Şimdi Ara

The Shining'de ki gizem ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2. defa izledim 1 sene sonra falan çözmek için gene bişey anlamadım .

• Bende sondaki 1921 vurgusunu anlamis degilim , varsa bilen anlatsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlamadığım nadir filmlerdendir.bilen varsa alıntılasın.
  • Al benden de o kadar.Dikkatle izledim ama fimin anafikrini gizemini ben de anlayamadım. Anlayan varsa yardımcı olsun lütfen...Ne anlaşılmaz filmmiş yahu. Güzeldi ama, gerilimliydi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Out_of_Time

anlamadığım nadir filmlerdendir.bilen varsa alıntılasın.

Bence bu filmin çözümü mözümü yok . Ortaya çekmiş adam bizde üstüne düştük . Stanley'inin aya çıkışın filmini bizzat çektiğini itiraf ettiğini düşünenler bile varmış . ( Stanley bilerek yapmış yani . Ben çektim aya çıkışı vs. vs. . ) Google dan 5 dakka baktım iş kızırderilelere kadar gitti

Edit: Kur'an bu kadar yoğun değil maşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 3 Nisan 2014; 19:32:40 >

• Bende filmi geçen aylarda izledim . Orda kapıyı Jack e kim açıyor esas gizem bu bence . Fotoğrafı da anlamadım .

Bu yüzden en yakın zamanda filmin kitabı 'Medyum'u okuyacağım. Yazar Stephen King

• quote:

Orijinalden alıntı: PetyrBaelish

2. defa izledim 1 sene sonra falan çözmek için gene bişey anlamadım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 4 Nisan 2014; 16:10:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiem for a Dream

Bende filmi geçen aylarda izledim . Orda kapıyı Jack e kim açıyor esas gizem bu bence . Fotoğrafı da anlamadım .

Bu yüzden en yakın zamanda filmin kitabı 'Medyum'u okuyacağım. Yazar Stephen King

@Requiem for a Dream kitabı filmi anlamak için okuyacaksan hiç boşuna okuma bence. çünkü kitapla film çok farklı ayrıca kitabın yazarı Stephen King filmi hiç beğenmemiştir. Altta paylaştığım filmi izlersen tamamı doğru demiyorum ama kubrick'in çektiği filmin aslında basit bir korku filmi olmadığı net anlaşılacaktır

Kubrick detay hastası, filmlerinde sembolizmi dibine kadar kullanan ender yönetmenlerde biridir, filmlerini çözmek zordur.

Room 237 bu filmi izleyin the shining ve kubrick hakkında teoriler var. ben filmi 7-8 defa izlemişimdir, Filmi 20 defa daha izlesem çıkaramayacağım detaylar mevcut :)

Film torrente mevcut, türkçe altyazı da var divxplanette, ee daha ne olsun

http://www.imdb.com/title/tt2085910/

https://www.youtube.com/watch?v=rOxukprEwjg

Kubrick'in son filmi ''Eyes wide shut - Gözleri Tamamen Kapalı'' filmini izleyenler michael sikkofield blog unda baya bi incelemiş filmi sağlam teorileri mevcut.

İncelemek isteyenler için;
    http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/07/stanley-kubrick-zihin-kontrolu-ve.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 4 Nisan 2014; 16:42:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ghan87

quote:

Orijinalden alıntı: Requiem for a Dream

Bende filmi geçen aylarda izledim . Orda kapıyı Jack e kim açıyor esas gizem bu bence . Fotoğrafı da anlamadım .

@Requiem for a Dream kitabı filmi anlamak için okuyacaksan hiç boşuna okuma bence. çünkü kitapla film çok farklı ayrıca kitabın yazarı Stephen King filmi hiç beğenmemiştir. Altta paylaştığım filmi izlersen tamamı doğru demiyorum ama kubrick'in çektiği filmin aslında basit bir korku filmi olmadığı net anlaşılacaktır

Kubrick detay hastası, filmlerinde sembolizmi dibine kadar kullanan ender yönetmenlerde biridir, filmlerini çözmek zordur.

