Öncelikle konuyu hortlatmış oluyorsam affınıza sığınıyorum.Oyuna henüz yeni başlayan yada başlamak isteyipte ,karışık gibi görünen yapının içerisinde nasıl bir yol izleneceği konusunda tereddüt sahibi olanlar için birde ben yazayım dedim.Öncelikle oyun hiçte zor değil , karmaşık bir yapısı yok.Belkide ilk oynandığından öyle görünüyor olabilir.İnsanlarımız genellikle Age of empires tarzı oyunlara aşina olduğundan bu tür ticarete dayalı ve içerisinde %40 oranında strateji ve savaş barındıran oyunlardan korkuyor olabilir.Ancak korkacak birşey yok. Öncelikle Seçilen harita oyunu hangi strateji ve planlama ile oynayacağımız konusunda çok önemli, değerli arkadaşlar.Şu yapıyı kafamızda oturtmamız gerekmektedir.Eğer bir altına ihtiyacımız var ise , kesinlikle bir altın madeni bulmamız ve bu altın madeninin yanına altın çıkarabilmesi için , madenci evi yaptırmamız gerekmektedir.Bitti mi? elbette hayır.Saf altının işlenebilmesi için istenen kaynaklar , Saf altın , Ekmek ve bir de coal (kömür) gerekmektedir.Şimdi kömür için elbette bir de kömür madeni evi yaptırılması gerekmektedir. Ekmek için ise yine aynı durumlar geçerli.Ekmek için önce buğday yapılması ve bu buğdayın işlenip un halini alması için değirmen kurulması şarttır.Bitti mi? elbette hayır.Değirmenden öğütülerek elde edilen un'un ekmek yapılabilmesi için bir fırın gereklidir.Oyun o kadar özenle hazırlanmış ki , herşey yerli yerinde ve düzen içerisinde. Takılmalara gelecek olursak , 1-2 dakikada bir 5-10 saniye aralıklar ile gerçekleşen takılmalar oto save 'dir. Yani otomatik kayıt yapıyor.Bunu engellemenin bir yolu yok.Belkide bir yama ile giderilebilir. Oyunda Isı artımından yaşanan kasmalar da mevcut olabilir.Bunun için ise , iyi bir soğutu ve dizüstü ise , bilgisayarınızın içinin iyi bir temizlenmesi gerekir. Oyun hakkında yardıma ihtiyacı olanlar buraya yazarsa yardımcı olurum.
bir ara d&r dan almıstım ben de.kargoyla 7 lıraya .Bır ara vakıt bulup dalayım oyuna yıne
5 ay sonra cevap geldi
ben de rasgele gormustum hastası oldugum serıdır alacaktım öyle dolanırken rasgele d&r da gördüm hatta göndermeyeceklerini düşündüm aşırı ucuz diye.
ben forumda konusunu da acmıstım sıcak fırsatlarda.baya bır kısı faydalanmıştı.
belkı d&rlarda hala bulabılırsın ama ınternet sıparısı kapalı su anda dostum.
Arkadaşlar insan sayısını nasıl çoğaltıyoruz ?
Ben de settler 7 orjınal var oynamak isteyen varsa karsılıklı oyundaki adım trinty yada donanımdan mesaj atsın valla her zaman vaktim var bu oyun için
Yıllar sonra gelen hort.
Oyun en sevdiğim strateji oyunlarından biridir hatta ilk sıradadır. Gönlüm tekrar oynamaktan yana şu an en ucuz 47 TL. 2010 yılında çıkan bir oyuna göre fiyat halen yüksek steam de 70 TL. Oyunu diğer yollardan indirmek istemiyorum. Acaba multisi güzel bir şekilde oynanıyor mu ? Ona göre orijinal almayı düşünüyorum.
türkce dil destekelemeyen orjinal oyun almayin sizde bence
sezgin87S
kullanıcısına yanıt
Bu oyunu aldığım ilk gün aklıma geldi. 10 yıl geçmiş dile kolay. Settlers 5 ve 6'dan sonra bende hayal kırıklığı oluşturmuştu. Bana kalırsa seriyi oynamamış arkadaşlar önce 5 sonra eklentileri sonra 6, sonra 7'yi oynasın. Yeni gelecek The Settlers oyunu öncesi daha iyi olacaktır.