlıca faktör de bu oldu. İlk oynamada çok fazla build imkanı yoktu, mızrak ile bitirmiştim ama NG+ 'da son boss'dan düşen Greatblade of the Archangel adında çift el ağır kılıcı tercih ettim, nano element vuruyordu bende nano build yaptım, onunla da oynamak epey eğlenceliydi. Ayrıca şöyle de ufak bir detay var, son boss'un tüm armor parçalarını kırarsanız Greatblade'in versiyon 2 halini elde ediyorsunuz. NG++ 'da denedim v2'yi, daha fazla stamina çekiyor ama tabii çok daha güçlü vuruyor. Bu arada NG++ 'da da biraz ilerledim fakat dört adet ekstra implant slotu dışında, ki aslında build için yine güzel bir imkan ancak bundan başka bir şey yok gibi gözüküyor. ilk oyunda da NG++ 'da bir şey yoktu, sanırım The Surge 3'ü beklemeye koyulabilirim.

    NG++ aşağı yukarı şöyle bir şey oluyor karakter, düşmanlar da lvl 20 küsür civarı geliyor.

    Save aralıkları çok uzak mı dostum? Ölüp ta ebesinin şeyine mi dönüyoruz?




  • Yakın sayılmaz, kestirmeleri açana kadar bazen epey bir geriye attığı oluyor.
  • Ben oyunun başındaki Nİtro geçemedim. Bana vuramıyor ama bende ona hasar veremiyorum ne kadar vursam boş sırtına her tarafına denedim youtubede adam 8-10 vuruşta alıyor. İlk oyunu oynamadıgım için alışık degilim. Bir taktigimi var?
  • Onun saldırısı bittikten sonra vurun ardından tekrar geri çekilin, böyle böyle kesersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sine-FİL

    Onun saldırısı bittikten sonra vurun ardından tekrar geri çekilin, böyle böyle kesersiniz.
    Elbette o şekilde yapiyorum. Youtubede seyrettim. Dedigim gibi hasar almiyorumda nitro barindan hic eksilmiyor. Ne kadar vurursam vurayim ya bug oldu yada kalkanini kirmak için R1-R2 haric combo var. Ilk oyunu oynamadigim icin yabanciyim oyuna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuna yeni başladım ekranda bazen geri sayım okuyor ve tech kaybedildi diyor. Bunun olayı ne anlayamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. :)Ayrıca oyun baya zevkli umarım abartı zorlasip moral bozmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mockingjay kullanıcısına yanıt
    Tech kazandığınız puan demek. Belirtilen süre içinde öldüğünüz yere gidip geri almazsanız tamamen yok olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda şuan Metal Armoru geçtim ve baya sardı oyun. DLC paketini şuan alsam oyunuma bir katkısı olur mu yoksa bitirdikten sonra almak daha mı mantıklı ?
  • mockingjay kullanıcısına yanıt
    DLC çok kötü sakın alma, 1/1.5 saatlik bir içeriği var.
  • Anladım teşekkürler cevap için. Bu tarz bb ve darksouls dışında başka bir oyun var mı oynayabileceğim ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.