Room 237 bu filmi izleyin the shining ve kubrick hakkında teoriler var. ben filmi 7-8 defa izlemişimdir, Filmi 20 defa daha izlesem çıkaramayacağım detaylar mevcut :)

Film torrente mevcut, türkçe altyazı da var divxplanette, ee daha ne olsun

http://www.imdb.com/title/tt2085910/

https://www.youtube.com/watch?v=rOxukprEwjg

Kubrick'in son filmi ''Eyes wide shut - Gözleri Tamamen Kapalı'' filmini izleyenler michael sikkofield blog unda baya bi incelemiş filmi sağlam teorileri mevcut.

İncelemek isteyenler için;
    http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/07/stanley-kubrick-zihin-kontrolu-ve.html

Iki filmi de attım torrente iniyor suan hocam

Kubrick detay hastası olduğu halde baştaki araba sahnesinde helikopterin gölgesinin gözükmesi ilginç.
    Yanlış anlamayın kotulemek icin demiyorum kendisinin Paths of Glory filmine taparim ( A Clockwork Orange da )

Birde filmdeki zenci abinin olayı nedir onu anlayamadım.

• Room 237 de helikopter sahnesi ile ilgili açıklma mevcut

• Requiem for a Dream kullanıcısına yanıt
    Cocukta olan parlama özelliğine siyahi adamda sahip ve otelde olacak olayları biliyordu ve çocukla kadına yardım etmeye çalışiyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Bende sondaki 1921 vurgusunu anlamis degilim , varsa bilen anlatsin.

Reenkarnasyon ile ilgili diye biliyorum. Ama araştırmak lazım.
  • Balo fotoğrafı reerkarnasyon ile ilgili

Çünkü

Çocuk babasına bizim canımızı yakma diyor ayrıca tuvalette ki adam siz hep buradaydanız diyor. Jack en başından beri dejavu hissi yaşıyor.

Kısacası Son fotoğraf bir saçmalık yani reerkarnasyon

Başka bir düşünceye göre otel de ölenin ruhu otelde sıkışıyor ve portreye dahil oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jacke kapıyı kim acti diye soranlar için :

Jack daha once otelde yasamis ve ailesini oldurmus . Sonra reenkarne ile tekrar yeni hayatinda ayni otele yeni ailesiyle geliyor ve olaylar gelisiyor . Kisacasi otel jacke ailesini oldurmesi icin yardim ediyor . Kapiyi kim acri mevzusu bu .
  • Güzel filmdi.

Bazı sahnelerini falan günümüzde çekilen dizi veya filmlere de yansımıştır.

En yakın örneği Negan Alexandira ya gelince "Little pig,little pig let me in" repliği..
  • Bahsi geçmişken bende Ay konusunda fikrimi belirteyim, olay bana göre doğru. Araştırırsanız çok sağlam kaynaklar var. Dönemin en iyi yönetmeni, teoride gerçekten aya gidiliyor ama gerçek görüntüleri izlettirmiyorlar bunun yerine Stanley'nin çektiği sahte ay görüntüler veriliyor. Görüntüleride kendi geliştirdiği "Front Screen Projection" tekniği ile çekiyor bu teknik set görüntülerinin arka planda ki gerçek görüntü ile birleştirilmesi. Çok kabaca bir tanım yaptım merak eden detaylı araştırabilir. Bu anlaşmanın şartlarından biri olarakta çekmek istediği 2001 space odyssey içinde amerikan hükümetinden sonsuz bütçe ve kaynak alıyor. Dikkat edersiniz o filmde tarihinin çok ötesinde efektlere ve görselliğe sahip 15-20 yıl sonrasının filmleriyle kapışıcak bir kalitede hatta bir çoğundan daha da iyi anormal bir durum var o filmde, bana göre devletten sonsuz bütçe almış olduğu teorisi konusunda sağlam kanıtlardan biri. The Shining'e yerleştirdiği gizli ipuçlarıda gerçeği yansıtmayan sadece easter egg tarzı bir durum olamaz çünkü Stanley Kubrick böyle birşey yapıcak yönetmen değil. Tabi inanıp inanmamak size kalmış ama bana göre kesin olarak gerçek bir teori
    https://www.youtube.com/watch?v=7hRgQ-Qk7u8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 20 Aralık 2016; 17:39:0 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.